Savu a restituit banii minerilor

   

Vasile Savu a platit aproape toata datoria pe care o avea fata de Liga Sindicatelor Miniere. Cat a fost lider sindical al minerilor, Savu s-a infruptat cu doua mani din banii Ligii, dar instanta i-a taiat factura si l-a scos dator vandut!
Suma totala, calculata de anchetatori, este de aproximativ 150.000 lei, atat catre LSMVJ, cat si catre Confederatia Sindicatelor Miniere din Romania (CSMR), pe care a condus-o.
Vasile Savu a fost trimis in judecata, dupa ce procurorii DNA au stabilit ca acesta s-ar fi folosit de influenta si autoritatea sa pentru obtinerea de foloase necuvenite. Potrivit procurorilor anticoruptie, in perioada 2002-2003, el a incercat sa ii determine pe liderii LSMVJ si ai CSMR sa aprobe alocarea unor sume pe care, ulterior, le-ar fi folosit in scopuri personale, cauzand, astfel, un prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Totodata, inculpatul ar fi falsificat mai multe acte, iar banii ar fi fost folositi de acesta in scop personal in timpul deplasarilor in strainatate, Savu motivand ca reprezinta interesele economice ale sindicatelor.
Dosarul a fost trimis spre solutionare la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, care l-a condamnat Vasile Savu la trei ani de inchisoare cu suspendare, dar si la plata sumei de 86.208 de lei cu titlu de despagubiri pentru daune materiale catre LSMVJ, respectiv 68.055 de lei catre CSMR. De asemenea, i s-a interzis dreptul de a ocupa vreo functie in cadrul unei organizatii sindicale.
Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 03:00
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Membrii retelei internarilor fictive de la Spitalul din Zam, trimisi in judecata
Adriana Nastase Dupa patru ani de la efectuarea perchezitiilor la Spitalul de Psihiatrie de la Zam, ...
Masina cuprinsa de flacari in centrul Devei
Un autoturism a luat foc, in mers, intr-o zona centrala a municipiului Deva. Incendiu, care ar fi ...
A fugit de la locul accidentului
Un hunedorean de 48 de ani a provocat un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, la ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor