Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.209 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Iata pe cine ar vota hunedorenii!

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 23:40

Iata pe cine ar vota hunedorenii!Natalia Bumbac

Presedintele PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor, a prezentat intr-o conferinta de presa rezultatele sondajelor efectuate in judet si in municipiile Deva, Hunedoara si Orastie, la comanda organizatiei judetene a PSD, premergatoare alegerilor locale din 2016. Sondajele au fost intocmite de Grupul de Studii Socio-Comportamentale (GSSC) Avangarde in perioada 2-11 noiembrie. La chestionarul facut la nivel de judet a raspuns un numar de 1.150 de persoane, avand o marja de eroare de 2,89 la suta, la sondajele din municipii au raspuns 1.650 de persoane cu o marja de eroare de 4,32 la suta.

Primarii in functie, preferati

In sondajul efectuat pentru candidatul la functia de primar al Devei au fost trecute cinci persoane, printre care actualul edil Petru Marginean si Mircia Muntean, care ulterior si-a anuntat candidatura la primaria municipiului din partea partidului condus de Mircea Geoana. Din rezultatele prezentate rezulta ca pentru Mircia Muntean au optat 30 la suta dintre respondenti, iar pentru Petru Marginean 27 la suta dintre devenii chestionati.

In municipiul Hunedoara, sondajul a plasat in topul preferintelor pe actualul primar PNL, Viorel Arion. Pentru acesta au optat 56 la suta dintre persoanele chestionate, fiind urmat de contracandidatul PSD, viceprimarul Dan Boboutanu, cu un scor de 30 la suta. Urmatoarea optiune a locuitorilor municipiului Hunedoara a fost consilierul judetean independent, Liliana Tolas, cu un rezultat de 12 la suta.

La Orastie, actualul ..

Actualitate / stiri Actualitate121 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Reabilitarea Spitalului Judetean Deva - intre haosul legislativ si declaratiile politice

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 23:40

Reabilitarea Spitalului Judetean Deva - intre haosul legislativ si declaratiile politiceLinia de finantare din partea Ministerului Sanatatii pentru reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Deva ar putea fi intrerupta, in cazul in care Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara, in subordinea caruia se afla unitatea medicala, nu va asigura partea sa de cofinantare, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa deputatul Laurentiu Nistor. Pana in acest moment, peste trei sferturi din lucrarile planificate au fost executate, urmand ca alte trei cladiri unde functioneaza sectii ale spitalului sa intre in reabilitare.

CJ Hunedoara vrea, dar nu poate

"SJU Deva a obtinut in urma cu cativa ani o finantare multianuala de 100.000.000 de lei pentru lucrari de reabilitare si deja se vede ce s-a facut, fiind renovate sectiile de interne, oncologie s.a.. Anul acesta sau la mijlocul anului viitor lucrarile ar putea fi incheiate, dar cand s-a aprobat contractul de finantare s-a pus o conditie. Mai exact, CJ Hunedoara trebuie sa participe cu o cofinantare de trei la suta din valoarea proiectului. Nici macar acum, cand Consiliul Judetean este somat, nu s-a venit cu banii respectivi. N-ar fi pacat sa pierdem finantarea din cauza ca CJ Hunedoara nu-si onoreaza obligatiile?", a declarat deputatul Laurentiu Nistor. Contactata pentru a oferi un punct de vedere despre situatia relatata mai sus, vicepresedintele CJ Hunedoara, Vetuta Stanescu, sustine ca institutia judeteana nu este impotriva sa aloce suma cu pricina, doar ca nu a gasit un cadru legal pentru acest lucru. "Aceasta ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Surprize peste surprize, la Simeria, in decembrie

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 23:40

Surprize peste surprize, la Simeria, in decembrieViata culturala si artistica a orasului Simeria este tot mai intens conturata in ultima perioada, si asta datorita activitatilor numeroase ale Centrului Cultural si de Creatie din localitate.

Sute de tineri, pusi in valoare

In ultimele sase luni, simerienii si nu numai, indiferent de varsta, au avut posibilitatea sa participe la o serie de evenimente, menite sa ii scoata pentru cateva ore din ritmul vietii cotidiene. De la spectacole si piese de teatru, pana la concursuri cu diferite tematici, toate gandite minutios si puse in practica cu multa daruire de conducerea Centrului Cultural din Simeria si cu sprijinul administratiei locale. Anca Albu este manager al centrului de la inceputul lunii iunie a anului in curs, aceasta reusind prin activitatile organizate sa puna in valoare sute de tineri talentati. Primul eveniment pus pe roate a avut drept tema promovarea iei traditionale romanesti, "De Sanziene purtam ie", si a avut loc in 25 iunie. A urmat apoi in luna iulie piesa de teatru "Inca-i bine!" cu Rodica Popescu Bitanescu, care a fost prezentata in incinta Parcului de Afaceri din oras. Sirul evenimentelor a continuat cu o petrecere country si discoteca pentru copii, spectacolul de folclor "Marie, mandra Marie" sau Carnavalul Toamnei.

Potrivit informatiilor furnizate de Anca Albu, in perioada care urmeaza, Centrul Cultural si de Creatie a orasului Simeria se pregateste cu un program complex pentru ziua de 1 Decembrie, care cuprinde un concurs inedit pentru tineri pe teme ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Judetul, sub asediul zapezii

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 19:39

Judetul, sub asediul zapeziiMaximilian Ganju

Ninsoarea puternica a ingreunat circulatia pe principalele drumuri din judet, dar mai ales din Valea Jiului, in ciuda faptului ca utilajele de deszapezire au intervenit necontenit. Daca primarii au intervenit cum au putut in localitati, reactia celor de la drumurile nationale a fost intarziata.

In Petrosani, pe DN 66, la primele ore ale diminetii, stratul de zapada era consistent si se circula in conditii de iarna cu vizibilitate redusa, iar politistii le recomandau conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu au autovehiculele echipate cu anvelope pentru sezonul rece. Circulatia rutiera a fost ingreunata de ninsoare si pe DN 66A, DN66 mai ales in segmentul Pestera Bolii, dar si pe DN 7 Petrosani-Voineasa in Cheile Jietului. Drumarii din Petrosani au iesit la deszapezire inca de la primii fulgi si au raspandit tone de material antiderapant.

"Firma cu care Primaria Petrosani are contract pentru serviciile de deszapezire a intervenit inca de dimineata cu material antiderapant pe toate drumurile din municipiu. Ulterior, s-a trecut cu plugul, pentru ca a fost nevoie de un timp pentru ca materialul antiderapant sa actioneze, sa topeasca zapada. Noi suntem pregatiti sa intervenim astfel incat sa nu avem probleme chiar daca mai ninge", a declarat directorul SPADPP - Petrosani, Daniel Visan.

Municipalitatea Petrosani a achizitionat circa 1.000 de tone de nisip, 1.000 de tone de sare si clorura de calciu pentru interventia din aceasta iarna. La Petrila, ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Tricolorul va fi arborat pe Parangul Mare

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 19:38

Tricolorul va fi arborat pe Parangul MareMaximilian Ganju

A devenit o traditie pentru jandarmii montani din Parang, ca de Ziua Nationala a Romaniei, sa arboreze tricolorul pe unul dintre cele mai inalte varfuri montane din tara.

Jandarmii montani din cadrul Postului Parang vor arbora drapelul national pe Varful Parangul Mare (2.519 m) si in acest an. Misiunea va incepe luni in zori zilei iar lor li se alatura si alti temerari ori salvamontisti din statiune. Actiunea este una extrem de grea, dat fiind faptul ca traseul dureaza circa sapte ore, pana cand temerarii reusesc sa atinga cota 2.519 si sa fixeze hampa drapelului de borna care marcheaza varful montan. Intoarcerea in statiune ar putea fi la fel de dificila, fiindca ninge necontenit, iar la altitudini mari stratul de zapada este consistent. Gratie jandarmilor, de Ziua Nationala a Romaniei, Drapelul National va flutura la cei peste 2.500 metri altitudine.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Cine se va ocupa de cimitirele din municipiul Deva?

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 19:38

Cine se va ocupa de cimitirele din municipiul Deva?Oana Mihnea

Ieri a avut loc o dezbatere publica pe tema aprobarii regulamentului pentru organizarea si functionarea cimitirelor de pe domeniul public al municipiului Deva. In acest sens, au fost puse in discutie posibile viitoare variante.

Aprobarea acestui regulament este necesara in conditiile in care anul trecut a intrat in vigoare noua lege a cimitirelor, care aduce cateva modificari in ceea ce priveste administrarea locurilor de veci. Cimitirele aflate in proprietatea publica a municipiului Deva au fost date in administrare, folosinta gratuita sau in asociere in baza hotararilor Consiliului local din anii trecuti. Vorbim despre cimitirul Ortodox Roman Bejan, administrat de SC Urban Construct SA din 2008, Ortodox Roman Deva III, administrat de Parohia Sfantul Vasile, cel Romano Catolic, dat Parohiei Romano Catolice in folosinta gratuita pe 49 de ani, cimitirul Biserica Penticostala Sf. Emanuel, administrat de Biserica Sf. Emanuel, Nasterea Maicii Domnului Deva IV, administrat de parohia preotului Costa, cimitirul Eroilor Romani si al Eroilor Sovietici, administrate de primarie si cimitirul Sfanta Treime Baptist, administrat de Biserica Baptista Sf. Treime.

Serviciu nou pentru cimitire

Dezbaterea publica s-a desfasurat in prezenta primarului municipiului Deva, Petru Marginean si a altor reprezentanti ai administratiei locale, dar si cei ai parohiilor implicate, preoti, cetateni ai municipiului Deva si din localitatile apartinatoare. Au intrat in discutie trei ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Ziua Nationala a Romaniei, marcata de Biblioteca Judeteana

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 19:38

Ziua Nationala a Romaniei, marcata de Biblioteca JudeteanaMagdalena Serban

Ieri, in Sala "Liviu Oros" a Centrului Cultural "Dragan Muntean" din Deva, Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" a organizat o actiune dedicata zilei de 1 Decembrie, evidentiind contextul intern si international in care s-a creat Romania Mare.

"Noi, hunedorenii, suntem mandri ca la Marea Adunare de la Alba Iulia au luat parte si numerosi locuitori ai judetului nostru si avem multe documente care relateaza cum sute de locuitori din Zarand, de pe Valea Muresului, a Streiului si Cernei, din Valea Jiului, cu steaguri tricolore, au fost martorii insufletiti ai unui moment de importanta cruciala din istoria Romaniei. Prezentarea noastra a avut la baza o serie de imagini-document legate de principalele evenimente politice care, in anul 1918, au adus Basarabia, Bucovina si Transilvania alaturi de tara-Mama. La finalul expunerii, elevilor de gimnaziu prezenti in sala li s-au adresat o serie de intrebari, iar raspunsurile corecte au fost rasplatite cu premii constand in diplome si carti oferite de institutia noastra. Este bine ca tinerii de azi sa afle cat mai multe despre aceasta minunata zi de mare praznic al romanilor, sa stie ce datoram inaintasilor nostri, sa treaca dincolo de datele istorice seci si sa se aplece cu interes asupra unor evenimente care ne-au marcat destinul ca natiune europeana demna. Acesta este si motivul pentru care, an de an, din suita manifestarilor culturale organizate de Biblioteca Judeteana, cinstirea zilei de 1 Decembrie nu a lipsit, nu ..

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Prefectura Hunedoara tine sa lamureasca lucrurile

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 19:38

Prefectura Hunedoara tine sa lamureasca lucrurileAm primit de la Prefectura Hunedoara un comunicat intitulat "Informare de presa" prin care institutia amintita isi exprima punctul de vedere referitor la unele declaratii ale primarului municipiului Hunedoara aparute in mass media. Redam in continuare comunicatul Institutiei Prefectului asa cum ne-a fost el transmis, fara a face nici o interventie pe text.

Informare de presa

In urma ultimelor informatii aparute in presa, prin care se prezinta modul in care Institutia Prefectului a exercitat controlul de legalitate cu privire la unele acte adoptate de Consiliul Local Hunedoara, facem urmatoarele precizari:

- Prefectul judetului a fost sesizat prin petitie de catre locuitori ai municipiului Hunedoara cu privire la unele aspecte de nelegalitate in ceea ce priveste adoptarea Hotararii privind aprobarea raportului informarii si consultarii publicului, a planului urbanistic zonal "Transformarea bulevardului Corvin in centru pietonal" si a regulamentului aferent acestuia. Petitia a fost depusa la institutia noastra mai inainte de a se comunica de catre autoritatea locala Hotararea adoptata.

- In momentul in care actele adoptate in sedinta Consiliului Local Hunedoara au fost comunicate Prefectului, juristii institutiei noastre au procedat la verificarea legalitatii procedurii de adoptare, proces in cadrul caruia au retinut incalcari procedurale, fapt pentru care s-a solicitat emitentului, in speta Consiliul Local Hunedoara, revocarea actului adoptat fara respectarea legii. Facem ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

La revedere de la suporteri

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 19:38

FC Hunedoara isi va lua ramas bun de la propriii suporteri pentru turul campionatului Ligii a III-a, seria a IV-a, maine, pe Stadionul "Michael Klein", in compania echipei satelit a gruparii de Liga I Pandurii II Targu Jiu. Alb-albastrii au avut doua saptamani de pregatire intensa, din cauza numarului impar de echipe din campionat, iar acum isi propun sa castige pentru a le ura astfel "Sarbatori linistite fanilor". Jocul dintre FC Hunedoara si Pandurii II Targu Jiu va avea loc sambata, 28 octombrie, incepand cu ora 14:00 si conteaza pentru penultima etapa a turului, ultima, a 15-a, fiind programata week-endul urmator.

Sport / stiri Sport7 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Actualitati in karate cu Heian Deva

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 19:38

Sportivi de la cluburi din zona de centru-vest a tarii sunt asteptati in acest week-end la Deva, pentru a participa la stagiul de pregatire "Actualitati in karate", organizat de sensei Marius Biji de la Clubul Heian Deva. Invitatul special al evenimentului este Jozsef Drocsa, component al staff-ului de antrenori ai lotului national din Federatia Romana de Karate WKC, iar antrenamentele vor cuprinde teme precum metodica in kumite pentru copii, abordarea tehnico-tactica in kumite pentru performanta si aspecte din pregatirea fizica specifica pentru kata si kumite. Antrenamentele se vor desfasura in sala de sport a Colegiului National Sportiv "Cetate" Deva, in zilele de vineri, sambata si duminica.

Sport / stiri Sport3 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Sport weekend

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 19:38

Futsal / Liga I, etapa a 13-a: maine, 28 noiembrie: Autobergamo Deva - Clujana Cluj (ora 17.30); Dunarea Calarasi - United Galati (ora 18.00); KSE Targu Secuiesc - CSMS Iasi (ora 18.30); duminica, 29 noiembrie: Spicom Sfantu Gheorghe - Informatica Timisoara (ora 14.00); Galactic Focsani - Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (ora 14.00); luni 30 noiembrie: Concordia Chiajna - Muncitorul Resita (ora 18.00); CITY'US Targu Mures - sta.

Handbal / Divizia A, seria B, etapa a XI-a, 27-29 noiembrie: National Rm. Valcea - CSM Bistrita; CSU Oradea - CSU de Vest Timisoara; ACS Avram Iancu Arad - ACS Sepsi Sf. Gheorghe; SCM Pitesti - CS Universitatea Resita; Muresul Tg. Mures - CSM Slatina; Cetate Devatrans - sta. Cetate Devatrans a disputat in aceasta saptamana meciul restanta cu National Brasov, din etapa I, si s-a impus cu scorul de 45-25, urcand pe primul loc al clasamentului, insa va incheia turul pe locul secund daca echipa din Bistrita isi castiga partida din acest weekend.

Fotbal / Liga a III-a, etapa a 14-a: astazi, 27 noiembrie, ora 14.00: CNS Cetate Deva - Metalurgistul Cugir; CSU II Craiova - Millenium Giarmata; Nuova Mama Mia Becicherecu Mic - ASU Politehnica Timisoara; Magura Cisnadie - Minerul Motru; sambata, 28 noiembrie, ora 14.00: FC Hunedoara - Pandurii II Targu Jiu; Performanta Ighiu - ACSO Filiasi; CS Ineu - CS Municipal Lugoj; National Sebis - sta.

Fotbal Liga a V-a, meciuri restanta, duminica, 29 noiembrie, ora 11.00: Cerna Lunca Cernii - Santos Boz; CSC Ilia - ...

Sport / stiri Sport6 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Sperante de performanta

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 19:38

Sperante de performantaCiprian Marinut

Scoala de Fotbal Sorii Junior's Sport Lupeni, intemeiata de Sorin Corpadi si Sorin Bejan in urma cu trei ani, se afla in fata celui mai important examen. Campioana judeteana la categoria copiilor nascuti in 2007-2008, echipa din Lupeni va reprezenta judetul Hunedoara la etapa zonala a celei mai importante competitii din Romania pentru aceasta categorie de varsta, "Memorialul Gheorghe Ene". Turneul va avea loc la Timisoara in primele zile ale lunii decembrie.

Cel mai important turneu din istoria clubului

Tinerii antrenori Sorin Corpadi si Sorin Bejan, cei care au in pregatire peste 40 de copii cu varste cuprinse intre sapte si 12 ani, de mai bine de trei ani, incep sa culeaga roadele muncii lor. Fotbalistii pe care i-au inventat vor fi prezenti, la inceputul lunii decembrie, la cea mai importanta competitie din Romania organizata de Federatia Romana de Fotbal pentru aceasta categorie de varsta. Ajuns in premiera la un astfel de turneu zonal al Memorialului "Gheorghe Ene", clubul Fotbal Sorii Junior's Sport are ca obiectiv clasarea pe podiumul competitiei. "Anul acesta a fost cel mai bun din palmaresul nostru, pentru ca am mai obtinut un loc I la Cupa Banatul cu participarea a sase echipe. Am continuat pe acelasi drum si rezultatele noastre au fost incununate cu succes de calificarea la Turneul zonal al Memorialului Gheorghe Ene. Suntem constienti de faptul ca ne asteapta meciuri grele, pentru ca vom juca cu echipe precum Atletico Arad, Juventus Timisoara, ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Pedofilul din Hunedoara vrea sa fie rejudecat

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:43

Dupa mai putin de doi ani de cand a fost condamnat definitiv, Gabriel Ionut Frunza cere revizuirea dosarului in care a fost judecat pentru viol. Doar ca solicitarea sa a fost respinsa de Tribunalul Hunedoara, impotriva acestei decizii putand fi depusa contestatie.

Reamintim ca hunedoreanul a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare, fiind acuzat ca a violat doi baieti minori, care aveau in 2012, anul producerii faptelor, doar 11 ani. Din datele anchetatorilor, barbatul i-a acostat in fata unei brutarii din zona garii, din municipiul Hunedoara, dupa care i-a ademenit in cladirea dezafectata a fostei autogari si i-a abuzat sexual. Procurorii spuneau, la vremea respectiva, ca agresorul isi cunostea victimele din vedere, locuind in aceeasi zona si ca, in urma audierilor, acesta si-a recunoscut fapta, insa a declarat ca minorii au fost cei care i-au propus sa intretina raporturile sexuale. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Ani grei de inchisoare pentru autorii atacului mafiot din Soimus

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:43

Ani grei de inchisoare pentru autorii atacului mafiot din SoimusNatalia Bumbac

Tribunalul Hunedoara a incheiat judecata in dosarul atacatorilor cu cocktail Molotov de la Soimus, ieri fiind data sentinta pentru cei patru barbati acuzati de tentativa de omor si distrugere.

De la 4 ani jumate, la 5 ani jumate

Dintre toti, Alexandru-Ionut Nita, zis "Sefu" sau "Boss", a primit cea mai mare condamnare, de cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, dupa ce i-au fost contopite pedepsele pentru acuzatiile de tentativa de omor si cea pentru distrugere. La care i s-a adaugat un an de inchisoare provenit dintr-un alt dosar in care a fost condamnat cu suspendare, beneficiul suspendarii fiindu-i revocat. Ceilalti trei, Marius-Samuel Melincianu, zis "Sami", Nicolae-Cosmin Ciuciu, zis "Coco" si Mihai-Mircea Brezuica, zis "Mae", au primit toti pedepse egale: cate patru ani si sase luni de inchisoare cu executare. Prin aceeasi sentinta data de Tribunalul Hunedoara, cei patru au primit pedepse complementare prin care li s-a interzis exercitarea anumitor drepturi civile pe o perioada de doi ani. Instanta a mai dispus mentinerea celor patru barbati in arest preventiv. Sentinta data de Tribunalul Hunedoara nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu apel.

Reglare de conturi, intre interlopi

Reamintim cititorilor ca in noaptea de 21 spre 22 februarie, cei patru barbati au mers cu o masina in localitatea Soimus, unde au spart geamul unei locuinte apartinand familiei Miclea, cu un fragment de beton. Dupa care au aruncat in interiorul ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Talharit in statia de autobuz

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:43

Un barbat de 29 de ani a fost atacat in miez de noapte de doua persoane necunoscute. Acesta se afla intr-o statie de autobuz din municipiul Hunedoara, cand a fost acostat de doi tineri, care au inceput sa il bata. Dupa ce a incasat mai multe lovituri cu pumnii si picioarele in zona fetei, dar si in alte parti ale corpului, fiind trantit la pamant fara putere, cei doi i-au smuls lantul de aur de la gat. Tanarul a anuntat politia despre incident, iar in urma cercetarilor efectuate, au fost identificati cei doi talhari, ambii din municipiul Hunedoara, de 22, respectiv 23 de ani. Acestia au fost retinuti si, in urma prezentarii lor in fata magistratilor, au primit mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. (O. Mihnea)

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Accident rutier la Petrosani

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:43

Accident rutier la PetrosaniMaximilian Ganju

O soferita nevinovata a ajuns la Unitatea Primiri Urgente a Spitalului de Urgenta Petrosani, aceasta fiind ranita in urma unui accident rutier care a avut loc pe DN 66, ieri seara.

In accident au fost implicate un microbuz si un autoturism, iar potrivit politistilor, un tanar de 21 de ani din localitate a intrat pe contrasens si a izbit in plin autoturismul condus de femeie. Norocul a facut ca tanara sa scape cu rani care nu-i pun viata in pericol, fapt care i-a mirat pana si pe pompierii ajunsi la fata locului, care au vazut cat de avariat a fost autoturismul. "Un tanar in varsta de 21 de ani, din Petrosani, in timp ce conducea o autoutilitara pe strada 1 Decembrie 1918 din Petrosani, cu directia de mers Livezeni - Centru, intrucat nu a pastrat distanta regulamentara fata de autoturismul din fata, a franat si a patruns pe contrasens, intrand in coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie in varsta de 34 de ani, din Petrosani. In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a conducatoarei auto", a declarat subcomisarul Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara. Soferul inconstient s-a ales cu dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

"Cucuruz" merge din nou la puscarie

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:42

"Cucuruz" merge din nou la puscarieIeri, Tribunalul Hunedoara a dat sentinta in dosarul in care Adonis-Cristian Pobirci, zis "Cucuruz", a fost judecat pentru tentativa de omor. Barbatul a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare si doi ani pedeapsa complementara a interzicerii anumitor drepturi civile. Sentinta data de instanta hunedoreana nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu apel.

Adonis-Cristian Pobirci a ajuns in aceasta situatie dupa ce in vara acestui an a fost implicat, impreuna cu alte doua persoane, intr-o altercatie. Barbatii cu varste intre 28 si 32 de ani, din Crividia si Vulcan, au petrecut la finele saptamanii intr-un bar din municipiu si dupa ce s-au imbatat bine, s-au luat la harta. In drum spre casa spiritele s-au incins si mai rau, iar cei trei au iscat o bataie in toata regula. Astfel, Cristian Adonis Pobirci, de 26 de ani, a scos de sub haina o sabie si a inceput sa loveasca, iar una dintre lovituri l-a atins in zona toracelui pe unul dintre amicii de pahar.

"Cucuruz" este cunoscut ca un individ de temut in Vulcan, inca din adolescenta fiind implicat in diferite scandaluri. Astfel, in 2006, el a fost judecat pentru amenintare, iar in anul 2008, avea sa fie condamnat de Judecatoria Petrosani, la sapte ani de inchisoare pentru talharie. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

In sfarsit, caminul societatii Condor a fost eliberat de chiriasii ilegali. Evacuati cu politia

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:42

In sfarsit, caminul societatii Condor a fost eliberat de chiriasii ilegali. Evacuati cu politiaOana Mihnea

Persoanele care locuiesc in caminul apartinand societatii Condor de pe Aleea Motilor, din municipiul Deva, au fost somate de administrator sa paraseasca locuintele. Ieri, la primele ore ale diminetii, mutarea celor care au refuzat sa plece de bunavoie s-a facut cu scandal si cu interventia politistilor locali.

Au incercat sa opuna rezistenta

Se stie ca blocul respectiv este unul rau famat din cauza faptului ca aici se aciuaza tot felul de persoane, majoritatea fara forme legale, in unele cazuri fiind vorba chiar si de infractori. Pe langa problemele pe care le fac vecinilor din zona, in jurul acestui imobil domneste o mizerie de nedescris, lucruri care i-au adus in pragul disperarii pe locuitorii blocurilor din jur.

Inca din luna februarie, cand a avut loc o razie de amploare pe Aleea Motilor, atat la caminul Condor, cat si in caminul social al primariei, s-a discutat despre intentia de renovare a blocului privat. Momentul acesta a sosit, motiv pentru care luni, oamenii de la caminul Condor s-au trezit cu un mesaj in scara blocului, din partea administratorului, in care erau anuntati ca pana in 25 noiembrie, adica pana ieri, trebuie sa paraseasca locuintele. Unii dintre ei s-au conformat, insa au ramas aproximativ 75 de persoane, care au refuzat sa plece, pe motiv ca nu au unde sa se duca. Acestia locuiau in caminul Condor fara a avea contract de inchiriere cu firma si au iesit dis-de-dimineata in fata blocului, sa vada ce se va intampla cu ei.

"Nu este ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Urmarire penala in cazul conflictului din Retezat

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:42

Urmarire penala in cazul conflictului din RetezatOana Mihnea

Potrivit datelor furnizate de procurorul sef Ramona Bulcu, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in cazul dosarului penal deschis in urma conflictului din Retezat din 24 mai, cand omul de afaceri Mihalache Bocea a fost calcat de un autovehicul de teren, toate persoanele au fost audiate.

"In cauza a fost inceputa urmarirea penala sub aspectul tentativei la infractiunea de omor si infractiunii de loviri sau alte violente. Pana in prezent au fost audiate toate persoanele implicate in incidentul din Retezat, cu exceptia persoanei vatamate Mihalache Bocea, care pana la inceputul lunii octombrie s-a aflat la o clinica medicala din strainatate, iar in prezent se afla in tara, unde se recupereaza", se arata in raspunsul trimis redactiei de Parchetul de pe langa ICCJ.

Reamintim ca in luna mai a acestui an a izbucnit un conflict in zona satului Coroiesti din comuna Salasu de Sus intre activisti de mediu si constructorii microhidrocentralei de pe Raul Alb. ONG-istii s-au dus in acea zona cu scopul de a se documenta despre investitie, insa totul a degenerat pana la fapte grave, Mihalache Bocea, unul dintre participantii la scandal, fiind calcat de Jeep-ul condus de Alin Andrioni, din tabara ecologistilor. Victima a suferit o fractura de coloana vertebrala, paralizand.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Legea privind darea in plata a bunurilor imobile - un nou pas catre o relatie corecta de creditare

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:42

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat ieri, cu 233 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si o abtinere, proiectul de lege privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite.

Noua lege este un pas catre normalitate si reprezinta o aliniere a legislatiei romanesti la normele in vigoare ale Uniunii Europene.

Actul normativ prevede ca debitorul are dreptul sa stinga creditul ipotecar prin transmiterea catre creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului, fara a mai plati altceva.

Conditiile care trebuie indeplinite pentru stingerea in acest mod a datoriilor sunt: intre parti s-a incheiat un contract de credit, iar bunul oferit in plata este un bun imobil ipotecat in favoarea creditorului in vederea garantarii executarii obligatiilor asumate prin contractul de credit.

Daca legea va fi promulgata si de catre Presedintele Romaniei, cetatenii vor beneficia de inca o lege care sa le vina cu adevarat in sprijin, restabilind un climat de corectitudine si onestitate reciproca in relatiile de creditare.

Grupul Parlamentarilor Partidului Social Democrat, multumeste tuturor colegilor pentru vot si considera ca acest proiect vine in sprijinul multor romani aflati in dificultate:

Natalia Intotero: "Multumesc tuturor colegilor pentru vot. Prin acest proiect de lege s-a produs un act de normalitate pentru cetatenii Romaniei."

Laurentiu Nistor: "Felicit pe toti colegii pentru sustinerea acestui ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Mai multe sate din Dobra vor beneficia de retea de apa si canalizare

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:42

Mai multe sate din Dobra vor beneficia de retea de apa si canalizareNatalia Bumbac

Mai multe sate din comuna Dobra vor beneficia de retea de apa si canalizare in urma implementarii unui proiect din fonduri guvernamentale. Lucrarile sunt in curs de finalizare, iar administratia locala spera ca la inceputul anului viitor, dupa efectuarea probelor, proprietarii sa treaca la montarea bransamentelor individuale.

"In aceasta perioada lucram la instalarea retelei de canalizare in localitatea Lapusnic si la cea de alimentare cu apa in Radulesti, Stancesti, Stancesti-Ohaba. Stadiul fizic de executare, al lucrarilor este de 95 la suta, iar pana la sfarsitul anului speram sa le incheiem. Valoarea proiectului finantat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), conform Ordonantei nr. 28 este de 3.600.000 de lei. De aceasta infrastructura vor beneficia 150 de locuinte din Lapusnic si 200 din Radulesti, Stancesti si Stancesti-Ohaba. Dupa finalizarea probelor, realizate de o echipa de specialisti, va veni momentul zero in care proprietarii vor putea sa se racordeze la reteaua de apa sau canalizare, lucru care, din estimarile noastre ar putea sa inceapa din primavara anului viitor. Dupa receptie, retelele de apa si canalizare vor fi predate operatorului regional SC Apa Prod SA Deva. Sursa de alimentare cu apa a localitatilor din comuna Dobra este Izvorul Baniu, la care sunt racordate si comunele Ilia si Gurasada", a explicat Ovidiu Padurean (foto), primarul comunei Dobra. Acesta a mai afirmat ca vara trecuta, din cauza secetei, ..

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Hunedoara: 10 persoane cu dizabilitati primesc locuinte convenabile

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:42

Hunedoara: 10 persoane cu dizabilitati primesc locuinte convenabileOana Mihnea

In ultima sedinta a Consiliului local Hunedoara a fost aprobata lista cu persoanele care vor beneficia de locuinte sociale sau convenabile in anul 2016.

Au fost repartizate 58 de locuinte convenabile, 21 sociale, iar 44 de dosare au fost declarate incomplete, deoarece nu au indeplinit criteriile necesare. In total, in municipiul Hunedoara, in cursul acestui an au fost depuse 123 de dosare pentru anul 2016. Intre primii 18 cetateni, din cei 58 care vor primi locuinte convenabile, se afla 10 persoane cu dizabilitati de gradul I si II. Acest lucru este posibil in municipiul Hunedoara pentru prima data, asta, dupa ce anul trecut a fost primul cand toate cererile pentru locuintele de acest tip au fost satisfacute.

"Persoanele cu dizabilitati sunt ajutate doar la modul declarativ, acum am reusit impreuna cu functionarii de la fondul locativ sa le ajutam si faptic. Este o realizare importanta pentru noi, dupa o munca de trei ani, sa identificam cele mai bune, corecte si legale criterii de departajare. In cursul anului 2014, din totalul celor 19 persoane care au indeplinit conditiile pentru locuinte convenabile, au fost repartizate 16, iar trei cetateni au refuzat repartitia. Pentru ANL au fost depuse 23 de cereri si s-au repartizat opt locuinte", a declarat Dan Boboutanu (foto), viceprimarul municipiului Hunedoara.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Carmen Eleonora Harau sare in apararea cetatenilor consumatori de energie

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:42

Carmen Eleonora Harau sare in apararea cetatenilor consumatori de energieNatalia Bumbac

Deputatul hunedorenilor, Carmen Eleonora Harau (foto), a pledat in plenul Parlamentului in apararea cetatenilor consumatori de energie si pentru facturi clare, usor de verificat de catre platitori.

Ieri, in Camera Deputatilor, parlamentarul a intervenit in sustinerea comunicarii catre Parlamentul European, Consiliul Europei, Comitetul Economic si Social European si Comitetul Regiunilor a opiniei romanesti in legatura cu acordarea de noi avantaje pentru consumatorii de energie. Deputatul hunedorenilor a sustinut implementarea unei strategii cadru pentru o Uniune Energetica, menita sa puna cetatenii in prim-plan, astfel incat, informarea lor in legatura cu facturile de plata sa fie completa. In acest fel se vor inlatura facturile excesiv de mari si incorect calculate. De asemenea, consumatorii vulnerabili vor fi protejati. Totodata, strategia prevede libertate de actiune pentru consumatori si schimbarea fara restrictie a furnizorului, inlesnirea accesului la tehnologia noua (retele si contoare inteligente), precum si garantia protejarii secretului in gestionarea datelor consumatorilor.

Carmen Eleonora Harau este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai activi parlamentari, datorita demersurilor pe care le-a intreprins in Legislativ pe perioada celor trei ani de mandat. Deputatul a intervenit cu promptitudine de fiecare data cand au fost puse in discutie problemele cu care se confrunta hunedorenii, unele dintre acestea avand impact asupra intregii populatii. ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Festival de lupte libere la "Cupa Cetate"

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:42

Ciprian Marinut

Aproximativ 150 de sportivi de la cinci cluburi din judet si sapte din tara vor participa la editia a IV-a a "Cupei Cetate" - Memorialul "prof. Valentin Carasiniu" la lupte libere, care va avea loc in acest weekend, la Deva. Intrecerea este rezervata copiilor I, II si III, cu varste cuprinse intre noua si 15 ani si va pune punct sezonului competitional 2015 pe plan judetean.

Din suflet pentru suflet

La competitie vor fi prezente toate cele cinci cluburi cu sectii de lupte din judet, respectiv CSS Hunedoara, CSS Petrosani, Inter Petrila, Victoria Dobra si CNS "Cetate" Deva, in calitate de club organizator. Luptatorii hunedoreni, unii dintre cei mai medaliati la nivel national in acest an, se vor duela pentru medaliile puse in joc cu sportivi de la CSS Cluj Napoca, CSS Lugoj, CSS Jimbolia, CSM Onesti, CSM Drobeta Turnu Severin, CSS Resita, CSS Calarasi si CS Jegalia. "Primii clasati vor fi recompensati cu diplome, medalii, cupe si tricouri oferite de Directia Judeteana pentru Sport Hunedoara", a precizat Suraj Moravan, unu dintre antrenorii de la CNS "Cetate" Deva implicati in organizare. Dincolo de aspectul competitional util in evaluarea sportivilor si acumularea de experienta, competitia este un omagiu adus profesorului Valentin Carasiniu. "La fiecare antrenament, antrenorii va dau voua, elevilor, o parte din sufletul lor... Antrenorii se bucura mai mult decat voi la victoriile voastre si cu durere in suflet sufera in cazul esecurilor voastre. Credeti si ...

Sport / stiri Sport5 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Noile talente pentru tir cu arcul

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:42

Noile talente pentru tir cu arculCiprian Marinut

Elevii Eduard Bociu, Laurentiu Tanase, Raluca Nicolescu si Daiana Catana, de la Scoala gimnaziala nr. 7 Petrosani, sunt finalistii etapei judetene a programului de selectie la tir cu arcul "Punct ochit, punct lovit", desfasurat in cadrul proiectului "Pierre de Coubertin". Cei patru elevi hunedoreni au fost declarati castigatori de antrenorii Viorel Habian si Gigi Pusca, de la SCM Deva, dupa mai multe actiuni de selectie la care au participat numerosi elevi ai scolilor din judet.

S-au calificat la etapa finala

Elevii care au dovedit calitati pentru practicarea la nivel de performanta a acestui sport vor participa la etapa nationala ce se va desfasura la Poiana Brasov, in perioada 24-29 noiembrie, in cadrul unei tabere gratuite de cinci zile. La finala pe tara vor participa elevi selectionati din 10 centre nationale, la start urmand sa se afle 40 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani. Programul "Pierre de Coubertin Copii - Punct ochit, punct lovit" la tir cu arcul este finantat de Ministerul Tineretului si Sportului in parteneriat cu Federatia Romana de Tir cu Arcul, iar la nivel judetean a fost organizat de S.C.M. Deva si Scoala Gimnaziala Nr.7 Petrosani. Programul s-a bucurat de un real succes, dovada fiind numarul mare de elevi participanti. Copiii cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani au fost supusi mai multor etape de selectii in perioada octombrie-noiembrie 2015. La nivelul judetului Hunedoara, programul a fost sustinut de antrenorul olimpic ...

Sport / stiri Sport4 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Marincu, locul doi national pe anul 2015

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:42

Marincu, locul doi national pe anul 2015Ciprian Marinut

Atleta Florentina Marincu (foto), de la CNS "Cetate" Deva, a ocupat locul doi in topul primilor 10 atleti ai anului 2015 din Romania, anuntat de Consiliul Federatiei Romane de Atletism, intrunit ieri la Busteni. Cel mai bun atlet al anului 2015 a fost desemnat Marian Oprea, podiumul fiind completat de Bianca Razor. Premiile au fost decernate, aseara, la Casa de Cultura din Busteni, unde a avut loc Gala atletismului romanesc.

Cea mai tanara de pe podium

Atleta de 19 ani antrenata de Nicolae Alexe a avut un an 2015 de exceptie si este cea mai tanara sportiva de pe podiumul celor mai buni atleti ai Romaniei. Florentina Marincu a dominat, in anul in curs, cu autoritate probele de saritura in lungime la nivel national si s-a remarcat prin medalii si recorduri si pe plan international. In palmaresul pe 2015 al atletei de la CNS "Cetate" Deva figureaza o medalie de bronz la Campionatele Europene indoor ale senioarelor, un aur la Campionatele Europene de juniori 1, un bronz la Campionatele Europene de juniori 1 (triplusalt), doua recorduri europene indoor, doua locuri I la Campionatele Balcanice de juniori I, un loc I la Campionatele Balcanice de seniori. Pe plan continental, veteranul Marian Oprea are o performanta egala cu a Florentinei, fiind medaliat cu bronz la Campionatele Europene indoor in proba de triplusalt, insa "Cangurul" sta mai bine la nivel mondial, el reusind o clasare pe locul sase la Campionatele Mondiale din China. Intre cei 16 sportivi ...

Sport / stiri Sport6 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Ce cred primarii hunedoreni despre cea de-a 13-a pensie

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:39

Ce cred primarii hunedoreni despre cea de-a 13-a pensieMagdalena Serban

Proiectul de lege ce prevede introducerea celei de-a 13-a pensii a intrat in dezbaterea comisiilor parlamentare. Potrivit documentului, aceasta se va acorda anual pentru cei cu pensie sub nivelul salariului mediu brut pe economie (2.563 lei in iulie, potrivit INS). Initiatorii propun acordarea unei sume in valoarea unei pensii integrale pentru persoanele cu pensia sub nivelul salariului minim brut pe economie (in prezent 1.050 de lei) si cu o jumatate din pensia lunara pentru cei care se incadreaza cu pensia intre salariul minim brut si mediu brut pe economie.

La Balsa, proiectul e binevenit

"Cred ca aproape toti pensionarii din comuna noastra se vor incadra in astfel de prevederi. Asta ar fi o mana de ajutor pentru ei. Desi aici a fost zona miniera pe vremuri, barbatii nu prea au mai apucat mult din pensie. Au ramas in urma lor nevestele, care beneficiaza de pensie de urmas. Asa ca, va dati seama de ce valori vorbim. Unii mai au pensie de veteran, dar sunt prea putini. Altii au lucrat la Drumuri, la padure sau pe la Orastie. In anii buni, zilnic plecau cate cinci autobuze de muncitori de la noi catre Orastie. Lucrau pe la Mecanica, 11 Iunie, Plafar, Chimica, Vidra sau mai erau tot felul de industrii locale, mestesugaresti. Orasul era impanzit de fabrici pe atunci. Mai mergeau si la Cugir, unde se produceau masini de spalat sau pe la fabrica de armament tot de acolo. Acum e tare greu si daca vrei sa iei o adeverinta. Cine a muncit la Vidra, trebuie sa se ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

"Defileul Jiului", o promisiune neonorata

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:39

"Defileul Jiului", o promisiune neonorataMaximilian Ganju

Valea Jiului si implicit judetul Hunedoara vor avea de suferit economic si anul viitor, dat fiind faptul ca reabilitarea DN 66, segmentul Defileul Jiului, nu s-a finalizat. Promisiunea sefului CNADNR a ramas fara acoperire.

Circulatia rutiera prin Defileul Jiului ar fi trebuit sa se desfasoare pe un covor nou de asfalt, de la Petrosani si Sadu, insa realitatea din teren nu se potriveste cu cea a sefilor de la drumuri. Narcis Neaga, fostul sef al CNADNR, declara in vara acestui an cu convingere ca "in ceea ce priveste Defileul Jiului, in 2013, prin toamna, progresul fizic era cam de 4 la suta. Acum, pana la Lainici se va circula impecabil. Pana la sfarsitul anului, se termina si acest proiect. Adica se ajunge pana la Petrosani".

Este adevarat ca in defileu s-a lucrat si chiar zilele trecute se tragea tare cu asfaltul (foto), chiar daca afara ploua bine. Numai ca nici macar ingrasarea porcului inainte de Craciun n-a dus la atingerea promisiunilor sefilor de la drumuri, iar portiuni intregi intre Petrosani si Lainici inca nu au asfaltul promis. Declaratia fostului sef de la Drumurile Nationale a fost intarita si de sefii Districtului din Gorj, cei care supervizeaza lucrarea fara de sfarsit a spaniolilor, insa acestia au fost mai precauti si au avansat ca termen de asfaltare a defileului, luna decembrie.

"De la Manastirea Lainici pana la Petrosani va fi strat nou de asfalt pana in decembrie", declara si Ion Tudor, seful de la Drumuri Nationale Gorj. Cum deja ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Pedeapsa crunta pentru hotul din maxi-taxi

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 23:42

Pedeapsa crunta pentru hotul din maxi-taxiIndividul de 32 de ani, care impreuna cu o minora de 17 ani, a spart mai multe autovehicule de transport persoane din care a furat bunuri si bani, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare. Complicele lui, o minora, a scapat de inchisoare.

Alin Armeanu a fost prins in flagrant la inceputul lunii ianuarie a.c., dupa ce a spart mai multe autovehicule intr-o singura noapte, iar complice ii era o adolescenta de 17 ani din localitatea Petrila. Hotul avea asupra lui mai multe instrumente cu care actiona, dar si bunuri si sume de bani a caror provenienta nu o putea justifica, au explicat politistii la momentul retinerii. Bunurile sustrase din autoturisme au fost recuperate, dar prejudiciul total, in valoare de 1.600 lei, a fost recuperat in proportie de doar 40 la suta.

Barbatul a obtinut clementa unor dintre pagubiti, insa acest lucru nu l-a salvat de la o pedeapsa drastica. Judecatorii de la Petrosani l-au condamnat pentru furt calificat la patru ani inchisoare pentru fiecare spargere si au adaugat un spor de o treime din totalul pedepselor, respectiv sase ani. Astfel, pedeapsa rezultata este de 10 ani inchisoare in stare de detentie. In plus a fost obligat sa achite si despagubiri celor care nu si-au retras plangerea. Minora care tinea de "sase" a fost acuzata de complicitate si a fost condamnata la o masura educativa pe o durata de patru luni, dar si sa urmeze un curs de formare profesionala. Alin Armeanu a sperat ca instanta superioara ii va reduce pedeapsa, insa magistratii ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Nou dosar penal pe numele lui Ovidiu Plescan

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 23:42

Nou dosar penal pe numele lui Ovidiu PlescanJudecat alaturi de alti doi suspecti intr-un dosar in care este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de minori si proxenetism in forma continuata, Daniel Ovidiu Plescan (foto) s-a ales cu o noua acuzatie. Acesta are un nou dosar pentru conducere fara permis.

Tanarul a avut permisul de conducere suspendat de catre politisti, insa acest lucru nu l-a impiedicat sa urce la volan. A fost prins de Politia Rutiera Petrosani si i s-a facut dosar penal, iar dupa finalizarea cercetarii a fost sesizata instanta de judecata, respectiv Judecatoria Petrosani. Practic, dosarul a fost instrumentat de Parchetul Petrosani, insa in aceasta vara a fost preluat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia. Acestia au decis trimiterea in judecata si dosarul a fost inregistrat la instanta din Petrosani in data de 20 noiembrie a.c.

Acum urmeaza ca magistratii sa analizeze probele procurorilor si sa decida daca Daniel Ovidiu Plescan va fi judecat. Pe de alta parte, Plescan alaturi de Silviu Mihaita Prata si Mihaela Ciociu vor afla maine, joi, daca se fac vinovati de acuzatiile aduse de catre DIICOT, in dosarul de prostitutie judecat de Tribunalul Hunedoara. Magistratii au amanat pronuntarea sentintei pentru data de 26 noiembrie 2015. Cei trei au fost ridicati de ofiterii BCCO Alba si procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Hunedoara, in urma cu aproape un an de zile. Anchetatorii au sustinut ca, in perioada iulie - decembrie 2014, membrii gruparii ar fi recrutat ..

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Accident mortal la Simeria
Tragedie, aseara, la iesire din orasul Simeria. O femeie a murit si alte doua persoane au fost grav ...
Accident rutier mortal in Simeria: doi pasageri au ramas incarcerati, una dintre victime a murit
Un accident rutier mortal a avut loc in urma cu cateva minute pe Drumul National 7, pe raza orasului ...
Iata pe cine ar vota hunedorenii!
Natalia Bumbac Presedintele PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor, a prezentat intr-o conferinta de presa ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook