Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.656 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

CEH angajeaza 90 de persoane in minerit

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 03:59

CEH angajeaza 90 de persoane in minerit Divizia miniera din cadrul Complexului Energetic Hunedoara va angaja 90 de persoane la mai multe subunitati miniere, iar cei interesati trebuie sa-si depuna documentele de angajare pana in data de 20 octombrie, a.c.

Practic, Complexul Energetic Hunedoara nu va mai desfasura un concurs, dat fiind faptul ca la examenul din luna mai a acestui an, au fost mai multi candidati care au luat nota de trecere, dar care nu au prins un post. Astfel, CEH va angaja 15 persoane la Exploatarea Miniera Lonea, 20 la Vulcan si la Lupeni, inca 15. Dar cele mai multe locuri de munca sunt la Petrosani, la Exploatarea Miniera Livezeni, unde se vor angaja nu mai putin de 40 persoane. Angajarea personalului se va face la locurile de munca direct productive, pentru punerea in functie a unor noi capacitati de productie si mentinerea in exploatare a celor actuale.

"Selectia in vederea angajarii se va face in ordinea descrescatoare a mediilor de pe lista persoanelor respinse la concursul desfasurat in perioada 26 - 29 mai 2014, respectiv de la numarul 1 la numarul 90", se arata in comunicarea Complexului Energetic Hunedoara. Si in cazul celor 90 de angajati, durata contractului este pe perioada determinata, de sase luni, cu posibilitatea de prelungire dupa aceasta perioada.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Business / stiri Business 7 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Situatia patinoarului de la poalele Cetatii incinge spiritele. Pana la urma, cine are dreptate?

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 00:59

Situatia patinoarului de la poalele Cetatii incinge spiritele. Pana la urma, cine are dreptate? In anul 2012, Primaria Deva a reziliat contractul cu firma care asigura serviciile de intretinere la patinoarul de la poalele Cetatii. Pentru acest fapt, primaria a fost data in judecata de catre agentul economic. Acesta, considerand ca respectivul contract a fost reziliat abuziv, a cerut despagubiri in valoare de 600.000 lei. In legatura cu respectiva situatie, primarul Petru Marginean a adus acuze grave la adresa predecesorului sau, dar si la adresa agentului economic, sustinand ca este vorba de o escrocherie pe bani publici.

"Firma in cauza, SC Elisabeta SRL, vrea acum sa isi recupereze, chipurile, o paguba pentru investitiile pe care le-a facut la acel patinoar. Nu mi se pare normal ca, din 1996, de cand s-a facut acel contract de asociere cu amintita firma, sa se bage atatia bani in aceasta afacere a fostului primar. Este vorba de bani cheltuiti de Primarie sub forma de investitii in acest pseudo-patinoar, aproximativ 1,8 milioane de lei, sunt facturi prin care se poate verifica totul. Aici sunt numai instalatii vechi, materiale second hand, o cabana fara autorizatie. Acum tot ei vin sa ceara bani pe principiul *hotul striga hotii*. E vorba de o mica-mare escrocherie a fostului primar. Si vii tu sa dai lectii de moralitate, tu care ai fost condamnat la patru ani cu suspendare, sa vii sa spui unde sunt banii publici, sau sa vii sa spui ca facem locuri de joaca prea multe. Da, voi face locuri de joaca in continuare! Voi face terenuri pentru persoane varstnice cu ...

Actualitate / stiri Actualitate 18 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Recidivistul inchis pentru viol, trimis in judecata

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 00:59

Recidivistul inchis pentru viol, trimis in judecata Individul de 41 de ani din municipiul Lupeni, care a batut o minora si apoi a dus-o pe un deal de la marginea localitatii cu intentia de a o viola, a fost trimis in judecata.

Barbatul de 41 de ani este recidivist si se afla in spatele gratiilor tot pentru viol, iar ieri a fost adus din penitenciarul Aiud la Judecatoria Petrosani, pentru a raspunde acuzatiilor aduse de procurori, respectiv lipsire de libertate in mod ilegal si tentativa de viol asupra unei minore.

Francisc Carol Stoica, zis "Pili", a sechestrat o tanara de 17 ani din Lupeni, in luna iulie a acestui an si, dupa ce a dus-o intr-un loc izolat de la marginea localitatii, pe un deal, a vrut sa abuzeze de ea. Norocul fetei a fost ca individul s-a speriat dupa ce a auzit vocile unor trecatori care se duceau dupa fructe de padure si adolescenta a reusit sa scape din stransoarea violatorului si sa fuga.

Ajunsa acasa, adolescenta le-a povestit parintilor ceea ce i s-a intamplat, iar acestia au alertat politia. Recidivistul s-a ascuns timp de o saptamana prin Lupeni, insa oamenii legii au reusit sa-l prinda si sa-l aresteze. Pe parcursul urmaririi penale, violatorul a vrut sa-i convinga pe procurori ca nu intentiona sa abuzeze de tanara si chiar a cerut sa fie scos de dupa gratii si cercetat sub arest la domiciliu. Cererile sale au fost respinse de magistrati de fiecare data. Pentru ca este recidivist si a mai fost condamnat tot pentru fapte asemanatoare, barbatul risca ani grei de inchisoare.

Publica ...

Actualitate / stiri Actualitate 8 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Alti bani susceptibili de fals, descoperiti in Valea Jiului

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 00:59

Alti bani susceptibili de fals, descoperiti in Valea Jiului Alte bancnote susceptibile de a fi falsificate au fost descoperite pe piata monetara din Valea Jiului. De aceasta data, cel putin o bancnota de 100 de lei a ajuns la politistii hunedoreni. Ofiterii specializati spun ca deocamdata nu pot confirma faptul ca banii ridicati sunt falsi, pana cand nu sunt expertizati de specialisti.

Politistii din Valea Jiului au primit si alte alerte dupa ce bancnote de 100 de lei susceptibile de fals au fost descoperite de cei care opereaza pe piata monetara. Luni, la Vulcan, a fost inregistrat inca un caz, banii care se presupune ca sunt falsi fiind descoperiti de angajatii unitatilor bancare din localitate. Acestia au anuntat autoritatile asa cum prevede legea. Practic, banii au fost primiti de catre angajatii unei firme care are in Vulcan un local de "pacanele". Acestia, la finalul programului au mers sa depuna incasarile in cont, iar o bancnota de 100 de lei a fost descoperita de angajatii bancii ca nu intruneste toate elementele de siguranta. Bancnota este si mai bine realizata si imita foarte bine originalul, chiar si elementele de siguranta vizibile cu ochiul liber. Astfel pentru un om de rand este aproape imposibil sa-si dea seama daca este sau nu vorba de un fals. Totusi, presupusul fals poate fi descoperit foarte usor dupa ce este examinat la lampa cu ultraviolete. Mai exact, seriile fluorescente de pe bancnota pusa in circulatie de Banca Nationala a Romaniei nu se vad la lumina ultravioleta si pe bancnota susceptibila de fals ...

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Transportul public in Hunedoara, motiv de nemultumiri in consiliul local. De ce este suparat consilierul Rusu?

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 00:59

Transportul public in Hunedoara, motiv de nemultumiri in consiliul local. De ce este suparat consilierul Rusu? Ieri, alesii locali hunedoreni au trebuit sa voteze un proiect de hotarare privind "aprobarea acordarii subventiei de la bugetul local al municipiului Hunedoara pentru activitatea Serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, in municipiul Hunedoara, pentru luna august 2014".

Legat de acest proiect, consilierul local Constantin Rusu (foto) s-a declarat total nemultumit. Nu de hotararea in sine, ci de costurile activitatii respective.

"Cheltuielile au crescut foarte mult, la serviciul de transport local. Este o crestere, in luna august, fata de inceputul acestui an, cu 60 la suta. Cer conducerii societatii Ecosid sa ne arate care este totalul veniturilor si totalul cheltuielilor. Sa vedem organigrama, cati directori are firma, cati sefi sunt acolo si ce salarii se incaseaza. Societatea devine un "cimitir de elefanti", in care fiecare partid isi pune oamenii. Sunt patru directori acolo. De ce? Consiliul Local este actionar majoritar la Ecosid. Trebuie sa stim ce se petrece la aceasta societate. Ceva nu e in regula. Luna de luna crestem subventia acordata pentru transportul local. In patru luni de zile, au crescut cheltuielile enorm. Cand intrebam ceva legat de cum se cheltuie banul public la Ecosid, toti de acolo ridica din umeri si nu stiu ce sa raspunda Nu e normal. Intr-un oras (n.r.-Hunedoara) in care se stinge lumina, nu e firesc ca un director sa aiba 1.000 de euro salariu", a declarat Rusu, in sedinta de consiliu local.

Publica ...

Actualitate / stiri Actualitate 16 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Consilieri locali pe post de figuranti

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 00:59

Consilieri locali pe post de figuranti Nu odata am constatat ca, in sedintele Consiliului Local Hunedoara, unii dintre alesi sunt mai mult in postura de figuranti, decat de oameni veniti sa judece problemele comunitatii si sa adopte hotararile necesare. Vorbesc intre ei, nu sunt atenti la proiectele de hotarari aflate in dezbatere, doar ridica mecanic mana, habar neavand ce voteaza.

Insa, in sedinta de ieri a Consiliului Local Hunedoara, reprezentanta UDMR, Aranka Takacs (foto), a batut recordul la capitolul neatentie si lipsa de interes fata de problemele aflate pe ordinea de zi. Asta, pentru ca aproape doua ore, cat a durat sedinta consiliului local, aceasta a butonat necontenit telefonul mobil. A dat mesaje in timpul sedintei, fara sa-i pese de colegi, de conducerea primariei sau de faptul ca se discutau probleme ale concetatenilor ei. Nici macar nu s-a sinchisit sa ridice, formal, mana, la proiectele de hotarare supuse dezbaterii. Cu toate ca s-au discutat lucruri importante pentru hunedorenii pe care ar trebui sa-i reprezinte.

Oare conducerea organizatiei judetene Hunedoara a UDMR stie cum ii reprezinta Aranka Takacs in sedintele Consiliului Local pe cei care au votat-o?

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 22 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Cainii vagabonzi, o problema care depaseste autoritatile locale

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 00:59

Cainii vagabonzi, o problema care depaseste autoritatile locale Problema cainilor vagabonzi este una extrem de sensibila, iar din cate se pare nimeni pana acum nu a reusit sa-i gaseasca o rezolvare. Pana in momentul de fata, nimeni nu a fost in stare sa intocmeasca o lege care sa fie aplicabila si sa nu contravina cu alte legi sau principii deja existente. Masurile care s-au luat pana acum, unele doar pe hartie, putine fiind puse in practica, s-au dovedit a fi ineficiente, dovada fiind si numarul mare de maidanezi de pe strazile localitatilor urbane.

In urma numeroaselor apeluri primite la redactie legate de cainii vagabonzi, am incercat sa gasim un raspuns la sesizarile facute de cititori. Unii dintre ei ii acuzau pe politistii locali ca nu le rezolva problema, altii pe primar, dar am constatat ca foarte putini dintre ei cunosteau faptul ca exista un serviciu special care se ocupa de acest domeniu la nivel judetean, infiintat cu doi ani in urma. Majoritatea cetatenilor s-au aratat alarmati de numarul cainilor vagabonzi in permanenta crestere si care uneori sunt agresivi, mai ales cand haladuiesc in haita sau cand te afli intr-o zona pe care maidanezii o considera teritoriul lor.

Serviciul Judetean pentru Ocrotirea Animalelor fara Stapan (SJOAS) a fost infiintat in 2012, si are un buget anual consistent. De pilda, pentru acest an s-a solicitat un buget de 2.500.000 lei. Acest serviciu, aflat sub umbrela Consiliului Judetean, are in responsabilitate 28 de localitati, ale caror primarii au intrat in aceasta asociere cu judetul, tocmai ..

Actualitate / stiri Actualitate 24 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Centrul de Informare Turistica aduce vizitatori la Rau de Mori

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 00:59

Centrul de Informare Turistica aduce vizitatori la Rau de Mori Primarul comunei Rau de Mori, Niculita Mang (foto), spune despre Centrul de Informare Turistica din comuna ca isi face treaba cu varf si indesat. Acesta a fost dat in folosinta la finele anului 2012, iar in 2013 i-au trecut pragul peste 400 de vizitatori.

"Am avut vizitatori din Coreea, Noua Zeelanda, Franta, Anglia, Germania, iar de curand, ne-au vizitat profesori constituiti intr-o asociatie mondiala a geografilor. Daca anul precedent am inregistrat 400 de vizitatori, in anul curent, pana in acest moment sunt sigur ca am depasit cu mult, aceste cifre. De asemenea, vin multi copii in excursii si trec pe la Centru, pentru pliante si brosuri de informare. Ne bucuram ca avem o astfel de posibilitate de promovare a zonei, mai ales ca a fost facut din bani europeni nerambursabili", a spus primarul din Rau de Mori.

Tot legat de promovare, desi denumirea comunei este Rau de Mori, aici nu mai functioneaza nici o moara pe apa. Asa ca primarului i-a venit o idee: sa poarte tratative cu cele trei familii care mai detin cate o moara veche si sa cumpere una pentru a o pune in functiune. "Din cat stiu, cele trei mori nu mai functioneaza de ceva vreme, asa ca avem intentia sa achizitionam una, sa o reparam fara sa-i stricam aspectul vechi si sa o punem in functiune, pentru atragerea turistilor. Poate gasim intelegere, mai ales ca nimeni nu mai prea vine la mori pe apa. Mai exista doua la Ohaba Sibisel si una la Rau de Mori. Una dintre cele de la Ohaba a mers pana nu demult. De zece ...

Business / stiri Business 4 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

O noua victima a inselatoriilor prin metoda "accidentul"

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 00:59

O noua victima a inselatoriilor prin metoda "accidentul" O deveanca, in varsta de 23 de ani, s-a inscris de ieri pe lunga lista a hunedorenilor escrocati prin metoda "accidentul".

Tanara a fost apelata telefonic de o persoana necunoscuta, care i-a spus ca sotul ei este implicat intr-un accident rutier si i-a solicitat sa-i comunice codurile de reincarcare ale unor cartele telefonice.

Imediat tanara a mers la un chiosc, de unde a cumparat vouchere electronice in valoare de aproape 1.500 lei, dupa care l-a sunat pe necunoscut sa-i transmita codurile de reincarcare. In timp ce-i transmitea escrocului codurile de reincarcare, tanara a fost sunata de sotul ei, care i-a infirmat implicarea sa in vreun accident rutier, ca mai apoi sa constate ca sotia sa este victima unei inselaciuni. Din pacate aceasta apucase sa-i transmita persoanei care o apelase codurile unor vouchere in valoare de 1.083 de lei.

In speranta ca vor putea recupera prejudiciul, cei doi s-au adresat politistilor, care in momentul de fata efectueaza cercetari pentru a identifica suspectul. Din pacate asa cum au declarat in repetate randuri reprezentantii Politiei, este destul de complicata gasirea infractorilor care practica metoda "accidentul" pentru a escroca de bani diverse persoane naive. Acestia suna de pe cartele pre-pay cu numar ascuns, iar banii cer sa le fie trimisi prin serviciul de transfer rapid Western Union. De multe ori folosesc nume ale altor persoane, unele dintre ele fara raspundere pentru faptele lor, cum ar fi cei cu probleme psihice. Este al ..

Actualitate / stiri Actualitate 24 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Salubritatea face un apel catre deveni

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 00:59

Salubritatea face un apel catre deveni Conducerea S.C. Salubritate S.A Deva face apel catre cetatenii din municipiul Deva sa-si achite datoriile restante, mai ales acum, cand se apropie anotimpul rece si urmeaza suplimentarea cheltuielilor, intervenind facturile aferente agentului termic.

"Rugam, insistent, populatia, sa incerce sa-si achite datoriile care implica serviciul de salubrizare, deoarece nu vrem sa fim pusi in situatia de a-l sista, in prag de iarna. Prin urmare, rugam o prioritizare a platilor", a spus Dana Ghiura, reprezentanta SC Salubritate S.A. Deva. Potrivit acesteia, probleme fac unele asociatii de proprietari din zonele Micro 15 si Zavoi, Strada Bejan, Aleea Streiului si o parte din Strada George Enescu. (M. Serban)

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 16 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Exclusa din PSD, a trecut la PNL

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 00:59

Exclusa din PSD, a trecut la PNL Consilierul local din Deva, Oana Franc (in stanga, in foto), a trecut la liberali, dupa ce fost data afara din PSD.

Potrivit unui comunicat remis redactiei, "Biroul Executiv al PSD Deva a hotarat, ieri, cu unanimitate de voturi excluderea din partid a Oanei Franc. Aceasta a fost exclusa din PSD din cauza atitudinii ei sovaielnice si a lipsei de loialitate fata de pozitia PSD Deva in raport cu modul de rezolvare a problemelor reiesite din proiectele de hotarari promovate si dezbatute in consiliul local Deva".

Tot ieri, consilierul local al PC din Deva si consilierul judetean al PC - singurii alesi pe care conservatorii ii aveau la deva si la judet - au trecut si ei la liberali. Este vorba de fratii gemeni Ion si Costica Cristescu. Amandoi au demisionat din PC si au semnat pentru PNL. Probabil cei doi au luat decizia sa sara in barca liberala, dupa ce seful lor pe linie politica, primarul Devei, Petru Marginean, a semnat pentru candidatura lui Klaus Iohannis la presedintia tarii.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 109 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Rata somajului in judet

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 00:59

Rata somajului in judet Potrivit statisticilor AJOFM, raportat la luna iulie 2014, rata somajului in judetul Hunedoara a crescut cu 0,09 puncte procentuale, atingand la finele lunii august nivelul de 5,43 la suta. Totusi, comparativ cu rata somajului inregistrata la sfarsitul lunii august 2013, s-a produs o scadere cu 1,09 procente.

"In cursul lunii august 2014, in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara au fost inregistrati 2.078 de someri, dintre care 218 provin din disponibilizari curente de personal. La finele aceleasi luni, numarul total al somerilor din judetul Hunedoara era de 10.541, din care 4.251 someri indemnizati si 6.290 someri neindemnizati. In acelasi timp, in decursul lunii august 2014, din evidentele noastre au iesit un numar de 1.881 de persoane. Cu toate acestea, trebuie subliniat ca in cursul lunii august a acestui an, 1.153 de persoane au reusit sa se incadreze in munca, din care 263 persoane pe durata determinata, iar 890 persoane pe durata nedeterminata", a precizat Rodica Mariana Peter (foto), directorul executiv al AJOFM Hunedoara.

Din punct de vedere al zonei, municipiile Hunedoara, Deva, Petrosani si Orastie, precum si orasul Hateg inregistreaza cel mai mare numar de someri, peste 1.200 de persoane in fiecare din aceste localitati.

Business / stiri Business 29 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Dac Fest, editia Magura Uroiului, un succes

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 03:59

Dac Fest, editia Magura Uroiului, un succes In acest sfarsit de saptamana, la poalele sitului arheologic Magura Uroiului, langa Simeria, spectatorii au luat parte la demonstratiile de lupte daco-romane din cadrul Festivalului Dac Fest. Ajuns la a cincea editie, avand scop educativ, a reunit un numar impresionant de oameni, dornici sa faca o calatorie in timpuri stravechi.

Festivalul a inceput vineri seara cu o parada a costumelor autentice ale dacilor si romanilor, care s-a desfasurat in orasul Simeria. Spre bucuria celor imbracati, fie in sandale cu multe curele, fie cu opinci, foarte multi oameni au dorit sa mearga alaturi de ei pe intreg traseul. Costumele participantilor au fost realizate chiar de ei, fiecare in parte avand obiecte de vestimentatie lucrate manual. Apoi, sambata, pe platoul de la Uroi, s-au defasurat "lupte" si au avut loc concursuri si ateliere de diferite tipuri: ceramica, ferarie, lucru in piele, os, corn, atelier armuri, instructie militara dar si arta culinara. Au fost pregatite feluri de mancare cu specific dacic sau roman, dupa retete autentice din acele vremuri. Dintre ele amintim: carne de porc cu caise, rata la ceaun, masline cu miere, gris prajit cu miere si piper, acesta din urma facand senzatie printre gurmanzi.

Insa, un lucru neasteptat avea sa se intample, in noaptea de sambata, cand o mireasa frumoasa, in rochie alba, furata de la propria nunta, a venit sa le faca o vizita atat dacilor, cat si romanilor. Pusi in fata faptului implinit, acestia au inceput din nou luptele, spre ...

Life Show / stiri Life Show 37 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Alerta maxima! Bani falsi, plasati in Valea Jiului

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 00:59

Alerta maxima! Bani falsi, plasati in Valea Jiului In trei localitati ale Vaii Jiului au fost descoperite bancnote falsificate de 100 si 200 de lei. Falsul este unul foarte bine realizat si depistabil doar la o verificare atenta a banilor. Politistii sunt in alerta, iar banda de falsificatori a actionat cu foarte mult tupeu. Nu este exclusa posibilitatea ca banii sa fi fost falsificati la Oradea, in aceeasi "fabrica" a mafiei italiene.

Angajatii mai multor subunitati bancare din Valea Jiului au depistat bancnotele cu valoare nominala de 100 de lei falsificate si au alertat autoritatile. Pana sa-si dea seama ca pe piata monetara din Valea Jiului circula moneda falsificata, cateva subunitati bancare au fost prejudiciate dupa ce angajatii au primit banii fara sa realizeze falsul. Gruparea de falsificatori a actionat cu foarte mult tupeu, membrii acesteia plasand banii la banci, unde angajatii sunt experimentati in depistarea falsurilor. Acestia s-au bazat pe faptul ca la ghiseele de incasari este aglomeratie si functionarii verifica mai atent valuta cum ar fi euro sau dolari si mai putin banii romanesti. Nu este vorba de o singura bancnota, deci de un caz izolat, ci de sume importante de bani plasate la banci de catre falsificatori sau carausii lor.

Falsurile au fost descoperite in trei localitati, Petrosani, Vulcan si Lupeni, toate cu unitati bancare, lucru care indica faptul ca indivizii au tintit doar municipiile mai dezvoltate, unde banii falsi puteau fi plasati mai usor, iar riscul de a fi prinsi mai mic, spun surse ...

Actualitate / stiri Actualitate 50 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Accident cu cinci raniti la Valisoara

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 00:59

Accident cu cinci raniti la Valisoara Ieri, in jurul orei 15.00, pe raza localitatii Valisoara, a avut loc un accident soldat cu cinci victime.

Un conducator auto, in varsta de 44 de ani, din municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism pe DN 76, pe raza localitatii amintite, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un alt autoturism al carui conducator auto, tot in varsta de 44 de ani, din municipiul Cluj Napoca, circula regulamentar. In urma impactului, au fost raniti soferul care circula regulamentar, precum si o femeie de 40 de ani, din Cluj Napoca, dar si o minora, in varsta de doi ani, pasagere in autoturism.

De asemenea, in urma coliziunii au fost ranite si doua persoane aflate in autoturismul care circula pe sens opus, respectiv o femeie in varsta de 57 de ani si o minora in varsta de sase ani, ambele din municipiul Hunedoara. In cauza, s-a intocmit un dosar de cercetare penala. (N. Bumbac)

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 83 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Festivalul Castelul din Carpati, la editia cu numarul doi

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 00:59

Festivalul Castelul din Carpati, la editia cu numarul doi La concurenta cu celelalte manifestari din judet, sambata, municipalitatea din Vulcan a fost angrenata intr-un eveniment a carei piatra de temelie s-a pus anul trecut: Festivalul Castelul din Carpati. Cu toate ca domeniul schiabil nu e gata, Pasul Valcan le-a dat intalnire tuturor iubitorilor de miscare, de natura si de mancare traditionala.

Cu prilejul Zilei Internationale a Turismului, sambata, s-a desfasurat ceea de-a doua editie a festivalului Castelul din Carpati, a carui loc a fost identificat de administratia locala a municipiului Vulcan, in Pasul Valcan. Programul a reunit competitii sportive, muzica si produse gastronomice traditionale. Asa cum publicul a fost obisnuit, iubitorii de miscare au putut lua parte la un concurs de cross, la care s-au inscris 30 de participanti si un concurs de montain bike, ce a adunat la linia de start 35 de competitori. De asemenea, publicul a mai putut admira demonstratii-concurs de ATV realizate de zece profesionisti. Ocupantii podiumurilor au primit diplome si premii in bani, iar participantii s-au ales cu diplome si placerea de a concura in cadrul unui concurs-etalon.

La fel ca in 2013, manifestarea a avut ca scop promovarea celei mai tinere statiuni montane din Valea Jiului, precum si a oportunitatilor pe care zona le ofera. Potrivit primarului municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, aceste actiuni fac parte dintr-un program destinat turistilor, care deja apreciaza, sau care doresc sa descopere Pasul Valcan. "Vulcanul este ...

Life Show / stiri Life Show 41 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Cinci locuri libere la UAMS Baia de Cris

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 00:59

Cinci locuri libere la UAMS Baia de Cris Conducerea Unitatii de Asistenta Medico-Sociala Baia de Cris (UAMS) aduce la cunostinta celor interesati faptul ca aici exista cinci locuri disponibile pentru internare.

Avem 42 de pacienti internati in acest moment si ar mai ramane cinci locuri disponibile. Nu exista inca dosare in asteptare, dar este posibil ca odata cu anotimpul rece, sa inceapa sa vina lumea. Am avut ocupata unitatea la capacitate maxima, dar din pacate, unii au fost mutati in alte parti sau chiar au decedat, varsta si afectiunile multiple punandu-si amprenta", a aratat ec. Diana Bulz, managerul UAMS Baia de Cris. Aceasta a mai precizat ca cerintele referitoare la documentatia necesara pentru intocmirea unui dosar au ramas neschimbate, respectiv cupon de pensie, copie dupa actul de identitate, ancheta sociala eliberata de serviciul de Asistenta Sociala din cadrul primariei din localitatea de domiciliu, avizul epidemiologic de la Policlinica (medic de familie sau din unitatile spitalicesti cu paturi), testele SIDA si TBC si bineinteles, cerere de internare. Mai trebuie mentionat ca beneficiarii achita o taxa lunara de 80 la suta din pensia pe care o detin, iar diferenta este suportata de apartinatori, dar nu mai mult de 500 de lei, lunar. Totodata, Consiliul Judetean Hunedoara le ofera ajutor financiar acelora care nu au nici un venit.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Defileul Jiului, inchis circulatiei si la anul

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 00:59

Chiar daca au avut tot ceea ce au cerut, restrictii de circulatie pe aproape toata perioada zilei, ba chiar prelungirea lor, drumul european din defileu tot nu va fi terminat in acest an.

Termenul de finalizare a lucrarilor la DN 66 Petrosani - Tg. Jiu este 15 noiembrie 2014, doar ca lucrarile sunt departe de a fi incheiate. Constructorul spaniol care a primit lucrarea s-a adaptat obiceiurilor din Romania si lucreaza in ritm de melc, iar in aceste conditii restrictiile de circulatie intre Valea Jiului si sudul tarii se vor prelungi si anul viitor. Proiectul finantat de statul roman are o valoare de 150 de milioane de lei, insa de castigat au doar constructorii, iar autoritatile sunt ingaduitoare, in ciuda faptului ca o zona este izolata si are pierderi economice insemnate.

Soferii care circula pe acest tronson rutier afirma ca si in zilele in care nu sunt instituite restrictii, traficul este dificil. Se circula greu din cauza numarului mare de semafoare si exista zone in care viteza este limitata la 20-30 de kilometri pe ora. Directorul filialei Gorj a CNADNR afirma ca proiectul nu va putea fi finalizat pana la sfarsitul acestui an. Si cum minunile nu se intampla peste noapte, Defileul Jiului va fi gata abia anul viitor.

Actualitate / stiri Actualitate 31 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Cupa "Viorel Raceanu" la Hunedoara

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 00:59

Cupa "Viorel Raceanu" la Hunedoara Sambata, pe terenul sintetic de sport de la Scoala Generala nr. 2 din municipiul Hunedoara, viceprimarul Hunedoarei, impreuna cu membrii Asociatiei "Viorel Raceanu-Aproape de Oameni", au organizat Cupa "Viorel Raceanu", la minifotbal. Cu aceasta ocazie a fost inaugurat terenul sintetic multifunctional de la aceasta unitate scolara.

Potrivit viceprimarului Dan Boboutanu, au participat patru grupe de copii, dar si multi sustinatori. Participantii au fost recompensati cu diplome, cupe si fructe. "Competitia s-a desfasurat in prezenta lui Viorel Raceanu, cel care a pus piatra de temelie a Hunedoarei moderne si care a condus municipiul timp de 18 ani. El este, de asemenea, cetatean de onoare al orasului nostru. Este prima editie a acestei competitii si vrem sa devina o traditie", a declarat Dan Boboutanu, viceprimarul municipiului Hunedoara.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Sport / sportivi 19 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

PP-DD a disparut ca partid politic din Consiliul Judetean

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 00:59

PP-DD a disparut ca partid politic din Consiliul Judetean In urma migratiei consilierilor judeteni de la un partid la altul, in conformitate cu OUG nr. 55/2014, din componenta Consiliului Judetean a disparut o formatiune politica.

Anuntul a fost facut de Tiberiu Balint, vicepresedintele CJ, care a condus sedinta de vineri, 26 august. Acesta a afirmat ca PP-DD nu mai are nici un reprezentant la nivelul Consiliului Judetean si, totodata, a aratat care este componenta Consiliului in momentul de fata. Potrivit afirmatiilor lui Tiberiu Balint, lista si numarul consilierilor din legislativul judetean este urmatoarea: PNL - 15, PDL - 6, PSD - 5, UNPR - 3, PC - 1, PNTCD - 1 si un consilier independent.

Reamintim ca patru consilieri judeteni, care faceau parte din PP-DD, au schimbat partidul, odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei care permite migratia alesilor locali. Prin urmare, consilierii judeteni Dorina Plescan si Nicolae Ivanus s-au inscris in UNPR, iar Nicolae Morar si Cosmin Henti au decis sa ingroase randurile partidului condus de Molot si s-au inscris in PNL.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 41 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

LOVITURA IN CAZUL BERBECEANU! Dosarul cu rechizitoriul privindu-l pe fostul sef al BCCO Alba, retrimis procurorilor DIICOT, pentru refacerea probatoriului

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 00:59

LOVITURA IN CAZUL BERBECEANU! Dosarul cu rechizitoriul privindu-l pe fostul sef al BCCO Alba, retrimis procurorilor DIICOT, pentru refacerea probatoriului Magistratii Tribunalului Bucuresti au inapoiat dosarul comisarului sef Traian Berbeceanu catre procurorii DIICOT - structura centrala, in vederea refacerii probatoriului, conform unei decizii luate zilele trecute.

Este vorba de dosarul in care fostul comisar sef al BCCO Alba a fost trimis in judecata pentru mai multe infractiuni, printre care sprijinire a unui grup infractional organizat, fals in declaratii, luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata s.a. Ancheta impotriva lui Berbeceanu a fost declansata de procurorul Ioan Muresan, fostul sef al DIICOT Alba, procurorul Cean si politistul Muntean. De la bun inceput, Berbeceanu a sustinut ca este nevinovat si ca probele din dosarul in care a fost trimis in judecata au fost fabricate de catre cei trei din motive de razbunare. In consecinta, cei trei au fost trimisi in judecata fiind acuzati de DNA ca ar fi falsificat probe pentru a-l infunda pe Berbeceanu.

Din acest moment soarta comisarului Berbeceanu este din nou la mana procurorilor. Asa cum a decis judecatorul de Camera preliminara, acestia vor trebui sa completeze sau sa refaca cercetarea penala, aducand noi probe care sa fie mai convingatoare pentru magistrati. In caz contrar vor trebui sa recunoasca faptul ca l-au trimis pe Berbeceanu in judecata fara probe solide si sa admita neinceperea urmaririi penale acestuia.

Actualitate / stiri Actualitate 125 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Tepara din Petrila, condamnata la 7 ani si jumatate de inchisoare

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 00:59

Tepara din Petrila, condamnata la 7 ani si jumatate de inchisoare Nu mai putin de 42 de locuitori din Petrila, au acuzat-o pe Doina Maria Dobre, o ruda prin alianta a edilului localitatii, ca i-a inselat si au actionat-o in judecata. Judecatorii de la Petrosani au condamnat-o pe femeie la sapte ani si jumatate de inchisoare.

Doina Maria Dobre este fiica nasilor edilului sef al Petrilei si a luat bani cu imprumut de la victimele sale, nu mai putin de 42 de persoane, sau i-a convins sa o gireze la banci. N-a mai restituit nici un leu si a fost actionata in judecata de victimele sale.

Doina Maria Dobre se afla deja dupa gratii, pentru ca a fost prinsa de DIICOT Gorj ca se ocupa cu trafic de persoane, proxenetism si prostitutie, alaturi de alti indivizi. Femeia, aflata in prezent la Penitenciarul Gherla, a fost condamnata la sapte ani de inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi, pe o durata de 3 ani, pentru infractiunea de inselaciune. Dar pentru ca pedeapsa dictata de judecatorii Tribunalului Gorj, pentru proxenetism, era mai mare, respectiv 7 ani si jumatate, magistratii de la Petrosani au decis contopirea acesteia. Totusi, Doina Maria Dobre se afla de circa doi ani dupa gratii, iar aceasta perioada ii va fi dedusa din noua pedeapsa primita, au mai decis judecatorii de la Petrosani. Totodata, femeia a fost obligata sa plateasca despagubiri celor inselati de peste 200.000 de lei. Magistratii Judecatoriei Petrosani au decis si confiscarea de la condamnata a sumei de 10.000 de lei si obligarea ei la plata sumei de ...

Actualitate / stiri Actualitate 55 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Hunedorean retinut la Targu Mures pentru inselaciune

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 00:59

Hunedorean retinut la Targu Mures pentru inselaciune Un hunedorean, care cerea donatii in numele unei fundatii imaginare, s-a ales cu dosar penal, dupa ce a fost prins de jandarmii din Targu Mures.

Potrivit jandarmilor mureseni, barbatul nu este la prima abatere de acest fel, anul trecut el fiind prins tot in Targu Mures si anchetat pentru fapte asemanatoare. De data asta, o patrula de jandarmi de ordine si siguranta publica, in timp ce executa serviciul de patrulare pe raza municipiului Targu Mures, s-a sesizat ca un barbat cerea bani pentru o presupusa fundatie umanitara. Patrula de jandarmi l-a identificat si verificat pe individ, stabilindu-se ca se numeste L.D.M, ca are domiciliul in municipiul Hunedoara. Luat la intrebari, hunedoreanul a recunoscut ca s-a aciuat in Targu Mures tocmai pentru a scoate bani de la oameni, in numele asa zisei fundatii umanitare.

Barbatul s-a ales cu dosar penal pentru inselaciune, iar cercetarile in acest caz au fost preluate de politistii mureseni.

Actualitate / stiri Actualitate 27 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Trei minore de 14 ani, prinse ca se prostituau pe DN 7

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 00:59

Trei minore de 14 ani, prinse ca se prostituau pe DN 7 Trei copile, in varsta de 14 ani, din Simeria, au fost surprinse de politisti in timp ce incercau sa atraga persoane de sex masculin, cu care sa intretina raporturi sexuale, in schimbul unor sume de bani.

Minorele se aflau pe DN 7, in raza localitatii Santandrei, de unde au fost ridicate si duse la Centrul de Primire in Regim de Urgenta Deva.

Mai apoi, politistii au luat legatura cu parintii minorelor, pentru a vedea daca stiau despre faptele copiilor lor, iar acestia au negat sustinand ca nu stiau ca fetele lor mergeau sa se prostitueze.

"Am luat legatura atat cu parintii minorelor, cat si cu cei de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului pentru a efectua o ancheta in urma careia sa se poata stabili daca cele trei adolescente se pot intoarce la domiciliul parintilor sau va fi nevoie de trimiterea lor intr-un centru de plasament. Cele trei fete provin din familii dezorganizate, cu probleme si care au abandonat scoala de multi ani", a declarat Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara. (

Actualitate / stiri Actualitate 124 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Ieri, a fost ziua traficantilor de droguri la tribunalul Hunedoara. A cumparat doua kilograme de canabis sa le fumeze singur

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 00:59

Ieri, a fost ziua traficantilor de droguri la tribunalul Hunedoara. A cumparat doua kilograme de canabis sa le fumeze singur Miercuri in cadrul sedintei de judecata de la Tribunalul Hunedoara a fost audiat Gheorghe Covaciu (foto), hunedoreanul acuzat de trafic si detinere de droguri de risc si mare risc.

Barbatul a fost prins in luna iulie a acestui an cu doua kilograme de canabis in masina, in timp ce se intorcea din strainatate. Politistii au organizat patrule pe drumul pe care stiau ca trebuie sa treaca hunedoreanul, iar atunci cand l-au oprit intr-o benzinarie din municipiul Hunedoara, Covaciu a incuiat masina si a incercat sa fuga. Impreuna cu acesta se mai afla fiul sau de 14 ani si alti doi barbati, care au fost retinuti de politisti, dar apoi eliberati sub control judiciar.

In fata instantei, barbatul a declarat de la bun inceput ca vrea sa spuna adevarul si ca recunoaste o parte din acuzatiile care i se aduc, doar ca nu poate recunoaste fapte pe care nu le-a facut. Acesta si-a asumat acuzatia de detinere de droguri, dar nicidecum cea de trafic si comercializare de substante interzise. Covaciu a afirmat ca sunt unele detalii in rechizitoriul procurorilor si in interogatoriul pe care l-a dat la DIICOT atunci cand a fost retinut, care nu sunt adevarate, iar lucrurile acestea au fost posibile din cauza ca procurorii au facut presiuni asupra sa. Anchetatorii, asa cum a afirmat Covaciu, l-au numit "fraiere" si l-au amenintat ca daca nu declara ceea ce trebuie il vor aresta si pe fiul sau minor, pe care l-au dus intr-un alt birou pentru a fi anchetat.

Prin urmare, inculpatul a relatat ...

Actualitate / stiri Actualitate 93 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Patru tineri, si toti patru dedati la "iarba"

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 00:59

Patru tineri, si toti patru dedati la "iarba" Zi plina, ieri, la Tribunalul Hunedoara, deoarece magistratii au avut de audiat patru tineri acuzati de consum si trafic de droguri. Este vorba de Florin Josan, Ilie Rusu, Karlos Alexanderr Kanyadi si Razvan Ludovic Kutaba, toti din Deva, arestati pentru consum si trafic cu substante interzise. Ei au fost depistati in luna mai a acestui an si au fost trimisi in arest preventiv. Asa cum sustin anchetatorii, tinerii au fost prinsi in timp ce vindeau droguri in municipiul Deva, avand ca punct de desfacere un local administrat de unul dintre inculpati.

Deoarece Noul Cod Penal prevede o reducere cu o treime a pedepsei in cazul in care inculpatul recunoaste faptele, cei patru tineri nu au ezitat sa-si asume o parte din acuzatiile care li se aduc. Acestia au afirmat ca au procurat droguri pentru consum propriu, nicidecum pentru a le comercializa altor consumatori. Au negat si au adus argumente asupra unor date din rechizitoriul procurorilor, din care reiese ca acestia vindeau doza de 0,2 grame de canabis cu 60 de lei, sustinand ca este un pret prea mare, stupefiantele din aceasta categorie comercializandu-se la un pret mult mai mic. Unul dintre inculpati a tinut sa precizeze ca nu era nevoie sa se deplaseze la Petrosani pentru a cumpara drogurile, asa cum sustin procurorii, deoarece le putea achizitiona din Deva. Acesta a descris locurile unde se intalnea cu vanzatorii de substante interzise, unul dintre ele fiind Parcul Municipal Cetate din Deva, si a spus si locurile unde ...

Actualitate / stiri Actualitate 78 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Statia de sortare si transfer a deseurilor, in grafic

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 00:59

Statia de sortare si transfer a deseurilor, in grafic Lucrarile la statia de sortare si transfer a deseurilor menajere, care se construieste in zona fostei mine Dalja, din municipiul Petrosani, sunt in grafic, iar anul viitor obiectivele ar trebui sa fie functionale.

In fapt sunt doua statii situate una langa alta si sunt finantate din fonduri europene in cadrul proiectului derulat la nivel judetean "Sistem de Management Integrat al Deseurilor - Judetul Hunedoara".

"Statia de sortare a deseurilor menajere se realizeaza tot pe proiectul european derulat de Consiliul Judetean, unde suntem parteneri cu toate cele 68 de administratii publice locale din judetul Hunedoara. Din aceasta statie de sortare si transfer, gunoiul menajer va fi dus la cele doua deponeuri ecologice care vor functiona in partea de centru si de nord a judetului", a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi (foto).

Statia de sortare de la Petrosani are capacitatea de 15.980 tone/an, iar cea de transfer are capacitatea de 42.600 tone/ an. Dupa finalizarea investitiei, costurile populatiei pentru acest serviciu ar trebui sa ramana la nivelul actual. "Aici este o discutie legata de pret deoarece, cu cat vom transporta o cantitate mai mica la groapa ecologica, cu atat pretul va fi mai mic. Din discutiile pe care le-am avut cu consultantul acestui proiect, exista un standard european care nu permite ca pretul gunoiului sa fie mai mare decat un anumit coeficient de "suportabilitate". Astfel, in Valea Jiului, pretul, dupa implementarea ...

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

"Noaptea Bibliotecilor" la Deva

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 00:59

"Noaptea Bibliotecilor" la Deva Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" organizeaza anul acesta, pentru a patra oara, dupa modelul practicat deja de institutii similare din tara si din lume, "Noaptea Bibliotecilor". Evenimentul va avea loc in noaptea din 4 spre 5 octombrie, intre orele 18 si 4.

Programul manifestarilor se deschide la ora 18, cu "O seara de poveste" sustinuta de actrita Isabela Hasa (la Sala de Lectura). La ora 20, in curte bibliotecii, vor incepe recitalurile de muzica folk sustinute de cantautorii Ducu Bertzi si Mircea Vintila, acompaniati de Mihai Nenita. Dupa un foc de artificii, va urma o vizita ghidata a sectiilor, birourilor si depozitelor bibliotecii, iar la ora 23, la Sala de Lectura se va face o demonstratie de arta culinara chineza. Noaptea se va incheia cu vizionari de filme romantice si science-fiction. In paralel cu aceste activitati, vor fi amenajate expozitiile: "Arta si cultura chineza reflectate in colectiile bibliotecii" (la Sala de Lectura); "Noaptea Bibliotecilor, an de an..." (la intrarea in biblioteca) si un stand de carte cu vanzare al Editurii Niculescu din Bucuresti (la Sectia de Arta si Carte Franceza). "La fel ca in anii precedenti, utilizatorii restantieri ai bibliotecii, cei care nu au adus la timp cartile imprumutate, vor beneficia de "clementa" in asa-zisa Noapte a Iertarii, cand le vor putea restitui fara nici un fel de penalizare. Noaptea Bibliotecilor este o activitate culturala care are ca scop popularizarea activitatii institutiei, atragerea unui numar ...

Life Show / cultura 76 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Spitalul devean, dotat cu aparatura de ultima generatie

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 00:59

Spitalul devean, dotat cu aparatura de ultima generatie Un aparat de chirurgie endovenoasa, doua aparate RX de ultima generatie si un sterilizator, toate destinate Spitalului Judetean de Urgenta Deva, se afla in plina procedura de achizitie. Managerul institutiei medicale, Calin Mircea Laza, preconizeaza ca pana in luna noiembrie a.c. vor intra in posesia unitatii sanitare.

"Au fost necesare cateva completari ale documentatiei depuse pentru procedura de licitatie, s-au contestat caietele de sarcini, asa ca lucrurile au mai intarziat. Aparatul de chirurgie endovenoasa va fi o premiera pentru spital, deoarece pana acum, la noi nu se efectuau astfel de interventii, bolnavii fiind nevoiti sa se orienteze fie catre clinicile private din judet, fie catre cele din alte zone ale tarii. Aparatul va costa, estimativ, 20.000 de euro, iar banii provin de la Consiliul Judetean Hunedoara. Referitor la aparatele RX de ultima generatie (unul este digital, in format 3D, si celalalt este un RX cu cap mobil, care va deservi blocurile operatorii, in cazul in care se impune efectuarea unei radiografii la pacientul care sufera o interventie chirurgicala), ele sunt foarte necesare pentru examinari radiologice performante, majoritatea aparatelor utilizate in cadrul sectiei de Radiologie avand o uzura de 10-15 ani. Suma estimata pentru achizitie este de circa 100.000 de euro, banii provenind tot de la Consiliul Judetean. Pe aceeasi lista de achizitii si avand aceeasi sursa de finantare se mai afla si un sterilizator. Valoarea estimata pentru acest ...

Actualitate / stiri Actualitate 56 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

La 16 ani, spargator profesionist

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 23:59

La 16 ani, spargator profesionist Politistii din municipiul Brad au fost sesizati telefonic de catre un barbat in varsta de 46 de ani, din comuna Valisoara, ca un hot i-a spart locuinta, de unde a furat mai multe bunuri si bani.

Ajunsa la fata locului, echipa operativa de la Politia Brad a constatat ca, in timp ce proprietarul era la serviciu, un raufacator i-a patruns in gospodarie si s-a pus pe jaf. Hotul a intrat in casa omului, prin fortarea ferestrei de la baie, de unde a luat patru telefoane mobile si 260 de lei, deoarece mai multi nu a gasit. Considerand ca prada este prea mica, s-a orientat si spre magazia de scule din curte. Lacatul de pe usa acesteia n-a fost o piedica pentru spargator, deoarece l-a rupt rapid. Acolo a pus ochii pe doua motoferastraie mecanice, pe care le-a saltat imediat, dupa care a sters-o rapid.

Numai ca, in urma investigatiilor efectuate, politistii Postului Valisoara au reusit identificarea si prinderea spargatorului, recuperand si 70 la suta din prejudiciu. N-o sa va vina sa credeti, dar hotul care a actionat ca un spargator profesionist este un pusti de 16 ani, din municipiul Hunedoara, care acum este cercetat, in libertate, pentru furt calificat.

Actualitate / stiri Actualitate 23 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima