Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.342 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

A venit toamna, incep si problemele la Bulzestii de Sus

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:39

A venit toamna, incep si problemele la Bulzestii de SusMagdalena Serban

In mare parte, drumurile principale din comuna Bulzestii de Sus au fost intabulate de administratia locala, in subordinea careia se afla. Necazul va ramane insa, la fel ca si in anii trecuti, transportul de masa lemnoasa, care le deterioreaza si le lasa de izbeliste.

"Ne-am dat peste cap din punct de vedere birocratic si financiar si am rezolvat problema acelor drumuri forestiere, intabulandu-le. Dar cu toate astea, vom intampina aceeasi opreliste ca si pana acum. De drept, ele ne-au apartinut dintotdeauna, fiind stipulate si in Cartea Funciara. Acum, avem toate actele la zi. Drumurile cu pricina se afla in satele Bulzesti, Paulesti, Giurgesti, Stanculesti si Grohot. Cel putin, in cazul comunitatii din Giurgesti, erau vitale, doar pe acolo putand sa se circule. Ne trezim ca in fiecare an se incepe exploatarea masei lemnoase tocmai in lunile octombrie-noiembrie. Si in anul acesta s-au facut marcaje, s-a licitat si se liciteaza pentru masa lemnoasa din zona si automat, din pricina transportului de mare tonaj si repetitiv, drumurile se strica. Nu vine nimeni de la Romsilva sa le repare, ci tot pe capul nostru cade rezolvarea. Adica ei incaseaza banii pe urma lemnului vandut si noi scoatem bani din pusculita primariei, ca sa reparam ce strica transportatorii. Asta nu e dreptate. Lumea nici nu cunoaste situatia reala si unde sa vina altundeva decat la primar si sa-l traga la raspundere. In fiecare primavara aducem buldozere, sapam santuri si facem ce trebuie ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Cadastrarea gratuita va ajunge si la Balsa

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:39

Cadastrarea gratuita va ajunge si la BalsaMagdalena Serban

Cadastrarea gratuita va incepe doar din 2017 la Balsa, termenele din anul curent fiind prea scurte, iar satele apartinatoare facand parte din zone necooperativizate.

"Una este ca o localitate sa fi fost cooperativizata si alta e atunci cand intreaga comuna nu a fost. Oamenii de la tara nu au avut bani sa-si aduca actele la zi, intabulandu-si proprietatile. Si asa munca taranului roman e mai mult neplatita decat platita, truda de la camp neprimind recunoasterea materiala cuvenita. Le-au lasat mostenirile din tata in fiu sau si-au vandut pamanturile printr-o scrisoare de mana. Asa s-a practicat si la fel se mai practica, inca. Din pricina ca ridicarile topografice, documentatiile si intregul demers cadastral costa mult, nu si-au permis sa le faca. Nu luau pe terenuri, cat dadeau pe acte. Prin urmare, vom avea ceva batai de cap ca sa aducem totul la zi, fara suprapuneri si alte probleme de acest gen. Titluri de proprietate s-au dat, dar doar pentru padure. Nu am vrut sa riscam sa pierdem finantarea, socotind ca nu ne putem incadra in anul curent cu termenele prevazute de ANCPI, asa ca pregatim cele necesare si ne apucam de la anul", a precizat Simion Metesan (foto), primarul comunei Balsa.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Spitalul Judetean a ajuns la fundul sacului

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:39

Spitalul Judetean a ajuns la fundul saculuiNatalia Bumbac

In sedinta Consiliului Local Deva din luna septembrie, medicul Ioan Demeter (foto), directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Deva, care este si consilier local, a cerut sprijin autoritatilor devene, deoarece unitatea medicala are o situatie financiara dificila. Ieri, primarul Mircia Muntean a discutat cu reprezentantul spitalului pe aceasta tema, aratand ca administratia locala a municipiului este dispusa sa sustina financiar unitatea medicala.

"Vom initia, de indata, o hotarare de Consiliu Local prin care sa putem participa la o actiune a spitalului in calitate de cofinantatori. Ni s-a solicitat suma de 60.000 de lei, dar cred ca vom aloca in jur de 50.000 de lei, bani cu care se va achizitiona aparatura medicala", a declarat Mircia Muntean, primarul Devei. Trebuie spus ca administratia locala a municipiului nu poate participa nemijlocit la finantarea spitalului, deoarece acesta este sub tutela Consiliului Judetean.

Refuza sa deconteze o parte din cheltuieli

Potrivit directorului medical al SJU Deva, in momentul de fata spitalul are datorii de peste 10 milioane de lei, care provin din luna martie a anului in curs. Din aceasta suma, trei milioane sunt plati restante catre furnizorii de medicamente, doua milioane pentru substante reactive, peste un milion de lei pentru materiale sanitare, iar restul pentru alte bunuri si servicii. Ioan Demeter a mai explicat ca o parte din datorii provine din cheltuielile ocazionate de tratamentul ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Fostul manager al Spitalului Vulcan, scos de sub urmarire penala

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:36

Fostul manager al Spitalului Vulcan, scos de sub urmarire penalaMaximilian Ganju

Spitalul municipal Vulcan a sesizat Parchetul cu privire la o serie de presupuse ilegalitati comise de fostul manager al institutiei, Cristina Baleia (foto), demisa din functie de consiliul de administratie, in anul trecut. In urma cercetarii penale, procurorii au concluzionat ca nu se intrunesc elementele constitutive ale vreunei infractiuni si au dispus scoaterea de sub urmarire penala a Cristinei Baleia.

Decizia procurorilor a fost atacata, iar judecatorii petrosaneni au ramas in pronuntare cu privire la solutia anchetatorilor. Daca ii va fi favorabil verdictul Judecatoriei Petrosani, ex-managerul Spitalului Vulcan ar putea avea un atu in procesul prin care a atacat raportul in urma caruia a fost inlaturata din functie. Cristina Baleia a chemat in judecata Primaria Vulcan si unitatea medicala subordonata, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Hunedoara in faza administrarii de probe, iar urmatorul termen de judecata este peste o saptamana. Fostul manager cere anularea actului administrativ invocand o serie de nereguli care ar face decizia nula. Cristina Baleia a anuntat, imediat dupa ce a fost data afara, ca nu i s-a oferit posibilitatea sa vada procesul verbal pe baza caruia a fost demisa, document intocmit de catre comisia de control numita de primarul localitatii, Gheorghe Ile. Aceasta a reclamat si nereguli privind intrunirea Consiliului de Administratie care a semnat decizia de inlocuire din functie. Cristina Baleia a preluat Spitalul Municipal Vulcan ..

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Valer Ungur este noul prefect al judetului

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:36

Valer Ungur este noul prefect al judetuluiSorina Popa

De ieri, judetul Hunedoara are un nou prefect. Prin hotarare de guvern, Valer Ungur (foto) a fost numit in functia de prefect de Hunedoara. Numirea vine dupa ce de aproape o jumatate de an, prefectura a fost condusa de subprefectul Fabius Kiszely, fostul prefect Sorin Vasilescu demisionand din functie inainte de alegerile locale.

Asadar, la sefia Prefecturii Hunedoara vine un finantist de 52 de ani. Valer Ungur lucreaza in Finante de 25 de ani. Acesta este absolvent al Facultatii de Stiinte Economice, Specializarea Finante-Contabilitate, din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj Napoca. Este casatorit, dar nu are copii.

La Finantele din judet a detinut functia de sef al Serviciului Sinteza si Asistenta Elaborarii si Executiei Bugetelor Locale, post pe care il ocupa de sapte ani. O perioada a fost si director adjunct al Directiei Finantelor Publice Hunedoara.

"Imi dau seama ca functia de prefect este o provocare pentru mine, dar ea este pe un termen scurt, de cateva luni. Am acceptat provocarea, pentru ca judetul nostru nu avea prefect de aproape o jumatate de an. Si, pentru ca am trecut testul, inseamna ca sunt curat", a declarat Valer Ungur, noul prefect al judetului, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Valer Ungur a fost in trecut membru al PDL. Acum nu este inregimentat politic. Este functionar public, conditie obligatorie pentru ca el sa fi putut ajunge in functia de prefect.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Juniorii hunedoreni, in topul competitiilor nationale

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:36

Juniorii hunedoreni, in topul competitiilor nationaleOvidiu Manastire

Echipele Tricolor 11 Deva si CFR Simeria se claseaza pe podiumul campionatelor nationale de juniori A si B, seria 7. Daca juniorii de la Centrul de Excelenta Deva conduc ierarhia la juniori B, CFR Simeria se claseaza pe locul 3, la juniori A.

In ultimele doua etape, Tricolor 11 Deva a obtinut tot atatea succese in campionatul de juniori B, seria 7, invingand pe teren propriu pe LPS Sebes, scor 1-0 si in deplasare pe CSM Scolar Resita, scor 3-2. In clasament, echipa antrenata de Dan Stupar si Marius Sarbu e lider cu maximum de puncte dupa sase partide.

Simeria va primi vizita liderului

In aceeasi serie 7, dar la juniori A, CFR Simeria (antrenor Dan Ardelean) ocupa locul 3, cu 9 puncte dupa cinci jocuri. In ultima partida, galben-albastrii au invins in deplasare, scor 2-1, pe CSS Caransebes. Sambata, CFR Simeria va primi vizita liderului seriei, LPS Sebes.

Doar doua puncte in Liga Elitelor

In Liga Elitelor Under 17, Tricolor 11 Deva a remizat pe stadionul "Cetate", scor 1-1, cu Pandurii Tg. Jiu. In aceasta competitie, echipa Centrului de Excelenta ocupa locul 11, cu doua puncte, urmand sa joace in deplasare, cu LPS Bihor.

Sport / stiri Sport9 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Galop de sanatate pentru oaspeti, in Liga a V-a

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:36

Galop de sanatate pentru oaspeti, in Liga a V-aOvidiu Manastire

Echipele vizitatoare din a cincea runda a celui mai mic esalon fotbalistic hunedorean au reusit victorii concludente, marcand nu mai putin de 27 de goluri. Totusi, cea mai categorica victorie a etapei a realizat-o Muresul Pricaz, care a marcat de 11 ori pe teren propriu in poarta lui Santos Boz.

Dacia si Muresul, despartite de golaveraj

Dacia Orastie, liderul clasamentului cu maximum de puncte, a invins categoric pe terenul Ponorului Vata, gruparea condusa de Cosmin Firu castigand cu 7-0. Echipa din orasul Paliei a rezolvat partida in primele 16 minute, cand conducea deja cu 3-0. Urmaritoarea sa, Muresul Pricaz, a reusit scorul etapei, 11-0 cu Santos Boz, dar se mentine pe locul secund, la golaveraj. Campioana en-titre, pentru care Danescu a marcat de trei ori iar Apati de patru ori, avea la pauza un avantaj de sapte goluri, celelalte patru fiind inscrise dupa pauza. Trioul fruntas este completat de Magura Pui, care a invins pe terenul Daciei Bosorod cu 6-0, Mailat si Lupulescu reusind cate o "dubla".

Bacia a ramas fara punct

CS Comunal Ilia a fost intrecuta la golaveraj de Magura Pui, echipa lui Ciprian Luca invingand la limita, scor 1-0, in deplasare, pe Victoria Dobra, singurul gol fiind marcat de Torok. AS Santamaria Orlea si-a revenit dupa infrangerea de pe teren propriu din etapa trecuta si a castigat cu 2-1 duelul din deplasare, cu CSM Mihai Viteazul Vulcan. In schimb, Agrocompany Bacia a ramas fara vreun punct acumulat in acest sezon, "lanterna ...

Sport / stiri Sport4 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Cetate a suferit al cincilea esec consecutiv

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:36

Cetate a suferit al cincilea esec consecutivOvidiu Manastire

Gruparea deveana a fost invinsa si in al cincilea meci din acest sezon al Ligii Nationale de handbal feminin, cedand cu 17-28 (9-13), in deplasare, in fata echipei CSM Unirea Slobozia. Alb-albastrele nu au mai repetat evolutiile de la Cisnadie si de pe teren propriu cu Bistrita, fiind conduse in permanenta pe tabela.

Primul gol devean, abia in minutul 9

Duelul de la Slobozia a inceput nefast pentru Cetate, care a primit cinci goluri consecutive fara a inscrie, prima reusita venind abia in minutul 9, cand a marcat Denisa Selever. Au urmat alte doua goluri, inscrise de Abed-Kader si Strahan, si se parea ca devencele vor echilibra disputa. Insa, gazdele au apasat din nou acceleratia si s-au distantat iar la cinci goluri, 10-5 si 12-7, repriza incheindu-se cu un avans de patru "lungimi" pentru Slobozia, scor 13-9.

Esec la diferenta obisnuita

Cetate a mai tinut ritmul inca 10 minute din partea secunda, apropiindu-se din nou la trei goluri, dar apoi echipa antrenata de Dumitru Musi a fortat decisiv spre victorie. Tradate din nou de conditia fizica, devencele au avut din nou o perioada de "seceta", intre minutele 44 si 54, cand soarta partidei era decisa. S-a incheiat 28-17, o diferenta aproape identica cu ultimele esecuri ale gruparii devene, care, in afara de meciul cu Cisnadie, a fost invinsa la 10, 11 sau 12 goluri diferenta. Va urma o pauza de trei saptamani, suficienta pentru intarirea echipei atat in teren cat si pe banca tehnica.

CSM UNIREA SLOBOZIA 28 ..

Sport / stiri Sport4 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Petitie a PSD pentru scaderea costurilor la medicamente

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:35

Petitie a PSD pentru scaderea costurilor la medicamenteNatalia Bumbac

Social-democratii au initiat o petitie on-line prin care, odata cu strangerea de semnaturi, vor sa aminteasca Guvernului tehnocrat sa aplice reglementarile care vor duce la scaderea preturilor la medicamente cu 35 la suta. Drept urmare, deputatul Natalia Intotero (foto) sustine acest demers si-i indeamna pe oamenii care vor sa scoata mai putini bani din buzunar cand merg la farmacie sa semneze petitia intitulata: "PSD te cheama sa semnezi pentru ieftinirea medicamentelor cu 35 la suta".

"Sustin acest demers si ii indemn pe toti cetatenii sa ni se alature. Cred ca doar printr-un efort comun al oamenilor si al Parlamentului vom determina guvernantii sa aplice aceasta masura care va duce la ieftinirea medicamentelor. Trebuia aplicata din 1 iulie, dar au amanat-o si acum intentioneaza sa o amane din nou. Ne confruntam cu un Guvern care nu-si propune ca in spitalele romanesti actul medical sa fie de calitate. Asta s-a vazut si din Ordonanta privind salarizarea personalului medical, prin care au creat discrepante in ceea ce priveste salariile acestor bugetari", a afirmat Natalia Intotero.

"Guvernul Ciolos a amanat deja, in iunie, o decizie care ar fi ieftinit cu 35 la suta medicamente importante pentru zeci de mii de bolnavi. Ministrul Sanatatii intentioneaza sa amane din nou decizia. Semneaza petitia daca vrei ca de la 1 noiembrie, pretul la medicamentele originale, pentru care expira patentul si trec in categoria medicamentelor generice, sa scada cu 35 la suta. ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Florin Roman: Demisia lui Vasile Blaga este un gest politic normal

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:35

Florin Roman: Demisia lui Vasile Blaga este un gest politic normalNatalia Bumbac

Liderul liberal Vasile Blaga a demisionat ieri din functia de copresedinte al PNL si de coordonator al campaniei electorale a partidului.

Blaga a luat aceasta decizie dupa ce procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva sa pentru trafic de influenta, fapte care ar fi fost savarsite in perioada in care era secretar general al unui partid aflat la guvernare. Fostul copresedinte al PNL a fost primul pe lista de candidati la Senat, pozitie de pe care a anuntat ca se va retrage.

Gestul lui Blaga este apreciat pozitiv de liderul liberalilor hunedoreni, Florin Roman (foto), care a aratat ca PNL respecta Justitia, spre deosebire de alte partide ale caror lideri "se viseaza prim-ministri desi sunt condamnati penal".

"Demisia lui Vasile Blaga este un gest politic normal. Asta-i diferenta dintre PNL care apara si respecta justitia si PSD-ul lui Dragnea, condamnat penal, care se viseaza premier", a afirmat Florin Roman, presedintele interimar al PNL Hunedoara. Intrebat ce opinie are despre acuzatiile care i se aduc lui Blaga, presedintele interimar al PNL Hunedoara a spus ca nu le comenteaza. Acesta a mai precizat ca demisia lui Blaga nu va afecta negativ PNL, care este hotarat sa castige alegerile parlamentare.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Comunicat de presa

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:35

Memorandumul care stabileste in mod concret normele de aplicare a proiectului pilot de abordare integrata a masurilor luate in vederea imbunatatirii situatiei socio-economice a locuitorilor din zonele defavorizate, precum Valea Jiului si Muntii Apuseni, a fost adoptat astazi de Guvernul Ciolos.

Initiativa a fost discutata la Guvern de catre presedintele interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman, dar si la intalnirea de la Petrosani dintre reprezentantii administratiei publice din judetul Hunedoara si vicepremierul Vasile Dancu. Programul are la baza identificarea problemelor din toate domeniile relevante pentru comunitatile locale si finantarea simultana pentru o perioada de timp a masurilor care duc la rezolvarea acestora. Zonele cuprinse in respectivul proiect beneficiaza de un pachet integrat de masuri de dezvoltare, finantate atat din fonduri europene, cat si din bugetul national.

Oana Franc, purtatorul de cuvant al PNL Hunedoara

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Adolescenti pusi pe furat, pana si din biserica

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 19:37

Adolescenti pusi pe furat, pana si din bisericaPatru tineri din Lupeni au intrat in vizorul politistilor, fiind anchetati in stare de libertate pentru mai multe furturi. Acestia au varste cuprinse intre 17 si 20 de ani.

Pe unul dintre ei, anchetatorii il acuza ca a dat o spargere la o biserica neoprotestanta din Lupeni, de unde a furat un video-proiector, un laptop si o statie de amplificare, in valoare de 4.200 de lei. Alti doi sunt banuiti de oamenii legii ca au spart geamul de la portiera unei masini de unde au sustras un radiocasetofon de 400 de lei. Si furtul unei butelii de gaze, a unui aragaz si a altor bunuri dintr-o dependinta situata pe strada 30 Decembrie din Lupeni este pus in carca a doi dintre cei patru tineri, in acest caz prejudiciul a fost de 500 de lei, fiind recuperat aproape integral.

Un alt minor, de 15 ani, de data aceasta din municipiul Hunedoara, a fost reclamat la politie de un italian caruia i-a furat portmoneul in care avea acte, bani si carduri bancare. Hotul a fost prins, iar prejudiciul recuperat suta la suta. Si un barbat de 54 de ani din acelasi municipiu va fi anchetat de oamenii legii dupa ce i-a furat unui alt hunedorean, care se afla intr-o sala cu jocuri mecanice, telefonul mobil cu tot cu incarcator. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Protest la Penitenciarul Barcea Mare

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 19:37

Protest la Penitenciarul Barcea MareSorina Popa

Astazi, zeci de salariati de la Penitenciarul Barcea Mare protesteaza, nemultumiti de lefurile mici, conditiile de munca proaste si de faptul ca trebuie sa faca prea multe ore suplimentare.

Nicolae Grosu (foto), presedintele Sindicatului "Vulturul" al angajatilor de la Penitenciarul de la Barcea, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN ca ministrul Justitiei, Raluca Pruna, le tot aminteste angajatilor din sistemul de penitenciare ca nu sunt bani pentru cresteri salariale. "Doamna ministru ne tot spune ca nu sunt bani. Dar de ce nu spune asta si in alte cazuri? Ea face o discriminare cand vine vorba de noi. De ce nu ne aplica Ordonanta nr. 20? Vor iesi sa protesteze in fata penitenciarului 50 de oameni, dintre cei care nu se afla la lucru, intre orele 8 si 10. Gradul de ocupare al personalului de aici este sub 50 la suta. La nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor sunt inregistrate pe an un milion si jumatate de ore suplimentare, efectuate de salariati, din cauza ca nu avem personal suficient. Tot la nivelul tarii exista un deficit de 8.000 de salariati. La Penitenciarul Barcea Mare sunt aproape 200 de angajati, si ne mai trebuie 200. Doar in ultimele luni s-au pensionat 40 de persoane. Fiecare scapa cum poate, cum se spune. Este o bataie de joc", a declarat Nicolae Grosu, presedintele Sindicatului "Vulturul" de la Penitenciarul Barcea Mare.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Pedepse blande pentru batausii care l-au nenorocit pe Adrian Vaceanu

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 19:37

Pedepse blande pentru batausii care l-au nenorocit pe Adrian VaceanuNatalia Bumbac

Ieri, Judecatoria Deva a dat sentinta in dosarul in care doi batausi, Sergiu Stoica, de 20 de ani, si Florin Alexandru Flore (in foto), de 19 ani, sunt judecati pentru vatamare corporala dupa ce l-au agresat in plina strada pe Adrian Vaceanu, un devean de 38 de ani. Dupa agresiune, victima a suferit un traumatism grav in zona capului, care i-a pus viata in pericol.

Unul la inchisoare, altul in libertate

Potrivit judecatorului Cristina Roncioiu, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Deva, Sergiu Stoica, aflat in arest preventiv, a fost condamnat la doi ani, o luna si 346 de zile de inchisoare cu executare. Florin Alexandru Flore, pus sub control judiciar, a primit o pedeapsa de un an, patru luni si 20 de zile de inchisoare cu suspendare, avand termen de incercare de trei ani. Stoica si Flore au mai fost obligati de instanta sa achite victimei in solidar despagubiri civile de 7.563 de lei si daune morale in cuantum de 25.000 de lei. Agresorii vor trebui sa mai plateasca unitatilor medicale, care s-au constituit parti civile in dosar, cheltuielile cu tratamentele asigurate lui Adrian Vaceanu, de peste 44.000 de lei. Sentinta Judecatoriei Deva nu este definitiva, impotriva acesteia poate fi depus apel.

Nu si-a revenit complet

Desi de la momentul in care Adrian Vaceanu a fost agresat au trecut aproape opt luni, acesta nu si-a revenit complet. Din spusele unei rude a deveanului, Vaceanu are nevoie in continuare de ajutorul medicilor pentru a-si reface sanatatea. ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Sentinta cu repetitie pentru ciobanii criminali din Hondol

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 19:37

Sentinta cu repetitie pentru ciobanii criminali din HondolCiobanii din Hondol care l-au ucis pe un coleg de-al lor au fost condamnati din nou. Ieri, Tribunalul Hunedoara a dat sentinta in dosarul lui Mircea Sfetcu si Eugen Cercea, judecati pentru omor. Trebuie spus ca tribunalul a judecat o data acest caz, iar sentinta a fost atacata cu apel atat de inculpati cat si de procurori. La judecarea apelului, Curtea de Apel Alba Iulia a desfiintat integral hotararea primei instante, trimitand spre rejudecare dosarul.

Dupa rejudecare, tribunalul le-a dat aceleasi pedepse celor doi ciobani acuzati de omor ca si in prima sentinta. Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glaman, cei doi barbati au fost condamnati la cate opt ani de inchisoare cu executare. Sfetcu si Cercea au mai fost obligati de instanta la plata de daune morale in valoare de 80.000 de lei catre partea civila, Maria Stoican. Hotararea tribunalului nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu apel.

Reamintim ca Sfetcu si Cercea sunt acuzati de oamenii legii ca l-ar fi omorat in bataie pe un camarad de-al lor, un barbat in varsta de 54 de ani. Crima s-a petrecut in noaptea de 12 spre 13 martie, la o stana din Hondol. Cei doi ciobani au fost gasiti in zona stanei, fara a avea intentia de a se sustrage de la raspunderea in fata legii. Barbatii au fost arestati preventiv, fiind mentinuti dupa gratii pe parcursul judecarii dosarului. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

"Noaptea cercetatorilor" la muzeul din Deva

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:38

"Noaptea cercetatorilor" la muzeul din DevaMagdalena Serban

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva (MCDR), cu sprijinul CJ Hunedoara si in colaborare cu Target Active Training din Bucuresti, organizeaza vineri, intre orele 17 si 23, la sediul din Palatul Magna Curia, "Noaptea cercetatorilor 2016".

Publicul va avea placerea sa vada la standurile tematice peste 140 de dispozitive, mecanisme si jucarii realizate de profesori si elevi, pe baza legilor stiintelor. Nu vor lipsi demonstratiile practice, vizitatorii fiind invitati sa interactioneze cu expozantii, pentru a afla cat mai multe noutati despre obiectele expuse sau sa experimenteze chiar ei insisi.

Expozantii din acest an sunt inventatorul Corneliu Birtok-Baneasa, colectivele de elevi si profesori cu preocupari in domeniul cercetarii de la Colegiul National "Decebal" Deva, Colegiul National de Informatica "Traian Lalescu" Hunedoara, Scoala Populara de Arta Deva, Palatul Copiilor Deva si specialisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara.

Potrivit reprezentantilor MCDR, proiectul este dedicat popularizarii stiintei si invatarii distractive si se organizeaza simultan in aproximativ 300 de orase din 24 de tari europene, inclusiv Romania, unde este coordonat de Target Active Training din Bucuresti, prin intermediul conceptului de "cercetatori pentru umanitate" (Researchers 4 Humanity sau, pe scurt, R4H). Incepand din 2006, "Noaptea Cercetatorilor" exista ca proiect independent in seria Actiunilor Marie Curie, fiind una dintre cele mai populare ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

La spitalul din Orastie continua procesul de modernizare

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:38

La spitalul din Orastie continua procesul de modernizareMagdalena Serban

Reabilitarea si modernizarea Spitalului Municipal Orastie reprezinta un proces investitional inceput inca din primul mandat al actualului edil-sef Ovidiu Balan.

S-a inceput in 2013

"Am inceput intregul proces de modernizare a unitatii sanitare din primele luni de mandat ale actualului manager, mai exact din aprilie 2013. Continuam lucrarile de modernizare a sectiilor spitalicesti, acestea derulandu-se in perioada actuala la Chirurgie, respectiv Pediatrie. De curand s-au finalizat lucrarile pentru salonul de reanimare, spatiul de joaca aferent si sala de tratament de la Pediatrie, sectia fiind modernizata in proportie de 70 la suta. Multumim pacientilor pentru increderea acordata si rabdarea de care au dat dovada pe parcursul lucrarilor", a spus primarul municipiului Orastie, Ovidiu Balan. Edilul a mai precizat ca Pediatria nu poate fi modernizata complet, dintr-o data, fiind foarte greu sa se opreasca intreaga activitate, pentru un timp indelungat. De asemenea, reabilitarea acoperisului este cuprinsa intr-un proiect cu finantare europeana ce urmeaza sa fie accesat, asa ca aceste lucrari se vor executa separat. "Au mai ramas sa fie modernizate oficiul alimentar si sala de mese, cabinetele si inca trei saloane. Pe perioada iernii, vom lua o pauza, urmand sa reluam lucrarile in primavara, inclusiv la sectia de Chirurgie si la cea de Pediatrie. Bugetul local este principala sursa de venit in vederea implementarii investitiilor, la care se adauga sumele din ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Cine va plati taxa speciala pentru salubrizare in Deva?

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:38

Cine va plati taxa speciala pentru salubrizare in Deva?Natalia Bumbac

Taxa speciala de salubrizare pentru cetatenii Devei a fost instituita de ieri, dupa ce Consiliul local al municipiului a votat un proiect de hotarare in acest sens. Deoarece au existat mai multe nemultumiri pe acest subiect, reprezentantii administratiei locale au venit cu lamuriri suplimentare in care arata cine si in ce conditii va plati suma perceputa de primarie.

Asadar, taxa speciala de salubrizare va fi platita doar de catre persoanele fizice si juridice care nu au incheiat un contract cu operatorul, direct sau prin asociatiile de proprietari, sau al caror contract a fost reziliat. Cuantumul acestei plati va fi de cate sapte lei pe luna de persoana pentru cei care locuiesc in condominii, sau in gospodarii individuale, iar pentru firme va fi de 200 de lei pe tona. In prezent, tariful lunar pentru persoanele fizice pentru serviciile de salubrizare este de sase lei pe luna. Cei care nu au contract pentru acest serviciu vor fi identificati de operator.

Primaria, amendata cu 30.000 de lei

Reprezentantii Primariei Deva au mai aratat ca "potrivit Legii serviciului de salubrizare a localitatilor nr. 101/2006, administratia publica locala este obligata sa instituie taxe speciale pentru salubrizare si sa deconteze lunar operatorilor, direct din bugetul local, contravaloarea serviciilor pentru utilizatorii fara contract." In municipiul resedinta de judet, aceasta taxa a fost aprobata printr-o HCL din 2015, dar prevederile acesteia nu au fost aplicate. Motiv ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Clanurile interlope din Aninoasa si Vulcan, la un pas de sentinta

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:36

Clanurile interlope din Aninoasa si Vulcan, la un pas de sentintaMaximilian Ganju

Membrii celor doua grupari interlope care s-au razboit cu batele, ziua in amiaza mare, pe strazile din localitatea Aninoasa, sunt la un pas de a-si primi pedeapsa.

Nu mai putin de 12 tineri au fost trimisi in judecata, toti fiind identificati si retinuti in urma unei actiuni in forta a politistilor din Aninoasa si IPJ Hunedoara. Acestia sunt judecati pentru incaierarea starnita spre sfarsitul anului trecut, pe strazile Aninoasei, iar procesul aflat pe rolul Judecatoriei Petrosani este la un pas de final. Rafuiala dintre cele doua grupari, una din Vulcan si cealalta din Aninoasa, a pornit de la o tanara din Iscroni. Adolescenta s-ar fi incurcat cu un tanar, Mircea Muntean, din Vulcan, iar pretendentii din Aninoasa ai tinerei s-au opus relatiei. Asa ca vulcaneanul a descins impreuna cu amicii sai si a pornit un scandal monstru pe strazile coloniei din Aninoasa. Conflictul a fost aplanat de politisti, insa taberele au continuat sa se ameninte si planuiau o noua rafuiala. Socoteala le-a fost data peste cap de o razie de proportii a politistilor din Aninoasa, Vulcan si Petrosani. Oamenii legii, sustinuti de trupele speciale, dat fiind faptul ca indivizii sunt extrem de violenti, i-au luat din pat pe cei mai multi dintre batausi, majoritatea fiind cercetati si in alte dosare penale pentru infractiuni care pleaca de la furt si pana la cele cu violenta.

De altfel, in urma descinderii, anchetatorii au gasit in casele interlopilor televizoare de ultima generatie, ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Secretara Colegiului "Constantin Bursan", arestata pentru luare de mita

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:36

Secretara Colegiului "Constantin Bursan", arestata pentru luare de mitaSorina Popa

Secretara Colegiului Tehnologic "Constantin Bursan" din municipiul Hunedoara, Monica Bianca Surdila, a fost arestata, ieri, pentru 29 de zile, fiind acuzata de luare de mita si fals intelectual.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara, secretara este acuzata de luare de mita si fals intelectual, dupa ce, in schimbul unor sume de bani, a eliberat acte de studii, inclusiv diplome de bacalaureat, pe numele a doua persoane, fiul si fiica unei denuntatoare. Femeia ar fi eliberat pe numele celor doi mai multe documente. Acestea au fost inmanate mamei acestora, care este si denuntatoarea, de catre secretara, la inceputul acestei luni.

"Inculpata Surdila Bianca Monica a primit de la denuntatoarea S.D. o suma de bani, in euro, in vederea eliberarii unor certificate de competenta lingvistica, certificat de competenta digitala, certificat de absolvire a liceului si o diploma de bacalaureat pe numele numitilor S.R.C. si S.D.M., fiul, respectiv fiica denuntatoarei S.D., documente pe care le-a inmanat in original denuntatoarei la inceputul lunii septembrie 2016 si care au fost depuse de catre denuntatoare la dosarul cauzei", se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara. (S. Popa)

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Si Ioan Tiplea a scapat din puscarie

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:36

Si Ioan Tiplea a scapat din puscarieNatalia Bumbac

Ieri, Ioan Tiplea, fostul inspector de specialitate la Serviciul Achizitii din cadrul Primariei Hunedoara, a parasit Penitenciarul Barcea Mare, dupa ce aproape trei ani i-a petrecut in spatele gratiilor. Acesta a fost condamnat pentru fapte de coruptie la cinci ani de inchisoare in dosarele fostului primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, si ale viceprimarului Robert Dan.

Ioan Tiplea a obtinut eliberarea sa conditionata in instanta. Tribunalul Hunedoara a dat ieri decizia definitiva in acest sens, dupa ce a respins contestatia procurorilor DNA fata de decizia Judecatoriei Deva, care a dispus eliberarea fostului functionar public din puscarie inainte de termen. Trebuie amintit ca la inceputul lunii septembrie si Ovidiu Hada a parasit inchisoarea, cu aprobarea judecatorului, dupa ce a depus o cerere de eliberare conditionata la Judecatoria Aiud. Si fosta sefa a Serviciului Buget-Finante-Contabilitate a Primariei Hunedoara, Daniela Capalna, condamnata in acest dosar tot la cinci ani de inchisoare, a fost lasata in libertate din luna iulie a acestui an. In prezent, doar Robert Dan se afla in penitenciar, spre deosebire de ceilalti trei, fostul viceprimar mai are o condamnare de trei ani de inchisoare dintr-un alt dosar. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Cuplu de hoti, care fura prin metoda atentiei distrase, prins in Brad

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:35

O vanzatoare din Brad a fost la un pas sa ramana fara banii din incasari, dupa ce doi hoti, o femeie si un barbat, au incercat sa-i fure direct din sertarul casei de marcat.

Cei doi au intrat in magazin, iar barbatul a mers la raionul de mezeluri, distragandu-i atentia vanzatoarei. Timp in care, femeia a deschis sertarul casei de marcat si a luat banii proveniti din vanzari, in jur de 500 de lei. Numai ca hoata, fiind surprinsa de angajata magazinului in timp ce scotea bancnotele din sertar, s-a speriat si impreuna cu barbatul, au fugit.

Vanzatoarea a anuntat politistii despre cele intamplate, iar in scurt timp, in baza indiciilor date de femeie, cei doi au fost identificati. Oamenii legii au stabilit ca este vorba despre un barbat in varsta de 29 de ani si o femeie de 30 de ani, ambii din municipiul Resita. Pe numele celor doi a fost intocmit dosar penal pentru tentativa de furt, fiind cercetati in stare de libertate. Politistii fac cercetari pentru a stabili intreaga lor activitate infractionala. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Colegiul Sportiv din Deva ramane fara stadion

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:35

Ieri, Consiliul local (CL) Deva a aprobat un proiect de hotarare prin care Stadionul municipal Cetate a fost trecut in subordinea Serviciului Public de Intretinere si Gospodarire Municipala (SPIGM), dupa ce timp de patru ani s-a aflat in administrarea Colegiului National Sportiv (CNS) "Cetate" din municipiu. Fapt care a nemultumit profund reprezentantii unitatii de invatamant.

Prezent la sedinta CL Deva, Gheorghe Iclozan, seful catedrei de atletism si fotbal a CNS "Cetate", a afirmat ca in anii in care au avut la dispozitie stadionul, colegiul devean a dat campioni la atletism de nivel international, precum Florentina Marincu sau Bogdan Sitoianu. Pana atunci, acest lucru nu a fost posibil, deoarece atletii nu aveau unde sa se antreneze. Tinerii sportivi erau nevoiti sa alerge pe aleile parcului din municipiu.

Gheorghe Iclozan a mai spus ca programul elevilor care se antreneaza pe stadion este zilnic, dar asta nu a insemnat ca in incinta lui nu au avut acces devenii, acesta fiind motivul invocat de executivul primariei, pentru care s-a decis darea lui in administrarea SPIGM. In sprijinul profesorului de sport a venit si colegul sau, Paul Rusu, presedintele Sindicatului Invatamant Preuniversitar Hunedoara. Acesta a aratat ca stadionul a fost bine administrat de catre CNS "Cetate" si nu intelege motivul pentru care i se schimba "proprietarul". Paul Rusu i-a rugat pe alesii locali sa revina asupra deciziei si sa analizeze mai bine consecintele acestei hotarari.

In replica, ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Postasii au protestat, satui sa fie platiti cu doi lei

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:35

Postasii au protestat, satui sa fie platiti cu doi leiNatalia Bumbac

Aproximativ 150 de angajati ai oficiilor postale din cele mai importante municipii din judet au participat la protestul de ieri, pichetand sediile unitatilor postale. Astfel de proteste au avut loc la nivel national.

Sefii huzuresc pe banii postei

"La protest au participat angajatii oficiilor postale din Hunedoara, Deva, Petrosani, Lupeni, Vulcan, Petrila si Uricani, acesta avand loc la primele ore ale diminetii, in afara orelor de program, astfel incat activitatea postala nu a fost afectata. Principala revendicare a postasilor este cresterea salariilor cu 200 de lei, in conditiile in care o treime dintre acestia au salarii minime pe economie. Prin aceasta actiune am dorit sa atragem atentia asupra problemelor noastre si sa aratam conducerii companiei ca nu suntem o masa de manevra. Ni s-a transmis ca vineri, va fi convocat Consiliul de Administratie al companiei, unde vor fi discutate revendicarile noastre. In functie de concluziile care vor fi luate la acea sedinta, vom decide daca vom continua sau nu actiunile de protest", a declarat Florin Nicolae Chete, vicepresedintele Sindicatului Lucratorilor Postali si presedintele filialei judetene a sindicatului. Acesta a mai spus ca pretentiile lucratorilor postali vin pe fondul angajarilor care se fac pe criterii politice la Compania Posta Romana, iar directorul general a incasat un bonus consistent pentru ca si-a indeplinit criteriile de performanta, ceea ce inseamna ca in companie sunt bani din care se pot ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Senatorul Vochitoiu, ingrijorat de defrisarile din Retezat

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:35

Senatorul Vochitoiu, ingrijorat de defrisarile din RetezatSorina Popa

Senatorul PMP Haralambie Vochitoiu (foto) s-a gandit ca ar trebui sa-i scrie ministrului Mediului in legatura cu exploatarile forestiere din Retezat.

Vochitoiu ataca dur firma austriaca Holzindustrie Schweighofer. "Traim vremuri in care coruptia si lacomia inving, astfel, ultima padure virgina, cel mai vast templu din Europa, sufera defrisari masive. Conform criteriilor stiintifice, un Peisaj Forestier Intact masoara cel putin 50.000 ha de salbaticie si are latimea de cel putin 10 km. In zona de clima temperata a Europei nu mai exista nici unul. Peisajul Forestier Intact Retezat masura 101.000 hectare in anul 2006. De atunci, el a fost sistematic ciopartit. Firma Holzindustrie Schweighofer a cumparat lemn exploatat de catre diverse firme in zona Rau-Ses si Campusel. La Campusel, firma austriaca chiar detine teritorii din Peisajul Forestier Intact care i-au fost vandute ilegal de composesoratul Campu lui Neag. Padurea - un amestec natural de fag si conifere - este certificata de Asociatia pentru Certificari Forestiere si a fost exploatata sistematic incepand cu anul 2006, imediat dupa achizitie. Date fiind cele prezentate, va solicit sa ne comunicati ce suprafata din Parcul National Retezat a fost defrisata si daca exista actiuni de verificare sau combatere a acestor fapte la nivelul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor. Totodata, va rog sa-mi comunicati daca exista o strategie de combatere a acestor abuzuri in vederea protejarii arealului verde al ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Primarul Dan Boboutanu, cel mai activ din judet pe online

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:35

Primarul Dan Boboutanu, cel mai activ din judet pe onlinePrimaria municipiului Hunedoara se situeaza pe locul al treilea pe site-ul www.domnuleprimar.ro.

Primarul Huneodarei, Dan Boboutanu (foto), a raspuns tuturor intrebarilor care i-au fost adresate pe acest site. In total, in ultimele sapte zile, Primaria Hunedoara a raspuns la 29 de intrebari, surclasand primarii importante, precum Bucuresti (Gabriela Firea-10), Piatra Neamt (Dragos Victor Chitic-26) sau Targu Jiu (Florin Carciumaru-2).

"Si pe viitor, ne dorim sa fim cat mai aproape de cetateni si sa oferim raspunsuri cat mai rapide intrebarilor pe care ni le pun, fie ca o fac pe Facebook, pe Domnuleprimar.ro sau prin petitii, pe site-ul primariei. Faptul ca saptamanal primim cateva intrebari de la hunedoreni arata ca oamenilor le pasa de orasul lor si vor sa locuiasca intr-un spatiu placut, curat, civilizat", a declarat Dan Boboutanu, primarul municipiului Hunedoara. (S.Popa)

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Serviciu nou pentru administrarea Cetatii Devei

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 23:35

Serviciu nou pentru administrarea Cetatii DeveiNatalia Bumbac

O "armata" intreaga de angajati ai primariei se va ocupa de bunul mers al lucrurilor la Cetatea Devei. Ieri, Consiliul local (CL) Deva a aprobat infiintarea unui serviciu care se va ocupa de administrarea monumentului istoric, organigrama noului serviciu avand 33 de posturi, conform documentatiei proiectului de hotarare.

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a aratat ca era nevoie de infiintarea acestui serviciu, care se va ocupa de administrarea cetatii, dar si de obiectivele din zona monumentului, cum ar fi Centrul de Informare Turistica sau telecabina. Totodata, pentru valorificarea obiectivului turistic, edilul a aratat ca se pune la punct o intreaga strategie, pe modelul celei de la Cetatea din Alba Iulia. Mircia Muntean a mai afirmat ca vor veni cei care se ocupa de cetatea din judetul vecin, pentru a-i instrui pe colegii lor din Deva.

Pentru a compune organigrama Serviciului Public Administrare Cetate Deva, au fost preluate mai multe posturi vacante de la alte servicii din primarie. Astfel, serviciul va avea un director, un jurist, 10 inspectori de specialitate, doi referenti, un casier, un sef de birou si un sef de serviciu administrativ, precum si 16 muncitori calificati si necalificati. Directorul care se va ocupa de formalitatile de infiintare a serviciului va fi desemnat prin dispozitia primarului Devei.

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Marius Nopcea, pe primul loc in Trofeul Campulung Muscel

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 19:36

Marius Nopcea, pe primul loc in Trofeul Campulung MuscelPilotul hunedorean Marius Nopcea (foto) s-a clasat pe prima treapta a podiumului in penultima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta "Dunlop" 2016, desfasurata la Campulung Muscel. Pe o masina Honda Civic, Nopcea s-a impus la grupa H1, o subdiviziune a grupei H.

Desi in clasamentul open, driverul din Silvasu de Sus a ocupat locul 20 iar la grupa H s-a clasat pe 13, Nopcea a fost pilotul ce a terminat in cel mai bun timp la grupa H1, 3 minute, 50 de secunde si 807 miimi. In ierarhia acestei subdiviziuni, Marius Nopcea a fost urmat de Claudiu Vasilache si Alexandru Radu.

In aceeasi intrecere, un alt pilot din judet, deveanul Cosmin Salistean, a incheiat cu timpul de 3 minute, 50 de secunde si 154 de miimi, situandu-se pe locul 19 in clasamentul open. La grupa N, Salistean a ocupat locul 4, care i-a adus 14 puncte in ierarhia generala. Avand un total de 96 de puncte, Salistean se mentine pe ultima treapta a podiumului la aceasta grupa, cu o etapa inainte de finalul sezonului. Ultima etapa din 2016, Marele Premiu al Brasovului - editia de toamna, se va desfasura in 15-16 octombrie. (O.Manastire)

Sport / stiri Sport2 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Viorel Tanase: "Filozofia mea in fotbal se bazeaza pe niste principii clare!"

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 19:36

Viorel Tanase: "Filozofia mea in fotbal se bazeaza pe niste principii clare!"Ovidiu Manastire

CNS Cetate Deva, echipa clasata pe penultimul loc al Ligii a III-a, seria IV-a, are de duminica un nou antrenor principal in persoana lui Viorel Tanase (foto), tehnician de 45 de ani care detine licenta PRO. Acesta a fost prezentat ieri oficial, in cadrul unei conferinte de presa.

"E cea mai buna alegere!"

Cu o singura victorie in acest sezon si in fata unui meci extrem de important, cu Performanta Ighiu, trupa din resedinta judetului si-a schimbat staff-ul tehnic, noul antrenor principal fiind Viorel Tanase. Galateanul de 45 de ani a mai pregatit in cariera sa echipe precum Otelul Galati, Dunarea Galati, SC Bacau, Farul Constanta sau Metalosport Galati, facand din staff-ul tehnic al lui Dorinel Munteanu, antrenor care a castigat titlul in Liga I cu trupa de pe Dunare. "Viorel Tanase este un antrenor cu licenta PRO, a lucrat cu Marius Stan si Dorinel Munteanu, facand parte din staff-ul tehnic al Otelului cand a castigat titlul in 2011. Este un profesionist suta la suta, a venit intr-un moment foarte greu al echipei si sunt sigur ca nu detine o bagheta magica, are foarte mult de munca dar are toata increderea noastra. Ma bucur ca l-am ales si sunt sigur ca e cel mai potrivit pentru acest post", a spus presedintele devenilor, Cristi Bobar.

"Nu accept sa nu vad determinare si dorinta de a castiga!"

Cu o cariera impresionanta ca jucator, cu peste 400 de jocuri in Liga I la echipe ca Otelul Galati, Dinamo Bucuresti si FC Arges, Tanase a venit la Deva insotit ...

Sport / stiri Sport18 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Autobergamo isi continua parcursul perfect

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 19:36

Autobergamo isi continua parcursul perfectOvidiu Manastire

Liderul Ligii I de futsal are maximum de puncte si dupa cea de-a patra runda, invingand in derbiul cu Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, scor 5-1. Misiunea devenilor nu a fost una simpla, alb-visiniii desprinzandu-se in ultimele 10 minute, dupa ce harghitenii au dat replica buna.

Inceput perfect, continuare precauta

Inceput perfect, cu deschidere de scor dupa 28 de secunde, sut Nuno Coco (foto, in stanga) la coltul lung de la 10 metri, duelul contra rivalei din Odorhei nu a fost un galop de sanatate pentru gazde. Atat oaspetii cat si devenii s-au aparat bine, iar cei doi goalkeeperi ai nationalei Romaniei, Iancu si Grigoras, au inchis portile. Trupa oaspete putea egala in minutul 15, dar Kedei a tras pe langa poarta, singur cu Iancu. La fel, Nuno Coco a avut sansa "dublei", doua minute mai tarziu, insa a sutat in transversala dupa o combinatie cu Paulo Ferreira.

Show marca Obada

Primele 10 minute ale partii secunde au continuat in acelasi ritm, cu ocazii de ambele parti, dar fara goluri. Reusitele pluteau in aer iar golul doi devean a fost anuntat de o ocazie a lui Paulo Ferreira, care nu a ajuns la mingea pasata de Al-Ioani. Peste cateva secunde, Obada a interceptat o minge si l-a executat pe Grigoras cu un sut de la 10 metri. Acelasi decar devean putea marca din nou, singur cu portarul, insa golul trei a fost opera lui Cristi Matei, care a fructificat din careu pasa lui Panzaru, intr-un moment in care oaspetii evoluau in cinci jucatori de camp. Golul lui ...

Sport / stiri Sport5 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Turcana a stralucit si in acest an, la Costesti
Magdalena Serban Cea de-a XII-a editie a manifestarii "Turcana - Regina Muntilor" s-a desfasurat ...
Resedinta de judet va avea centrala de 5 Megawati
O delegatie maghiara, condusa de Morvai Ferenc, consilier al presedintelui Ungariei pe probleme de ...
Secretara Colegiului "Constantin Bursan", arestata pentru luare de mita
Sorina Popa Secretara Colegiului Tehnologic "Constantin Bursan" din municipiul Hunedoara, Monica ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor