Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.571 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Poate fi salvat de la disparitie satul Jeledinti?

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 23:36

Poate fi salvat de la disparitie satul Jeledinti?Natalia Bumbac

Intre 22 septembrie si 2 octombrie se va desfasura cea de-a VIII-a editie a "Zilelor Maghiare" din judetul Hunedoara. Timp de 10 zile, in mai multe localitati din judet, concomitent, vor avea loc actiuni dedicate acestui eveniment. Organizatorii au inclus in program o gama vasta de actiuni, de la concerte live, targuri, expozitii, programe literare si culturale, pana la activitati sportive si concursuri. Asa incat, manifestarea sa fie pe placul cat mai multor oameni, arata organizatorii.

In pericol, din cauza depopularii

Un punct special din agenda evenimentului il constituie "Zilele satului Jeledinti". Maine, 23 septembrie, in satul din comuna Martinesti va fi o reuniune la care se va discuta despre modul in care localitatea poate fi salvata de la disparitie ca urmare a depopularii. La aceasta intalnire vor participa Szekely Attila, presedintele UDMR Jeledinti, Adinel Botescu, primarul comunei Martinesti, presedintele Consiliului Judetean Vas (Ungaria), Marton Ferenc, presedintele UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler, precum si alti reprezentanti ai autoritatilor statului si ai cultelor religioase.

Potrivit lui Iuliu Winkler, satul Jeledinti este una dintre cele mai vechi localitati din judet. In 2020, ar urma sa implineasca 700 de ani de la prima atestare documentara. Pana atunci comunitatea maghiara isi propune sa realizeze mai multe proiecte de revitalizare a satului si de salvare a unei comunitati pe cale de disparitie. Iuliu Winkler a mai aratat ca in ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Sindicatele, impotriva trecerii contributiilor sociale la angajat

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 23:36

Sindicatele, impotriva trecerii contributiilor sociale la angajatIeri, reprezentantii Blocului National Sindical - Filiala Hunedoara au organizat o conferinta de presa in care au aratat ca se impotrivesc categoric ca plata contributiilor sociale sa fie trecuta de la angajator in sarcina angajatului.

Punct cu punct, sindicalistii au demontat argumentele guvernantilor care stau la baza acestei decizii. Totodata, s-au aratat uimiti fata de atitudinea autista a factorilor de decizie, acuzand si o oarecare lipsa de dialog si transparenta in comunicare.

Unul dintre argumentele celor de la BNS este ca daca se va aproba aceasta trecere, din 2018, Romania va fi singura tara din UE in care contributiile la sistemul de securitate sociala vor fi asumate integral de angajat. Mai grav de atat, vor ramane fara finantare asigurarile de somaj, cele in caz de accidente de munca, boli profesionale, garantarea creantelor salariale in cazul insolventei angajatorului, asigurarea pentru concedii medicale si indemnizatii. Sindicalistii mai sustin ca prin aceste masuri, veniturile salariale nete vor scadea, aratand acest lucru cu calcule concrete.

In concluzie, cei de la BNS Hunedoara au spus ca aceste masuri vor crea haos, adresand Guvernului urmatorul mesaj: "Nu experimentelor sociale pe romani!", fiind initiata si o petitie on-line cu aceasta denumire. Presedintele BNS Hunedoara, Ovidiu Morcan, a precizat ca daca nu se va ajunge la o intelegere cu Executivul, sindicalistii vor stabili un calendar de proteste, care va fi anuntat peste doua saptamani. ...

Life Show / stiri Actualitate8 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Bani pentru inlaturarea pagubelor provocate de furtuna

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 23:36

Natalia Bumbac

Guvernul Romaniei a alocat peste 36 de milioane de lei pentru remedierea pagubelor provocate de furtuna din 17 septembrie, in baza unei hotarari aprobate in sedinta de ieri. Suma este impartita pentru 10 judete din vestul tarii care au fost afectate de fenomenele meteo extreme si este dedicata reparatiilor necesare la cladirile de institutii publice.

Din acesti bani vor fi reparate sau refacute 16 spitale, 23 de dispensare, Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, 251 de scoli si gradinite, sedii de politie, unitati de cult. Pentru judetul Hunedoara a fost alocata suma de 218.000 lei, bani care vor fi folositi pentru refacerea cladirilor de institutii publice din 12 localitati din judet.

Guvernul a mai alocat suplimentar suma de 1,5 milioane de lei Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si 170.000 de lei Ministerului Sanatatii, iar bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost suplimentat cu circa 4,458 milioane de lei, bani care vor fi folositi pentru inlaturarea efectelor furtunii. Din banii acordati MAI, o mica parte va ajunge la noi in judet, 4.500 de lei, din acestia urmand sa fie reparate sediile unde isi desfasoara activitatea structurile ministerului. Din cei 4,458 milioane lei alocati Secretariatului General al Guvernului vor fi reparate sau refacute mai multe lacasuri de cult si de la noi din judet.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Bulina neagra 22.09.2017

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 23:36

Bulina neagra 22.09.2017Cristian Adonis Pobirci, barbat din Vulcan

Pentru ca a fost condamnat pentru tentativa de omor si obligat de instanta de judecata sa achite cheltuielile de spitalizare a victimei pe care a ranit-o grav cu o sabie in toiul unui conflict.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Mii de hectare de padure distruse de furtuni in ultimele zile

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 23:36

Mii de hectare de padure distruse de furtuni in ultimele zileFenomenele meteorologice extreme inregistrate in ultimele zile in mai multe judete din vestul tarii au produs pagube semnificative in padurile proprietatea publica a statului, administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Astfel, intr-un comunicat al Romsilva, se arata ca din primele date provizorii centralizate, a rezultat un volum cumulat al arborilor rupti sau doborati de aproximativ 460.000 de metri cubi, din care 246.000 de metri cubi sunt doboraturi in masa, adica intreaga suprafata de padure a fost afectata. La un volum mediu de 300 de metri cubi la hectar, specialistii Romsilva estimeaza ca peste 700 de hectare de padure au fost doborate complet. Cele mai mari pagube au fost inregistrate la Directia Silvica Bihor, cu aproximativ 200.000 de metri cubi, Directia Silvica Arad, cu 85.000 de metri cubi si Directia Silvica Maramures, cu 70.000 de metri cubi, dar si in judetul Hunedoara s-au inregistrat pagube. Datele sunt provizorii, avand in vedere ca inventarierea arborilor afectati este ingreunata de blocarea cailor de acces. (M.Crivat)

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Nordul Petrosaniului a ramas fara iluminat public

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 23:36

Nordul Petrosaniului a ramas fara iluminat publicMaximilian Ganju

Vantul extrem de puternic a afectat reteaua de iluminat public din zona de nord a municipiului Petrosani, astfel ca pe parcursul noptii de miercuri spre joi, DN 66 si cateva cartiere au ramas cufundate in bezna.

Vantul extrem de puternic a rupt mai multe crengi ale arborilor si le-a azvarlit pe soseaua de centura, ingreunand traficul rutier. Un panou publicitar de mari dimensiuni, amplasat in curtea unei firme, avariat partial in urma vijeliei de saptamana trecuta, a fost distrus in intregime si numai norocul a facut ca bucatile purtate de vant sa nu faca victime printre participantii la trafic. Tot din cauza vijeliei si a ploii puternice, si operatorul de apa potabila din Valea Jiului a avut probleme. Din cauza turbiditatii foarte mari a apei care intra in statiile de tratare, Apa Serv Valea Jiului a luat decizia de a sista livrarea apei catre consumatorii din Petrila si zona de nord a Petrosaniului, in noaptea de miercuri spre joi.

"In urma fenomenelor meteorologice extreme din aceasta dupa amiaza (n.r. miercuri), parametrii fizico-chimici ai apei brute au crescut peste capacitatea tehnologica de tratare a statiilor Jiet si Taia, inregistrandu-se turbiditati mai mari de 30.000 unitati NTU", se arata intr-un comunicat al Apa Serv.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Cinci ani de inchisoare pentru seful unei grupari de spargatori

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 23:36

Cinci ani de inchisoare pentru seful unei grupari de spargatoriMaximilian Ganju

Magistratii Judecatoriei Petrosani au ajuns la un verdict in cazul a trei tineri care au fost trimisi in judecata pentru mai multe furturi comise pe raza Vaii Jiului, iar seful gruparii, recidivist, a ajuns dupa gratii.

Au comis mai multe furturi

Procurorii au stabilit ca indivizii sunt autorii a nu mai putin de cinci furturi pentru care au si fost trimisi in judecata. Astfel, Dionisie Vas a fost condamnat la mai multe pedepse, cea mai grea fiind de trei ani de inchisoare, la care se adauga un spor fix si obligatoriu de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv doi ani si doua luni. Capul gruparii de hoti va sta in penitenciar cinci ani, doua luni si 58 de zile. Complicii lui, Gabriel Vas si Alin Vas, au fost achitati dupa recunoasterea integrala a pretentiilor victimelor si au fost obligati sa achite contravaloarea bunurilor sustrase si nerecuperate.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Vanatorii de munte din Europa si-au dat intalnire la Petrosani

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 23:36

Vanatorii de munte din Europa si-au dat intalnire la PetrosaniMaximilian Ganju

Ambasadorul Italiei in Romania va lua parte la un important eveniment care va avea loc in Valea Jiului, unde sunt asteptati fosti combatanti din majoritatea asociatiilor vanatorilor de munte din Europa.

Evenimentul, gazduit de municipiul Petrosani, are loc in acest weekend, iar zeci de vanatori de munte din toata Europa vor lua parte la ceremoniile care se vor organiza in principal la cimitirul eroilor.

"Acest eveniment de amploare ne-a determinat sa luam decizia de a face din acest cimitir, un loc in care cei care locuim in Petrosani sa putem aduce un omagiu celor care au cazut. Au lucrat aici voluntari de la primarie, de la Subfiliala Cultul Eroilor, copiii de la Crucea Rosie din Petrosani. (...) Am avut si voluntari italieni", a spus Ioan Levitchi, presedintele Asociatiei Cultul Eroilor Regina Maria.

Evenimentul urmareste in pricipal sa aduca un omagiu eroilor care au cazut in lupta, iar pe langa ceremoniile dedicate militarilor cazuti, centrul localitatii va gazdui o defilare a vanatorilor de munte din Europa. Marsul va fi acompaniat de muzica Filarmonicii din Lentiai (Belluno) Italia. Totodata, va avea loc si citirea Testamentului Eroilor si a Rugaciunii Alpinului din Italia.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Marioara Ardelean a adus la Deva cartile copilariei

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 23:36

Marioara Ardelean a adus la Deva cartile copilarieiMagdalena Serban

Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a organizat ieri, in incinta Deva Mall, un eveniment cultural ce a avut-o in centrul atentiei pe autoarea Marioara Ardelean (foto in dreapta), care a adus in fata publicului trei carti dedicate copiilor: Universul copilariei (aparuta in anul 2015, la Editura Emma, din Orastie), Din tainele povestilor (aparuta in 2016, la Editura Armonii Culturale din Adjud, judetul Vrancea) si cartea de poezii pentru prescolari si scolarii mici, Alfabetul poeziei (aparuta la aceeasi editura, in anul 2017). La finalul intalnirii, aceasta a dialogat cu micii cititori.

De mica, atrasa de poezie

"Marioara Ardelean s-a nascut in anul 1950, in judetul Hunedoara, petrecandu-si copilaria si adolescenta la Deva, unde locuieste si in prezent. A scris poezii de foarte tanara, in special poezie de dragoste si religioasa, dar le-a tinut pentru sine, fara sa se gandeasca vreodata sa le publice. Desi viata nu i-a oferit, in tinerete, posibilitatea sa-si dezvolte talentul cu care a fost inzestrata, Marioara Ardelean a simtit ca trebuie sa-si urmeze vocatia si, dupa pensionare, a reinceput sa scrie. Rezultatul au fost aceste trei volume scrise cu multa dragoste pentru copii, dar si cu talent si sensibilitate. De asemenea, de-a lungul timpului, a colaborat si cu cateva importante reviste literare. Prima sa carte, Universul copilariei, cu o prefata semnata de Maria Toma Damsa, cuprinde circa 100 de poezii grupate in sase capitole ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Marginean acuza, Mos recuza!

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 23:35

Marginean acuza, Mos recuza!Natalia Bumbac

O scrisoare trimisa de Primaria Deva catre Consiliul Judetean Hunedoara, destinatar final fiind Asociatia "Salvital" Hunedoara, a indignat atat conducerea organizatiei cat si paramedicii SMURD de sub tutela ei. In comunicarea cu pricina, Asociatia a fost instiintata sa elibereze in termen de 30 de zile spatiul din Piata Victoriei, dat in folosinta gratuita de autoritatile devene. Imobilul in suprafata de 37,5 metri patrati este folosit ca sediu administrativ si a fost acordat de Consiliul local Deva in baza unui contract de comodat pe o perioada de cinci ani.

Contractul expira in 2018

Scrisoarea Primariei Deva, semnata de primarul Ovidiu Mos (foto dreapta), a ajuns la "Salvital" in 14 septembrie. In continutul ei se arata ca municipalitatea are un deficit de spatii pentru birouri si, in consecinta, "Salvital" trebuie sa elibereze in termen de 30 de zile imobilul din Piata Victoriei. Fara sa propuna mutarea intr-un alt spatiu a actualilor beneficiari. Ieri, conducerea "Salvital" a organizat o conferinta de presa in care si-a aratat indignarea fata de notificarea Primariei Deva, calificand-o drept un abuz. Mai mult de atat, directorul executiv al asociatiei, Andrei Mihut, a precizat ca termenul la care expira contractul de comodat este decembrie 2018 si ca acesta ar trebui respectat. De asemenea, presedintele Asociatiei, Petru Marginean (foto stanga), i-a catalogat ca fiind lasi pe cei care au intocmit adresa cu pricina, pe care au cotit-o pe la CJ Hunedoara, ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Iuliu Winkler: Birocratia si centralizarea excesiva sufoca Romania

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 23:35

Iuliu Winkler: Birocratia si centralizarea excesiva sufoca RomaniaRomania este sufocata de birocratie si centralizare excesiva in domeniul absorbtiei finantarilor europene din cadrul Politicii de Coeziune, a declarat, ieri, la Deva, intr-o conferinta de presa, europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler (foto) (UDMR, PPE), presedintele UDMR Hunedoara.

Potrivit acestuia, lentoarea cu care Romania absoarbe fondurile europene aferente actualului Cadru Financiar Multianual 2014-2020 a starnit ingrijorare in cadrul Comisiei de Dezvoltare Regionala (REGI) a Parlamentului European (PE), precum si la nivelul intregului legislativ european, cu atat mai mult cu cat se anunta un "adevarat razboi" in legatura cu bugetul european dupa 2020.

"Romania starneste ingrijorari la Bruxelles in randul sustinatorilor Politicii de Coeziune. In contextul in care Brexit-ul va duce la micsorarea cu sapte-opt procente a bugetului UE, deja exista voci care cer diminuarea fondurilor pentru Politica de Coeziune sau chiar desfiintarea acesteia, iar preformanta negativa a Romaniei in domeniul absorbtiei de fonduri le serveste acestora ca argument", a spus deputatul european.

Conform lui Winkler, recenta vizita a Comisiei REGI in judetul Cluj, la care a luat si el parte in calitate de membru supleant, a avut un dublu scop, in primul rand de a trage un semnal de alarma pentru autoritatile de la Bucuresti in privinta slabei absorbtii de fonduri, dar si de a intelege care sunt motivele reale pentru o asemenea contraperformanta.

"O prima concluzie a fost aceea ca birocratia ..

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Ministrul Agriculturii se intoarce in Hunedoara

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 23:35

Ministrul Agriculturii se intoarce in HunedoaraPetre Daea, ministrul Agriculturii, a alocat doua zile din agenda lui incarcata judetului Hunedoara, timp in care s-a intalnit cu producatori locali, fermieri, oameni care au avut o serie de intrebari legate de problemele cu care se confrunta.

De altfel, in scurt timp, ministrul se va intoarce in judetul nostru, cu ocazia sarbatorilor cu traditie indelungata de la Costesti.

Una dintre preocuparile celor prezenti la discutii a fost legata de posibilitatea depozitarii produselor agricole, dar si a existentei unei pieti de desfacere a acestora in judet. Oamenii au avut intrebari legate si de posibilitatea promovarii produselor lor, despre un eventual sprijin concret in acest sens. De altfel, multi au cerut sprijin in protejarea semintelor romanesti, a raselor noastre, iar faptul ca in Hunedoara, bovinele din rasa Baltata Romaneasca sunt atat de bine ingrijite este o dovada a atentiei pe care acesti oameni o au fata de rasele autohtone.

Ministrul Petre Daea i-a asigurat de intreaga lui deschidere si colaborare, mai ales acolo unde se pot lua masuri concrete. Ministrul a anuntat si faptul ca pe 16 octombrie vor primi subventiile si ca, in permanenta, la Ministerul Agriculturii se cauta solutii pentru sustinerea fermierilor romani.

Potrivit datelor transmise de Directia pentru Agricultura Hunedoara, la finele lunii decembrie 2015, existau in judet 45.462 bovine, din care 91,7% in gospodariile populatiei, 38.593 porcine, din care 44,2% in gospodariile populatiei, 23.1679 ovine ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

West Deva, debut incurajator in Liga a II-a de futsal

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 19:36

West Deva, debut incurajator in Liga a II-a de futsalCea de-a doua echipa hunedoreana prezenta in campionatul national de futsal, West Deva, a debutat in liga secunda cu un esec pe terenul Clujanei Cluj, scor 5-8 (3-4), dar jocul a fost incurajator. Gruparea prezidata de Eduard Kovacs (foto) a fost lipsita de o serie de jucatori importanti si spera sa obtina primul succes in meciul de duminica, de pe teren propriu, cu Bukovina Vicov.

Replica buna data favoritei la promovare

Sortii au decis ca debutul echipei West Deva in Liga a II-a de futsal sa se produca tocmai pe terenul Clujanei Cluj, principala favorita la promovare in primul esalon, o grupare cu experienta a ani buni pe prima scena. Devenii, pregatiti de Petre Voica, nu s-au facut de ras, dand o replica buna clujenilor, care au condus la pauza cu 4-3 si s-au impus in final cu 8-5. Trebuie precizat ca West Deva a fost lipsita la Cluj, din diferite motive, de jucatori importanti precum Emil Virtan, Sebastian Mateescu, Ovidiu Tescu sau Robert Siklodi. Devenii vor juca primul meci in fata suporterilor duminica, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor, impotriva echipei Bukovina Vicov, si vor sa obtina prima victorie. "Debutul nu a fost unul rau, avand in vedere ca am intalnit principala candidata la promovare iar noua ne-au lipsit jucatori importanti. In meciurile de pe teren propriu vom avea un lot mult mai puternic si sper ca duminica sa reusim prima victorie. In plus, in unele partide vom beneficia si de aportul unor jucatori constanteni

din lotul nationalei de fotbal pe ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Favoritele s-au impus in optimile Cupei Romaniei

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 19:36

Favoritele s-au impus in optimile Cupei RomanieiTurul II al Cupei Romaniei, faza judeteana, nu a produs nici o surpriza, echipele favorite impunandu-se pe linie. Scorul acestei faze l-a reusit Soimul Baita iar singurul meci care a avut nevoie de prelungiri s-a jucat la General Berthelot, intre Unirea si Victoria Calan.

Doar echipe de Liga a IV-a au ramas in cursa

Detinatoarea trofeului, Inter Petrila, a invins pentru a doua oara in trei zile pe Universitatea Petrosani, marcand din nou patru goluri in poarta acesteia. Soimul Baita a dat recital la Ilia, inscriind de 11 ori in fata gazdelor de la CS Comunal, iar CS Hunedoara si Gloria Geoagiu s-au impus la scor de forfait in fata celor de la Dacia Orastie, respectiv Victoria Dobra. Succese la limita au obtinut Hecules Lupeni, in fata Jiului Petrosani si Aurul Brad, in fata Ponorului Vata. Retezatul Hateg a trecut de liderul Ligii a V-a, Magura Pui, iar Victoria Calan a avut nevoie de prelungiri pentru a o elimina pe Unirea General Berthelot. In sferturile de finala s-au calificat doar echipe de Liga a IV-a, un fapt mai putin intalnit in ultimii ani.

A cincea runda in primul esalon judetean

In acest sfarsit de saptamana se joaca partidele rundei a V-a din Liga a IV-a, patru infruntari urmand sa se desfasoare maine, iar celelalte trei duminica, toate incepand cu ora 11.30. Sambata se disputa meciurile Retezatul Hateg - Minerul Uricani; CS Hunedoara - CSM Vulcan; Aurul Brad - Hercules Lupeni si Gloria Geoagiu - Aurul Certej, in timp ce duminica se vor juca partidele CNS ...

Sport / stiri Sport10 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

CNS Cetate Deva vrea sa intrerupa seria negativa

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 19:35

CNS Cetate Deva vrea sa intrerupa seria negativaDupa doua partide consecutive in campionat fara victorie si fara gol marcat, gruparea din resedinta judetului doreste sa-si intrerupa "seceta" chiar incepand cu duelul de azi, impotriva lui Millenium Giarmata. In schimb, ACS Sirineasa vrea sa obtina a cincea victorie a sezonului, in duelul cu ACSO Filiasi.

Intalnesc o echipa cu probleme

Cu doar un punct obtinut in doua etape, CNS Cetate Deva a ajuns pe locul 8 in clasamentul seriei a IV-a din Liga a III-a. Alb-albastrii vor sa obtina a doua victorie a sezonului, pe terenul echipei Millenium Giarmata, penultima clasata in ierarhie. Trupa din judetul Timis are doar un punct in acest sezon, obtinut chiar in prima etapa. "Mergem la Giarmata sa ne recuperam punctele pierdute acasa si sa intram din nou in lupta pentru locurile din fruntea clasamentului. Nu va fi un meci usor, dar ne sta la indemana sa ne intoarcem cu cele trei puncte", a spus antrenorul devenilor, Sorin Cornea. Tehnicianul lui CNS Cetate nu se poate baza nici in acest meci pe Alexandru Dan, nerefacut si pe Iulian Tecsi, care are fisura de menisc si mai necesita cateva saptamani de repaus. Partida Millenium Giarmata - CNS Cetate Deva se joaca azi, pe stadionul "Nicu Moraru" din Giarmata, incepand cu ora 17.00.

Sirineasa, duel cu alta grupare neinvinsa

Cealalta echipa de Liga a III-a din judet, ACS Sirineasa, vrea sa isi consolideze pozitia de lider al clasamentului seriei a IV-a, trupa lui Gabriel Mangalagiu avand maximum de puncte. Echipa mutata la Petrosani va ..

Sport / stiri Sport9 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Aurul l-am vazut, straluceste in saitroc!

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 23:37

Aurul l-am vazut, straluceste in saitroc!Cine este interesat sa vada pe viu cum se "culeg" firele de aur din albia unui rau este asteptat la "Casa cautatorilor de aur" din satul Stanija, comuna Buces. Un mestesug vechi de mii de ani, de cautare a aurului aluvionar cu saitrocul, a prins din nou viata in mainile geologului Georgeta Dulgheru, urmasa lui Ioan Catalina, octogenarul cunoscut ca singurul explorator de aur aluvionar autorizat din tara.

Un permis unicat in Romania

De putin timp, geologul Georgeta Dulgheru, presedintele Asociatiei "Casa cautatorilor de aur" a obtinut permisul de exploatare a metalului pretios din albiile raurilor de la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM). Primii care au vazut cu propriii ochi cum firisoarele de aur se desprind din nisipul aluvionar si stralucesc in saitroc au fost elevii din Stanija. De asemenea, in ultimele saptamani, turisti din tara si strainatate au venit sa vada cum se practica acest mestesug, vechi de milenii.

"Obtinerea permisului a fost necesara pentru a le arata turistilor cum se practica mestesugul cautarii aurului aluvionar. Un prim eveniment, *Zilele Aurarului*, la care am facut aceste demonstratii, l-am avut in august, cu copiii din Buces. In plus, le-am oferit lectii de istoria mineritului, pentru ca in zona putem vedea vechi lucrari miniere. Suntem deschisi pentru toti oamenii care sunt curiosi sa vada acest mestesug. Aurul l-am vazut, straluceste in saitroc", a declarat Georgeta Dulgheru, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Geologul Georgeta Dulgheru ..

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Pui: comuna mare, dar ocolita de topografi

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 23:37

Pui: comuna mare, dar ocolita de topografiIn momentul de fata, lucrarile de cadastrare gratuita din cadrul Programului National de Cadastru si Carte Funciara (PNCCF) se desfasoara in 198 de localitati din toata tara, iar in alte sute sunt pe cale sa inceapa. Totusi, exista si multe cazuri in care administratiile publice intampina greutati din pricina ca topografii nu sunt interesati sa se inhame la intregul proces funciar. La fel se intampla si la Pui, comuna mare atat ca intindere, cat si din punct de vedere al numarului de locuitori.

"Pana in anul 2023, toate terenurile si cladirile neinscrise in evidentele oficiale urmeaza sa fie cadastrate gratuit. Cam acesta e obiectivul statului roman. Problema este ca banii alocati programului pentru exercitiul 2017-2018, mai exact plafonul de 150.000 de lei, nu sunt considerati suficienti pentru munca depusa de societatile de topografie si patim si noi ca si alte comune hunedorene: inca suntem in cautare de topografi. Terenurile sunt divizate, topografii au contractat lucrari pe la autostrada sau in regim privat, pe sume mari, asa ca nu ne aflam printre optiunile lor. Am inceput din prima etapa, atunci reusind sa acoperim ceva parcele din suma alocata in 2016, dar acum nu se mai vrea. Satul unde am lucrat atunci a fost un exempu fericit (Rusor), parcelele fiind grupate, asa ca le-a convenit si topografilor. Comuna noastra are o intindere de 23.000 de hectare, deci e vorba de suprafata, nu gluma. Din acestea, aproximativ 7.000-8.000 de hectare sunt padure, dar restul ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Sute de gospodarii din judet, tinute in intuneric de patru zile

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 23:36

Sute de gospodarii din judet, tinute in intuneric de patru zileNatalia Bumbac

De patru zile, sute de gospodarii din mai multe localitati din judet sunt tinute in bezna. Furtuna de duminica, 17 septembrie, a avariat pe alocuri liniile de distributie a energiei electrice, iar compania care le gestioneaza, Enel Distributie, pare a fi depasita de situatie.

"Toate proviziile pe iarna s-au alterat"

In aceste zile, zeci de oameni plini de disperare au sunat la redactia cotidianului nostru, cerandu-ne ajutorul. Din Dobra, Baita sau Gurasada, toti erau revoltati de lipsa curentului electric, dar si de promisiunile nerespectate ale celor de la Enel. Diana Davanca din Dobra a fost una dintre ei. Femeia ne-a spus ca a sunat si a vorbit de mai multe ori cu reprezentantii companiei private pentru a-i intreba cand vor ajunge la Dobra, i s-a raspuns ca vor veni, dar nu au mai ajuns.

Totusi, cea mai trista situatie pe care am aflat-o a fost cea a lui Marin Costea, din Popesti, localitate de sub coasta municipiului resedinta de judet. Barbatul a venit personal la redactie, pentru ca nici nu avea de unde sa ne sune, telefonul mobil fiindu-i descarcat. In varsta de 73 de ani, ramas singur, copiii fiindu-i plecati in strainatate, barbatul ne-a spus cu lacrimi in ochi ca toate proviziile lui pentru iarna s-au alterat. Avea plina lada frigorifica cu legume, fructe si carne congelata, cat sa-i ajunga pentru anotimpul rece. Acum, nici nu mai are putere sa deschida lada, pentru a vedea cum munca lui s-a dus pe apa Sambetei. Marin Costea se tot intreaba cum ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Tanar pus la pamant dintr-un pumn, in benzinarie

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 23:36

Tanar pus la pamant dintr-un pumn, in benzinarieAdriana Nastase

Un barbat de 42 de ani, din Cugir, s-a ales cu dosar penal pentru lovire, dupa ce l-a agresat pe un sofer din comuna Beriu intr-o benzinarie din Orastie. Filmuletul acestei intamplari a fost postat pe Internet, iar de aici nu a mai fost decat un simplu pas ca politistii sa intervina.

Totul s-a petrecut rapid, intr-o benzinarie pe DN7, pe raza municipiului Orastie. Tanarul de 21 de ani din comuna Beriu a fost lovit in cap de catre un barbat. Se pare ca cei doi s-au sicanat in trafic inainte si de aici toata aceasta grozavie care se putea termina si mai prost.

"Politistii fiind sesizati de urgenta, la fata locului s-a deplasat o patrula de ordine publica, iar in urma cercetarilor s-a stabilit ca un tanar in varsta de 21 de ani, din comuna Beriu, a fost lovit in zona capului de catre un barbat de 42 de ani, din judetul Alba. Conflictul dintre cei doi ar fi pornit de la o sicanare in trafic, pe DN 7, cei doi oprind autoturismele pe care le conduceau in incinta statiei de carburanti pentru a avea o discutie, care, din pacate, a degenerat. Tanarul in varsta de 21 de ani a fost transportat cu o ambulanta la UPU Orastie, in vederea acordarii ingrijirilor medicale, iar prezumtivul agresor, care a parasit locul faptei inainte de sosirea echipajului de ordine publica, a fost identificat la scurt timp in trafic, pe o strada din municipiul Orastie, cu sprijinul unui echipaj de politie rutiera si condus la sediul subunitatii de politie, pentru cercetari", se arata ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Dosarul lui "Adi Bocseru" merge in instanta cu acuzatii mai putine

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 23:36

Dosarul lui "Adi Bocseru" merge in instanta cu acuzatii mai putineCunoscutul cautator de comori antice din judet, Adrian Stoicoi (foto), zis "Adi Bocseru", a fost trimis din nou in judecata.

Ieri, Tribunalul Hunedoara a dispus trimiterea in judecata de fond a dosarului in care Stoicoi este acuzat de spalare de bani. Decizia instantei a fost luata in urma parcurgerii procedurii de Camera preliminara si nu este definitiva, putand fi contestata in termen de trei zile de la publicare.

De precizat este faptul ca rechizitoriul a fost trimis in instanta pentru a doua oara de procurori, dupa ce a fost inapoiat la Parchet pentru a fi refacut. Initial, Stoicoi avea mai multe acuzatii, de care se pare ca a scapat, una dintre ele fiind cea de complicitate la furt de bunuri de patrimoniu.

Adrian Stoicoi a fost pus sub acuzare si arestat in acest dosar in luna mai 2016, domiciliile sale fiind perchezitionate de oamenii legii. In rechizitoriul procurorilor, barbatul este prezentat ca "un cunoscut braconier al siturilor arheologice din Muntii Orastiei, fiind implicat, alaturi de alti suspecti, in descoperirea si sustragerea mai multor tezaure arheologice apartinand Patrimoniului Cultural National, bunuri care, prin intermediul unor filiere interne si internationale, au reusit sa le valorifice pe piata neagra a antichitatilor din Europa". Anchetatorii amintesc faptul ca Stoicoi a mai fost judecat intr-o alta cauza, in care a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Statiunea Geoagiu-Bai a gazduit dezbaterea pe tema Legii Turismului cu turoperatorii din regiunea Vest

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 23:36

Statiunea Geoagiu-Bai a gazduit dezbaterea pe tema Legii Turismului cu turoperatorii din regiunea VestMagdalena Serban

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a fost prezent ieri in Statiunea Geoagiu-Bai (Hotel Germisara), unde alaturi de Dorel Bretean - subprefectul judetului Hunedoara, Daniel Andronache - vicepresedinte al CJ Hunedoara, secretarul de stat in cadrul Ministerului Consultarii Publice si Dialogului Social - Vicentiu Stir, reprezentanti ai autoritatilor publice si ai mediului de afaceri din judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis, a participat la o dezbatere pe tema proiectului Legii Turismului.

Si-au spus ofurile

Printre subiectele ridicate la fileu ministrului Dobre de catre cei prezenti a fost problema cazarii la negru. De asemenea, au fost evidentiate carentele existente in definirea turismului rural, cu prea putine referiri directe in textul de lege, necesitatea unor reglementari clare pentru cazarea oferita de unele gospodarii taranesti si stabilirea unui cadru de functionare a acestora. S-a aratat ca actualul cod fiscal este mai mult o opreliste birocratica in desfasurarea unei astfel de activitati. S-a cerut prelungirea plafonului de 30 de zile alocat turismului medical, data fiind cazuistica medicala, ce are destule exemple in care perioada atribuita unor tratamente a fost cu mult mai mare. Reprezentantii operatorilor din turism prezenti la dezbatere au mai cerut inlocuirea termenului de "pret" din textul de lege, cu cel de "tarif", preturile presupunand prestarea unui serviciu sau comercializarea de marfuri. S-a mai aratat ca site-urile ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Judetul Hunedoara s-a calificat in procesul de selectie pentru un program-pilot privind digitalizarea intregului act educational

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 23:36

Judetul Hunedoara s-a calificat in procesul de selectie pentru un program-pilot privind digitalizarea intregului act educationalUltimele studii arata ca economiile din intreaga lume mizeaza pe creativitate, inovatie si colaborare, iar locurile de munca sunt tot mai mult centrate pe rezolvarea problemelor si analizarea eficienta a informatiilor. In plus, tehnologia inlocuieste din ce in ce mai mult munca manuala.

Asadar, in aceasta noua tendinta, educatia trebuie sa se adapteze cerintelor pietei, iar accesul copiilor la un invatamant digital sa devina o prioritate. Studiul "Survey of Schools, ICT in Education", realizat de Comisia Europeana cu privire la folosirea instrumentelor IT in scoli, arata faptul ca cel mai mare obstacol in calea digitalizarii procesului de invatamant il reprezinta lipsa echipamentelor adecvate, dar si a pregatirii profesorilor in acest domeniu.

Judetul Hunedoara a reusit sa se califice in procesul de selectie demarat de Ministerul Educatiei pentru programul-pilot privind digitalizarea intregului act educational. Acest proiect ar fi un pas extrem de important pentru invatamantul hunedorean. Toti elevii claselor V-XII ar urma sa primeasca tablete, de asemenea, profesorii vor primi laptopuri, se va preda pe table inteligente, in fiecare clasa vor exista videoproiectoare si ecrane de proiectie, invatamantul profesional va avea imprimante 3D, wireless in toate scolile.

In urma selectiei, scrierea si implementarea proiectului vor fi realizate de catre Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara, Consiliul Judetean, in colaborare cu Ministerul Educatiei.

Avem in Romania copii si ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Juniorii de la CFR Simeria, invingatori inca o data in fata Orastiei

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 19:35

Juniorii de la CFR Simeria, invingatori inca o data in fata OrastieiEchipele de juniori Under 17 si Under 19 de la CFR Simeria au castigat duelurile cu trupele similare ale clubului Dacia Orastie, din cadrul etapei preliminare a campionatului national. La fel ca si in tur, cele doua grupari feroviare au invins categoric, dar nici una nu mai are sanse de calificare in Liga Elitelor.

Al treilea succes pentru juniorii Under 17

In partida juniorilor Under 17, CFR Simeria a castigat cu 5-1, obtinand a treia victorie din acest sezon. In clasament, echipa lui Ciprian Pepenar ocupa locul 4, cu 9 puncte, la mare distanta de liderul ACS Poli Timisoara, care are 19 puncte, cu trei etape inaintea finalului acestei competitii. Dacia Orastie nu a acumulat nici un punct, ocupand ultimul loc al seriei.

Simeria va primi vizita liderului

La juniori Under 19, CFR Simeria s-a impus cu 5-2 si a urcat o pozitie in clasament, ocupand locul 2, cu 12 puncte. Seria este dominata de ACS Poli Timisoara, care conduce ierarhia cu maximum de puncte, 21. Dacia Orastie incheie plutonul, cu doar doua puncte acumulate. In runda viitoare, CFR Simeria va primi vizita celor de la ACS Poli Timisoara iar Dacia Orastie va evolua in deplasare, pe terenul celor de la LPS Banatul Timisoara. (Ovidiu Manastire)

Sport / stiri Sport2 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Lupta in trei pentru sefia Ligii a V-a

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 19:35

Lupta in trei pentru sefia Ligii a V-aGruparile Magura Pui, AS Santamaria Orlea si Unirea General Berthelot sunt singurele echipe care au maximum de puncte dupa disputarea a trei etape din acest sezon al celui mai mic esalon fotbalistic judetean. Cele trei formatii din localitati apropiate orasului Hateg par sa duca lupta pentru castigarea Ligii a V-a.

Meci spectaculos la Santamaria Orlea

Lider inca de la inceputul sezonului, Magura Pui a mai obtinut o victorie categorica. Trupa antrenata de Ovidiu Ciolea a trecut de Ponorul Vata cu 4-0, Paul Apati reusind o "tripla". Un meci spectaculos, cu goluri multe, s-a jucat la Santamaria Orlea, gruparea gazda invingand pe Agrocompany Bacia cu 6-4. Echipa din comuna aferenta Hategului a intors rezultatul dupa ce a fost condusa cu 3-0 la pauza si cu 4-2 pe parcursul reprizei secunde. Fara probleme s-a impus Unirea General Berthelot, in fata celor de la Foresta Lunca, echipa antrenata de Emanuel Baiconi urcand pe locul 3, cu maximum de puncte, insa doar dupa doua meciuri jucate.

Trupele din Criscior, victorii identice

Echipele din Criscior au obtinut la randul lor victorii clare, cu acelasi scor 6-1. Metalul a invins pe propriul teren pe Victoria Dobra iar Zarandul s-a impus in deplasare, pe terenul celor de la CS Ghelari, o echipa ce incepuse campionatul cu doua victorii. Singura remiza a etapei s-a inregistrat la Bretea Romana, intre Sargetia si CS Comunal Ilia.

Liga a V-a, etapa a III-a

Unirea General Berthelot - Foresta Lunca 4-0

Metalul Criscior - Victoria Dobra ...

Sport / stiri Sport3 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Marcos Angulo: "Sunt mandru de jucatorii mei!"

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 19:35

Marcos Angulo: "Sunt mandru de jucatorii mei!"Dupa prima mare victorie a sezonului, 6-2 pe terenul lui United Galati, Autobergamo a devenit lider solitar in clasamentul Ligii I de futsal. Antrenorul devenilor, Marcos Angulo, s-a declarat foarte multumit de prestatia echipei sale si a explicat cum a gandit tactic duelul de la malul Dunarii.

"La Galati nu va mai invinge nici o echipa!"

Autobergamo Deva a demonstrat inca o data ca este echipa numarul unu in futsalul romanesc dupa victoria categorica de pe terenul vicecampioanei editiei trecute, United Galati. La final, antrenorul alb-visiniilor, Marcos Angulo, si-a laudat echipa pentru prestatia din derbi si a afirmat ca la Galati greu se va mai impune cineva. "A fost un meci foarte dificil pentru ca, dupa parerea mea, Galati este in acest sezon un adversar foarte puternic. Au trei brazilieni in lot, au un nou antrenor si jucatori noi iar atmosfera de acolo este extraordinara. Sunt foarte mandru de jucatorii mei, pentru ca anul acesta nu cred ca va mai invinge cineva pe terenul lui United. Ei au meritat aceasta victorie, ne-am simtit foarte bine impreuna, am luptat impreuna", a spus tehnicianul spaniol.

"Meciul s-a schimbat total dupa ce am jucat fara portar!"

Chiar daca duelul de pe malul Dunarii a avut multe momente de echilibru, devenii s-au impus la final categoric iar Marcos Angulo a explicat cum a gestionat momentele cheie ale jocului. "Am avut unele mici probleme la inceput, pentru ca fiecare jucator incerca sa castige partida individual. Dupa 10 minute au ...

Sport / stiri Sport4 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Zilele Maghiare din judetul Hunedoara

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 23:36

Zilele Maghiare din judetul HunedoaraCea de-a VIII-a editie a Zilelor Maghiare din judetul Hunedoara se va desfasura in acest an intre 22 septembrie - 2 octombrie sub egida Anului Evenimentelor Comunitare, program lansat de UDMR Hunedoara.

Timp de 11 zile, in cadrul Zilelor Maghiare din judetul Hunedoara se vor desfasura 62 de manifestari, in 11 localitati. Motto-ul ales pentru anul acesta este "Alege!".

"Anul 2017 in judetul Hunedoara este anul evenimentelor comunitare. Sunt constient de volumul mare de munca necesar pentru pregatirea Zilelor Maghiare, care este cel mai important eveniment al comunitatii noastre in judetul Hunedoara si tocmai de aceea sunt mandru de echipa de organizatori. In acelasi timp, sunt bucuros ca Zilele Maghiare sunt asteptate atat de membrii comunitatii maghiare, cat si de romani. Sper ca si editia a opta va avea succes! Asteptam oaspeti din toata Transilvania, dar si din Ungaria, si imi doresc ca acestia sa se simta acasa la Zilele Maghiare din judetul Hunedoara. Ca in fiecare an, ne prezentam si acum cu traditiile si valorile noastre in fata comunitatii romane, sarbatorind impreuna si cu aceasta intr-un mod firesc in spatiul public. Membrilor comunitatii maghiare le doresc sa-si faca timp si sa participe la manifestari cu multa bucurie pentru ca Zilele Maghiare sunt, in primul rand, pentru ei, pentru afirmarea identitatii maghiare si pentru a simti forta comunitatii", a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler, presedintele UDMR Hunedoara.

"Am ales acest motto, care arata faptul ...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Furtuna a provocat pagube de peste 500.000 de lei doar la institutiile publice

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 23:36

Furtuna a provocat pagube de peste 500.000 de lei doar la institutiile publiceAutoritatile au incheiat evaluarea pagubelor suferite de institutiile publice din judet in urma fenomenelor meteo extreme de duminica, 17 septembrie.

Din datele oferite de subprefectul judetului, Dorel Bretean, in total, au fost constatate si validate pagube in opt localitati din judet, cea mai mare fiind in municipiul resedinta de judet. In principal, furtuna a afectat partial sau in totalitate acoperisurile unor institutii de invatamant.

"Comisia infiintata ca urmare a ordinului prefectului a validat pagube in opt unitati administrativ teritoriale, in valoare totala de 611.669 de lei: Deva - 558.000 lei, Baia de Cris - 3.190 lei, Bulzesti - 7.584 lei, Criscior - 2.580 lei, Harau - 15.000 lei, Lapugiu de Jos - 16.400 lei, Soimus - 7.600 lei si Vata de Jos - 1.315 lei. Proiectul de hotarare si notele de fundamentare au fost transmise catre Guvern si, cel mai probabil, va fi supus aprobarii in sedinta de maine (n. r. 20 septembrie) a Cabinetului. Banii vor fi acordati din fondul de urgenta al Guvernului", a declarat Dorel Bretean.

Comisia care a stabilit pagubele provocate de vijelie a fost formata din reprezentanti ai ISU, IJC si SGA Hunedoara. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Hotii au spart un magazin de telefonie mobila

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 23:36

Hotii au spart un magazin de telefonie mobilaHotii au dat din nou lovitura in municipiul Hunedoara. Un punct de desfacere al unei companii de telefonie mobila, situat pe Bulevardul Corvin, in plin centrul orasului, a fost pradat ieri dimineata. Deocamdata, politistii nu au reusit sa prinda autorii acestei fapte, cercetarile fiind in curs de desfasurare.

"Politistii au fost sesizati in data de 19 septembrie, in jurul orei 04.00, despre un furt produs la un punct comercial din municipiul Hunedoara. Din primele cercetari s-a constatat ca autorii au intrat prin efractie in interiorul magazinului, spargand un geam. Au fost furate mai multe telefoane mobile, valoarea estimata a prejudiciului ajungand la 9.000 de lei. Politistii au intocmit dosar penal pentru furt calificat sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Hunedoara", a declarat comisarul Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara.

In ultimele luni, in municipiul Hunedoara au avut loc alte doua astfel de furturi. La inceputul lunii mai, casieria de la Castelul Corvinilor a fost sparta, iar hotul a plecat cu incasarile de pe mai multe zile in valoare de 170.000 de lei. In acest caz, dosarul de furt calificat a fost trimis in judecata, invinuit de producerea faptei fiind Gabriel Gal, un barbat din municipiul Hunedoara. O alta spargere s-a dat in iunie la o casa de schimb valutar situata in centrul municipiului, din seiful unitatii fiind furati 80.000 de euro, autorii furtului nefiind inca prinsi. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Pedepse drastice pentru concubinii criminali

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 23:36

Pedepse drastice pentru concubinii criminaliMaximilian Ganju

Judecatorii Tribunalului Hunedoara au ajuns la un verdict in dosarul celor doi concubini care si-au ucis in bataie fetita de trei ani. Pedepsele dictate de magistrati sunt drastice, insa pot fi atacate cu apel.

Magistratii Tribunalului Hunedoara i-au condamnat pe Vijai Silvian Vaduva si Lucia Eugenia Halasz la inchisoare cu executare, in dosarul in care au fost judecati pentru ca si-au batut fetita de trei anisori pana la moarte. Vijai Vaduva a primit opt ani de inchisoare cu executare si interzicerea pe o perioada de cinci ani a mai multor drepturi, printre ele si cel de a fi parinte ori tutore. Iubita lui, Lucia Eugenia Halasz, a primit mai multe pedepse, magistratii tinand cont si de faptul ca tanara si-a abuzat, pe langa minora decedata, si copiii care au supravietuit. Astfel, femeia de 20 de ani, din Lupeni, a primit o condamnare de 11 ani de inchisoare din care opt ani pentru lovituri cauzatoare de moarte, iar restul pentru rele tratamente aplicate minorului ori alte violente.

Potrivit presedintelui Tribunalului Hunedoara, judecatorul Mihaela Timisan, pentru cei doi inculpati a fost mentinuta si starea de arest preventiv. Magistratul care s-a ocupat de dosar a mai decis ca acestia sa plateasca si daune morale catre cei doi minori ramasi in viata.

Vijai Silvian Vaduva si Lucia Eugenia Halasz, cei doi concubini criminali din Lupeni, au fost trimisi in judecata dupa ce si-au batut fetita de trei ani pana cand au omorat-o. S-au enervat pe copila pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Seful Politiei judetene, in proces cu jurnalistul Robert Vagner

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 23:36

Seful Politiei judetene, in proces cu jurnalistul Robert VagnerIeri, la Tribunalul Hunedoara a avut termen de judecata procesul in care comisarul sef Liviu Gabriel Dumitru (foto sus), seful IPJ Hunedoara, l-a chemat in judecata pe jurnalistul Robert Vagner (foto jos), din Valea Jiului, obiectul dosarului fiind o actiune in constatare.

Dezbaterea a fost deschisa de cererile in probatiune ale avocatilor celor doua parti din proces. Ambii aparatori au solicitat admiterea unor martori in dosar si a probei interogatoriului, instanta urmand sa se pronunte cu privire la admisibilitatea acestor cereri. In continuarea sedintei de judecata a fost audiat Robert Vagner, intrebarile referindu-se la activitatea sa de jurnalist.

Litigiul din instanta a plecat de la publicarea mai multor anchete in care este vizat seful IPJ Hunedoara de catre Robert Vagner pe un site de stiri on-line, acesta fiind si colaborator al unei televiziuni nationale de stiri. (N. Bumbac)

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Nu s-a mai intamplat asa ceva. Ce spune seful Statiei Meteo Deva despre furtuna care s-a abatut asupra judetului
La Statia Meteo Deva s-au inregistrat date record, duminica dupa-amiaza, cand a avut loc furtuna ...
Hunedoreni implicati intr-un accident rutier, soldat cu o persoana decedata
Doua persoane au ajuns la spital cu leziuni corporale si un barbat a decedat in urma unui accident ...
Accident cu trei victime in intersectia de la Santuhalm
Ieri, la intersectia DN 7 Deva - Simeria cu drumul judetean care face legatura cu municipiul ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor