Profiturile bancilor, lovite de criza din zona euro

Marti, 31 Iulie 2012, ora 11:09
1946 citiri
Profiturile bancilor, lovite de criza din zona euro
Foto: Daylife

Criza din zona euro afecteaza profiturile celor mai mari banci europene, atat UBS, cat si Deutsche Bank, anuntand scaderi sau pierderi.

Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, a inregistrat o scadere de 63 la suta a castigurilor din divizia de investitii, in al doilea trimestru din acest an, din cauza reducerii tranzactiilor, pe fondul crizei, relateaza Bloomberg.

Profitul inainte de taxe pe segmentul corporate banking a scazut la 357 de milioane de euro, de la 969 milioane de euro, in aceeasi perioada din 2011.

Profitul bancii din al doilea trimestru s-a redus cu 46 la suta, la 650 de milioane de euro. Oficialii bancii au dat vina pe deprecierea euro in raport cu dolarul american si lira sterlina.

La randul sau, UBS, cea mai mare banca elvetiana, a inregistrat o scadere a profitului de 58 la suta, din cauza diviziei de investitii, care a pierdut bani prin achizitia de titluri ale retelei de socializare Facebook.

Profitul net s-a diminuat pana la 425 de milioane de franci elvetieni (434 de milioane de dolari), de la 1,02 miliarde de franci. Potrivit oficialilor bancii, doar din cauza Facebook a pierdut 349 de milioane de franci elvetieni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#scadere profit banci, #criza euro profit banci, #Deutsche Bank scadere profit, #UBS scadere profit , #stiri Deutsche Bank
Comentarii