Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.374 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Actiuni purtand marca Bibliotecii Judetene "Ovid Densusianu"

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:37

Actiuni purtand marca Bibliotecii Judetene "Ovid Densusianu"La implinirea unui secol de la nasterea cunoscutului si prolificului romancier si autor de carti cu tematica istorica, Vintila Corbul, Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" a organizat la Sala "Liviu Oros" a Casei de Cultura "Dragan Muntean" din Deva, o manifestare ce i-a fost dedicata. Celor prezenti in sala li s-au adresat intrebari menite sa testeze atentia cu care au urmarit subiectul, iar raspunsurile corecte au fost rasplatite cu premii constand in carti si diplome oferite de institutia hunedoreana de cultura.

"La 26 mai s-au implinit 100 de ani de la nasterea prozatorului Vintila Corbul, unul dintre cei mai renumiti autori de romane istorice, apreciat si peste hotare. Dintre cele mai cunoscute creatii ale sale, unele scrise in colaborare cu Eugen Burada, fac parte romanele *Caderea Constantinopolelui* (cea mai vanduta carte din beletristica romaneasca in perioada comunista), *Mafia si miliardarii*, *Sunt regele Frantei! Regele Soare!*, *Dinastia Sunderland-Beauclair*, *Roxelana si Soliman*, *Imparateasa fara coroana*, *Cavalcada in iad*, *Cenusa si orhidee la New York*, *Extaz, moarte si rock'n'roll*, *Hollywood - infernul viselor*, *Miliarde si picioare lungi*, *Oameni in Rolls-Royce* sau *Salvati-ma! Sunt miliardar!*. Personalitatea sa a fost prezentata in fata unui public format in principal din elevi de la colegiile si liceele din Deva, importanta acestei activitati culturale fiind cu atat mai mare cu cat acest autor nu se studiaza in scoala. Toate aceste carti ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

La Bursa Locurilor de Munca, 35 de someri si-au gasit serviciu

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:37

La Bursa Locurilor de Munca, 35 de someri si-au gasit serviciuSaptamana trecuta, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara (AJOFM) a organizat, la cererea pietei locale, o noua edite a Bursei Locurilor de Munca, desfasurata la Deva.

"Au fost contactati 11 angajatori in vederea participarii la bursa si au participat efectiv un numar de noua agenti economici. Oferta de locuri de munca a numarat 120 de posturi. S-au prezentat 224 hunedoreni, din care 76 au fost selectati in vederea incadrarii, iar 35 de persoane au fost incadrate in munca. Agentia va monitoriza dupa un interval de 30 de zile, cate dintre persoanele selectate au fost incadrate in munca. Dorim sa multumim tuturor participantilor la aceasta editie pentru intelegere si buna colaborare" a precizat Nicolae Fara (foto), directorul executiv al AJOFM Hunedoara. (M. Serban)

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Apa potabila bine tratata pentru 42 de localitati din judet

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:37

Statia de tratare a apei de la Santamaria-Orlea si intregul sistem de alimentare cu apa potabila din localitatile racordate la aceasta sursa functioneaza la capacitate maxima.

Conform comunicatului transmis de SC Apa Prod SA Deva sistemul de alimentare cu apa potabila Statia de Tratare Apa Orlea - Deva a fost a fost pornit din data de 26 mai. Timp de doi ani, statia de tratare a apei si conductele de aductiune au fost reabilitate si modernizate prin proiectul "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Hunedoara", finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial Mediu.

Statia de tratare a apei de la Santamaria-Orlea asigura apa potabila pentru Deva, Simeria, Calan, Hateg si pentru alte 38 de localitati rurale, situate in perimetrul dintre Santamaria-Orlea pana la Vetel. Lucrarile de modernizare a obiectivului de la Santamaria-Orlea au demarat in 8 august 2013, fiind incheiate la inceputul anului, valoarea totala a acestora fiind de 83.481.632 de lei. Contractul a fost executat de asocierea de firme SC Viva Construct SRL Deva, ACSA Obras e Infraestructuras SA Spania si SC Sercotrans SRL Deva. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Dirijorul corului "Sargetia", Cetatean de Onoare al Devei

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:37

Dirijorul corului "Sargetia", Cetatean de Onoare al DeveiNatalia Bumbac

La sedinta din 27 mai a Consiliului local (CL) Deva, autoritatile i-au conferit titlul de "Cetatean de onoare al municipiului Deva" profesorului Nicolae Icobescu, dirijorul corului "Sargetia", pentru intreaga activitate desfasurata in domeniul muzicii.

In discursul de la primirea distinctiei, profesorul Nicolae Icobescu a spus ca titlul oferit de autoritatile locale devene ii da sentimentul datoriei implinite fata de comunitate, avand un palmares impresionant de concerte sustinute in tara cat si in strainatate. Corul "Sargetia" sub bagheta profesorului Icobescu a evoluat in Catedrala Sfantul Petru de la Vatican, la Venetia, Strasbourg, Viena, si in alte mari orase europene, iar acum se pregateste pentru al XVII-lea turneu in afara tarii la Varset, in Serbia.

La aceeasi sedinta a CL Deva, doi elevi de la Colegiul National Decebal din Deva, Paul Daneasa si Dragos Mornea, au primit diplome de merit. Cu aproximativ doua saptamani in urma, cei doi elevi au gasit in fata Prefecturii judetului Hunedoara 800 de lei pe care i-au predat jandarmului desemnat cu paza institutiei. De asemenea, sportivul Gabriel Bocser a fost premiat pentru rezultatele exceptionale obtinute la competitiile internationale de gimnastica aerobica, premiul fiind ridicat de antrenoarea sa, Jesy Cosma.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Primul DogPark din judet s-a deschis la Deva

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:35

Primul DogPark din judet s-a deschis la DevaSorina Popa

Ieri, la Deva, s-a inaugurat primul DogPark din judet, situat in apropierea supermarketului Kaufland. Trebuie mentionat ca, accesul in parc va fi gratuit, nu va fi perceputa nici o taxa de intrare sau folosire a locului respectiv.

Relaxare si socializare

Acest parc pentru cainii de companie este doar un inceput, deoarece, daca DogPark-ul va reprezenta un succes, pe viitor vor mai fi amenajate si alte spatii de acest fel in municipiu, la nivel de cartiere, a declarat Petru Marginean, primarul Devei. Cu prilejul deschiderii parcului canin au avut loc demonstratii de dresaj, parade ale raselor canine, concursuri si o tombola. Proiectul parcului pentru caini a fost aprobat intr-o sedinta a Consiliului Local Deva. "Astfel de parcuri reprezinta o necesitate si o preocupare de actualitate pentru o lume civilizata. In acest loc, atat oamenii, cat si animalele lor, se vor putea bucura de relaxare si socializare", a afirmat edilul sef al resedintei de judet, Petru Marginean.

Era un teren viran, plin de maracini

Terenul pe care s-a construit parcul pentru caini era plin de buruieni si maracini. S-a ajuns la concluzia ca el trebuie valorificat. Mai ales ca, spune primarul municipiului Deva, au fost multe solicitari pentru un asemenea loc, al proprietarilor de animale. Parcul cuprinde doua incinte, una pentru cainii de talie mare si alta pentru cei de talie mica. Separarea este facuta prin panouri de gard zincat iar intregul teren este inconjurat de un gard de lemn, inalt ..

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

S-a redeschis Strandul "Corvina"din Hunedoara

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:35

S-a redeschis Strandul "Corvina"din HunedoaraIncepand de sambata, 28 mai, Complexul de Agrement "Corvina" din municipiul Hunedoara si-a redeschis portile pentru iubitorii de soare si plaja.

Strandul va fi deschis zilnic intre orele 10.00 si 20.00. Tarifele de intrare la strand pentru lunile mai si septembrie 2016 vor fi urmatoarele: pentru copiii cu varste intre un an si sase ani biletul va fi de cinci lei pe zi, elevii, studentii si pensionarii vor trebui sa achite 10 lei pe zi, iar adultii 15 lei pentru o zi de agrement. Pentru lunile de varf, iunie, iulie, august, pretul biletului de intrare pentru o zi petrecuta la Complexul de Agrement "Corvina" va fi cu cinci lei mai scump pentru fiecare categorie de varsta, fata de preturile mentionate mai sus. Complexul de Agrement "Corvina" a fost construit din fonduri de la bugetul local al municipiului Hunedoara, fiind inaugurat in vara anului trecut. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Deva domina delegatia Romaniei la Euro 2016

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:35

Deva domina delegatia Romaniei la Euro 2016Ciprian Marinut

Sase dintre cele 10 gimnaste ce compun echipele Romaniei la Campionatul European din Elvetia sunt legitimate la CNS "Cetate" Deva. Laboratorul performantelor gimnasticii romanesti de la poalele Cetatii are o reprezentanta in lotul de senioare si contribuie cu toate cele cinci componente ale echipei de junioare. Echipele tricolore au facut, ieri, deplasarea in Elvetia pentru competitia programata in perioada 1-5 iunie si au ca obiectiv reabilitarea gimnasticii romanesti.

Componenta de baza a echipei mari

Sportiva Anamaria Ocolisan din Calan este una dintre cele mai experimentate sportive din lotul de senioare din care mai fac parte Catalina Ponor, Maria Holbura, Silvia Zarzu si Anda Butuc. Echipa tricolora este afectata de absentele Larisei Iordache (accidentata), Dianei Bulimar (refacere dupa operatie), Dorei Vulcan (accidentata), Laurei Jurca (nerestabilita), insa are ca obiectiv realizarea unor prestatii care sa (re)confirme valoarea gimnasticii feminine romanesti. Misiunea tricolorelor senioare in fata celor 135 de adversare din 35 de tari este complicata, desi unele echipe precum Olanda, Germania si Belgia isi menajeaza sportivele importante pentru Jocurile Olimpice. In schimb, Rusia, care tinteste titlul, va alinia o echipa redutabila, cu trei campioane continentale si cu experimentata Aliya Mustafina. Conform tragerii la sorti, echipa Romaniei face parte din Subdiviziunea 4, alaturi de formatiile Elvetiei, Marii Britanii, Spaniei, Belgiei, Rusiei, ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Succes la masa verde, cu o "figuranta bolnava"

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:35

Succes la masa verde, cu o "figuranta bolnava"Ciprian Marinut

FC Hunedoara va castiga cu scorul de 3-0, la masa verde, meciul de pe teren propriu cu Minerul Motru, din ultima etapa a campionatului. Partida a fost intrerupta de arbitru in minutul 10, deoarece oltenii s-au prezentat la joc in efectiv redus (opt jucatori), iar arbitrul a fost nevoit sa opreasca jocul in urma "accidentarii" unuia dintre jucatori.

Cu doar opt jucatori in teren, Minerul Motru a incasat primul gol in minutul patru de joc de la golgheterul "alb-albastrilor" Iulian Tecsi. Apoi, pentru a evita o infrangere la un scor umilitor, unul dintre olteni s-a dat accidentat, iar arbitrul a fost obligat sa opreasca meciul care va fi omologat cu 3-0 in favoarea hunedorenilor. "Fotbalul romanesc continua sa ma surprinda neplacut... Ceea ce astazi trebuia sa fie un spectacol fotbalistic, care sa incante publicul hunedorean s-a transformat intr-o situatie de prost gust. Minerul Motru s-a prezentat la Hunedoara doar pentru a nu fi exclusa din campionat, altfel fiind la a doua neprezentare. Negasind intelegerea dorita de conducerea lor si temandu-se de un scor fluviu, oltenii au decis sa trimita in teren doar 7 jucatori de camp. Dupa ce hunedorenii au deschis scorul, unul dintre ei s-a accidentat, arbitrul fiind nevoit sa fluiere sfarsitul jocului in minutul 10. Gazdele au efectuat toate cheltuielile ca pentru un meci obisnuit, arbitraj, observatori, servicii medicale si de ambulanta, paza si protectie, dar nu au putut oferi spectacol suporterilor. FC Hunedoara ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

La revedere cu gust dulce-amar

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:35

La revedere cu gust dulce-amarCiprian Marinut

CNS Cetate Deva e pe jumatate necajita ca a fost egalata, scor 2-2, in ultimul minut al partidei de acasa cu CSM Lugoj, ultima a campionatului 2015-2016, insa are si suficiente motive de bucurie pentru modul cum s-a prezentat la prima participare in esalonul trei al fotbalului romanesc.

Motivata de dorinta de a-si lua la revedere de la suporteri cu o victorie si de ambitia de a-i depasi in clasament pe vecinii de la FC Hunedoara, CNS Cetate a inceput in tromba meciul cu incomoda echipa CSM Lugoj. Lintaru a deschis scorul in chiar primul minut de joc cu un sut din interiorul careului mare, dupa ce a surprins defensiva adversa cu o demarcare inteligenta in spatele liniei de fundasi. Banatenii au replicat cu promptitudine si au restabilit egalitatea, dupa o actiune prelungita de atac, finalizata de Manecan cu un sut excelent plasat de la semi-distanta, care l-a surprins pe portarul Rat. Scenariul s-a repetat aproape identic si in ultimul sfert de ora al partidei. Lintaru (min. 75) a si-a readus echipa in avantaj, inscriind cu capul la o minge aruncata in careu, iar Precupanu (min. 90) a egalat inca o data cu o lovitura de cap, in urma unui corner de pe partea dreapta.

Cu aceasta a doua remiza acasa in ultimele trei etape, CNS "Cetate" a incheiat campionatul pe locul sase, o pozitie peste obiectivul fixat la promovarea in Liga a III-a, iar antrenorul Marius Sirbu (foto) s-a declarat mandru de performanta realizata de deveni. "In meciul de azi puteam castiga, ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Comuna Pui a castigat o noua finantare europeana

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:35

Comuna Pui a castigat o noua finantare europeanaMagdalena Serban

Veste imbucuratoare pentru locuitorii comunei Pui. Printr-un proiect european de investitii, primarul Victor Stoica (foto) a reusit, de curand, sa atraga un milion de euro pentru modernizare de drumuri comunale si ulite.

"Programul a fost depus la finele anului 2015 si inseamna modernizare de strazi si ulite in comuna Pui. Infrastructura stradala a fost si va ramane in atentia noastra, iar pentru ca implica sume consistente, am incercat sa atragem cat mai multi bani europeni si guvernamentali. Suntem o comuna mare si necesitatile ne sunt in concordanta. O alta noutate este ca saptamana trecuta am mai depus un proiect pentru modernizare drumuri de exploatatie agricola, tot prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si tot in valoare de un milion de euro. Drumul face legatura intre localitatile Pui si Galati si insumeaza circa sase kilometri de zona agricola. Astfel, se va facilita tranzitarea dintre cele doua sate ale comunei si se va fluidiza si traficul pe drumul national, in egala masura. Asta, mai cu seama cand se desfasoara zilele de targ si lumea va circula cu diverse utilaje agricole sau carute. De altfel, mai exista un drum agricol de la Pui la Rusor, modernizat in 2013, tot din bani europeni nerambursabili", a precizat Victor Stoica, primarul din Pui. Acesta a mai spus ca din fonduri europene se vizeaza infiintarea unei crese cu program prelungit, menita sa vina in sprijinul parintilor care doresc sa-i lase pe cei mici in conditii ..

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Consilier local din Bosorod, gasit incompatibil de ANI

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:35

Maximilian Ganju

Consilierul local Emil Gruescu, din comuna Bosorod, este acuzat de conflict de interese administrativ de catre inspectorii Agentiei Nationale de Integritate, pentru ca a detinut atat functia de consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Bosorod, cat si cea de presedinte al Asociatiei Crescatorilor de Animale din comuna.

Acesta a participat la sedinta comuna a comisiilor de specialitate ale consiliului local din data de 17 ianuarie 2013, in care s-a dezbatut proiectul de hotarare pentru modificarea Hotararii Consiliului Local al comunei Bosorod, prin care s-a propus modificarea redeventei la concesionarea pasunilor primariei, avizand favorabil proiectul de hotarare si semnand Raportul de avizare, sustin inspectorii ANI.

"De asemenea, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului local al comunei Bosorod din data de 21 ianuarie 2013, a participat la dezbaterea proiectului de hotarare pentru modificarea Hotararii Consiliului Local, prin care s-a propus modificarea redeventei la concesionarea pasunilor primariei, votand pentru adoptarea acestei hotarari", se arata in raportul de evaluare al ANI.

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Nou termen de judecata in dosarul "Alcoolul la volan" al lui Mircia Muntean

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:35

Nou termen de judecata in dosarul "Alcoolul la volan" al lui Mircia MunteanNatalia Bumbac

Procesul in care fostul primar al Devei, Mircia Muntean (foto), este judecat pentru conducerea unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice are astazi un nou termen la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Magistratii se vor intruni pentru a 10-a oara pentru a administra probele din dosar, acesta fiind judecat in fond. Dosarul a fost trimis spre judecare la ICCJ, deoarece in prezent, Mircia Muntean este deputat in Parlamentul Romaniei.

Evenimentul rutier care a dus la cercetarea penala a fostului edil s-a petrecut in 30 octombrie 2014, in saptamana de dinaintea alegerilor prezidentiale din acel an. In comunicatul transmis de procurori se arata ca din probele administrate in dosar a reiesit ca Mircia Muntean, aflat in stare de ebrietate, a lovit vehiculele care stationau la culoarea rosie a semaforului, venind din spatele acestora si nereusind sa opreasca la timp autoturismul la volanul caruia se afla, ulterior parasind zona accidentului. Mircia Muntean a fost descoperit, dupa aproximativ 20 minute, incercand sa escaladeze un gard imprejmuitor din apropiere si a fost dus la locul accidentului de catre un politist. In buletinul de analiza toxicologica-alcoolemie, emis de Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara, se atesta faptul ca Mircia Muntean avea o alcoolemie de 1,30 grame la mie la prima proba de sange recoltata, respectiv 1,10 grame la mie la cea de-a doua proba. Ulterior, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei lui Mircia Muntean ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Ultima sedinta a Consiliului local Deva ales in 2012

Duminica, 29 Mai 2016, ora 19:35

Ultima sedinta a Consiliului local Deva ales in 2012Ultima sedinta a Consiliului Local Deva in formula rezultata dupa alegerile locale din 2012 s-a consumat vineri, 27 mai. Ocazie cu care, primarul municipiului Deva, Petru Marginean, a facut o sinteza a activitatii din cei patru ani de mandat, aratand ca situatia s-a schimbat in bine in ceea ce priveste modul de administrare al urbei.

De asemenea, edilul municipiului resedinta de judet a subliniat faptul ca, desi alesii locali au avut puncte de vedere diferite pe anumite teme, dezbaterile s-au desfasurat intr-o atmosfera civilizata, lipsita de certuri si injurii, asa cum se petreceau in anii trecuti. Primarul Petru Marginean, candidatul PNL pentru un al doilea mandat, le-a multumit colegilor din legislativul local pentru modul in care au colaborat in mandatul care se incheie dupa alegerile din 5 iunie, aratand ca au muncit ca o echipa.

In mandatul dintre 2012 si 2016, in Consiliul local al municipiului Deva au fost supuse dezbaterii si aprobarii aproximativ 1.800 de proiecte de hotarare, doar trei dintre acestea fiind atacate in instanta de contencios-administrativ. Legislativul local al Devei este format din 21 de consilieri locali. Conducerea Primariei Deva este asigurata de un primar, doi viceprimari, alesi dintre consilierii locali cu votul majoritatii acestora si un secretar. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Delapidare de proportii la un CAR din Petrosani

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:36

Delapidare de proportii la un CAR din PetrosaniMaximilian Ganju

Presedinta unei Case de Ajutor Reciproc din Petrosani, Olimpia Marinca, de 49 de ani, este acuzata de delapidare prin realizarea unor contracte de imprumuturi fictive. Femeia a luat imprumuturi chiar si pe numele unor morti, iar paguba estimata de procurori se ridica la 1.000.000 de lei. Suspecta va fi cercetata sub control judiciar, au decis procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani.

Escrocheria de proportii a iesit la iveala dupa ce mai multi pensionari s-au trezit cu pensia taiata, desi nu luasera imprumuturi. Oamenii au aflat ca sunt datori la un CAR din Petrosani, la care nu au fost niciodata si au depus plangere pentru inselaciune. "Eu am fost internata in spital, am fost bolnava si banuiesc ca cineva care a avut acces la actele mele a facut o copie dupa cartea de identitate si a dat-o unei angajate de la o Casa de Ajutor Reciproc din Petrosani. Au luat un imprumut pe numele meu fara ca eu sa stiu de el si dupa ce nu s-a platit nici o rata, mi-a venit somatie acasa. Eram instiintata ca mi se retine din pensie si am depus plangere la Politia Petrosani. Eu nu am luat nici un credit, nu am semnat nimic. Sunt mai multi pensionari care au patit ce am patit eu", declara, luna trecuta, pentru Mesagerul Hunedorean, una dintre victime.

Procurorii au decis, ieri, sa o retina pe fosta sefa a CAR-ului, Olimpia Marinca, pentru ca mai apoi, dupa audieri, sa o lase sa plece acasa, fiind sub control judiciar pentru urmatoarele 60 de zile. Politistii ...

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Ce sanctiuni s-au dat pentru criza apei din 25 martie

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:36

Ce sanctiuni s-au dat pentru criza apei din 25 martieNatalia Bumbac

Dupa doua luni de la scandalul intreruperii neanuntate a apei potabile in vinerea de dinaintea Pastelui Catolic, Consiliul de Administratie al SC Apa Prod SA Deva a gasit responsabilii, acestia fiind sanctionati. Trebuie spus ca masurile au fost luate dupa ce presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Adrian David, a intervenit in problema creata de lipsa apei potabile din 25 martie, cerand pedepsirea celor vinovati.

Potrivit directorului general al SC Apa Prod SA Deva, Victor Arion (foto), Consiliul de Administratie a decis in sedinta de ieri ca firma constructoare care a executat lucrarile in cadrul proiectului de extindere si reabilitare a retelei de apa sa suporte toate pierderile tehnologice. De asemenea, pentru dirigintele de santier va fi formulata o recomandare negativa pentru a nu mai putea lucra in cadrul proiectelor cu finantare europeana. In ceea ce priveste masurile interne, patru sefi de departamente de la SC Apa Prod SA Deva au fosat sanctionati cu avertismente scrise: Mediu, Biroul de presa, Exploatare si Intretinere si Sectia Mentenanta.

SC Apa Prod SA Deva deruleaza un proiect de reabilitare si modernizare a sistemului de apa potabila si canalizare, iar intreruperea apei potabile din 25 martie are legatura cu lucrarile respective.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Suspectul de crima din Petrila a fost arestat

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:36

Suspectul de crima din Petrila a fost arestatBarbatul din Petrila acuzat ca si-a omorat concubina si i-a abandonat cadavrul in Pestera Vacii, din Cheile Rosia, unde a fost gasit de un turist, a fost arestat pentru 30 de zile. Teribila fapta s-a petrecut in urma cu un an de zile, iar suspectul, Costin Munteanu, un pensionar din Petrila, a fost descoperit si pus sub acuzare la un an de zile distanta, dupa numeroase audieri si confruntari, dar si pe baza probelor ADN. Procurorii hunedoreni au cerut arestarea sa preventiva, iar judecatorii Tribunalului Hunedoara au incuviintat cererea. Costin Munteanu va sta in celula de arest a IPJ Hunedoara in urmatoarele 30 de zile, daca nu va contesta, la Curtea de Apel Alba Iulia, solutia instantei de fond. Surse din ancheta sustin ca pensionarul nu si-a recunoscut nici o clipa fapta, pe tot parcursul anchetei si a incercat sa-i induca in eroare pe criminalisti, modificandu-si constant declaratiile. Barbatul risca sa stea 25 de ani dupa gratii, pentru omor calificat, daca va fi gasit vinovat. (M. Ganju)

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Biciclist accidentat pe Calea Zarandului

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:36

Ieri, un barbat in varsta de 76 de ani, din municipiul Deva, ce se deplasa pe o bicicleta, a fost accidentat de un autoturism condus de un barbat in varsta de de 29 de ani, din comuna Certeju de Sus. In timp ce se deplasa pe Calea Zarandului din directia, Arad spre Simeria, in jurului orei 7:00, biciclistul a efectuat o manevra de intoarcere fara sa se asigure si a fost accindentat usor de autoturismul condus regulamentar din sens opus de conducatorul auto din Certeju de Sus. In urma accidentului, deveanul de 76 de ani s-a ales cu un traumatism cranian si o contuzie de gamba. Acesta a fost transportat de urgenta la spitalul judetean pentru investigatii. Subcomisarul Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, a precizat ca in cauza a fost intocmit un dosar de cercetare penala. (A. Cean)

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Dosarul de insolventa a CEH, trimis la tribunal

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:35

Ieri, dosarul in care se judeca intrarea in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost trimis de la Curtea de Apel Alba, la Tribunalul Hunedoara, unde va fi repus pe rol. Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, intarzierea cu care dosarul a fost trimis de la o instanta la alta a fost cauzata de o cerere de completare si lamurire a deciziei pronuntate de magistratii Curtii. Cererea a fost respinsa, fiind formulata de fostul director general al CEH, Emil Florut, ultimul sef al societatii de dinainte ca aceasta sa intre in insolventa. Reamintim ca dosarul in care s-a cerut intrarea in insolventa a CEH s-a judecat la Tribunalul Hunedoara, fiind admisa. Decizia tribunalului a fost atacata cu apel de mai multe parti din dosar. Apelul s-a judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, instanta care a anulat hotararea tribunalului, dispunand rejudecarea dosarului, ceea ce a dus la iesirea CEH din insolventa. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Interesul hunedorenilor pentru politicienii locali a scazut cu peste 35 la suta!

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:35

Interesul hunedorenilor pentru politicienii locali a scazut cu peste 35 la suta!Google ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii sai folosesc motorul de cautare. Prin procesarea datelor Google aferente ultimelor 24 de luni, analistii DWF - Digital Workforce au identificat interesul exprimat de romani pentru parlamentarii din judetul in care locuiesc.

Conform datelor Google, interesul hunedorenilor pentru politicienii locali a scazut anul acesta cu 35,48 la suta! In ultimele 12 luni, numele deputatilor si senatorilor din judetul Hunedoara au fost cautate de 7,200 de ori. Acest numar este in scadere fata de valoarea inregistrata in perioada anterioara, cand Google raporteaza 11,160 de cautari. Scaderea plaseaza judetul Hunedoara pe locul 6 in topul judetelor cu cele mai mari variatii negative. O scadere mai mare a interesului cetatenilor pentru politicienii locali o putem sesiza in judete precum Mures (-37.84 la suta) sau Caras-Severin (-40 la suta).

Analiza DWF releva ca la nivel national se inregistreaza o scadere cu 5,01 la suta a numarului de cautari realizate de romani pe Google dupa numele deputatilor sau senatorilor care ii reprezinta in Parlament.

Prezenta la vot a locuitorilor judetului Hunedoara in cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 43.05 la suta, valoare apropiata de media nationala, de 42.19 la suta. Scaderea interesului pentru politicienii locali este posibil sa aiba impact negativ asupra numarului de persoane care isi vor exprima votul in urmatoarele alegeri locale.

Din punct de vedere al ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Petru Marginean: Termocentrala Mintia nu se va inchide!

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:35

Petru Marginean: Termocentrala Mintia nu se va inchide!Sorina Popa

La conferinta de presa a PNL Hunedoara, primarul resedintei de judet, Petru Marginean (foto), a declarat raspicat ca Termocentrala Mintia nu se va inchide.

"In saptamana aceasta, nu, dar dupa campanie, ca sa nu se interpreteze politic, impreuna cu directorul Termocentralei Mintia si cu presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Adrian David, vom merge la Bucuresti. Vom sta acolo pana se va identifica o solutie pentru acesti oameni, care lucreaza la Termocentrala Mintia. Cred in intelepciunea celor de la guvernare, din prezent si din viitor, si Termocentrala Mintia nu se va inchide. Cineva trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru a conduce aceasta unitate strategica", a declarat primarul Devei, Petru Marginean.

"M-a intrebat cineva, in urma cu putin timp, la intalnirile cu cetatenii, de ce nu a avut Deva apa calda in una dintre zile? L-am sunat pe directorul Giurgiu de la termocentrrala si mi-a spus ca dispecerul sef de la Capitala a spus ca este un excedent de energie pe piata si seara a zis *Opriti Termocentrala Mintia*. Nu premierul, nu presedintele, ci un dispecer a dictat sa se opreasca termocentrala. Este o iresponsabilitate! Sa nu anuntati ca se opreste termocentrala, este o iresponsabilitate!", a aratat Marginean.

Primarul Devei a adaugat ca 40 la suta dintre locuitorii municipiului sunt racordati la sistemul centralizat de termoficare, de aceea este convins ca unitatea de la Mintia poate functiona cu un grup energetic, iar populatiei sa i se ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

David, un presedinte de conjunctura! Doar atat.

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:35

David, un presedinte de conjunctura! Doar atat.Lipsit de cele mai elementare notiuni privind situatia economica reala a judetului Hunedoara, actualul presedinte (de conjunctura) al Consiliului Judetean Hunedoara, Adrian David, a facut ceea ce liberalii continua de 12 ani: sa arunce pisica in curtea celor de la PSD.

Prezenta fostului premier Victor Ponta in Valea Jiului, a deputatului Rovana Plumb, a fostului ministru de Finante Eugen Teodorovici si a fostului vicepremier Liviu Dragnea, i-a dat fiori reci liberalului Adrian David.

Domnule David, prezenta in judetul Hunedoara a membrilor marcanti ai Partidul Social Democrat e o dovada clara ca nu ne temem sa aducem in fata oamenilor lideri ai partidului care au facut parte din cel mai performant guvern al Romaniei postdecembriste! Sunt oameni carora le pasa de hunedoreni, care nu se tem sa apara in fata lor si, mai ales, care pot sa le vorbeasca despre ceea ce trebuie facut in urmatorii patru ani.

Unde sunt liderii dumneavoastra, domnule David? Unde este Vasile Blaga sau Alina Gorghiu? De ce nu vin ei aici, in judetul Hunedoara? Unde este guvernul domnului Iohannis? De altfel, ce pot ei sa spuna hunedorenilor? Sa prezinte "marile realizari" liberale din Hunedoara ultimilor 12 ani? Evident ca nu. La fel cum e evident ca hunedorenii stiu ce a insemnat domnia liberala in acest judet. Tocmai de aceea, domnule David, nu veti reusi sa depasiti stagiul de presedinte de conjunctura. O conjunctura careia hunedorenii ii vor pune punct in data de 5 iunie.

Aschia nu sare departe de ..

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Liberalii hunedoreni lanseaza un nou atac catre social-democrati

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:35

Liberalii hunedoreni lanseaza un nou atac catre social-democratiSorina Popa

Ieri, liderii judeteni ai PNL au recurs la un nou atac la adresa social-democratilor hunedoreni, dar si a conducerii centrale a partidului, vizavi de Complexul Energetic Hunedoara. La conferinta de presa a participat si Mihai Voicu, vicepresedinte PNL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, care a venit in zona, sa sustina candidatii partidului in campania electorala.

Un apel la decenta politica

"Toti directorii CEH au fost membri marcanti ai PSD. Toate aceste persoane au condus Complexul, iar datoriile lui depasesc, in prezent, 1,6 miliarde de lei. In fiecare zi, in care CEH functioneaza, pierde peste un milion de lei. Acest dezinteres aratat fata de locurile de munca a mii de oameni, fata de familiile acestora, s-a facut cu girul si sustinerea PSD. Persoanele responsabile de aceasta situatie sunt Victor Ponta, Liviu Dragnea si liderul PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor. Unde sunt chinezii de care vorbea Ponta, cand candida pentru presedintie, ca vin sa salveze Complexul? Consider ca este o jignire fata de hunedoreni, atitudinea pesedistilor. Domnul Nistor a ajuns sa fie asumat drept candidat la presedintia Consiliului Judetean Hunedoara. Insa, atitudinea lui, de a nega orice responsabilitate fata de soarta a mii de oameni, este o jignire la adresa inteligentei hunedorenilor. Este un apel la decenta politica pentru cei din PSD, pentru Ponta, Dragnea, iar in judet, pentru Laurentiu Nistor. Sa lase la o parte fatarnicia, minciunile, promisiunile si sa vina in ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Haralambie Vochitoiu: Statiunea Vata de Jos trebuie cumparata de judet

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:35

Haralambie Vochitoiu: Statiunea Vata de Jos trebuie cumparata de judetCandidatii la alegerile locale din 5 iunie din partea Aliantei pentru Hunedoara (AHD) au intocmit o serie de petitii, pentru care solicita sustinerea hunedorenilor, prin semnarea lor. Scrisorile destinate autoritatilor pot fi semnate on-line sau la puncte special infiintate in orasele judetului, avand ca tema diverse probleme sociale, nefiind in stransa legatura cu alegerile din 5 iunie.

Candidatul independent sustinut de AHD la Primaria municipiului Hunedoara, profesorul Nicolae Rusu Anghel, a intocmit o petitie prin care atrage atentia la nedreptatile suportate de pensionari. In petitia intitulata "Dreptul la o pensie corecta", intocmita de fostul decan al Facultatii de Inginerie din Hunedoara, se cere cresterea punctului de pensie, acordarea celei de-a 13-a pensii si aplicarea unitara a legii privind incadrarea in grupele I si II de munca. Petitii au mai intocmit candidatii de la primariile Orastie si Deva, una dintre ele fiind denumita "Vrem locuri de munca, nu ajutoare sociale.

Presedintele AHD, senatorul Haralambie Vochitoiu (foto), si-a asumat cea mai grea povara a judetului. Una dintre petitiile promovate de acesta se intituleaza "Nu inchideti mineritul din Valea Jiului", senatorul sustinand ca este singurul parlamentar din judet care se mai lupta pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Totodata, presedintele AHD Haralambie Vochitoiu a mai aratat ca alianta electorala pe care o conduce si la care au aderat personalitati importante ale judetului, ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Florin Tandea si Remus Zaharescu, din nou la lotul national

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:35

Echipa nationala de rugby in 7, masculin, a intrat de luni, 23 mai, in stagiu de pregatire centralizata la Snagov, al patrulea in acest an. Cei 16 sportivi, pregatiti de antrenorul din Valea Jiului Alexandru Lupu, vor face antrenamente specifice si vor da teste fizice. Echipa se pregateste pentru a participa la prima etapa a Rugby Europe Men's Trophy, de la Malmo, Suedia, care va avea loc intre 11 si 12 iunie. La Malmo, Romania face parte din Grupa A, unde va intalni Cipru, Cehia si Suedia. Etapa a II-a a turneului va avea loc intre 2-3 iulie, la Richany in Cehia. Nationala de rugby 7 masculin a debutat competitional in acest sezon, cu un loc 3 obtinut la Turneul International de la Nancy. Obiectivul echipei este de a reveni in acest an in prima divizie valorica.

Sport / stiri Sport3 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

20.000 de lei pentru Campionatul de Minifotbal

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:35

Federatia Romana de Minifotbal a cerut Primariei Deva sa se implice in organizarea Campionatul National de Minifotbal care va avea loc la Deva in perioada 30 iunie - 3 iulie. Astfel, primarul Petru Marginean a aprobat participarea municipiului Deva prin Consiliul Local in calitate de organizator la cea de-a 10-a editie a acestei competitii. De asemenea, Consiliul Local Deva a aprobat si suma de 20.000 de lei pentru acest eveniment. Vor fi prezente la eveniment cele mai bune 16 echipe calificate si peste 192 jucatori. Vor fi invitati presedintele si vicepresedintele Federatiei Europene de Minifotbal, dar si alte personalitati din tara. Se vor disputa 32 de jocuri care se vor televiza pe parcursul a trei zile.

Sport / stiri Sport8 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Lupta pentru medaliile europene

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:35

In perioada 26-29 mai, la Belgrad, Serbia, se va desfasura Campionatul Balcanic la karate pentru sportivii nascuti intre anii 2002-2005. CSM Jiul Petrosani participa la proba de kumite (lupta) cu trei sportivi: Vlad Cristescu, Alexandru Tofan, Vlad Visla, toti coordonati de antrenorul Radu Polifronie. Campionatul Balcanic este cea mai puternica intrecere pentru copii si minicadeti, avand in vedere ca din fiecare tara pot sa participe patru cei mai buni sportivi pe fiecare categorie de varsta si greutate. Ca de fiecare data si in acest an numarul participantilor este foarte mare.

Sport / stiri Sport3 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Fotbal weekend

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:35

Liga a III-a, seria a IV-a, etapa a 30-a (ultima a sezonului): astazi, 27 mai, ora 18.00: Nuova Mama Mia Becicherecu Mic - Millenium Giarmata; National Sebis - Pandurii II Targu Jiu; CNS Cetate Deva - CS Municipal Lugoj; CSU II Craiova - Metalurgistul Cugir; Magura Cisnadie - ACS ASU Politehnica Timisoara; maine, 28 mai, ora 18.00: FC Hunedoara - Minerul Motru; CS Ineu - ACSO Filiasi - anulat; Performanta Ighiu - sta.

Liga a IV-a Hunedoara, etapa a XXV-a, maine, 28 mai, ora 11.30: AS Aurul Certej - CS Inter Petrila; CS Vulcan - AS Hercules Lupeni; CNS Cetate II Deva - Retezatul Hateg 0-3 (la masa verde); AS Gloria Geoagiu - CSM Jiul Petrosani 0-3 (la masa verde); Metalul Criscior Brad - AS Soimul Baita; duminica, 29 mai, ora 11.30: Victoria Calan - CSA Aurul Brad; ACS Minerul Uricani - "U" Petrosani.

Liga a V-a, etapa a XXIV-a, duminica, 29 mai, ora 11.00: CS Ghelari - Ponorul Vata; Cetate Rachitova - Santos Boz; Unirea Gen. Berthelot - AS Santamaria Orlea; Magura 2010 Pui - CSC Ilia; Agrocompany Bacia - Victoria Dobra; Berianul Beriu - Zarandul Criscior; Cerna Lunca Cernii - Muresul Pricaz.

Sport / stiri Sport6 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Au tintit pe langa performante

Joi, 26 Mai 2016, ora 19:35

Au tintit pe langa performanteCiprian Marinut

Arcasii Razvan Marcu si Luminita Boros, legitimati la SCM Deva, au ratat calificarea in etapele superioare ale Campionatului European de tir cu arcul din Anglia. Din pacate, si ceilalti doi reprezentanti ai delegatiei Romaniei antrenate de Viorel Habian au inregistrat rezultate la fel de slabe la competitia continentala care se desfasoara in aceste zile la Nothingham.

Modesti la individual, codasi la echipe

Cel mai bun rezultat in concursul individual de arc olimpic din intreaga delegatie tricolora l-a obtinut Razvan Marcu, de la SCM Deva, singurul care s-a calificat in turul doi preliminar. Sportivul din Aninoasa a concurat cu emotii in calificari, clasandu-se doar pe locul 82 cu 611 puncte, insa a realizat surpriza in turul I, invingandu-l pe Johan Weiss (Danemarca, locul 31 in calificari) cu scorul de 7-3. Din pacate, in turul II, Razvan Marcu a fost invins de Miguel Garcia Alvarino (Spania, locul 34 in calificari) cu scorul de 7-3 si s-a clasat pe locul 33, la egalitate cu toti ceilalti sportivi eliminati in turul II. Ceilalti trei arcasi romani au fost eliminati in turul I, clasandu-se pe locul 57 la fel ca toti ceilalti sportivii eliminati in aceasta etapa. La feminin, Luminita Boros (locul 49 in calificari) a fost invinsa cu 7-1 de Nathalie Dielen (Elvetia, locul 64 in calificari). De asemenea, la masculin, Daniel Ciornei (locul 50 in calificari) a pierdut cu 0-6 in fata lui Thomas Rufer (Elvetia, locul 63 in calificari), iar Andrei Danila (locul 71 ...

Sport / stiri Sport5 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Primarul din Rapoltu Mare, de la nota de trecere, a ajuns la cea maxima

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 23:38

Primarul din Rapoltu Mare, de la nota de trecere, a ajuns la cea maximaMagdalena Serban

Comuna Rapoltu Mare a cunoscut o traiectorie ascendenta in ce priveste procesul de dezvoltare parcurs in ultimii ani. Cu bani guvernamentali, europeni sau cu mari eforturi de la bugetul local, aici au fost sustinute lucrari de modernizare pe diferite paliere investitionale.

"Am reusit sa exploatam la maximum orice oportunitate pe care am avut-o pentru a atrage cat mai multe investitii in comuna Rapoltu Mare. Fondurile europene si cele guvernamentale, precum si bugetul local ne-au permis ca astazi sa ne prezentam in fata cetatenilor cu o serie intreaga de realizari. Am reusit modernizarea drumurilor comunale Dc 38 - Rapolt - Rapoltel, DC 40E Folt, precum si DC40 A - Boiu, strazile interioare din cele cinci sate ale comunei, astfel ca la aceasta data ne-a mai ramas de modernizat partial cate o strada in satele Bobilna si Boiu. Cu toate ca am mostenit un proiect cu multe erori si lipsuri, am reusit sa finalizam reteaua de alimentare cu apa in satele Rapoltu Mare, Bobilna, Boiu si Folt, dar si studiul de fezabilitate pentru extinderea retelei de alimentare cu apa potabila din satul Pricaz, comuna Turdas, in satele Rapoltu Mare, Bobilna, Boiu si Folt din comuna noastra, cu subtraversarea Raului Mures.

Primaria Rapoltu Mare a optat pentru operatorul Goscom Orastie, care ofera un pret aferent metrului cub de apa net inferior celorlalti operatori din judet, adica 2,16 lei. De altfel, si reteaua de canalizare va fi predata tot celor de la Goscom. Reteaua de ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Alti bani europeni merg spre Beriu

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 23:38

Alti bani europeni merg spre BeriuMagdalena Serban

Primarul din Beriu, Emil Bic (foto), este in culmea bucuriei. De curand a primit o veste mai mult decat buna: administratia locala a castigat alte doua proiecte de investitii ce urmeaza sa fie demarate pe bani europeni nerambursabili.

"Prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala - FEADR-Submasura 7.2 - Rutier-Montan, am castigat un program de modernizare drumuri in comuna Beriu (satele Castau, Beriu, Sereca, Sibisel si Orastioara de Jos), depus in octombrie anul trecut si cu o valoare de un milion de euro. Este vorba de asfaltari, rigole de scurgere si tot ce e nevoie pentru reabilitarea stradala. Al doilea proiect a fost depus in decembrie 2015, avand aceeasi sursa de finantare, adica FEADR, insa Submasura 7.2 -Educational, si vizeaza construirea unui centru de tip After School in localitatea de resedinta a comunei. Suma investitiei se ridica la 206.000 euro, fiind vorba de o constructie noua. Termenul de finalizare este de trei ani de la semnarea contractului de finantare. Programul e dedicat studiului scolar si rezolvarii temelor dupa orele de curs, implicand cadre didactice si un numar de 48 de copii, mai exact, doua clase. Acestia vor beneficia si de cate o masa gratuita, oferita sub forma de catering zilnic. Orarul va fi de la 12 la 17. Pentru nici unul dintre cele doua programe nu exista cofinantare de la bugetul local", a precizat primarul din Beriu.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
"Family Fest", sase zile de distractie la Deva. Startul se va da astazi
Locuitorii Devei si nu numai sunt asteptati, de la mic la mare, incepand de astazi, in parcarea ...
(FOTO) Rupere de nori la Spini. Zeci de gospodarii inundate
Pompierii hunedoreni au intervenit in dupa-masa zilei de joi, pentru a evacua apa din beciurile si ...
Delapidare de proportii la un CAR din Petrosani
Maximilian Ganju Presedinta unei Case de Ajutor Reciproc din Petrosani, Olimpia Marinca, de 49 de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor