Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.310 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Dosarul stramutat al lui Molot a ajuns la Tribunalul Alba

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:40

Dosarul stramutat al lui Molot a ajuns la Tribunalul AlbaDosarul in care Molot (foto) a atacat in instanta de contencios-administrativ ordinul emis de Prefectura Hunedoara, prin care s-a constatat incetarea de drept a mandatului sau de presedinte al Consiliului Judetean inainte de termen, a ajuns la Tribunalul Alba.

Acest lucru a fost necesar dupa ce Molot a cerut si a obtinut stramutarea dosarului de la Tribunalul Hunedoara, unde a fost inregistrat initial, la o alta instanta de acelasi grad. Cererea s-a judecat la Curtea de Apel Alba Iulia in data de 13 martie.

"Dosarul a fost transmis de la Tribunalul Hunedoara si a ajuns astazi (n. r. 26 martie) la Tribunalul Alba. Urmeaza sa fie distribuit unui complet de judecata, care va da termen pentru sedinta de judecata", a afirmat Sorina Cristorian, purtatorul de cuvant al Tribunalului Alba. (N. Bumbac)

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Arestul preventiv al lui Simota s-a decis la Tribunalul Hunedoara

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:40

Arestul preventiv al lui Simota s-a decis la Tribunalul HunedoaraIeri, magistratii Tribunalului Hunedoara au decis mentinerea in arest preventiv a lui Alin Simota (foto) si sub control judiciar a altor 14 inculpati. Este vorba de dosarul instrumentat de procurorii DIICOT - ST Alba Iulia in vara anului trecut, ale caror cereri s-au judecat pana in prezent la Tribunalul Alba.

Decizia data de magistratii hunedoreni nu este definitiva si poate fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare. Persoanele care apar pe portalul instantei ca fiind inculpati in acelasi dosar cu afaceristul din Valea Jiului sunt: Mihaela Preda, Flavia Draghici, Carmen Daniela Fage, Marioara Capalnean, Corina Tiberia Barlad, Natalia Mariana Panduru, Mihaela Ramona Acs, Mihai Andrei Grozea, Dorin Smadoi, Gheorghe Dragomir, Gheorghe Raul Pintilie, Ion Tocila, Andrei Borca, Maria Mirela Simota.

Principalele acuzatii aduse de procurori in acest dosar sunt initierea si constituirea unui grup infractional organizat in scopul comiterii mai multor infractiuni economice, Simota fiind capul acestei grupari. Conform comunicatului emis de DIICOT din 7 august 2014, dintre membrii gruparii infractionale, Mihaela Preda, Mariana Panduru, Flavia Draghici, Gheorghe Dragomir si Gheorghe Raul Pintilie erau oamenii de incredere ai lui Simota. Acestia l-ar fi ajutat in savarsirea mai multor infractiuni economice, in urma carora statul a fost prejudiciat cu 10 milioane de lei. Activitatile se desfasurau prin mai multe firme detinute de afaceristul petrosanean.

Publica in:Facebook ...

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Kosoni de aur recuperati de peste hotare

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:40

Kosoni de aur recuperati de peste hotareProcurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia au obtinut din Regatul Belgiei, in intervalul decembrie 2014 - februarie 2015, prin cooperare judiciara internationala, repatrierea a trei monede Koson din aur, care au parasit ilegal teritoriul Romaniei. "Loturile monetare provin din tezaure de monede Koson si pseudo-Lysimach, sustrase din situl arheologic Sarmizegetusa Regia si vor fi depuse pentru examinare, in Tezaurul Muzeului National de Istorie a Romaniei (MNIR), Bucuresti.

Repatrierea monedelor reprezinta finalizarea cu succes a peste doi ani de munca in cadrul cooperarii judiciare internationale. Mai sunt in curs de repatriere, conform dispozitiei autoritatilor competente, cate doua monede Koson din aur din Polonia si Spania", se arata intr-un comunicat transmis de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

Nu este singura actiune a procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia incheiata cu succes in care au recuperat diverse obiecte de patrimoniu. In perioada 2007 - 2015, au coordonat alte 15 operatiuni de recuperare a bunurilor culturale reprezentand tezaure arheologice de patrimoniu care au parasit ilegal teritoriul Romaniei. "Bunurile au fost repatriate prin aplicarea conventiilor internationale, din urmatoarele state: Franta, Elvetia, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Spania si Statele Unite ale Americii. Ca urmare a acestor actiuni, Patrimoniul Cultural National a fost reintregit cu urmatoarele bunuri culturale, recuperate ..

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Pompierii au fost pacaliti de fum

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:40

Pompierii au fost pacaliti de fumIeri, in jurul orelor 11.00, pompierii de la Detasamentul din Deva au fost alertati cu privire la un incendiu care a izbucnit la un apartament situat la etajul sase al unui bloc de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiu.

Sositi la fata locului, pompierii au incercat sa urce scara blocului pentru a ajunge la locuinta de unde iesea fum pe geamul de la bucatarie. Doar ca acest lucru nu a fost posibil, desi erau echipati cu masti cu oxigen, pentru ca si casa scarii era inundata cu fum. Astfel, singura solutie pentru a putea intra in apartament a fost sa urce prin exterior, folosindu-se de scara de interventie din dotarea autospecialelor. Dupa ce au reusit sa intre in locuinta, pompierii au constatat ca sursa incendiului vine din alta parte.

"Incendiul a fost provocat de catre un locatar din bloc care a uitat o lumanare aprinsa intr-o boxa situata la etajul patru. In incaperea respectiva erau mai multe obiecte care au luat foc, iar fumul a inundat coloana de aerisire ale carei guri au fost acoperite de unii proprietari, iar de altii nu. Locuinta de la sase nu avea acoperite canalele de aerisire, astfel incat fumul a inundat apartamentul, de unde s-a creat si confuzia ca incendiul s-ar manifesta in locuinta de la etajul sase", a explicat capitanul Bogdan Danaiata, purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara. Potrivit aceleiasi surse, nu au fost inregistrate pagube majore rezultate din incendiu, in boxa fiind doar lucruri vechi. Pagubiti au fost doar proprietarii al caror apartament a ...

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

C.A.R. VULCAN, PE URCUSUL PERFORMANTEI

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:40

C.A.R. VULCAN, PE URCUSUL PERFORMANTEICasa de Ajutor Reciproc Vulcan a fost infiintata la data de 16 august 1990. Cu un efectiv de 275 membri la finele anului 1990, activitatea Casei de ajutor reciproc a cunoscut o dezvoltare echilibrata si continua, astfel ca la finele anului 2014, efectivul a ajuns la peste 1.800 membri care au apreciat serviciile diversificate oferite. Aceasta este si explicatia faptului ca intre membri, pe langa salariati se afla pensionari, intreprinzatori particulari, liber profesionisti, precum si alte persoane care realizeaza venituri de natura salariala sau asimilate.

Ca orice organism sanatos, CAR Vulcan a inregistrat in cei 25 de ani de existenta progrese modeste dar continue. Ar fi dificil sa prezentam realizarile in acest interval de timp, motiv pentru care mentionam ca incepand din anul 2010 si pana in prezent, efectivul membrilor a fost pe un trend crescator, atingand la sfarsitul anului 2014 numarul de 1.864 de membri.

Referitor la datele financiare, evolutia este mai pronuntata. Astfel, fondurile sociale ale membrilor cresc de la 4,8 milioane lei in 2010 la 7,6 milioane lei in 2014, imprumuturile acordate, cunosc si ele o evolutie de la 3,4 milioane lei la peste 4,8 milioane lei in cei cinci ani analizati, tot ca rezultat al dezvoltarii, activele totale ale Casei au crescut de la 6,1 milioane lei in anul 2010, la 9,4 milioane lei in decembrie 2014.

Capitalurile proprii ale CAR Vulcan au cunoscut o evolutie pozitiva in cei cinci ani la care facem referire. Astfel, de la 1,28 ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

C.A.R. CRISANA BRAD POATE DEVENI SI CASA TA

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:40

C.A.R. CRISANA BRAD POATE DEVENI SI CASA TAIn conditiile ascutirii competitiei dintre multitudinea de participanti in piata creditului pentru nevoi personale, prin ce se distinge oferta caselor de ajutor reciproc? In primul rand, prin faptul ca toti membrii sunt participanti activi la existenta si functionarea acesteia. In al doilea rand, prin faptul ca au control nemijlocit asupra activitatii Casei. Si, aspectele cele mai importante, au acces la imprumuturi in conditiile cele mai avantajoase, in deplin acord cu respectarea legislatiei nationale, iar siguranta fondurilor banesti este deplina.

Un grup de oameni activi au constituit C.A.R. a Sindicatelor Bradene I.F.N., care a luat fiinta in anul 2002, pe langa S.C. Volane Brad, actuala S.C. Key Safety Systems-Ro S.R.L., intreprinderea asigurand sediul Casei si un numar important de membri, majoritatea tineri, cu o medie de varsta de aproximativ 30 de ani, cu importante nevoi materiale, acut resimtite la primii pasi facuti in viata de familisti.

Inca de la infiintare, functionand intr-un sediu improvizat, Casa, cunoscand nemijlocit nevoile sociale majore, specificitatea acestora in functie de categoriile de varsta, de consecintele reformarii societatii si economiei. Ea a dezvoltat un sistem de acordare a imprumuturilor cu cele mai avantajoase dobanzi, simplificand la maximum procedurile de acordare a acestora. Activitatea Casei a avut ca temei inca de la infiintare operativitatea, cererile de imprumut fiind analizate in ziua in care au fost depuse, imprumuturile ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Ce spun expertii despre sistemul judetean de gestionare a deseurilor

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:40

Ce spun expertii despre sistemul judetean de gestionare a deseurilorIn urmatoarea perioada, vor fi organizate licitatiile pentru desemnarea operatorilor care vor functiona la deponeul ecologic de gunoi de la Barcea Mare. Autorizatia de construire a obiectivului a fost eliberata, sustine Dorin Gligor, vicepresedintele CJ Hunedoara, ca atare, investitia poate demara in forta. Pentru a afla mai multe amanunte in legatura cu proiectul cofinantat cu fonduri europene, am discutat cu Ioan Prip, directorul executiv ADI - Deseuri Hunedoara, Alexei Atudorei, expert tehnic, membru in conducerea Asociatiei Internationale a Deseurilor Solide si Calin Trelea, expert institutional in cadrul acestei investitii.

Alexei Atudorei: Proiectul de management integrat al deseurilor se face pe baza unor legi, ghiduri, care iau in considerare date existente, anumite criterii. Este vorba despre numarul populatiei, densitatea pe kilometru patrat, cantitatea de deseuri generate de cetateni, infrastructura existenta, veniturile populatiei si plata pe care trebuie sa o faca pentru acest serviciu. Conditia de baza de la care se pleaca este suportabilitatea populatiei, care este de 1,8 la suta din veniturile celor mai saraci (deci la cea mai mica). S-a incheiat un contract intre Ministerul Mediului, o firma din Grecia si alta din Bucuresti, astfel incat s-a ajuns la concluzia ca in judetul Hunedoara se preteaza sa functioneze patru zone de unde operatorii vor colecta deseurile si le vor transporta la deponeul de la Barcea Mare. Asta, tinand cont de toate cele amintite, dar ...

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

97 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:38

97 de ani de la Unirea Basarabiei cu RomaniaConform Tratatului de la Bucuresti din anul 1812, dintre Rusia si Turcia, partea dintre Prut si Nistru a Principatului Moldovei a intrat in componenta Rusiei pana in anul 1918, cu exceptia perioadei 1856-1877. Unirea Basarabiei cu Romania votata la data de 27 martie/9 aprilie 1918 de catre Sfatul Tarii, Parlamentul Republicii Democratice Moldovenesti, reprezinta inceputul procesului unionist din acel an.

Dupa inlaturarea tarismului in februarie 1917 si realizarea armistitiului Rusia si Puterile Centrale, in Basarabia au fost convocate numeroase adunari si congrese ale reprezentantilor diferitelor clase sociale sau organizatii profesionale pentru discutarea viitorului tarii. S-a convocat un congres al reprezentantilor locuitorilor din mediul rural, organizat in 6-7 februarie 1917, care a votat o motiune pentru autonomia Moldovei dintre Prut si Nistru si formarea unei adunari legislative. Au urmat cateva congrese: ale clerului, invatatorilor si ale soldatilor, toate cerand autonomia pentru fosta gubernie ruseasca. In aprile 1917, a fost creat Partidul National Moldovenesc, sub presedintia lui Vasile Stroescu, printre membri aflandu-se Paul Gore, Vladimir Herta, Pantelimon Halippa si Onisifor Ghibu, ca figuri reprezentative. Partidul, care milita la inceputurile sale pentru autonomia Basarabiei, avea ca organ de presa ziarul "Cuvant moldovenesc", la aparitia caruia au avut o importanta contributie cativa refugiati din Transilvania si Bucovina. In 16 iulie 1917, Comitetul ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

S-au semnat contractele de finantare pentru reamenajarea a doua spatii publice din Deva. Piata Arras si Bulevardul Dacia intra in modernizare

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:38

S-au semnat contractele de finantare pentru reamenajarea a doua spatii publice din Deva. Piata Arras si Bulevardul Dacia intra in modernizareIeri, edilul Devei a semnat cu Agentia de Dezvoltare Regionala Vest contractul de finantare pentru doua dintre cele sase proiecte investitionale prevazute pentru municipiul resedinta de judet. Principalul scop este acela de crestere a atractivitatii spatiilor publice si imbunatatirea gradului de confort urban.

Semnarea contractelor s-a facut in prezenta primarului Petru Marginean si a lui Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest. Este vorba despre proiectele "Amenajare Piata Arras" si "Reabilitarea si refunctionarea spatiului public urban Bulevardul Dacia si zona adiacenta".

In primul caz, cel al Pietei Arras, sau zona Lido, cum mai este cunoscuta, se vor face lucrari de modernizare a 3.550 mp, care cuprind alei pietonale, zone verzi, o piateta si doua fantani. Un lucru important este acela ca spatiul respectiv va fi dotat cu mobilier urban (banci, cosuri de gunoi, rastel pentru biciclete si pergole), va avea un infochiosc, sistem de irigare a spatiilor verzi si retele de utilitati (apa, canalizare si curent). Mai mult decat atat, este cuprinsa in proiect si modernizarea iluminatului public. Valoarea totala a investitiei ajunge la 6.441.384,17 lei, dintre care 6,3 milioane lei este sunt bani nerambursabili, iar durata de implementare este de noua luni. Cel mai probabil, statuia gimnastelor va fi mutata in fata Colegiului National Sportiv "Cetate" Deva, dar pentru flacara olimpica nu sunt inca planuri.

Bulevardul Dacia si zona adiacenta vor beneficia de trotuare noi, ...

Actualitate / stiri Actualitate201 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Consiliul Local Hunedoara a aprobat banii pentru Spitalul municipal

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:38

Consiliul Local Hunedoara a aprobat banii pentru Spitalul municipalIeri, in sedinta de indata a Consiliului Local Hunedoara, a fost supusa aprobarii suma destinata lucrarilor de reparatii la Spitalul Municipal Dr. "Al. Simionescu".

Este vorba despre reparatii capitale la sectiile ATI si Chirurgie. Valoarea finala a investitiei este de 3.230.000 lei. La sectia ATI, primaria urmeaza sa aloce 100.000 lei din bugetul local, in timp ce pentru sectia Chirurgie, doar 17.000 lei. In total, alesii locali au aprobat, cu unanimitate de voturi, 117.000 lei. Restul de bani provin de la Ministerul Sanatatii, care deja a si trimis spitalului pentru anul in curs 1.900.000 lei.

De fapt, lucrarile de reparatii capitale au inceput in urma cu cativa ani, insa din cauza ca proiectul pentru finantare trebuia reactualizat de actuala conducere a unitatii spitalicesti, acestea nu au fost incheiate. De o suma mai insemnata de bani este nevoie la ATI, unde trebuie schimbate aparatele si este necesara asigurarea unor ingrijiri medicale in bune conditii a bolnavilor internati. La Chirurgie, reparatiile au inceput in 2010 si pana acum au fost executate in proportie de 90 la suta.

Astazi va fi semnat contractul cu Directia de Sanatate Publica Hunedoara, pentru ca finantarile se deruleaza prin aceasta institutie, iar luna viitoare va incepe procesul de licitare a lucrarilor. (O. Mihnea)

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Discutii aprinse la intalnirea dintre ADI - Deseuri cu alesii din Deva

Joi, 26 Martie 2015, ora 23:38

Discutii aprinse la intalnirea dintre ADI - Deseuri cu alesii din DevaIntalnirea dintre conducerea ADI- Deseuri Hunedoara cu membrii Consiliului Local Deva pentru a pune la punct anumite aspecte legate de Studiul de oportunitate privind delegarea serviciilor de operare ale "Sistemului de management integrat al deseurilor (SMID)" din judet nu a fost tocmai productiva.

Chiar de la primele replici, reprezentantii celor doua "tabere" si-au dat de inteles unii altora ca sunt pe pozitii ireconciliabile si ca nu sunt dispusi sa lase nimic de la ei. La un moment dat, sedinta s-a transformat intr-o cearta generalizata, iar concluziile au fost ca "ramane asa cum s-a stabilit".

Reprezentantii CL Deva doresc ca odata ce SMID va deveni functional la nivel de judet, iar serviciile de salubritate vor fi delegate catre operatori, sa se tina cont de strategia de salubritate votata de CL Deva in toamna anului 2014. Drept raspuns, conducerea ADI "Deseuri" le-a explicat ca toate cele 69 de unitati teritorial administrative din judet care au aderat la proiect trebuie sa respecte conditiile prevazute in contractul de finantare depus la UE, altfel banii se vor pierde, iar cei care se vor razgandi vor plati.

Indiferent care va fi soarta proiectului si care vor fi avantajele sau dezavantajele cetateanului, un lucru este cert. Toata aceasta poveste se aseamana din ce in ce mai mult cu fabula lui Donici, unde personajele trag o caruta in directii diferite, iar caruta nu se misca din loc. (N. Bumbac)

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Fotbal weekend

Joi, 26 Martie 2015, ora 19:38

Fotbal weekendLiga a III-a, seria a IV-a, etapa a 17-a, astazi, 27 martie, ora 15.00: Nuova Mama Mia Becicherecul Mic - FC Hunedoara; Stiinta Turceni - ACS Viitorul Craiova; Minerul Motru - Pandurii II Targu Jiu; Minerul Mehedinti - ACSO Filiasi 0-3 (la masa verde); Millenium Giarmata - Vulturii Lugoj; maine, 28 martie, ora 15.00: UTA Batrana Doamna - National Sebis; CS Ineu - sta.

Liga a IV-a Hunedoara, etapa a XIX-a: maine, 28 martie, ora 11.30: Retezatul Hateg - Gloria Geoagiu; "U" Petrosani - CSA Aurul Brad; Metalul Criscior Brad - ACS Minerul Uricani; AS Hercules Lupeni - Dacia Orastie 2010; CSM Jiul Petrosani - CS Inter Petrila; CS Vulcan - AS Victoria Calan; duminica, 29 martie, ora 11.30: AS Soimul Baita - Aurul Certej; CNS Cetate Deva - sta.

Liga a V-a Hunedoara, seria I, etapa a X-a (prima a returului), duminica, 29 martie, ora 11.00: Dacia Bosorod - Sargetia Bretea Romana 3-0 (la masa verde, echipa din Bretea s-a retras din campionat); Streiul Baru - Cetate Rachitova; Unirea General Berthelot - AS Santamaria Orlea; Magura 2010 Pui - Cerna Lunca Cernii; CS Ghelari - sta.

Liga a V-a Hunedoara, seria a II-a, etapa a X-a (prima a returului), duminica, 29 martie, ora 11.00: Key Systemsro Ribita - Agrocompany Bacia; Berianul Beriu - Zarandul Criscior; Muresul Pricaz - Minerul Teliuc 3-0 (la masa verde, echipa din Teliuc s-a retras din campionat); Santos Boz - Ponorul Vata; Fotbal Club Ilia - sta.

Liga A Realsport, etapa a 19-a: duminica, 29 martie: Liverpool - A.S. FC. Cristur 3-0 ..

Sport / stiri Sport24 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Opt etape de suspendare si replica arbitrilor

Joi, 26 Martie 2015, ora 19:38

Opt etape de suspendare si replica arbitrilorMarius Haring (foto), portarul echipei de fotbal CS Inter Petrila din Liga a IV-a Hunedoara, a fost sanctionat de Comisia de Disciplina a AJF Hunedoara cu opt etape de suspendare si o amenda de 450 lei. Jucatorul a fost penalizat in urma injuriilor si scuiparii arbitrului Valentin Gavrila (Brad) la partida pierduta in campionat cu CNS "Cetate" Deva.

Runda a 18-a a Ligii a IV-a Hunedoara la fotbal a fost una incinsa, iar arbitrii au aratat nu mai putin de 34 de cartonase galbe si trei cartonase rosii. In urma actelor de indisciplina, cel mai aspru a fost sanctionat Marius Haring, portarul echipei Inter Petrila. Acesta a incasat opt etape de suspendare si o amenda de 450 lei de la Comisia de Disciplina a AJF Hunedoara, din cauza injuriilor si scuiparii arbitrului Valentin Gavrila (Brad) la partida pierduta in campionat cu CNS "Cetate" Deva. De asemenea, jucatorul Viorel Miclean (Aurul Brad) a fost sanctionat cu doua meciuri si 75 lei penalitate sportiva, pentru lovirea cu cotul a unui adversar in fata in lupta pentru minge. La randul sau, jucatorul Alin Borza (CSM Dacia Orastie) a fost suspendat o etapa si a primit o amenda de 25 lei, pentru oprirea unei ocazii clare de a marca prin comiterea unei greseli sanctionabila cu lovitura libera, in meciul cu Jiul Petrosani. In fine, echipa Universitatea Petrosani a fost sanctionata cu 85 lei penalitate sportiva, pentru primirea a 6 avertismente pe parcursul jocului cu Aurul Certej.

Petru Sparios, secretarul executiv al Comisiei ...

Sport / stiri Sport19 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Laura Jurca, in trei finale la Cupa Mondiala de la Doha

Joi, 26 Martie 2015, ora 19:38

Laura Jurca, in trei finale la Cupa Mondiala de la DohaGimnasta Laura Jurca (foto dreapta), legitimata la CNS "Cetate" Deva, s-a calificat in finalele de la barna, sol si paralele, in cadrul concursului de Cupa Mondiala la gimnastica artistica de la Doha (Qatar). A doua reprezentanta a Romaniei, Diana Bulimar (Dinamo Bucuresti), a prins doar finalele de la barna si paralele.

Debutanta intr-un concurs oficial al senioarelor, Laura Jurca a oferit o surpriza de proportii prin clasarea pe primul loc in concursul preliminar de la paralele. Sportiva descoperita de Adela Popa a fost lidera la aparatul care de regula da mari batai de cap tricolorelor, cu nota 13,150, devansandu-le pe frantuzoaica Lucie Perdreau, 13,050 si elvetianca Ilaria Kaeslin, 12,750. Diana Bulimar, care a revenit intr-o competitie oficiala dupa o pauza de noua luni, cauzata de probleme medicale, s-a clasat pe locul patru cu nota 12,550. La sol, Laura Jurca a fost a doua cu nota 13,800, iar cea mai mare nota a fost obtinuta de elvetianca Giulia Steingruber, 14,300. Diana Bulimar s-a clasat pe locul 10, cu 12,900, si va fi rezerva in finala. In calificarile de la barna, Bulimar s-a clasat a treia, cu 13,650, iar Laura Jurca a ocupat locul al saselea, cu 13,250, lidera fiind vietnameza Thi Ha Thanh Phan, cu 14,050. Romania nu a avut nici o reprezentanta la sarituri, unde pe primul loc s-a clasat elvetianca Giulia Steingruber, cu o medie de 14,150 puncte.

Finala de la paralele a avut loc aseara dupa inchiderea editiei, iar cele de la barna si sol se vor desfasura ...

Sport / stiri Sport33 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Decorati de presedintele Romaniei

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 23:41

Decorati de presedintele RomanieiIeri, cu ocazia sarbatoririi Zilei Politiei Romane, doi politisti hunedoreni au fost recompensati pentru realizarile profesionale de exceptie.

Recunoasterea meritelor a venit din partea presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, medaliile au fost inmanate in cadrul unei ceremonii ofciale, care a avut loc la Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara.

In prezenta a peste 250 de politisti si reprezentanti de seama ai judetului, agentului sef principal de politie Dorin Codoban (foto stanga), i-a fost inmanata medalia "SERVICIUL CREDINCIOS", clasa a III-a, cu insemn de pace. De asemenea, agentul sef principal de politie Ioan Dragan (foto drepta) a fost recompensat cu medalia "BARBATIE SI CREDINTA", clasa I, cu insemn de pace. Sustinuti cu ropote de aplauze din partea colegilor, cei doi au primit cu emotie si bucurie insemnele de apreciere a meritelor profesionale de exceptie, venite tocmai din partea presedintelui tarii si oferite cu admiratie si respect de catre comisarul sef Liviu Dumitru, seful IPJ Hunedoara si prefectul judetului, Sorin Vasilescu.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Si in judetul nostru, biserica isi dovedeste utilitatea sociala

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 23:41

Si in judetul nostru, biserica isi dovedeste utilitatea socialaLucrarile de reabilitare la noul sediu al Episcopiei Devei si Hunedoarei s-au incheiat, in prezent acesta fiind in faza de receptie. Banii necesari pentru ducerea la bun sfarsit a lucrarilor au fost asigurati din mai multe surse, cum ar fi donatii din partea persoanelor private, sprijin financiar din partea autoritatilor locale, judetene, dar si centrale si din fondurile proprii ale Episcopiei.

Potrivit purtatorului de cuvant al Episcopiei Devei si Hunedoarei, preotul Gabriel Miricescu, cuantumul venit din partea fiecarei parti care a contribuit la reabilitarea cladirii este greu de stabilit, deoarece banii au fost platiti in transe timp de mai multi ani.

"Cladirea in care va functiona sediul Episcopiei Devei si Hunedoarei a fost donata de catre o singura persoana. Fondurile necesare pentru repararea cladirii au venit din mai multe surse, de la autoritatile locale, judetene si de la secretariatul de stat pentru culte. De asemenea, o parte din lucrari le-am finantat din fonduri proprii, dar si din donatii de la persoane private", a afirmat preotul Gabriel Miricescu. Potrivit acestuia, de la infiintarea Episcopiei Devei si Hunedoarei s-a observat o revigorare a vietii crestine din judet, totodata, fiind intreprinse o serie de actiuni caritabile pentru ajutorarea persoanelor nevoiase.

"Desi se creeaza mai nou un curent de opinie conform caruia se aloca prea multi bani pentru construirea de biserici, pot sa va comunic ca de fiecare data, un astfel de lacas isi demonstreaza in ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Avansari inainte de termen si expozitie de masini cu ocazia Zilei Politiei Romane la Deva

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 23:41

Avansari inainte de termen si expozitie de masini cu ocazia Zilei Politiei Romane la DevaZiua Politiei Romane, care coincide cu sarbatoarea crestineasca a Buneivestiri, a fost celebrata la Deva printr-o serie de manifestari specifice. Anul acesta se implinesc 193 de ani de la prima atestare documentara a Politiei Romane.

"Militia", asa cum era numita pe vremea comunismului, reuneste astazi la nivel national peste 50.000 de politisti, in judetul Hunedoara fiind in prezent aproximativ 1.200. Pentru a putea marca asa cum se cuvine evenimentul, alaturi de cei 250 de politisti hunedoreni prezenti la ceremonie si de seful IPJ Hunedoara, comisarul-sef Liviu Dumitru, au fost si prefectul Sorin Vasilescu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Dorin Gligor, inspectorul scolar general al judetului, profesoara Maria Stefanie, primarul municipiului Deva, Petru Marginean, si alti reprezentanti ai principalelor institutii hunedorene.

Pentru inceput, s-a prezentat pe scurt intreaga activitate desfasurata in anul anterior si rezultatele deosebite obtinute prin munca si profesionalism la nivelul IPJ Hunedoara. Au fost avansati in gradul urmator, la termen, 153 de agenti si ofiteri de politie si au fost premiati cei care s-au remarcat in timpul activitatilor sportive, care au avut loc in urma cu doua saptamani. De asemenea, 10 agenti si ofiteri care au excelat pe plan profesional au fost avansati in grad inaintea indeplinirii stagiului minim. Agentul sef adjunct Horia Mihai Gavrila si agentul sef principal Viorel Gioacas au fost recompensati cu diplome de merit pentru rezultate ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Politistul hunedorean al anului

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 23:41

Politistul hunedorean al anuluiCa in fiecare an, odata cu sarbatorirea Zilei Politiei Romane, punctul culminant in cadrul festivitatii l-a constituit acordarea titlului de "Politistul anului 2014" in judetul Hunedoara. De aceasta data, comisarul de politie Daniel Enea (foto), din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale al IPJ Hunedoara, a primit distinctia.

Remarcat pentru profesionalismul de care a dat dovada, pentru eficienta si seriozitatea demonstrata in timpul activitatilor desfasurate pe parcursul anului 2014, "Politistul anului" a primit titlul in fata prefectului Sorin Vasilescu, a colegilor din intreg judetul si a invitatilor din partea administratiei locale si din principalele institutii hunedorene. Cu acest prilej, comisarul Daniel Enea a declarat: "Sunt foarte emotionat, nu ma asteptam sa fiu eu desemnat. Multumesc pentru increderea acordata si ma bucur ca am reusit, alaturi de colegii mei, sa contribui la asigurarea unui climat de siguranta in randul cetatenilor hunedoreni. De acum inainte, cu siguranta voi fi si mai motivat sa ma implic in activitati".

Printre multe alte calitati pe care le are comisarul Daniel Enea, modestia il caracterizeaza cel mai bine. Chiar daca are motive de mandrie, prefera sa nu faca din asta un subiect de discutie. Este angajat in cadrul MAI din anul 1993, incepandu-si activitatea ca agent de politie. Din anul 2005 a devenit ofiter si este parte a Serviciului de Investigatii Criminale al IPJ Hunedoara. S-a specializat pe combaterea furturilor, in principal a ...

Actualitate / stiri Actualitate131 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Vili Rupa se lupta pentru a obtine despagubiri din partea statului roman

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 23:41

Vili Rupa se lupta pentru a obtine despagubiri din partea statului romanIeri, la Tribunalul Hunedoara a avut un nou termen dosarul in care Vili Rupa a dat statul roman in judecata, cerand daune morale de un milion de euro. Potrivit datelor de pe portalul instantei, magistratii au acordat un nou termen de judecata in data de 6 aprilie, pentru a li se comunica fisa medicala a lui Vili Rupa de la Penitenciarul Barcea Mare, dar si la cererea avocatului acestuia.

Pretentiile financiare ridicate de "Justitiarul de Hunedoara", asa cum se autointituleaza Vili Rupa, au legatura cu procesul in care a fost condamnat in 1998 la un an si doua luni inchisoare. Dupa executarea pedepsei, hunedoreanul a vrut sa demonstreze ca a fost condamnat pe nedrept. Astfel, a cerut si a obtinut rejudecarea dosarului, iar dupa mai multi ani de procese, in 2012 magistratii Tribunalului Arad l-au achitat, sentinta fiind mentinuta si de Inalta Curte de Casatie si Justitie in 2014. Prin urmare, acesta se vede indreptatit sa ceara statului bani pentru perioada in care a stat in puscarie fiind nevinovat. In urma cu ceva timp, Vili Rupa afirma ca din banii castigati pentru despagubirile morale, vrea sa deschida adaposturi pentru oamenii strazii, dar si pentru cainii maidanezi, sa investeasca in agricultura, totul in cadrul unei mici comunitati formate din oameni nevoiasi.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Inculpati din dosare celebre, audiati in procesul Berbeceanu

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 23:41

Inculpati din dosare celebre, audiati in procesul BerbeceanuIeri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut un nou termen dosarul in care sunt judecati comisarul Traian Berbeceanu (foto) si anchetatorii sai, Ioan Muresan, Alin Muntean si Nicolae Cean.

Potrivit datelor de pe portalul instantei, la sedinta de ieri au fost audiati in calitate de martori Florin Dumitras si Ioan Lazar, ambii fiind in trecut cercetati in dosare penale celebre. Astfel, Florin Dumitras este unul dintre cei cativa zeci de inculpati din dosarul mafiei fierului vechi, denumit si dosarul "Hydra". Cazul a fost instrumentat in 2006 de procurorii si politistii de la Crima Organizata, avandu-i ca principali actori pe Traian Berbeceanu si Laura Codruta Kovesi, pe atunci procuror DIICOT. Despre Florin Dumitras, anchetatorii sustineau ca "este o persoana violenta cercetata penal anterior - a avut o ascensiune sociala si financiara fulminanta intr-o perioada relativ scurta de timp. El finanta grupul, iar pe de alta parte se folosea de serviciile gruparii pentru eliminarea concurentei respectiv scoaterea de pe piata a altor administratori de centre de colectare a fierului vechi". Florin Dumitras era cunoscut ca avand legaturi in politica, el personal devenind membru in fostul Partid Democrat.

Ion Lazar, originar din judetul Alba si cercetat penal in dosarul "Prostituate pentru VIP-uri" a fost cerut ca martor de Ioan Muresan. Intre cei doi ar exista o relatie apropiata de prietenie, scriu cei de la mediafax.ro, existand la dosar interceptari ale convorbirilor ...

Actualitate / stiri Actualitate93 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Declaratie publica a senatorului UNPR Haralambie Vochitoiu. Norma de hrana a politistilor locali

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 23:39

Declaratie publica a senatorului UNPR Haralambie Vochitoiu. Norma de hrana a politistilor localiIeri, 25 martie 2015, s-a publicat in Monitorul Oficial nr. 198. Partea I, Hotararea privind stabilirea metodologiei si a regulilor de aplicare a drepturilor prevazute la art. 35 alin. (1) din Legea politiei locale nr. 155/2010. Personalul politiei locale incadrat potrivit dispozitiilor art. 14 din Legea Politiei locale nr. 155/2010, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, poate beneficia de hrana gratuita, pe timp de pace in baza normei de hrana zilnica stabilita conform prezentei metodologii.

Am adresat in sedinta Senatului din data 19 februarie a.c., o interpelare domnului Liviu Nicolae Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice cu privire la norma de hrana nr. 6 a politistilor locali. Prin OUG nr. 65/2014 s-a stabilit dreptul la norma de hrana pentru politistii locali in conformitate cu OG nr. 26/1994. In completarea acestor prevederi legislative, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice urma sa propuna o Hotarare de Guvern privind stabilirea metodologiei si a regulilor de aplicare a normei de hrana, fapt ce s-a realizat astazi prin publicarea in Monitorul Oficial.

Politistii locali asteapta in continuare prelungirea termenelor stabilite pentru formarea initiala a politistilor locali in unitatile de invatamant din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si reglementarea modului de incadrare a locurilor de munca si activitatilor in conditii deosebite, speciale sau alte conditii de munca pentru politistii locali. ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Sarbatorile scad dramatic incasarile operatorului de apa

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 23:39

Sarbatorile scad dramatic incasarile operatorului de apaFata de luna trecuta, Apa Serv Valea Jiului a incasat cu 50 la suta mai putin la facturile emise consumatorilor, iar cauza este apropierea sarbatorilor pascale.

Activitatea operatorului de apa si canal din Valea Jiului este serios afectata de gradul scazut de incasari, iar conducerea societatii cauta solutii pentru a aduna suficiente fonduri, incat sa achite obligatiile catre bugetul de stat, dar si pentru primele si lefurile angajatilor.

"Ne este ingreunata activitatea de gradul scazut de incasari. Fata de luna trecuta, am incasat cu 50 la suta mai putin, iar cauza este apropierea sarbatorilor. Oamenii nu mai platesc ceea ce consuma, pentru ca vin sarbatorile pascale. Din acest motiv, ne descurcam greu si astazi nu pot spune daca vom reusi sa dam angajatilor prime de Pasti. Deocamdata, suntem in imposibilitate, pentru ca nu pot sa nu-mi achit obligatiile la stat", a declarat Costel Avram (foto), directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Operatorul si-a sporit numarul echipelor de colectare pentru a-si recupera datoriile de la consumatori. "Chiar azi (n.r. marti) am convocat o sedinta pe aceasta problema, iar pana acum, am detasat si angajati din birouri, echipe de cate doua persoane, pentru a merge pe teren la incasari", a mai declarat Avram. Pe de alta parte, incasarile scazute ingreuneaza activitatea societatii si pe partea tehnica, pentru ca o serie de investitii importante nu pot fi finantate dupa graficul stabilit.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Municipiul Hunedoara se intoarce in timp. Zona Castelului Corvinilor va "imbraca" straie de epoca

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 23:39

Municipiul Hunedoara se intoarce in timp. Zona Castelului Corvinilor va "imbraca" straie de epocaPrimaria municipiului Hunedoara intentioneaza in perioada urmatoare sa reabiliteze intreaga zona in care se situeaza Castelul Corvinilor. Este vorba de un proiect prin care perimetrul din vecinatatea monumentului istoric va fi amenajat astfel incat sa redea atmosfera anilor 1900. In prezent, angajatii primariei lucreaza la studiul de fezabilitate, urmand ca proiectul sa fie depus pentru finantare din fonduri europene.

"Proiectul la care lucram in prezent presupune amenajarea unei suprafete de sase hectare, alta decat curtea Castelului Corvinilor. Lucrarile efective presupun modernizarea retelei stradale din zona monumentului istoric, reamenajarea parcului din Centrul vechi si transformarea lui intr-unul cu tematica istorica, in care sa redam atmosfera anilor 1890-1900. Vor mai fi reabilitate patru poduri si va fi amenajata o zona de promenada pe malul drept al Raului Cerna. Ne dorim sa realizam acest proiect, pentru ca turistii veniti sa viziteze castelul, care este reprezentativ pentru epoca medievala, sa poata retrai si atmosfera de la sfarsitul secolului XIX si sa-si doreasca sa petreaca mai mult timp in municipiul nostru. Din estimarile noastre, costurile lucrarilor pe care ne propunem sa le realizam vor fi intre sase si 10 milioane de euro. Proiectul va fi depus in luna iunie la Agentia de Dezvoltare Regionala Vest, pentru a obtine finantare din fonduri europene", a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.

Printre obiectivele propuse pentru a fi ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Start cu doua medalii la C.N. Natatie

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:39

Start cu doua medalii la C.N. NatatieAlexandru Badeata (foto) si Andra Malina, de la Clubul Sportiv Scolar Hunedoara, au cucerit doua medalii in prima zi a Campionatelor Nationale de Natatie de seniori, tineret si juniori ce au inceput ieri la Bacau.

Un argint la seniori si un bronz la tineret

Cel mai valoros inotator al momentului de la clubul de pe Cerna, Alexandru Badeata, a confirmat ca este printre cei mai buni din Romania in proba de 400 de metri mixt, considerata un fel de "maraton" al inotului. Sportivul de 19 ani antrenat de Anca Bajan a obtinut medalia de argint in competitia seniorilor, cu timpul de 4:41:52, performanta pentru care a obtinut 649 puncte pe tabloul FINA al Federatiei Internationale de Natatie. Hunedoreanul a fost devansat de Bogdan Fodor (20 de ani), de la Steaua cu 4:36:76 si a fost urmat in clasament de Bogdan Mihai Petre de la Clubul Sportiv scolar Ploiesti, care a fost cronometrat cu 4:49:17. A doua medalie a zilei pentru CSS Hunedoara a fost obtinuta de Andra Teodora Malina in proba de 100 de metri fluture, la categoria tineret. Sportiva antrenata de Anca Bajan si Dan Ardelean s-a clasat pe locul trei in cursa cu timpul de 1:10:72, fiind devansata de Bianca Ivacson de la SCM Bacau, cu timpul de 01:08:48, si de Andreea Augustinov de la Clubul Sportiv Scolar Resita cu timpul de 01:10:37. CSS Hunedoara este reprezentata la competitie de sportivii Viviana Iluca, Adelina Buzdugan, Kincso Nagy, Andra Malina Teodora, Raul Badarau, Andrei Paduraru, Norbert Maer, Alexandru Badeata si ...

Sport / stiri Sport30 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Victorie la masa verde

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:38

Victorie la masa verdeAutobergamo Deva va incheia sezonul regulat in Liga I cu o victorie la masa verde si cu sase puncte avans fata de principalele rivale la titlul de campioana nationala, City'Us Targu Mures si FK Odorheiu Secuiesc, clasate pe locurile doi si trei. "Alb-visiniii" vor castiga cu 3-0 fara joc meciul din ultima etapa cu Progresul Focsani, pentru ca moldovenii au anuntat ca nu vor mai face deplasarea la Deva, din motive financiare. "Initial, cei de la Focsani au anuntat ca se vor prezenta la Deva cu doar cinci jucatori, pentru partida de duminica, dar apoi am primit o instiintare din partea Federatiei cum ca au renuntat la meci, chiar daca vor fi amendati de FRF", au spus reprezentantii formatiei campioane. Principalele rivale ale devenilor in lupta pentru titlul de campioana, City'Us Targu Mures si FK Odorheiu Secuiesc, s-au intalnit in meci direct la finalul saptamanii, iar gruparea din Tg. Mures s-a impus cu 8-3 (3-2) si a revenit pe locul secund. Verdictul luptei pentru titlu se va da in play-off.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Sport / stiri Sport14 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Antrenorii Stiintei merg la cursuri

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:38

Antrenorii Stiintei merg la cursuriAntrenorii echipei de rugby Stiinta Petrosani, Alexandru Lupu (foto) si Emil Drumea, vor participa la un curs de perfectionare dedicat tehnicienilor sportului cu balonul oval, organizat de Federatia Romana de Rugby. Departamentul Tehnic al Federatiei Romane de Rugby a convocat la curs antrenorii din zona de vest a tarii, locul de desfasurare a pregatirii fiind Timisoara. Timp de cinci zile, cei 19 antrenori care iau parte la cursuri vor fi familiarizati cu cele mai noi tehnici si metode, in acest sport barbatesc si spectaculos. De altfel, Alexandru Lupu a fost ales si antrenor al unei selectionate din Divizia Nationala, care aduna cei mai buni jucatori din acest esalon.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Sport / stiri Sport15 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Accidentarea liderei, a treia sansa pentru CNS "Cetate"

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:38

Accidentarea liderei, a treia sansa pentru CNS "Cetate"Andreea Munteanu (foto), de la CNS "Cetate", a devenit, ieri, a treia gimnasta a clubului din Deva inscrisa pe lista de participare la Campionatele Europene de la Montpellier (Franta). Sportiva numarul unu a judetului Hunedoara in anul 2014 o inlocuieste pe lidera Larisa Iordache, retrasa din concurs din cauza unei inflamatii la glezna. In aceste conditii, lotul tricolor pentru Euro 2015 va fi format din Diana Bulimar (Dinamo) si devencele Andreea Munteanu, Andreea Iridon si Laura Jurca.

Larisa Iordache, cea mai buna gimnasta romana a momentului, va rata prezenta la Campionatele Europene de gimnastica artistica de la Montpellier, programate in perioada 15-19 aprilie, desi a fost inscrisa pe lista initiala trimisa la Federatia Internationala de Gimnastica. "Cea mai buna gimnasta din Romania a fost retrasa de federatie de pe lista participantelor dupa ce a primit inca doua saptamani de pauza din cauza unei inflamatii la glezna, iar antrenorii au decis sa o menajeze", se arata pe pagina oficiala de Facebook a lotului feminin de gimnastica. "Sper sa ma fac bine curand si sa concurez din nou'", a precizat Larisa Iordache pe reteaua de socializare. Iordache mai are o saptamana de pauza si apoi poate relua antrenamentele. Regulamentul permite ca gimnastele sa fie schimbate pana cu o zi inainte de concurs.

Nedorita accidentare a liderei echipei Romaniei echivaleaza cu o noua sansa pentru Andreea Munteanu de la CNS "Cetate" Deva. "Dupa retragerea Larisei Iordache de pe lista ...

Sport / stiri Sport22 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

C.A.R. Viitorul Calan, intre traditie si perspective

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:38

C.A.R. Viitorul Calan, intre traditie si perspectiveSpiritul de solidaritate si nevoia de intrajutorare financiara a oamenilor au fost mereu prezente in zona orasului Calan. Existenta unui important punct industrial in zona definit ca uzina din Calan si mai apoi Combinatul Siderurgic Victoria Calan a determinat inca de la inceputuri coagularea unor forme de solidaritate umana si de sprijin.

La inceput, forma de intrajutorare financiara intre membrii comunitatii se numea "Lada frateasca", urmand ca din 1949 aceasta sa devina CASA DE AJUTOR RECIPROC, functionand pe langa sindicatul intreprinderii.

In timp, odata cu transformarea societatii romanesti si mai ales dupa anul 1989, intrajutorarea financiara la Calan a imbracat forma cunoscuta sub numele de C.A.R. Viitorul Calan.

Pasii facuti de C.A.R. Viitorul Calan in ultimii 25 de ani, odata cu apartenenta sa la UTCAR Hunedoara, au fost fermi si bine ghidati spre profesionalism si eficienta, care au permis sporirea gradului de intrajutorare a membrilor.

Cel mai important pas facut de C.A.R. Viitorul Calan sub supravegherea si cu sprijinul constant al UTCAR Hunedoara, al conducerii acesteia in ultimii 25 de ani, a fost desprinderea de sub tutela sindicala si externalizarea activitatii din incinta intreprinderii (Combinatul Siderurgic Victoria Calan).

Acest lucru a permis formarea unui corp de angajati profesionisti si devotati care au asigurat nu doar eficienta activitatii, dar si siguranta si buna gestiune a fondurilor sociale apartinand membrilor C.A.R..

Cadrul legal ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Nici un amator pentru postul de salvamar

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:37

Nici un amator pentru postul de salvamarPostul de salvamar la bazinul scolar, scos la concursul organizat de administratia publica locala din Petrosani, nu s-a ocupat. Amatori ar fi, insa conditia eliminatorie ii tine departe pe cei care ar vrea un loc de munca in cadrul bazinului scolar.

Municipalitatea a anuntat inca din luna ianuarie 2015, cum ca vrea sa angajeze un salvamar, insa acesta ar trebui sa aiba un atestat care sa certifice calificarea. La prima etapa de selectie nu s-a prezentat nimeni, nu din cauza salariului de bugetar, ci pentru ca intr-o zona montana, cum este cea din Petrosani, mai rar gasesti un salvamar. Astfel, municipalitatea s-a vazut nevoita sa reorganizeze concursul, iar astazi-joi 26 martie este ultima zi de depunere a dosarelor. Conditiile s-au schimbat, astfel incat piscina scolara sa nu ramana fara un supraveghetor, in conditiile in care municipalitatea a anuntat ca vrea sa introduca inotul in scoli, iar elevii vor avea ore de sport la bazinul scolar. Astfel, noile cerinte prevad ca doritorii sa detina atestat de salvamar sau curs de prim ajutor in conformitate cu normele UE.

Publica in:Facebook
Twitter
Google
LinkedIn
Email
Print

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Datoria catre Acomin, o alta piatra de moara a Primariei Lupeni

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:37

Datoria catre Acomin, o alta piatra de moara a Primariei LupeniIn urmatoarea perioada, Primaria municipiului Lupeni trebuie sa achite catre Acomin, societatea care a executat telegondola ce duce la Straja, peste 7.000.000 de lei, dupa ce Tribunalul Hunedoara a decis sa admita cererea uneia dintre ordonantele de plata formulate si inaintate instantei de catre creditor. Din suma amintita, pana acum s-au achitat circa 1.000.000 de lei.

"Mai avem in jur la 6.000.000 de lei de dat, iar pana in 1 mai, speram sa reusim sa achitam. Daca primim inapoi cota TVA pentru intreaga lucrare realizata, facem si plata, valorile echilibrandu-se in mare parte. Am reusit sa achitam 1.000.000 de lei pana in momentul de fata", sustine viceprimarul din Lupeni, Cornel Lungan (foto), cel care a primit atributiile fostului edil-sef Cornel Resmerita, aflat in arest la domiciliu. Vicele mai spune ca pana nu se achita toate datoriile locale, nu mai poate vorbi de alte lucrari de modernizare a statiunii, ci doar de finalizarea proiectelor europene incepute deja la nivel de municipiu (dotarea cu aparatura medicala a ambulatoriului din cadrul spitalului din localitate, respectiv modernizarea Palatului Cultural).

De amintit ca dezvoltarea Statiunii Straja a fost inclusa in Programul National "Schi in Carpati" derulat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, fiind finantat din bani europeni si de la bugetul de stat. Astfel, la Lupeni, in 2012 au fost date in folosinta o telegondola, un telescaun care urca pana in Varful Straja si au fost realizate mai ...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Accident in centrul Devei / O fetita a fost ranita si a ajuns la spital
Articole de acelasi autor In centrul Devei, o fetita a fost ranita din cauza unui sofer care nu s-a ...
Petru Marginean, primarul - "nu e treaba mea"
In fata abuzurilor firmei care a castigat licitatia de apa si canalizare, edilul Devei nu poate face ...
Vom avea contoare electrice digitale
Articole de acelasi autor Grupul Enel va instala peste 30.000 de contoare inteligente in Romania, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook