Seful Deutsche Bank critica masurile FMI

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 17:18
1234 citiri
Seful Deutsche Bank critica masurile FMI

Seful celei mai mari banci germane, Deutsche Bank, s-a opus propunerilor FMI de injectare de capital in sistemul bancar, in conditiile in care analistii incearca sa-si dea seama care sunt bancile care au nevoie urgenta de capital, pentru a fi parte din pachetul de 200 miliarde de euro.

Desi pietele s-au aratat optimiste in privinta planului de sprijinire a sistemului bancar european, seful Deutsche Bank si-a expriamt scepticismul, aratand totodata ca detinerile de datorie greceasca au costat banca pe care o conduce 400 milioane de euro, anul acesta, informeaza The Guardian.

"Nu capitalul este principala problema a bancilor, in acest moment", a explicat Ackermann. "Ci faptul ca datoria suverana si-a pierdut caracterul lipsit de risc".

Discutiile apar in contextul in care autoritatile europene care reglementeaza sistemul bancar urmeaza sa impuna reguli mai stricte pentru capitalul de tampon pe care este necesar ca bancile sa-l detina sub forma de lichiditati, pentru a face fata eventualelor probleme.

Sistemele bancare european si american sunt puternic afectate de actuala criza, fapt devenit evident in momentul in care raportarile financiare ale bancilor americane pentru trimestrul al 3-lea au venit preponderent negative. JP Morgan a fost prima banca americana care a raportat pierderi de 4 procente in trimestrul 3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#criza Europa, #criza sistem bancar, #masuri capitalizare banci , #stiri Deutsche Bank
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ex-cep-ţi-o-nal... Tot etatizarea sistemului bancar e soluţia!