Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.307 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Angajatii Primariei Lupeni isi asteapta lefurile

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 00:59

Angajatii Primariei Lupeni isi asteapta lefurile Sunt trei saptamani de intarziere in ce priveste plata salariilor la Primaria municipiului Lupeni.

Executivul primariei le spune salariatilor ca le va rezolva problema in cel mai scurt timp, insa nici pana acum lefurile nu au intrat in conturile oamenilor.

Angajatii primariei ar fi trebuit sa-si primeasca salariile in data de 11 august, insa acest lucru nu s-a intamplat, iar cand l-au intrebat pe primar au primit raspunsul ca lefurile vor fi date "in cel mai scurt timp". Consilierii locali din opozitie spun ca nici ei nu si-au primit indemnizatiile, dar in cazul functionarilor si muncitorilor primariei, situatia este cu mult mai grava dat fiind faptul ca sunt multi care au venituri de doar 600-700 de lei.

Primaria Lupeni este pe primul loc in topul primariilor care inregistreaza plati restante mai mari de 90 de zile la nivelul bugetului general, cu o datorie de 48,8 milioane lei.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 19 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Sute de nou-nascuti din judet au ramas neimunizati

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 00:59

Sute de nou-nascuti din judet au ramas neimunizati Au trecut aproape doua luni de cand maternitatile din mai multe judete anuntau lipsa vaccinurilor anti-hepatice pentru imunizarea nou-nascutilor.

Criza s-a declansat la sfarsitul lunii iulie, iar in functie de stocul pe care-l avea fiecare unitate medicala, raportat la numarul copiilor nascuti in acea perioada, s-a inscris mai devreme sau mai tarziu pe lista celor care anuntau lipsa vaccinului. Nici pana in momentul de fata maternitatile nu au fost aprovizionate cu vaccinurile necesare, care se administreaza gratuit bebelusilor, in primele 24 de ore de la nastere. Chiar daca proaspetii parinti erau dispusi sa plateasca din buzunar, doar ca sa-si stie copilul in siguranta, fiolele cu pricina nu puteau fi gasite nici in farmacii. In prezent exista promisiuni din partea Ministerului Sanatatii ca problema va fi solutionata cat mai curand, dar nimeni nu a dat o data certa cu privire la acest lucru.

"La noi in judet, vaccinurile anti-hepatice s-au epuizat la mijlocul lunii iulie. In cele doua saptamani, pana la inceputul lunii august au ramas neimunizati 228 de copii. Numarul copiilor care s-au nascut in luna august si nu au fost vaccinati inca nu este cunoscut, deoarece datele vor fi centralizate abia la inceputul lunii septembrie", a declarat medicul Cecilia Birau, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Hunedoara.

Oricum, cu certitudine, celor 228 de bebelusi nascuti in a doua jumatate a lunii iulie si ramasi neimunizati, li se mai adauga cateva sute nascuti ..

Actualitate / stiri Actualitate 12 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Nicula ii da replica lui Molot

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 00:59

Nicula ii da replica lui Molot Acuzat intr-o conferinta de presa sustinuta la Petrosani de catre presedintele Consiliului Judetean Hunedoara ca n-a facut nimic pentru Valea Jiului, ci toti banii i-a directionat catre comuna Gurasada, senatorul Cosmin Nicula (foto) ii raspunde dur lui Molot.

Senatorul PSD din Valea Jiului, Cosmin Nicula, spune ca presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, minte cand afirma ca a directionat fonduri doar spre o comuna din zona Devei si nu a adus nici un leu in Valea Jiului, zona de unde si-a obtinut mandatul.

"Molot, simbolul coruptiei din judetul Hunedoara, minte din nou. Incearca sa fie spiritual. Lucrarea pe DN 66A, Campu lui Neag, este opera mea. Fondurile obtinute de Complexul Energetic Hunedoara sunt opera mea si nu a turnatorului la securitate. Cand unii se plimbau prin Valea Jiului, ingrijorati de soarta mineritului, eu m-am intalnit cu premierul, cu ministrul Energiei, cu reprezentantii Transelectrica si ai ANRE", a declarat Cosmin Nicula.

Acesta mai spune ca, la Consiliul Judetean Hunedoara fondurile sunt impartite discretionar, iar primari din Valea Jiului i s-au plans de acest lucru.

Replica lui Nicula vine ca urmare a declaratiei presedintelui CJ Hunedoara, care a spus, la Petrosani, ca senatorul a directionat bani doar spre Gurasada. "Senatorul din Valea Jiului, acel domn Cosmin Nicula, care am inteles ca va pleca si saluta din mers, oricum nu a facut nimic pentru Valea Jiului. Era presedintele Comisiei de Buget Finante de la ...

Actualitate / stiri Actualitate 51 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Cearta intre alesii locali, pentru posturile din Primaria Hunedoara

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 00:59

Cearta intre alesii locali, pentru posturile din Primaria Hunedoara Alesii locali din Hunedoara au trebuit sa aprobe un proiect de hotarare privind structura organizatorica - organigrama si statutul de functii pentru aparatul de specialitate al primarului municipiului si pentru serviciile publice subordonate Consiliului local.

Consiliera Maria Mornea (PC) nu a fost insa de acord cu angajarea unor oameni din afara institutiei pentru posturile necesare, pe motiv ca astfel nu se face economie la bugetul local. "De ce sa se creeze noi functii? De ce nu se merge pe personal contractual pentru posturile vacante? Eu propun un amendament, ca sa fie angajat personal contractual pentru functiile libere. Sa nu se aduca functionari publici din afara primariei", a declarat Maria Mornea.

Nu toata lumea a fost insa de acord cu o asemenea propunere. Unii dintre consilierii locali hunedoreni au declarat ca ar fi o discriminare daca nu s-ar da liber la concursuri pentru a putea participa cine doreste la examenele pentru ocuparea posturilor din primarie.

Interventia consilierei Mornea, a generat discutii aprinse intre alesii prezenti la sedinta. "Trebuie sa reducem costurile in primarie, de aceea consider ca putem angaja oameni din institutie in pozitiile care sunt vacante", a sustinut consiliera de la Partidul Conservator. Ca urmare, majoritatea alesilor locali din Hunedoara s-a abtinut la acest punct.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 27 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Apa Serv Valea Jiului aduce 89 de milioane de euro in zona miniera

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 00:59

Apa Serv Valea Jiului aduce 89 de milioane de euro in zona miniera Societatea de apa si canal din Valea Jiului a semnat acordul pentru partea a doua a unui proiect european privind modernizarea infrastructurii regiei, iar suma totala primita din fonduri europene se ridica la 89 de milioane de euro.

Etapa a doua a proiectului de modernizare si extindere a retelei de apa si canal in Valea Jiului intra pe ultima suta de metri dupa ce a fost semnat contractul de consultanta. Contractul prevede "asistenta tehnica pentru pregatirea aplicatiei de finantare si a documentatiilor de finantare si a documentatiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in regiunea Valea Jiului", iar proiectul se va derula in perioada 2014-2020.

"Semnam contractul pentru asistenta tehnica, pentru pregatirea aplicatiei si pentru a lua cele 89 de milioane de euro, suntem in Romania al doilea operator dupa cel din Vrancea care incheie contractul de asistenta tehnica si asta inseamna ca, incepand de anul viitor, putem incepe lucrarile pentru a lua bani europeni din nou. Chiar daca suntem un operator mai mic, suntem un operator care luam bani multi. Ma bucur ca, din nou, vin bani in Valea Jiului. Putem discuta pe marginea a ceea ce face un individ in Valea Jiului, dar diferenta dintre noi si el este ca noi atragem bani pentru populatie, iar dumnealui atrage bani pentru el. ApaServ Valea Jiului este unul dintre operatorii care si-au facut datoria", a declarat Costel Avram (foto), directorul general al SC ApaServ Valea ...

Business / stiri Business 12 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Lansare de carte, la Deva

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 00:59

Lansare de carte, la Deva Consiliul Judetean Hunedoara, Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara Deva si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Hunedoara au organizat sambata, la Sala "Liviu Oros" a Centrului Cultural "Dragan Muntean" din municipiul Deva, lansarea unui volum dedicat celui mai de seama rapsod al plaiurilor hunedorene.

"Volumul *Dragan Muntean este printre noi* poarta semnatura inginerului Victor Vaida, cel care a pastrat, timp de peste patru decenii, sentimente de admiratie si pretuire fata de indragitul cantaret al padurenilor, plecat dintre noi in plina forta creatoare si in culmea afirmarii. Cartea, prefatata de etnologul Rusalin Isfanoni, este bogat ilustrata cu imagini din viata marelui interpret, din indragitul sau Tinut al Padurenilor, precum si cu texte ale cantecelor sale, care ne rasuna si azi in memorie. Aparitia editoriala este rodul unei minutioase si foarte serioase documentari facuta cu sufletul, cu dorinta de a oferi tuturor celor care l-au iubit pe Dragan Muntean o oglinda a vietii si creatiei sale, dar si marturii extrem de emotionante ale celor care l-au cunoscut, fie personalitati de marca ale judetului Hunedoara, fie colaboratori ai artistului. Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva este onorata sa aiba pe rafturile sale, spre a o oferi iubitorilor de folclor autentic, aceasta minunata carte-document, o carte necesara si pe care acum ne dam seama ca am asteptat-o din tot sufletul. De aceea, ii multumim ...

Life Show / stiri Life Show 7 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

A fost numit un nou sef la Camera Agricola Judeteana

Sambata, 30 August 2014, ora 00:59

A fost numit un nou sef la Camera Agricola Judeteana Calin Petru Marian (foto) este de astazi noul sef al Camerei Agricole Judetene Hunedoara.

Acesta a fost numit in functie in cadrul sedintei Consiliului Judetean Hunedoara, fiind votat in unanimitate de catre consilierii judeteni.

Inainte de a primi votul consilierilor, acesta a sustinut si examenele specifice pentru accederea intr-o functie publica, din cadrul concursului organizat de CJ Hunedoara.

Marian Calin Petru a mai ocupat functia de sef al Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Hunedoara din 2012. Si atunci liberalul a sustinut doua teste pe care le-a trecut cu succes.

Business / afaceri 29 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Controversatul afacerist din Petrosani, Emil Bercea, retinut de politisti

Sambata, 30 August 2014, ora 00:59

Controversatul afacerist din Petrosani, Emil Bercea, retinut de politisti Un afacerist din Valea Jiului, Emil Bercea (foto), a fost retinut de politistii din Petrosani pentru 24 de ore, dupa ce si-a sechestrat si batut un angajat. Complice a avut un alt angajat, iar motivul pentru care Emil Bercea a incercat sa-si faca singur dreptate ar fi un presupus furt. Nu este pentru prima data cand Bercea are probleme cu legea, in urma cu cativa ani fiind prins beat la volan, insa procurorii l-au scapat de inchisoare si i-au aplicat o amenda administrativa.

Emil Bercea (42 de ani) are, la iesirea din Petrosani, un motel in care functioneaza si un restaurant, dar si alte afaceri, cum ar fi un depozit de materiale de constructii. Joi, spun politistii petrosaneni, si-a batut si sechestrat in hotel un sofer, iar complice i-a fost un apropiat, de asemenea angajat al sau. Motivul pentru care l-au batut pe sofer ar fi legat de un presupus furt, Bercea banuindu-l pe tanar, Gheorghe Pavel, ca ar fi autorul. Afaceristul si-a pregatit temeinic "interogatorul" spun anchetatorii. A mers cu omul sau de incredere, Petre Damoc, de 52 de ani, la locuinta soferului banuit de furt, tanarul fiind din Vulcan, si cand au ajuns la hotelul din Petrosani, l-au bagat in restaurantul hotelului si luat la intrebari.

"Persoana vatamata (n.r. un tanar de 24 de ani din Vulcan) a relatat faptul ca in restaurant nu se aflau clienti si ca ar fi fost retinut impotriva vointei sale de catre angajator si celalalt barbat aproximativ doua ore, timp in care ar fi fost agresat fizic de catre ...

Actualitate / stiri Actualitate 128 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Peste 20 la suta din bugetul local al Devei pleaca la achitarea creditelor

Vineri, 29 August 2014, ora 00:59

Peste 20 la suta din bugetul local al Devei pleaca la achitarea creditelor Daca unele primarii din judet sunt in faliment, iar altele au ajuns la fundul sacului si sunt pe punctul de a-si declara insolventa, Primaria municipiului Deva se declara stapana pe situatie. Chiar daca are de achitat rate si dobanzi pentru credite mai vechi de sapte ani, cei de aici sustin ca acest lucru nu le afecteaza prea mult proiectele si obiectivele pe care le au de realizat in municipiu. Asa cum sustin reprezentantii Primariei, creditele sunt o solutie pentru nevoile urgente, dar si atunci e bine sa tii cont de cat te poti intinde, astfel incat sa te acopere plapuma.

"Nu putem spune ca Primaria Deva este inglodata in datorii, avem chiar o situatie destul de buna la acest capitol. Totalul ratelor si dobanzilor platite lunar din bugetul local sunt de 1.100.000 lei. Din septembrie, mai mult de un sfert din aceasta datorie va scadea, deoarece va fi achitat creditul furnizorului de servicii Romstrade. Din totalul sumei pe care o vom plati din septembrie, aproximativ 850.000 lei, 200.000 lei vor fi pentru dobanzile aferente creditelor. In momentul de fata, gradul de indatorare al bugetului local al municipiului Deva este de 22 la suta. Iar limita admisa pentru gradul de indatorare este de 30 la suta, iar din septembrie, asa cum va spuneam acesta va scadea simtitor" a declarat Florina Fantana, consilier in cadrul Directiei Economice a Primariei Deva.

Cel mai vechi credit in valoare de 40 milioane lei este din 2006 si a fost contractat de la o institutie bancara privata ..

Actualitate / stiri Actualitate 49 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Consilierii locali hunedoreni voteaza dupa interese si... in familie

Vineri, 29 August 2014, ora 00:59

Consilierii locali hunedoreni voteaza dupa interese si... in familie In Consiliul Local Hunedoara nu stii niciodata daca alesii muncesc doar asa, sa mai treaca o sedinta si sa vina indemnizatia, sau chiar sunt interesati doar de cateva dintre proiecte, in functie de interesele unuia sau a altuia.

Ieri, a fost o astfel de sedinta. Mai precis, cand au ajuns alesii locali hunedoreni la proiectul privind acordarea subventiei de la bugetul local al municipiului pentru activitatea Serviciului de transport public local de persoane, am asistat la o situatie in care sotul, consilier local, a sarit in ajutorul sotiei, reprezentanta a societatii Eco Sid.

Reprezentanta societatii Eco Sid, Mariana Muzsic, nu a reusit sa ii convinga pe unii dintre alesi, ca trebuie sa voteze pentru acest proiect. Doamna a venit clar cu lectia neinvatata, bazandu-se probabil pe sotul ei, consilierul PP-DD, Robert Muzsic. Consilierul local Constantin Rusu (foto) a intrebat-o pe Mariana Muzsic de ce nu s-au redus cheltuielile cu transportul public pe perioada verii, cand numarul calatorilor a scazut drastic. "De ce nu ati optimizat cursele?" a intrebat-o Rusu. "La o analiza logica a situatiei, ne dam seama ca s-a produs un scurtcircuit pe undeva", a mai spus Rusu. Insa, raspunsurile nu au venit de la reprezentanta societatii respective, asa cum era normal, ci de la sotul acesteia, Robert Muzsic. Asta, pentru ca nevasta-director la societatea respectiva, habar nu avea cu ce se mananca problema subventiilor si care este starea financiara a firmei. Constantin Rusu insa a ...

Actualitate / stiri Actualitate 54 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Alarma falsa in cazul fetei disparute in Retezat

Vineri, 29 August 2014, ora 00:59

Alarma falsa in cazul fetei disparute in Retezat Informatia care a fost lansata ieri, precum ca Daliana Radoi (foto), fata disparuta in urma cu 10 zile in Retezat, ar fi fost vazuta de un cetatean intr-un autocar care circula prin Cluj-Napoca, nu se adevereste din pacate.

Contactata de ziarul nostru, agentul Laura Bradu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, ne-a declarat: "S-au facut verificarile necesare in urma apelului primit de la persoana din Cluj, dar ipoteza nu s-a confirmat. Era vorba de o alta tanara, care nici nu avea semnalmentele minorei disparute. Alte sesizari de acest gen nu am mai primit, iar cautarile continua si in momentul de fata."

Sunt 10 zile de la disparitia minorei, iar cautarile nu au adus nici un rezultat. Fata a fost data in urmarire nationala, iar la nivelul judetului Hunedoara, a fost cautata si in gaura de sarpe. Au fost concentrate forte impresionante pentru a da de urma fetei, iar pana in prezent nici un indiciu sigur care ar putea duce la gasirea ei nu a aparut.

Actualitate / stiri Actualitate 94 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Biciclist omorat de un sofer beat

Vineri, 29 August 2014, ora 00:59

Biciclist omorat de un sofer beat Un barbat, in varsta de 59 de ani, din Calan, care se deplasa cu bicicleta, pe drumul judetean 668, a murit pe loc dupa ce a fost lovit de o masina condusa de un sofer beat.

Tragedia s-a petrecut miercuri seara, pe raza localitatii Streisangeorgiu. Soferul in varsta de 54 de ani, tot din Calan, se deplasa pe aceeasi directie de mers cu victima, iar cand a ajuns in dreptul biciclistului nu a calculat bine distanta de incadrare si l-a acrosat cu masina, izbindu-l de sosea. "In urma testarii cu aparatul alcooltest a conducatorului auto, a reiesit o concentratie de 1,16 mg/L alcool pur in aerul expirat. Politistii au intocmit pe numele soferului un dosar de cercetare penala, atat pentru omor din culpa, cat si pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice", se mentioneaza in comunicatul emis de IPJ Hunedoara. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate 128 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Turist suspect de preinfarct, salvat de salvamontisti

Vineri, 29 August 2014, ora 00:59

Turist suspect de preinfarct, salvat de salvamontisti Un turist de 55 de ani, din Barlad, s-a simtit rau in timp ce se afla in excursie in muntii Retezat. Colegii care-l insoteau au alertat salvatorii montani de la punctul de permanenta Bucura, spunandu-le ca un membru al grupului ar fi suferit un posibil preinfarct.

Sase salvamontisti au mers de urgenta la locul indicat si l-au preluat pe turistul suferind, transportandu-l cu targa speciala la Punctul Salvamont din Poiana Pelegii, de unde a fost preluat de o ambulanta. Victima a fost internata la Spitalul Orasenesc din Hateg. "Barbatul a fost transportat in cele mai bune conditii de catre salvamontisti pana la locul de intalnire cu ambulanta. A fost preluat de echipajul medical si transportat la o unitate medicala unde va fi investigat corespunzator. Barbatul era constient, dar slabit din cauza suferintei prin care a trecut", a declarat Ovidiu Bodean, sef Serviciu Salvamont Hunedoara. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Cimitirul care sta in calea autostrazii, gata de mutare

Vineri, 29 August 2014, ora 00:59

Cimitirul care sta in calea autostrazii, gata de mutare Pregatirile pentru mutarea mormintelor de la cimitirul din Branisca au ajuns pe ultima suta de metri. In aceasta faza, cei de la CNADNR au solicitat toate actele de stare civila ale celor care ar fi putut fi inmormantati in acel loc.

"Reprezentantii CNADNR-ului au solicitat la Parohia Ortodoxa din comuna dar si la Centrul de asistenta si ingrijire de la Branisca sa le dea toate datele decedatilor, dar si documentele care au stat la baza certificatului de deces. Aceste acte le vom trimite chiar maine, iar ei vor lua legatura cu apartinatorii acolo unde acestia mai exista. Am trimis si la Serviciul de Stare Civila Hunedoara o cerere prin care le-am solicitat sa ne transmita actele care le au in posesia lor si tin de aceste cazuri. Pana in acest moment, dupa toate informatiile care au fost date in presa nu s-a adresat nimeni la noi ca sa revendice osemintele celor inmormantati in cimitirul care urmeaza a fi mutat. Cred ca lumea e prea nevoiasa ca sa mai poata sa-si revendice mortii", a declarat Teodor Lazar, primarul comunei Branisca.

Din cate a mai spus primarul comunei, nu exista o evidenta a persoanelor care au fost inmormantate in acel cimitir, prin urmare identitatatea mortilor este in mare parte necunoscuta. Pe baza actelor adunate de la institutiile enumerate mai sus, se va incerca stabilirea identitatii decedatilor, dar si asa va fi destul de dificil. Asa cum a mai afirmat primarul Teodor Lazar, lucrarile de deshumare si inhumare ar putea incepe chiar si peste o ...

Actualitate / stiri Actualitate 87 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Festivalul Padurenilor se va tine la Poienita Voinii, locul traditional

Joi, 28 August 2014, ora 00:59

Festivalul Padurenilor se va tine la Poienita Voinii, locul traditional Primaria Municipiului Hunedoara impreuna cu Primaria Comunei Bunila, Primaria Comunei Ghelari si deputatul Carmen Harau organizeaza in data de 6 septembrie 2014 la Poienita Voinii "Festivalul Padurenilor - Dragan Muntean".

Cele trei unitati administrative, impreuna cu deputatul Carmen Harau au decis sa continue traditia festivalului initiat de regretatul artist, Dragan Muntean, in satul sau natal, Poienita Voinii.

Programul manifestarilor, care vor avea loc pe Dealul Cornetului, va fi facut public in zilele urmatoare.

Precizam ca, in urma unei decizii a Consiliului Judetean Hunedoara, Centrul Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale a hotarat ca in acest an manifestarile culturale si spectacolele din cadrul "Festivalului Padurenilor-Dragan Muntean", aflate la cea de-a XXXIII-a editie, sa se desfasoare la Deva. Motivul invocat de cei care au luat aceasta hotarare ar fi ca, in ultimii ani, tot mai putini oameni au mers la festivalul de la Poienita Voinii. Iar cum, potrivit celor de la Consiliul Judetean si de la Centrul de promovare a culturii traditionale, subordonat institutiei judetene, au ajuns la concluzia ca foarte multi padureni locuiesc in Deva, atunci au decis sa mute aici, pentru a avea, argumenteaza ei, mai multi spectatori.

Dar, dupa cum se vede, padurenii nu vor sa le confiste nimeni festivalul, si au decis sa-l tina, cu forte proprii, la Poienita Voinii, locul in care se desfasoara de peste trei decenii. (M. Crivat)

Publica in:Facebook ...

Life Show / cultura 67 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Un barbat a murit si o tanara a fost grav ranita, intr-un carambol rutier

Joi, 28 August 2014, ora 00:59

Un barbat a murit si o tanara a fost grav ranita, intr-un carambol rutier Un accident tragic in care au fost implicate doua masini si un tractor s-a produs marti seara, pe DN 68A, in localitatea Dobra. Un barbat de 73 de ani, din Dobra, a decedat, iar o tanara de 22 de ani, din judetul Timis, a fost ranita grav.

Tractorul condus de un tanar de 17 ani, din comuna Dobra, a fost lovit din spate de autoturismul condus de tanara din Timis, care nu a pastrat distanta corespunzatoare de mers fata de tractor. Dupa acel moment s-a produs un carambol rutier, masina tinerei fiind si ea lovita din spate de un alt autovehicul, condus de un barbat de 46 de ani, din judetul Mures. Barbatul care a decedat, era pasager in tractor si statea in picioare pe marginea cabinei, in momentul accidentului. In urma impactului, victima s-a dezechilibrat, iar loviturile pe care le-a suportat i-au fost fatale. Acesta a murit la Spitalul din Deva, la putin timp dupa ce a fost adus aici. "In zona producerii evenimentului rutier, traficul a fost blocat pentru aproximativ o ora si jumatate. Politistii au intocmit un dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa", declara Laura Bradu, purtator de cuvant al IPJ Hunedoara.

Actualitate / stiri Actualitate 90 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Dosar penal in cazul disparitiei Dalianei Radoi

Joi, 28 August 2014, ora 00:59

Dosar penal in cazul disparitiei Dalianei Radoi Potrivit unui comunicat al IPJ Hunedoara, in cazul disparitiei Dalianei Radoi (foto), politistii au intocmit dosar penal pentru lasare fara ajutor a unei persoane aflate in dificultate.

Deocamdata, nu a fost stabilit nici un autor, dosarul fiind intocmit cu privire la fapta. In urma cercetarilor si a rezultatelor cautarilor, urmeaza sa se stabileasca cine este vinovat de acuzatiile aduse de politisti.

Au trecut noua zile de la disparitia fetei de la centrul de plasament Lupeni, care se afla intr-o tabara in Muntii Retezat. Pe parcursul acestei perioade s-au efectuat zilnic ample actiuni de cautare, cu mare desfasurare de forte, cum nu au mai fost niciodata in judetul nostru. Actiunile de cautare ale copilei disparute sunt impresionante, atat prin numarul persoanelor implicate, cat si a tehnicii folosite. Daliana Radoi este cautata pe uscat, de jandarmi, salvamontisti, politisti, padurari, rangeri si voluntari, impreuna cu cainii dresati pentru salvare si cautarea personelor disparute. A fost folosit un elicopter, drone pentru locurile greu accesibile, dar si aparate cu senzori termici si alte asemenea dispozitive. Adolescenta este cautata si pe fundul lacurilor de scafandri, dar si cu ajutorul unui sonar, un aparat folosit pentru reperarea obiectelor submarine. Au fost audiate rudele fetei, sunt anchetati toti cei care au trecut sau trec prin zona respectiva. Cautarile au fost extinse si in judetele invecinate. Dar, din pacate, fata este, in continuare, de negasit. ...

Actualitate / stiri Actualitate 87 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Nou termen in procesul criminalului din Vulcan

Joi, 28 August 2014, ora 00:59

Nou termen in procesul criminalului din Vulcan Miercuri, pe rolul Tribunalului Hunedoara s-a desfasurat o noua sedinta in procesul lui Cosmin Barbuti (foto), acuzat de omor calificat. Dosarul se afla in judecata de fond, iar magistratii in aceasta etapa administreaza probatoriul depus de catre procurorii care au anchetat cazul. Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 10 septembrie.

Va reamintim, ca inculpatul a fost trimis in judecata fiind acuzat de dublu asasinat. Cosmin Barbuti este acuzat ca a injunghiat mortal la inceputul lunii aprilie a.c. doua persoane, pe bodyguard-ul si pe patronul barului "Madness" din Vulcan. Crimele s-au produs in urma unei incaierari dintre inculpat si alti clienti ai localului, in care au fost implicate si cele doua victime. Cu toate ca faptele au fost evidente pentru anchetatori, in momentul in care a fost audiat, Barbuti a afirmat ca a fost in legitima aparare. In urma celor doua victime, au ramas familiile indurerate, printre care un copil de doi ani si sotia patronului barului care este imobilizata intr-un carucior cu rotile, in urma unui accident auto.

Actualitate / stiri Actualitate 47 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Italianul arestat in Deva va fi extradat

Miercuri, 27 August 2014, ora 00:59

Italianul arestat in Deva va fi extradat Italianul, cu mandat de arestare international, retinut saptamana trecuta de catre politistii hunedoreni, va fi predat autoritatilor judiciare din tara sa natala. Hotararea a fost luata ieri, in cadrul sedintei de judecata de la Curtea de Apel Alba Iulia. Antonio Delfiore nu s-a impotrivit deciziei, iar pana in 19 septembrie acesta va fi trimis in Italia.

"Instanta a luat act de consimtamantul persoanei, pe numele careia exista o solicitare de predare catre autoritatile judiciare italiene. A dispus punerea in executare a mandatului european de arestare, emis la data de 18 iunie 2014, si predarea acestuia catre autoritatea judiciara competenta din Italia", a declarat Cosmin Muntean, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia.

Antonio Delfiore, in varsta de 58 de ani, era condamnat, in tara natala, la un an de inchisoare pentru trafic de droguri. Barbatul este de loc din sudul Italiei, din regiunea Reggio Calabria si din 2012 se stabilise in Deva. Acesta muncea la mai multe firme detinute de cetateni italieni, care desfasurau diferite activitati in judetul Hunedoara. Politistii l-au depistat intr-un imobil de pe strada Calugareni, din Deva, iar acum acesta se afla in arest, unde va sta pana cand vor fi indeplinite toate procedurile de extradare.

Actualitate / stiri Actualitate 47 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Vor referendum pentru demiterea primarului din Lupeni

Miercuri, 27 August 2014, ora 00:59

Vor referendum pentru demiterea primarului din Lupeni Nemultumiti de situatia economica a Primariei Lupeni si modul de conducere al primarului Cornel Resmerita, cativa alesi locali vor sa stranga semnaturi pentru a-l demite.

Initiativa pentru strangerea de semnaturi care sa duca la consultarea populatiei din Lupeni, cu privire la demiterea sau nu a primarului localitatii, apartine unor consilieri locali. Acestia nu au demarat procedura propriu zis, insa sunt surse care sustin ca va fi pusa in practica in scurt timp. Deja consilierii din opozitie sunt de acord cu un referendum, daca va fi facut. Consilierul PDL Cristian Rosu spune ca nu are idee cine se ocupa de strangerea de semnaturi sau cine a avut initiativa pentru un referendum prin care sa-l demita pe primarul Cornel Resmerita. "Eu sunt in concediu si nu stiu cine se ocupa sau cine a demarat actiunea. Am citit si eu in presa, dar tot ce este bine pentru cetatenii municipiului Lupeni voi sustine. Doar ceea ce imi solicita ei sustin", a declarat Rosu.

Un referendum pentru demiterea primarului ar putea avea loc la Lupeni, la initiativa opozitiei sau chiar a localnicilor, insa nu inseamna automat ca edilul sef va fi schimbat. Conform legii, dupa strangerea semnaturilor a 25 la suta din numarul cetatenilor cu drept de vot, se organizeaza referendum cu aprobarea Consiliului Local Lupeni, ceea ce este greu de crezut ca se va intampla, dat fiind faptul ca edilul are majoritate. Presupunand ca totusi se ajunge la consultarea populatiei si peste 50 la suta din cetatenii cu ...

Actualitate / stiri Actualitate 47 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Excursii pentru asistatii de la UAMS Baia de Cris

Miercuri, 27 August 2014, ora 00:59

Excursii pentru asistatii de la UAMS Baia de Cris Asistatii social de la UAMS Baia de Cris s-au intors, nu demult, dintr-o excursie facuta in zona Arieseni. Aceasta nu este singura lor deplasare din 2014, iar potrivit conducerii institutiei, programul de drumetii va continua atat cat va tine vremea buna.

"Asistatii nostri au fost plecati la manastirea de maici de la Ramet si in vizita in statiunea Moneasa. Nu alegem rute lungi, ca sa nu implice innoptare. Cert este ca intotdeauna merg insotiti de o infirmiera si o asistenta, majoritatea aflandu-se sub tratament. Le asiguram hrana rece pe timpul deplasarii si totul este oferit gratuit, nu implica vreun cost din partea lor. De obicei, organizam excursii primavara, vara si toamna. Tot in anul curent, au mai vizitat Muzeul Aurului din Brad si Manastirea Prislop, iar zilele acestea, urmeaza sa stabilim detaliile legate de o noua destinatie si anume Casa Memoriala Avram Iancu. In curand va veni timpul ploios si racoros si nu ne vom mai permite sa plecam, in conditii de toamna tarzie", a aratat ec. Diana Bulz, managerul Unitatii de Asistenta Medico-Sociala Baia de Cris.

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Urme ale Dalianei, gasite pe malul lacului Gura Apei

Marti, 26 August 2014, ora 23:59

Urme ale Dalianei, gasite pe malul lacului Gura Apei A aparut o ipoteza noua in cazul fetei disparute de o saptamana in zona muntilor Retezat. Potrivit informatiilor oferite de Ovidiu Bodean, seful Serviciului Salvamont Hunedoara, au fost gasite urme ale Dalianei Radoi (foto), pe malul lacului Gura Apei.

"Sunt cateva detalii care trebuie elucidate, deoarece unul din cainii care a participat la cautari a detectat niste urme pe marginea lacului Gura Apei, unde fata a fost vazuta ultima data. Urmele depistate de cainele antrenat in cautare si salvare duc pana la luciul apei lacului. Vom face cautari cu ajutorul scafandrilor, dar si a unui sonar care va scana fundul lacului, pentru a depista daca nu cumva trupul fetei se afla in adancuri", a declarat Ovidiu Bodean.

Lacul de la Gura Apei are o adancime aproximativa de 25 - 30 de metri in apropierea digului. In aceasta zona a fost vazuta ultima data, Daliana Radoi, fata disparuta, de catre niste localnici aflati la cules de afine.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 80 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Somajul a crescut pe perioada verii

Marti, 26 August 2014, ora 00:59

Somajul a crescut pe perioada verii Din datele inregistrate in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Hunedoara numarul somerilor a crescut usor in luna iulie cu 0,37 la suta.

In aceasta perioada, 3.290 de persoane au depus cerere de intrare in somaj, dintre care 322 provin din disponibilizari. Tot in luna iulie s-a incheiat perioada in care absolventi ai diverselor forme de invatamant au apelat la indemnizatia de somaj, fiind singura solutie in lipsa gasirii unui loc de munca.

La finele lunii iulie a acestui an, numarul total de someri din judetul Hunedoara era de 10.344, iar dintre acestia doar 3.800 primeau indemnizatie, restul fiind someri neindemnizati. Cu toate acestea, numarul hunedorenilor fara un loc de munca este mai mic comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Business / afaceri 13 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Senatorul Nicula ii arunca, din nou, manusa lui Molot

Marti, 26 August 2014, ora 00:59

Senatorul Nicula ii arunca, din nou, manusa lui Molot Senatorul PSD Cosmin Nicula (foto) a declarat recent ca presedintele Consiliului Judetean va trebui sa raspunda la mai multe intrebari de-ale sale, pe care i le va adresa intr-o conferinta de presa.

"Inainte de a organiza conferinta de presa in care ii voi adresa mai multe intrebari presedintelui Consiliului Judetean, Mircea Molot, ii recomand acestuia sa se pregateasca sa spuna cum a reusit, anul acesta, ca din 17 milioane de lei, bani alocati Hunedoarei pentru drumurile judetene, 14 milioane de lei sa le dea firmelor sale de casa? Este vorba de societatea comerciala detinuta de gruparea Pup. Sunt drumuri judetene pentru care s-au alocat sume mari, dar nu au fost reabilitate deloc. Vreau sa le spun celor de la firma lui Pup ca, daca au incasat banii, sa se apuce rapid de lucru, sa faca repede drumurile, astfel ca oamenii sa aiba confortul necesar cand circula cu masinile", a declarat senatorul PSD, Cosmin Nicula.

Se stie ca in ultima perioada s-a declansat un adevarat razboi al acuzatiilor intre senatorul social-democrat Cosmin Nicula si Mircea Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate 81 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Chinezii vin sa semneze contractul cu Mintia

Marti, 26 August 2014, ora 00:59

Chinezii vin sa semneze contractul cu Mintia Contractul privind retehnologizarea Termocentralei Mintia va fi semnat in luna septembrie, iar apoi partenerii din China vor discuta investitiile necesare in minerit.

Complexul Energetic Hunedoara ar urma sa semneze, pana in data de 10 septembrie 2014, un contract cu investitori din China privind retehnologizarea termocentralei de la Mintia. Informatia a fost facuta public de deputatul Laurentiu Nistor, presedintele PSD Petrosani, care sustine ca de investitiile chineze vor beneficia si minerii din Valea Jiului cuprinsi in CEH. Liderul PSD si-a mandatat un vicepresedinte de partid din Valea Jiului sa transmita informatia la o emisiune televizata.

"Domnul presedinte Laurentiu Nistor, dupa ce l-am informat ca voi participa la o emisiune care are ca tema Complexul Energetic Hunedoara si mineritul, m-a mandatat sa spun ca pana in data de 10 septembrie a.c., contractul privind retehnologizarea Termocentralei Mintia va fi semnat cu chinezii, iar informatiile pe care le are arata ca urmeaza sa fie retehnologizate si minele. O alta informatie transmisa de domnul deputat Nistor este ca angajatii CEH nu vor avea programul de lucru diminuat si se fac demersuri la Bucuresti pentru redresarea CEH-ului", a declarat Costel Postolache, vicepresedintele PSD Petrosani.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a negociat cu o companie chineza retehnologizarea grupului energetic numarul 4 si pentru realizarea instalatiilor de desulfurare la grupurile energetice 3 si 4 de la Mintia. ...

Business / afaceri 48 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Un inculpat din dosarul baronilor fierului, mentinut dupa gratii

Marti, 26 August 2014, ora 00:59

Florin Viorel Oprea, inculpat in dosarul baronilor fierului din Hunedoara, va ramane dupa gratii in perioada urmatoare. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa, fiind ulterior pus in executare. Prin urmare, Oprea a ajuns dupa gratii in vara acestui an, ca mai apoi sa conteste masura la Curtea de Apel Alba Iulia.

Prejudiciu de milioane de euro

Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, judecatorul Aurelian Mocan, instanta a respins contestatia inculpatului si a dispus mentinerea acestuia in arest. Tot atunci au mai fost luate in discutie si contestatiile depuse de ceilalti acuzati din aceasta cauza, cu privire la cateva exceptii privind trimiterea dosarului in judecata de fond. Conform reprezentantului Curtii de Apel, pentru aceste contestatii a fost amanata pronuntarea pana in 15 septembrie.

Va reamintim ca, grupul format din 12 persoane, intre care Florin Uscatu, Adrian Filer si Dorin Cupetiu, au fost trimisi in judecata de catre procurorii DIICOT in anul 2012, fiind acuzati de evaziune fiscala si delapidare. Prejudiciul creat de acestia se ridica, potrivit procurorilor, la aproape doua milioane de euro. La vremea respectiva, anchetatorii au sustinut ca membrii grupului infractional au cumparat "prin cesiune, mai multe societati comerciale, pe care le-au utilizat pentru derularea de achizitii intracomunitare, prin interpunerea lor in relatiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeana si ...

Actualitate / stiri Actualitate 86 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Spitalul hunedorean a intrat intr-un amplu proces de modernizare

Marti, 26 August 2014, ora 00:59

Spitalul hunedorean a intrat intr-un amplu proces de modernizare La Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu din Hunedoara se vor produce cateva schimbari majore. Acestea tin de programul investitional propus spre implementare de echipa manageriala a institutiei medicale. O parte a obiectivelor vizate au fost deja puse in aplicare.

"Vrem sa schimbam tot sistemul de curatenie si igienizare. Vom aduce niste carucioare modulare moderne, deja am avut cateva in probe, prevazute cu mai multe compartimente diferentiate, pentru mopuri, recipienti etc. Costurile cu consumabilele se pot reduce, deoarece dozatoarele aplicate implica consum strict necesar. De exemplu, dezinfectantul va fi dozat atat cat trebuie, iar un mop se va folosi exclusiv intr-un singur salon, din considerente igienice. Deci nu mai plimbi microbii dintr-o parte in alta. In plus, lavetele de la mopuri se pot spala in fiecare seara, iar garantia lor e de doi ani. Fiecare sectie va avea un astfel de carucior. Investitia ajunge la circa 100.000 de lei pentru tot spitalul. Banii vor proveni din buget propriu", afirma managerul spitalului hunedorean, ec. Nicusor Eduard Stefan.

"De asemenea, dorim sa mai schimbam modalitatea de distributie a hranei. Si acum se face la modul igienic, dar nu e la cele mai inalte standarde. Pacientii pun mare pret pe hrana, asa ca degeaba spitalul e dotat si arata bine, din moment ce mancarea este dusa cu galeata, la fel ca si in mai toate celelalte institutii similare din Romania. Vizam ca mancarea sa fie dusa in caserole individuale securizate ...

Actualitate / stiri Actualitate 48 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Hidroelectrica Serv SA a implinit un an

Marti, 26 August 2014, ora 00:59

Hidroelectrica Serv SA a implinit un an In aceasta luna, S.C. Hidroelectrica Serv SA a implinit un an de la infiintare. Chiar daca nu toata lumea vedea cu ochi buni noua entitate economica, puterea celor opt filiale Hidroserv contopite incepe sa dea roade. Astfel, cei 203 angajati ai Sucursalei pentru Reparatii si Servicii Hateg pot rasufla usurati, deoarece si aici lucrurile au intrat pe un fagas normal.

Daca in trecut, echipa manageriala a fostului Hidroserv Hateg, actualmente S.C. Hidroelectrica Serv SA - Sucursala pentru Reparatii si Servicii Hateg se afla in cautare de contracte, pentru a continua activitatea societatii fara reduceri de personal si cu un buget care sa acopere necesarul anual, acum nu se mai confrunta cu aceasta problema, lucrarile fiind asigurate de Hidroelectrica in proportie de suta la suta. Potrivit reprezentantilor companiei din Hateg, cu sprijinul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol SPRL - prin Remus Adrian Borza, si a directorului general al S.C. HIDROELECTRICA SERV S.A, Radu Silaghi, contractul pentru anul 2014 acopera in intregime, necesarul societatii, astfel incat nu va mai pluti in aer pericolul unor disponibilizari, asa cum se intampla in anii precedenti. Ba mai mult de atat, s-a dobandit un echilibru in ceea ce priveste cheltuielile.

Trebuie amintit ca dependenta Hidroserv-ului fata de Hidroelectrica a existat inca din nastere. In anul infiintarii, Hidroelectrica si Hidroservul au reprezentat o singura entitate, insa in 2002, s-a hotarat separarea lor. ...

Actualitate / stiri Actualitate 59 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

COMUNICAT DE PRESA - "Vochitoiu joaca un nou rol de paie, intr-o piesa de duzina "

Luni, 25 August 2014, ora 10:07

Conducerea Apa Serv Valea Jiului a luat act de noile declaratii populiste ale senatorului Haralambie Vochitoiu, referitoare la managementul serviciilor de alimentare cu apa si canalizare din Valea Jiului, facute in cadrul conferintei de presa din 22 august 2014. In virtutea unei corecte informari a opiniei publice, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram (foto), este indreptatit sa faca urmatoarele precizari:

Nu mai este o surpriza pentru nimeni ca, in pragul fiecarei campanii electorale, micutul epigon cu pretentii de mare om politic, care se pretinde a fi Haralambie Vochitoiu, cunoscut in Valea Jiului si sub renumele de "senatorul resturilor", sa aduca in dezbaterea politica activitatea SC Apa Serv Valea Jiului. Si de aceasta data, Vochitoiu se declara preocupat de perspectiva majorarii tarifelor pentru serviciile de apa si canalizare intr-un mod pervers, mincinos si populist. In realitate, nu reuseste decat sa joace un nou rol "de paie" intr-o piesa de duzina.

Pentru informarea corecta si exacta a opiniei publice, doresc sa readuc in atentie cateva aspecte relevante:

- SC Apa Serv Valea Jiului SA Petrosani este beneficiar al unui proiect de investitii realizat pe fonduri europene menit sa asigure celor 150.000 de consumatori, servicii de alimentare cu apa potabila 24 de ore din 24 si servicii de canalizare, toate in standarde europene de calitate. Daca s-ar fi interesat la modul serios de acest subiect sau pur si simplu daca ar fi citit presa ...

Actualitate / stiri Actualitate 181 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]

Incep examenele scrise din a doua sesiune de Bac

Luni, 25 August 2014, ora 00:59

Astazi incep examenele scrise din a doua sesiune de Bacalaureat de anul acesta. Un numar de 796 de absolventi hunedoreni sunt asteptati sa se prezinte la cele cinci centre de examen din judet, pentru a sustine proba scrisa de la Limba si literatura romana.

Printre acestia se numara elevii care au incheiat studiile liceale in acest an, dar si absolventi ai promotiilor anterioare. Veteranul acestei serii de candidati la examenul maturitatii este o absolventa de liceu din promotia din 1992. Cadrele didactice de la scolile hunedorene au facut eforturi suplimentare pentru a veni in ajutorul elevilor care au dificultati in a promova exemenele.

"Avand in vedere masurile care s-au luat la nivelul judetului, ne asteptam ca rezultatele elevilor care sustin examenele sa fie bune. Au fost organizate meditatii gratuite pentru toate materiile de la Bacalaureat. Iar prezenta elevilor la pregatirile tinute voluntar de catre profesorii nostri a fost mai buna decat in anii precedenti", a declarat Maria Stefanie, inspector scolar general al judetului Hunedoara. La nivelul judetului au fost pregatite cinci centre in care se vor sustine probele scrise. Acestea sunt la Colegiul Tehnic "Transilvania" si la Liceul de Arte "Sigismund Toduta" din Deva, Colegiul Economic "Hermes" din Petrosani, Colegiul Tehnic "Mihai Viteazu" din Vulcan si Colegiul "Iancu de Hunedoara" din municipiul Hunedoara. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate 15 vizite [ Mesagerul Hunedorean ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima