Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.500 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Joc si voie buna la Zilele Comunei Blajeni

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 03:59

Joc si voie buna la Zilele Comunei Blajeni Peste weekend, comunitatea din Blajeni s-a bucurat de Zilele Comunei, o sarbatoare care s-a mai tinut doar in anul 2012.

Aceasta a avut loc in curtea fostei cladiri a scolii primare din satul Cris si a fost organizata de primarul Horia Jurca (foto), cu sprijinul Consiliului Local.

Dupa datina locala, din cadrul manifestarilor nu putea lipsi vestita hora a blajenarilor, cu care a si debutat, sambata seara, evenimentul din acest an. Carmen de la Salciva a fost cea care a pus pe jar localnicii, acestia iesind la joc, ca pe vremuri. A urmat un impresionant foc de artificii care a incantat publicul si, cum era de asteptat, o discoteca pentru cei tineri si chiar mai putin tineri. Ziua de duminica a debutat cu premierea a peste 40 de "cupluri de aur" care au impresionat prin longevitatea unui mariaj de cinci decenii. De asemenea, primarul Horia Jurca a dorit ca, in numele comunitatii, sa-i aduca apreciere veteranului de razboi Nicolae Stefan, oferindu-i o diploma de excelenta. Cuplurile s-au ales cu diplome si premii in bani, flori si cate o sticla de sampanie. A urmat un spectacol folcloric care a adunat nume sonore ale cantecului popular, precum Stana Stepanescu, Nituca Iusco, Daniel Rosalim, Ciprian Roman, Elena Evsei, Marcel Gavriluta, Mirela Gavriluta si Diana Leaha. La ei acasa, cei de la Ansamblul Folcloric Tulnicul din Blajeni au sustinut un program artistic de zile mari, la fel ca membrii Ansamblului Doina Crisului din Brad.

"Cand am ajuns la carma primariei, in ...

Life Show / stiri Life Show 28 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Microbuze scolare pentru elevii de la sate

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 00:59

Microbuze scolare pentru elevii de la sate La inceputul noului an scolar, opt comune din judet au primit din partea Ministerului Educatiei microbuze scolare.

Cheile microbuzelor au fost inmanate celor opt primari hunedoreni de ministrul delegat pentru Invatamantul Superior, Mihnea Costoiu, prezent ieri la Deva. Asa cum a tinut sa precizeze ministrul, banii pentru microbuze vin din certificatele verzi, iar decizia de a aloca acesti bani pentru achizitionarea microbuzelor apartine premierului. Primarii comunelor Beriu, Blajeni, Dobra, Lelese, Martinesti, Ribita, Romos, Totesti, au fost cei care s-au intors la ei in localitate la volanul "cadoului" primit la inceput de an scolar din partea Ministerului Educatiei.

Pentru judetul Hunedoara au mai fost alocate alte doua microbuze scolare, iar pana la sfarsitul anului vor mai fi trimise si altele, astfel incat sa se ajunga la 26 de masini. Suficiente pentru a acoperi necesitatea tuturor scolilor din mediul rural.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 16 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

La Deva, deschiderea noului an scolar, marcata de prezenta unei cohorte de politicieni de toate gradele si toate culorile

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 00:59

La Deva, deschiderea noului an scolar, marcata de prezenta unei cohorte de politicieni de toate gradele si toate culorile Ieri, a avut loc deschiderea unui nou an scolar. Prilej pentru miile de elevi hunedoreni de a se reintalni cu scolile si cu dascalii lor, dupa vacanta mare. Prilej pentru parinti de a-si conduce micutii la scoala, cu aceleasi emotii ca in fiecare an. Si prilej pentru politicieni de a mai aparea in mijlocul alegatorilor. Iar cum peste o luna si jumatate urmeaza alegerile prezidentiale, politicienii, de la centru, dar si cei localnici, au tinut sa fie prezenti la cat mai multe festivitati de deschidere a cursurilor.

La deschiderea oficiala a anului scolar, la Liceul Teoretic "Teglas Gabor" din Deva a participat o intreaga echipa de la varful UDMR, avandu-l in frunte pe Kelemen Hunor, presedintele UDMR, viceprim-ministru si ministru al Culturii.

Alaturi de acesta au mai fost prezenti, europarlamentarul Iuliu Winkler, presedintele organizatiei judetene UDMR Hunedoara, Kiraly Andras, secretar de stat in Ministerul Invatamantului, Borbely Karol, secretar de stat in Departamentul pentru Energie, parintele franciscan Bojte Csaba, presedintele Fundatiei "Sfantul Francisc", din Deva, membrii din conducerea institutiilor administrative judetene, reprezentantii Inspectoratului Judetean, mai multi lideri ai comunitatii maghiare locale. Dupa cuvantul de bun venit, exprimat in deschiderea manifestarii de Kocsis Attila Levente, directorul liceului, au luat cuvantul ministrul Kelemen Hunor, dar si alti invitati. S-a subliniat ca, odata cu inceperea acestui an scolar, Liceul Teglas Gabor ..

Actualitate / stiri Actualitate 31 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Medicii legisti au stabilit ca fata disparuta in muntii Retezat a murit inecata

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 23:59

Medicii legisti au stabilit ca fata disparuta in muntii Retezat a murit inecata Ieri, medicii legisti de la Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara au stabilit ca fata disparuta in muntii Retezat a murit inecata.

Pe cadavrul minorei nu a fost descoperita nici o alta leziune care sa-i fi putut provoca decesul. Cu toate acestea, ancheta in dosarul care a fost inregistrat pe rolul Judecatoriei Hateg continua, pentru ca procurorii sa stabileasca cu exactitate imprejurarile care au dus la aceasta tragedie.

Corpul fetei a fost depus duminica la o capela din Lupeni,

Actualitate / stiri Actualitate 20 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

CEH este cu plata impozitelor locale la zi

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 03:59

CEH este cu plata impozitelor locale la zi Surprinzator chiar si pentru administratia de la Petrosani, in ciuda faptului ca traverseaza o perioada critica din punct de vedere economic, Complexul Energetic Hunedoara este cu toate darile locale la zi.

Complexul Energetic Hunedoara vireaza anual aproximativ 600.000 de lei catre bugetul local al municipiului Petrosani, si chiar daca situatia economica a companiei energetice nu este tocmai buna, nu are nici un leu datorie catre Serviciul Taxe si Impozite Locale. Banii reprezinta impozite locale pe cladirile detinute in Petrosani precum si alte dari locale, iar CEH plateste sumele impuse in doua transe anuale.

"Din pacate un procent nu foarte bun cu privire la plata impozitelor locale se inregistreaza la persoanele juridice. Procentul este undeva la 60 la suta, deci nu este cel mai bun. Pot sa spun insa ca cel mai mare platitor de taxe si impozite locale din judetul Hunedoara se afla in grafic. Este vorba de Complexul Energetic Hunedoara, care si-a platit pe primele sase luni taxele si impozitele locale datorate bugetului local. Prima transa a fost platita pana la 31 martie a.c., iar partea a doua urmeaza sa fie platita pana la 30 septembrie, se afla in termen. Pentru toate obiectivele pe care le are CEH pe raza Petrosaniului a dat suma de 600.000 de lei, o suma foarte importanta pentru bugetul local. Noi, municipalitatea, ne bucuram ca managerul de la Complexul Energetic a facut acest efort si a achitat taxele si impozitele locale catre municipiul Petrosani", a ...

Business / stiri Business 15 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Dascalii si-au castigat drepturile in instanta

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 00:59

Dascalii si-au castigat drepturile in instanta Profesorii de la unitatile de invatamant special din judetul Hunedoara au primit restantele salariale castigate in instanta. Banii au venit de la Consiliul Judetean Hunedoara, care a alocat, in acest sens, suma de 123.000 de lei, suma care reprezinta putin peste jumatate din totalul cuvenit.

Mai exact, 58 la suta din drepturile pe care ar fi trebuit sa le incaseze cadrele didactice. Acesti bani reprezinta sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata destinate finantarii cheltuielilor determinate de plata sumelor prevazute prin hotarare judecatoreasca, avand ca obiect acordarea drepturilor salariale stabilite in favoarea personalului din unitatile de invatamant special.

"Era un lucru firesc sa obtina si colegii mei aceste drepturi salariale. Probleme apar atunci cand Consiliul Judetean Hunedoara nu are sumele necesare pentru a achita aceste drepturi dar, in timp, lucrurile se pare ca se rezolva", a declarat Nicoleta Demeter, directorul Scolii Generale "I. G. Duca" Petrosani. Mai multi profesori de la unitatile de invatamant special au actionat in instanta Ministerul Educatiei, pe motiv ca le-au fost taiate, abuziv, anumite drepturi salariale in urma cu mai multi ani de zile. Dintre cei 123.000 de lei acordati de catre Consiliul Judetean Hunedoara, 14.500 au ajuns la profesorii de la scoala din Petrosani.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 19 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Minerii si energeticienii din Hunedoara si Gorj vor picheta sediul Guvernului

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 00:59

Minerii si energeticienii din Hunedoara si Gorj vor picheta sediul Guvernului Federatia Nationala Mine Energie (FNME) a decis sa picheteze sediul Guvernului, maine 16 septembrie, intre orele 11.00 si 13.00. Asa cum se mentioneaza in comunicatul transmis de FNME, actiunea de protest are scopul de a-i atentiona pe guvernanti cu problemele existente in cele doua bazine carbonifere din Romania.

"Noi reprezentam producatorii de energie pe baza de carbune - lignit si huila - iar problemele pe care le semnalam nu pot fi ignorate de Guvern. Nu avem piata de desfacere si suntem impiedicati de administratiile celor doua structuri energetice din Oltenia si Hunedoara sa facem cunoscute adevaratele probleme care blocheaza intrarea noastra in Sistemul Energetic National. Administratia refuza sistematic dialogul social, printr-o discriminare la vedere a organizatiilor sindicale ce nu fac parte din arcul guvernamental", afirma Dan Parvulescu, vicepresedinte FNME.

Parvulescu mai spune ca este prima actiune de acest gen in coordonarea noii structuri de conducere, care a fost stabilita sambata 13 septembrie, la Rovinari. La intalnirea FNME de la Rovinari au participat 107 delegati din Gorj si Hunedoara. Cu acest prilej, Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele din Valea Jiului, a fost confirmat ca prim-vicepresedinte al FNME. Totodata, Mugurel Hutuleac, presedintele Sindicatului Exploatare-Preparare Uraniu, a fost ales vicepresedinte.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Business / stiri Business 11 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Saptamana Tineretului in judetul Hunedoara

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 00:59

Saptamana Tineretului in judetul Hunedoara In perioada 22-28 septembrie, in judet se va desfasura, din initiativa si in organizarea TSD, "Saptamana Tineretului din judetul Hunedoara", actiune prevazuta a se derula in toate localitatile urbane hunedorene.

Evenimentul din acest an se vrea a fi o adevarata desfasurare de forte, in conditiile in care anul trecut s-a rezumat doar la Valea Jiului. "Actiunea se va desfasura in 14 orase din judet si vizeaza peste 10.000 de participanti si alte cateva mii de beneficiari, indiferent daca sunt membrii formatiunii noastre politice sau simpli simpatizanti. Tinand seama de faptul ca anul 2011 a fost Anul European al Voluntariatului, iar 2013 a fost Anul European al Cetatenilor, an in care TSD Hunedoara a demarat proiectul "Saptamana Tineretului in Valea Jiului" ce a avut un real succes, ne dorim sa implementam programe de succes si la nivel judetean. Prin aceasta actiune se urmareste sublinierea rolului important pe care tinerii il au in societate, oferindu-le sansa de a interactiona si de a se implica in proiecte comune, in vederea consolidarii ideii de apartenenta la spatiul comunitar", a subliniat Dacian Ciodaru, presedintele Organizatiei Judetene a TSD Hunedoara.

Liderul tinerilor social-democrati hunedoreni a tinut sa precizeze principalele masuri luate de Guvernul PSD, care vin in sprijinul tinerilor.

"Amintim mai intai Legea Voluntariatului, care este prima lege propusa de TSD si care va ajuta mii de tineri. Datorita ei, pentru prima data in Romania, voluntariatul ...

Actualitate / stiri Actualitate 19 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Ziua pompierilor aniversata la Deva

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 00:59

Timp de doua zile, la Deva se vor petrece o serie de evenimente cu ocazia Zilei Pompierilor. Astazi, de la ora 21.00, in Piata Unirii va fi organizata o proiectie video si o expozitie de fotografie, cu momente imortalizate in timpul actiunilor la care au participat pompierii hunedoreni.

Sambata, manifestarile oficiale vor incepe la ora 10.00 si se vor desfasura pe bulevardul 1 Decembrie, intre sensurile giratorii de la Posta Veche si Piata Victoriei. Pompierii vor organiza o parada militara de amploare, la care vor participa aproape 200 de ofiteri si subofiteri din cadrul I.S.U. si de la nivelul subunitatilor. Defilarea cadrelor va fi urmata de parada tehnicii de interventie, de ultima generatie, achizitionata prin Programul Operational Regional. In plus, cei mai merituosi pompieri, paramedici, scafandri si specialisti in descarcerare sau domeniul pirotehnic, vor fi premiati. De asemenea, cadrele militare care s-au remarcat prin modul de indeplinire a atributiilor, pregatire profesionala si comportare demna, vor fi avansate in gradul urmator inainte de termen. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate 69 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

La Mina Lonea a intrat dihonia intre mineri si liderul lor sindical. Capul lui Cozma il vor!

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 00:59

Mai multi mineri de la Lonea s-au adunat ieri dimineata in sala de apel a exploatarii miniere, pentru a cere demisia liderului de sindicat Tiberiu Cozma, fratele celebrului fost lider sindical din Valea Jiului, Miron Cozma, initiatorul si organizatorul Mineriadelor din anii 90.

Circa 60 de ortacii au inceput sa stranga semnaturi pentru a-l convinge pe fratele lui Miron Cozma sa plece de la conducerea Departamentului Lonea al Sindicatului Muntele si sa fie organizate alte alegeri. Principala nemultumire a minerilor este legata insa de cum s-a negociat Contractul colectiv de munca al angajatilor, pentru ca sunt cateva puncte in care angajatii considera ca au pierdut cu noul CCM. Protestatarii au discutat doar intre ei, pentru ca liderul Tiberiu Cozma n-a venit la sediul exploatarii, fiind in concediu. In final, dupa circa o ora de asteptare, in jurul orei 6.30, au intrat toti la locurile de munca. Minerii il scuza pe Cozma ca este dezinteresat de soarta lor, dovada fiind ca toate neajunsurile din subteran aduse la cunostinta sa, au ramas fara rezolvare, iar acest lucru afecteaza activitatea oamenilor.

De cealalta parte, Tiberiu Cozma spune ca oamenii nu-i pot reprosa ca a facut o intelegere cu conducerea in detrimentul lor, pentru ca nu poate fi constrans de nimeni cu nimic, el fiind in prag de pensionare. In plus, Cozma spune ca isi va da demisia, daca oamenii ii cer acest lucru, insa doar in conditii statutare.

Actualitate / stiri Actualitate 54 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

A fost desemnata componenta Biroului Electoral Judetean

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 00:59

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, a avut loc, in sedinta publica, desemnarea, prin tragere la sorti, a judecatorilor care vor face parte din Biroul Electoral Judetean Hunedoara pentru alegerea Presedintelui Romaniei.

In urma tragerii la sorti, presedintele Tribunalului Hunedoara, judecatorul Mihaela Timisan, a anuntat lista celor trei judecatori care vor fi in componenta biroului electoral.

Prin urmare, pe postul de presedinte a fost desemnata judecatorul Camelia Adina Iftimus, ca loctiitor a fost numita judecatorul Aurelia Mihaela Conta si membru al biroului electoral este judecatorul Cristina Roberta Roncioiu.

Actualitate / stiri Actualitate 47 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

PERCHEZIEsII IN JUDEEsELE HUNEDOARA, TIMIS si MEHEDINEsI. Operatiunea vizeaza recuperarea unor obiecte de patrimoniu in valoare de peste un million de euro

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 09:06

PERCHEZIEsII IN JUDEEsELE HUNEDOARA, TIMIS si MEHEDINEsI. Operatiunea vizeaza recuperarea unor obiecte de patrimoniu in valoare de peste un million de euro Conform unui comunicat de presa al IGPR, azi, 11 septembrie, in baza autorizatiilor emise de Tribunalul Timis, politistii timise
ni din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, efectueaza trei perchezitii domiciliare pe raza jud
etelor Timis, Hunedoara si Mehedinti, la persoane banuite de export ilegal de obiecte de patrimoniu.

Actiunea vizeaza trei persoane cu varste intre 29 si 56 de ani, banuite ca, in perioada iunie aEuro" august a.c., ar fi detinut si incercat sa valorifice, in tara si in strainatate, bunuri din patrimoniul cultural mobil, respectiv un vas neolitic si o vioara veche.

Politistii urmaresc depistarea si ridicarea bunurilor a caror valoare este de peste un milion de euro.Totodata, vor fi puse in aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

Fata de cei trei se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de spalare de bani, export ilegal de obiecte de patrimoniu si tainuire. Activitatile se desfasoara cu sprijinul politistilor din cadrul I.P.J. Mehedinti si I.P.J. Hunedoara. Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I..

Actualitate / stiri Actualitate 96 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Numerosi hunedoreni, printre beneficiarii amnistiei fiscale

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 00:59

Numerosi hunedoreni, printre beneficiarii amnistiei fiscale Dupa ce s-a decis amnistierea parintilor si a pensionarilor care au primit bani in plus, in urma calculelor gresite ale functionarilor, Senatul a hotarat, saptamana trecuta, ca si personalul platit din fonduri publice va beneficia de unele scutiri. Prin urmare, un act normativ in acest sens a fost adoptat marti, prin vot final, de Camera Deputatilor.

Actul normativ respectiv se refera la stabilirea unor masuri referitoare la drepturile salariale ale personalului platit din bugetul general consolidat, in sensul exonerarii de la restituirea sumelor incasate in plus, peste nivelul stabilit prin Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. Printre primariile hunedorene care vor beneficia de aceasta hotarare se numara cele din Orastie, Rapoltu Mare, Beriu si Martinesti, aflate in Colegiul pastorit de deputatul PSD Natalia Intotero (foto). Parlamentarul a dorit sa le dea aceasta veste buna functionarilor de aici si sa-i asigure, in continuare, de sustinerea sa.

"Ma bucur sa pot da aceasta veste buna si oamenilor care muncesc cu devotament si daruire in primariile din municipiul Orastie si din comunele Rapolt, Beriu si Martinesti, pe care ii cunosc personal, a caror munca o onorez si o respect si in calitate de parlamentar. Proiectul a fost adoptat cu 315 de voturi pentru, sase abtineri si unul impotriva, ceea ce demonstreaza ca legea a intrunit si asentimentul colegilor mei din opozitie, carora le multumesc pentru ca au votat in ...

Business / stiri Business 41 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Noi parteneriate intre scolile orastiene si cele olandeze

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 00:59

Timp de sase zile, orasul Sliedrecht, din Olanda, a gazduit o delegatie din Orastie, aflata intr-un nou schimb de experienta profesionala, care a vizat nivelul educativ, administrativ si medical al celor doua localitati.

Programul delegatiei a inclus vizitarea unor scoli ca Brede School, Prickwaert, Griendencollege si De Wilgen, precum si participarea activa la activitatile desfasurate de tinerii olandezi in cadrul actiunii KNOTS, actiune similara cu cele derulate de elevii din Romania, in cadrul "Saptamanii Altfel".

"Ceea ce am remarcat a fost implicarea multor voluntari in desfasurarea activitatilor din scolile olandeze, in timp ce la noi, ideea de voluntariat, abia prinde contur. S-a stabilit continuarea actiunilor comune scolilor, cu accent pe cunoasterea culturii si traditiilor locale, o prima intalnire fiind stabilita in luna aprilie 2015, atunci cand vom prelua rolul de gazde ale unei delegatii olandeze restranse, care va participa la actiunile desfasurate de catre unitatile noastre scolare in *Saptamana Altfel*. Vom perfecta deplasarea acestei delegatii pentru inceput in scolile orastiene, mai apoi in cele olandeze. Elevii vor interactiona, vor participa la orele de curs in limba engleza, precum si la diversele activitati distractive, fiind gazduiti de familiile elevilor participanti. Doresc sa le multumesc tuturor celor implicati in acest demers, intregul parteneriat fiind o reusita", a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Ovidiu Laurentiu Balan, primarul ...

Actualitate / stiri Actualitate 14 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Liderii politici hunedoreni sustin ca suspendarea presedintelui nu este oportuna

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 00:59

Ce cred politicienii hunedoreni despre initiativa presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, de suspendare din functie a presedintelui Romaniei, Traian Basescu? Redam, in continuare, opiniile exprimate de liderii judeteni ai patru partide parlamentare.

Deputatul Laurentiu Nistor, presedintele PSD Hunedoara: "Pentru toate incalcarile grave ale Constitutiei Basescu merita suspendat, dar nu este momentul oportun sa ne concentram eforturile in privinta acestui lucru. Daca se va decide in interiorul partidului sa participam la aceasta actiune, ne vom implica si noi desigur."

Senatorul Haralambie Vochitoiu, presedintele UNPR Hunedoara: "Am primit si noi din partea domnului Tariceanu motivarea propunerii dumnealui, este o perioada de reflectie, de gandire, dar sincer sa fiu, eu cred ca nu va fi angrenata Alianta PSD-UNPR in acest demers. Asa cred la aceasta ora, dar in cateva zile se va lua o decizie care nu este deloc simpla, nu e subiect de cancan. Este prea important ca sa decizi usor, insa eu mai cred ca nu aceasta este problema".

Parlamentarul european Iuliu Winkler, liderul UDMR Hunedoara: "Suspendarea, in acest moment ar fi doar o chestiune politicianista. Consider ca decizia de suspendare nu e constructiva si nu aduce un plus pentru romani".

Dorin Gligor, presedintele PDL Hunedoara, copresedinte a aliantei ACL Hunedoara: "Noi, democrat-liberalii nu ne implicam in nici un fel in actiunea de suspendare a presedintelui. Tariceanu asculta comenzile PSD, ...

Actualitate / stiri Actualitate 33 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Procesul aurarilor a fost amanat

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 00:59

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat ieri un nou termen in procesul supranumit "Comorile dacice". Inculpatii mai au de asteptat o luna de zile pana la urmatorul termen, cand instanta se va pronunta asupra recursului.

Dosarul in care cei 12 hunedoreni, in frunte cu Iulian Ceia (foto), sunt acuzati de mai multe infractiuni, cum ar fi furt calificat de obiecte de patrimoniu printre care si 15 bratari dacice, a ajuns la Inalta Curte, dupa ce au fost pronuntate sentintele de alte doua instante. De catre prima au fost condamnati la ani grei de puscarie, iar la apel, anii de detentie le-au fost scazuti, cel mai favorizat fiind Iulian Ceia, care a primit o condamnare redusa cu cinci ani. Sunt 10 ani de cand dosarul "cautatorilor de comori" se afla pe masa judecatorilor, iar la tergiversarea judecarii acestuia a contribuit insusi liderul gruparii. Iulian Ceia era greu de gasit de catre organele judiciare, deoarece isi schimba frecvent domiciliul in alte state din Europa, si chiar din Africa.

Actualitate / stiri Actualitate 26 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Grupare de talhari, adusa, treptat, in spatele gratiilor

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 00:59

Politistii din Petrosani au reusit sa mai prinda un suspect in cazul paznicului batut pentru o bucata de cupru. Individul, un tanar de 26 de ani era dat in urmarire nationala si internationala, dupa ce judecatorii au decis arestarea sa in lipsa.

Sase indivizi din Valea Jiului au batut un paznic de la firma unui fost prefect al judetului si, dupa ce l-au legat, au furat un cablu de cupru cu intentia de a-l valorifica la fier vechi. Talharii au dat lovitura in luna iunie a acestui an, dar politistii le-au luat repede urma si au reusit sa-i identifice. N-au putut sa-i prinda pe toti, insa pe rand au cazut unul cate unul in plasa lor si au fost dusi direct in arest. Ieri a fost prins si Alexandru Tartarian (26 de ani) pe numele caruia era emis mandat de arestare in lipsa.

Suspectii, pe numele carora instanta a emis mandate de arestare preventiva in lipsa, au atacat-o cu contestatie prin intermediul avocatilor, insa n-au avut succes. Toti sunt invinuiti de savarsirea infractiunii de talharie calificata, prejudiciul in acest caz fiind de circa 6000 de lei.

Actualitate / stiri Actualitate 20 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Serbarile de la Poienita Voinii au trecut, dar ecourile nu s-au stins. "Festivalul Padurenilor - Dragan Muntean sta in puterea noastra, a primarilor de aici"

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 00:59

Serbarile de la Poienita Voinii au trecut, dar ecourile nu s-au stins. "Festivalul Padurenilor - Dragan Muntean sta in puterea noastra, a primarilor de aici" Primarul din Lelese, Ciprian Achim (foto), se declara nemultumit de faptul ca Festivalul Padurenilor - Dragan Muntean, care avea loc in fiecare an, la Poienita Voinii, in 2014 era cat pe-aci sa-si piarda continuitatea de peste trei decenii.

"Si comuna noastra a participat la manifestari. Am adus cu microbuzele primariei consateni care nu aveau posibilitate de deplasare si au tinut sa asiste la spectacol. Iar, eu, personal, am facut un film de prezentare si am asigurat costume populare din zona Lelese, solicitate de organizatori. Dragan Muntean merita sa aiba un festival-concurs in capitala de judet, merita si chiar la Bucuresti, insa concursul acesta nu are nici o legatura cu Festivalul Padurenilor, care trebuie mentinut in zona.

Pentru prima data, acum peste 30 de ani, el a fost organizat de Primaria Hunedoara, dupa care s-a tinut la Cincis, apoi la Lelese si Ghelari, iar din 1996 are loc la Poienita Voinii. Sunt sigur ca vinovati de faptul ca festivalul s-ar fi pierdut in negura uitarii am fi fost noi, primarii din Tinutul Padurenilor si nimeni altcineva. Presedintele Consiliului Judetean, Mircea Ioan Molot, e vinovat ca nu se modernizeaza infrastructura judeteana si ca suntem nevoiti sa parcurgem un drum care ne rupe masinile, dar nu si de faptul ca nu se tine festivalul in Poienita Voinii. Ni s-a reprosat ca vin putini spectatori. Lumea vine acolo unde ii este drag sau are vreun interes. Asa se face ca oamenii care vin de drag sunt tot mai putini pentru ca in ...

Life Show / festival 33 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Amenzi date de DSVSA Hunedoara

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 00:59

Amenzi date de DSVSA Hunedoara Inspectorii in alimentatia publica din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Hunedoara au efectuat mai multe controale pe parcursul lunii august la agentii economici din judet.

Au fost verificate in special fabricarea produselor de morarit, a painii si a produselor de patiserie, a bauturilor racoritoare si alcoolice, a altor produse alimentare, dar au fost efectuate verificari si la unitati de depozitare pentru produse alimentare, seminte, legume si fructe.

Inspectorii au descoperit mai multe nereguli si au acordat amenzi in valoare de 2.000 lei, pentru manipulare necorespunzatoare de produse alimentare. De asemenea, in cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe care au fost trimise spre analiza la laboratoarele directiei. (M. Ganju)

Actualitate / stiri Actualitate 47 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Procesul de reunificare a miscarii sindicale a inceput in Hunedoara

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 00:59

Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania (UGSR) a intrat intr-un amplu proces de reorganizare si unificare, iar prima intalnire in acest sens a avut loc la noi in judet. Conferinta s-a desfasurat ieri, la Deva, unde a fost prezent vicepresedintele UGSR, Dan Stuparu. La Conferinta au fost alesi membrii si presedintele Consiliului Judetean Hunedoara al UGSR, in persoana lui Ioan Groza (foto), dar si membrii biroului executiv la nivel de judet.

Dupa o perioada in care miscarea sindicala a fost faramitata in mai multe organizatii, rolul sindicatelor in societate a scazut. Prin urmare, actualii lideri ai UGSR doresc reunificarea sindicatelor sub o singura cupola, astfel incat acestea sa devina o voce puternica, la fel cum sunt si in alte state democratice.

"Am inceput cu Hunedoara, pentru ca in '77 angajatii de aici au avut curajul de a-l sechestra pe Ceausescu, iar rolul sindicatului se autodefineste prin gestul lor de atunci. Daca au fost in stare sa faca acel gest, sunt in stare sa faca si acum o schimbare. In 1990 Petre Roman a zis ca nu mai vrea un singur sindicat si astfel s-a produs divizarea pe care o avem la ora actuala, spre deosebire de miscarile sindicale din state precum Germania, SUA sau China care sunt unificate si puternice. Noi ne propunem repunerea in valoare a UGSR, dar si recuperarea proprietatilor care au apartinut acestei organizatii si care au fost construite din banii sindicalistilor", a declarat Dan Stuparu, prim vicepresedinte al UGSR. Conform ...

Actualitate / stiri Actualitate 65 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Dosarul "Comorile dacice" a ajuns la Inalta Curte

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 00:59

Astazi, pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie se va judeca recursul in cazul procesului supranumit "Comorile Dacice". Initial a fost fixat termenul de 24 septembrie, care a fost preschimbat pentru data de 10 septembrie.

Dosarul in care 12 hunedoreni sunt acuzati de mai multe infractiuni se afla de 10 ani pe rolul instantelor. Acestia se fac vinovati de furt calificat de obiecte de patrimoniu din siturile arheologice, printre care si 15 bratari dacice, cu pierderea acestor bunuri pentru Patrimoniul National, efectuarea de detectii ilegale in siturile arheologice, santaj si violare de domiciliu.

In sentinta data de prima instanta, Tribunalul Hunedoara, in acest caz, cei 12 inculpati au fost condamnati la ani grei de puscarie, dar si la plata anumitor sume de bani pentru recuperarea prejudiciului creat statului. Iulian Ceia, considerat liderul gruparii, a fost condamnat la 12 ani de inchisoare. A urmat apelul judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, care a pronuntat sentinta in 18 decembrie anul trecut. Magistratii Curtii de Apel le-au scazut din anii de detentie, dar sentinta nu a fost definitiva. Cel mai castigat a fost atunci Iulian Ceia, caruia i s-a redus pedeapsa de la 12 la 7 ani de inchisoare.

Ceilalti 11 membri ai gruparii au primit intre trei si 10 ani de detentie. Faptele pentru care sunt judecati cei 12 hunedoreni s-au petrecut in intervalul 1997 - 2004. Pe perioada anchetei, inculpatii au fost arestati preventiv, iar in timpul procesului, liderul ...

Actualitate / stiri Actualitate 47 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Vaccinul anti-hepatic B a ajuns in maternitati si la medicii de familie

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 00:59

Cele 800 de doze de vaccin pediatric impotriva hepatitei B, repartizate judetului Hunedoara, au ajuns in maternitatile si la cabinetele medicilor de familie, punand capat astfel crizei de vaccin cu care s-au confruntat unitatile medicale din zona in ultimele doua luni de zile.

Dozele de vaccin au fost distribuite din depozitul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, iar pentru zona Vaii Jiului a fost organizat un transport special, astfel incat medicii de acolo sa fie scutiti de un drum pana la sediul institutiei medicale din Deva.

"Toate dozele de vaccin hepatic B pediatric au fost ridicate de catre medicii de familie, care vor face imunizarea bebelusilor ce nu au fost vaccinati in maternitate. Cele 800 de doze de vaccin pe care le-am primit acopera necesarul pentru perioada urmatoare in unitatile medicale si apreciem ca aprovizionarea se va face ritmic, de acum incolo", a declarat dr. Cecilia Birau, purtatorul de cuvant al DSP Hunedoara.

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Hunedoreanul Victor Leu, implicat intr-un accident rutier

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 00:59

Hunedoreanul Victor Leu, implicat intr-un accident rutier Luni, luni, in jurul orei 15.00, cunoscutul om de afaceri din Hunedoara, Victor Leu, directorul general al companiei ICSH
din acelasi municipiu, a fost implicat intr-un accident rutier pe drumul judetean care leaga Hunedoara de Deva.

Potrivit informatiilor furnizate de Politie, acesta conducea autoturismul pe directia de deplasare dinspre Deva spre Hunedoara, iar la intersectia cu strada Eselinii, din localitatea Cristur, pentru a evita coliziunea cu un autoturism al carui conducator auto intentiona sa vireze la stanga, pe strada amintita, a patruns pe contrasens si s-a izbit de un alt autoturism, condus regulamentar de o femeie in varsta de 37 de ani, din judetul Constanta. In urma evenimentului rutier a rezultat ranirea usoara a conducatoarei auto care circula regulamentar. Acesta a fost dusa la spital, dar nu a ramas internata. Politistii au intocmit un dosar de cercetare penala, pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, Victor Leu a confirmat accidentul in care a fost implicat, in versiunea comunicata de Politie. Pe de-o parte era suparat ca i s-a intamplat asa ceva, dar pe de alta era, totusi, bucuros, ca atat femeia din autoturismul lovit de el, cat si el n-au fost accidentati mai grav.

Actualitate / accidente 128 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Primaria Deva se pregateste pentru sezonul de iarna

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 00:59

Ieri, in cadrul unei dezbateri publice organizate de catre Primaria Deva, a avut loc discutarea regulamentului de functionare a Serviciului de salubrizare care va asigura curatarea si deszapezirea strazilor pe perioada iernii. Administratia municipiului a tinut sa aduca la cunostinta populatiei modificarile si noutatile incluse in acest regulament, care urmeaza a fi supus aprobarii la urmatoarea sedinta a Consiliului Local.

La dezbatere au fost prezenti si reprezentanti ai locuitorilor Devei, printre care inginerul Leonida Cazanaru, secretarul Uniunii Asociatiilor de Locatari din Deva. Acestia au cerut ca in regulamentul de functionare sa fie specificate cu exactitate anumite lucruri, cum ar fi strazile de interes major care sunt prioritare la deszapezire, sau cui ii revine sarcina de a curata aleile dintre blocuri. Tot ei au mai cerut sa fie luate masuri si in privinta materialului antiderapant, care ramane pe strazi dupa trecerea zapezilor si care infunda gurile de scurgere, curatarea acestuia sa fie pusa in sarcina firmei care asigura deszapezirea. La aceste sesizari, Mihai Mica, administratorul public din cadrul Primariei Deva, a incercat sa gaseasca raspunsuri, afirmand ca vor fi luate in calcul. Cum va arata regulamentul si care va fi forma lui finala, vom afla dupa ce va fi supus la vot la viitoarea sedinta a Consiliului Local Deva.

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Studentii din Petrosani vor plati exact cat vor consuma

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 00:59

Un proiect pilot al conducerii administrative a Universitatii Petrosani prevede montarea de gigacalorimetre in camerele studentilor din camine. Astfel, fiecare student va plati pe perioada de iarna exact cat consuma cu incalzirea.

Administratia Universitatii din Petrosani vrea sa reduca risipa, dar mai ales sa mentina preturile la cazare cat mai scazute si a luat in calcul montarea in camerele de camin a unor aparate de masurat gigacaloria consumata de studenti. Proiectul este unul pilot, astfel ca in prima faza se va derula doar pentru cateva camere, insa daca va arata economii de ambele parti, va fi implementat in intreg campusul pe viitor. Practic, administratia vrea ca fiecare student sa plateasca exact cat consuma si nu la comun cum se intampla acum. In acest fel, studentii care pleaca la final de saptamana acasa, nu-si vor mai lasa caloriferele sa mearga fara rost, iar totul se va vedea la plata chiriei.

"Vom vrea sa individualizam consumul la energia termica pe fiecare camera. In momentul de fata, energia termica este inclusa in chiria lunara. Sunt unii studenti care consuma mai mult sau mai putin. Unii care mai inchid caloriferul si altii care nu. Incercam sa punem dispozitive de masurare si fiecare sa plateasca exact cat consuma, iar atunci garantat scade pretul la chiria lunara platita de student. Este un proiect pilot pe care vrem sa-l implementam si eu cred ca pana la 1 decembrie vom reusi sa-i dam drumul", a declarat Dacian Ciodaru, directorul administrativ ..

Actualitate / stiri Actualitate 40 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Reorganizare la Complexul Energetic Hunedoara

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 03:59

Reorganizare la Complexul Energetic Hunedoara De la 1 octombrie, Salvaminul si Preparatia Coroiesti isi inceteaza existenta, in forma cunoscuta pana acum, iar posturile de conducere de la cele doua subunitati ale diviziei miniere a CEH, vor fi desfiintate.

Schimbarile se vor face pentru eficientizarea activitatii CEH, iar conducerile Salvamin si Preparatiei de Carbune Coroiesti vor si desfiintate, angajatii urmand sa primeasca alte posturi in structurile Diviziei Miniere sau in aparatul CEH. Printre cei care vor fi realocati se numara Verginica Popescu, Leonica Pop si Daniel Surulescu.

O parte din activitatile de la Coroiesti trec la Mina Vulcan, cele de la Salvamin vor fi redirectionate spre alte structuri de conducere. Reprezentantii Sindicatului Muntele sustin ca noile formule organizatorice au fost facute in pripa si fara efecte economice spectaculoase.

"Am blocat in prima faza decizia pripita de a desfiinta in regim de urgenta Salvaminul si Preparatia Coroiesti. Am cerut atunci, in sedinta Consiliului de Administratie a CEH, din luna iunie, o reanalizare a planului de reorganizare, pentru a nu fi comise greseli ce nu mai puteau fi indreptate. Nu vom accepta sa taie sub pretextul eficientizarii tot, la intamplare", a declarat Petre Nica, liderul Sindicatului Muntele.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Business / stiri Business 38 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

La Vulcan, continua modernizarea infrastructurii stradale

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 00:59

La Vulcan, continua modernizarea infrastructurii stradale Printr-un proiect in valoare de trei milioane lei, administratia municipiului Vulcan urmareste sa modernizeze infrastructura cartierului Cocosvar si cea din zona parcului Octogon, din localitate.

"Cetatenii din cartierul Cocosvar si cei din zona parcului Octogon vor avea o infrastructura de carosabil si acces pietonal moderna, reabilitata complet cu fonduri alocate prin Planul National de Dezvoltare Urbana (PNDU), derulat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Proiectul, in valoare de trei milioane lei, va permite refacerea tuturor stradutelor din zona mentionata pe o lungime de 2,8 km, precum si legatura dintre zona Cocosvar si cartierul Micro 3 B si calea de acces catre Scoala nr. 7. In acest moment, suntem in faza de evaluare a proiectarii, am facut masuratorile in teren, se lucreaza la studiul de fezabilitate, iar dupa ce totul e pregatit, vom trece la procedurile de contractare a lucrarilor. Asta inseamna ca, pana la sfarsitul anului curent, vom putea demara investitia. Macar partea de infrastructura care necesita pietruire sa o incepem", a declarat Gheorghe Ile (foto), primarul municipiului Vulcan. Potrivit acestuia, cartierul Cocosvar este al patrulea ca marime din municipiu, aici locuind in jur la 5.000 de oameni.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Business / stiri Business 25 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

A crescut numarul biletelor de tratament pentru pensionari

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 00:59

A crescut numarul biletelor de tratament pentru pensionari De la inceputul anului si pana in prezent, la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Hunedoara au fost depuse 7.200 de cereri din partea pensionarilor pentru bilete de tratament. Dintre acestea, 5.200 de cereri au fost depuse la Deva, restul la filiala din Petrosani. Fata de anul trecut, numarul solicitarilor a crescut usor, mai exact cu 200 de cereri.

"Pana in prezent au fost acordate 4.000 de bilete, in conditiile in care anul trecut, pana in luna septembrie, au fost date 3.000 de bilete. Din acest fapt reiese clar ca Ministerul Muncii s-a tinut de promisiunea de a suplimenta cu 25 la suta biletele pentru persoanele varstnice care au reala nevoie de un astfel de tratament. Sunt parintii si bunicii nostri, de care ar trebui sa ne ingrijim cat mai bine si carora ar trebui sa le dam posibilitatea sa urmeze tratamentele de care au mare nevoie. O noutate este si faptul ca s-a redus numarul de zile dintre alocarea seriilor de bilete de tratament, astfel de la 18 zile, acesta a scazut la 16 zile", a afirmat Ilie Toma (foto), directorul CJP Hunedoara.

Un bilet se poate obtine prin depunerea cererii tip la CJP Hunedoara, insotita de un cupon de pensie si o copie a cartii de identitate. Daca solicitantilor li se repartizeaza un bilet de tratament, titularul trebuie sa depuna si o recomandare de la medicul specialist. Criteriile in baza carora pensionarii pot beneficia de aceste bilete de tratament sunt mai multe, printre care tipul pensiei, cuantumul ei, sau daca au mai beneficiat de ...

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Talharita in scara blocului

Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 03:59

Talharita in scara blocului O femeie din Petrosani a fost talharita in timp ce urca scarile blocului in care locuieste. Victima, in varsta de 74 de ani, a fost atacata de un tanar care i-a zmuls de la gat lantisorul de aur, dupa care a rupt-o la fuga. Femeia a alarmat imediat politistii, le-a relatat despre cele petrecute si le-a dat amanunte despre felul in care era imbracat talharul. Politistii au reusit in scurt timp sa-l prinda pe infractor, care se afla in Parcul "Carol Schreter", din vecinatatea blocului unde s-a produs infractiunea. In acest caz, procurorii au decis ca suspectul sa fie cercetat in libertate pentru comiterea infractiunii de talharie.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 74 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Liderul PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor, spune ca urmeaza un cutremur devastator in PNL Hunedoara. Nistor: "Molot, marele mincinos, teparul nr. 1 al judetului"

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 00:59

Liderul PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor, spune ca urmeaza un cutremur devastator in PNL Hunedoara. Nistor: "Molot, marele mincinos, teparul nr. 1 al judetului" "Nu va luati dupa toti liliecii din politica hunedoreana, cum sunt Mircea Molot, Tiberiu Balint sau fostul director de la Termoelectrica, Florin Marza. Ei vorbesc doar noaptea, pentru ca ziua le este rusine sa o faca. Ei au facut eforturi deosebite, prin interpusi, astfel ca la Complexul Energetic Hunedoara sa nu se semneze contractul de investitie cu chinezii. Liliecii nu au castigat, insa", a declarat, ieri, in conferinta de presa, deputatul Laurentiu Nistor (foto), liderul social-democratilor hunedoreni.

"Mircea Molot, adica MM2, marele mincinos, marele mistret, cum vreti sa-i spuneti, vine si de data asta sa-i dezinformeze pe hunedoreni. El are nesimtirea sa strige in gura mare ca Ordonanta privind migrarea alesilor este solutie imorala. Am venit documentat in fata dumneavoastra. Vreau sa va informez ca, in 2006, Molot, marele mincinos a furat de la PSD 14 primari din cei 33 pe care ii avea PSD Hunedoara, dupa alegerile locale din 2004. Si, acum vine Molot sa spuna ca noi vrem sa-i furam primarii. Este trist ca oficiosul judetean al liberalilor isi permite sa scrie ca primarii hunedoreni sunt umiliti public de aceasta ordonanta. Nu cred ca vreun primar poate fi umilit public de ordonanta respectiva. PSD nu vrea sa fure primari. Noi, cei din PSD, ne-am gandit la cei care nu se mai regasesc in vechea Alianta, dar au candidat pe listele USL. Nu ma intereseaza migrarea alesilor locali. Daca cineva se gandeste sa vina spre noi, vom analiza fiecare situatie in parte. Asa ca ...

Actualitate / stiri Actualitate 147 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima