Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.331 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Echipa de interventie rapida in cazul atacurilor date de animalele salbatice

Joi, 20 Iulie 2017, ora 23:36

Echipa de interventie rapida in cazul atacurilor date de animalele salbaticeNatalia Bumbac

La nivelul judetului a fost elaborata si functioneaza, sub autoritatea Institutiei Prefectului, o procedura privind modul de interventie a institutiilor in cazul unor atacuri ale animalelor salbatice asupra oamenilor sau gospodariilor lor.

Salvate din laturi

Protocolul a fost necesar mai ales dupa cazul puiului de urs ucis in Sibiu, a declarat colonelul Robert Vita, seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara ieri, intr-o conferinta de presa. Acesta a mai precizat ca in baza procedurii, a fost infiintata o Echipa de Interventie Rapida, care a participat deja la cateva cazuri in care oamenii erau in pericol sa fie atacati de mamiferele padurii. In majoritatea cazurilor a fost vorba de ursi care ajungeau in localitati, sau isi depaseau teritoriul intrand pe proprietatile agricole ale oamenilor.

De asemenea, in competentele Echipei de Interventie Rapida intra si salvarea animalelor salbatice din capcanele braconierilor. Un astfel de caz s-a petrecut in toamna anului trecut, cand o persoana a anuntat ca un urs a fost prins in lat intr-o livada din localitatea Maru, judetul Caras-Severin. Cu competenta in noua judete, jandarmii de la Postul Montan Vata de Jos au intervenit alaturi de alti membri ai echipei, au tranchilizat mamiferul, pentru a nu fi agresati si l-au eliberat din capcana.

Colonelul Robert Vita a mai afirmat ca protocolul intocmit la nivelul judetului nostru privind interventiile enumerate mai sus este o premiera si este dat drept ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Melissa a inceput recuperarea si are nevoie de sprijin financiar

Joi, 20 Iulie 2017, ora 23:36

Melissa a inceput recuperarea si are nevoie de sprijin financiarNatalia Bumbac

De cateva zile, Melissa Ioana Pricope a inceput tratamentele recuperatorii la Centrul Rheum-Care din Targu-Mures. Este vorba despre fetita din Deva care s-a accidentat grav in parcul de distractii amenajat la Serbarile Cetatii in 2006, cazand de pe un tobogan gonflabil. Accident caruia i-a supravietuit, desi sansele au fost minime, dar nu a mai fost copilul de dinainte. Pentru a putea sa-i asigure Melissei aceste tratamente medicale, mama ei, Claudia Caldararu, a apelat si are nevoie in continuare de ajutorul oamenilor, care pot face donatii la Raiffeisen Bank - Deva, nr. cont: RO42RZBR0000060008590054.

Urmeaza doua interventii chirurgicale

La Targu-Mures, Melissa urmeaza un program zilnic de tratamente fizio-kinetoterapeutice, dupa care va trece prin doua interventii chirurgicale. "Acum, trebuie sa faca o recuperare pre-operatorie de sase saptamani. Zilnic are cate o sedinta de kinetoterapie, masaj si hidroterapie, cu medicii specialisti de la Rheum-Care. Va urma operatia de lungire de tendon de la mana si o operatie de corectare de muschi la ochi, pe care trebuie sa o facem la Cluj-Napoca. Vom avea o luna de pauza, dupa care va trebui sa ne intoarcem la Targu-Mures pentru alte opt saptamani de recuperare, la Rheum-Care", ne-a spus Claudia Caldararu. Costurile acestei recuperari, incluzand cazarea, transportul si masa, ajung la 150 de lei pe zi. Bani pe care mama fetei nu ii are. A initiat o campanie de strangere de fonduri pe Facebook si cu sprijinul ...

Life Show / stiri Actualitate2 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Noi rezultate ale proiectului Life Connect Carpathians

Joi, 20 Iulie 2017, ora 23:36

Proiectul Life Connect Carpathians (LCC), care cuprinde si judetul nostru si vizeaza crearea unei retele regionale functionale de arii protejate intre Muntii Apuseni si Carpatii Meridionali, a inregistrat deja mai multe rezultate.

Ieri, intr-o conferinta de presa, dr. Iain Trewby, managerul proiectului, a prezentat obiectivele si realizarile acestuia. El a aratat ca a fost infiintat un punct de colectare a laptelui, in localitatea aradeana Rosia Noua, la care au acces si hunedorenii din vecinatatea acesteia. Un pas pe care dr. Iain Trewby il considera foarte important in a impiedica depopularea zonei. Un alt obiectiv al LCC este de a preveni conflictele dintre oameni cu animalele salbatice, care s-au intetit in ultima vreme. In acest sens, au fost amplasate 52 de garduri electrice, care impiedica accesul mamiferelor din padure in stani sau pe proprietatile oamenilor. In plus, au fost distribuiti 10 caini la stanele din zonele vizate de proiect, din rasa Ciobanesc Carpatin, rasa autohtona, specializata in a contracara atacurile animalelor salbatice.

Proiectul a inceput in anul 2013, se va incheia in februarie 2019 si urmareste imbunatatirea conectivitatii integrate pentru Coridorul Ecologic Apuseni - Meridionali aflat in vestul Romaniei. Aceasta regiune este recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai importante coridoare ecologice din Europa. Proiectul LCC este finantat de Comisia Europeana prin Programul LIFE + Nature si este implementat de Asociatia "Fauna & Flora ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Politistul care l-a ucis pe Sendroiu Darius risca 7 ani de puscarie

Joi, 20 Iulie 2017, ora 23:36

Politistul care l-a ucis pe Sendroiu Darius risca 7 ani de puscarieNatalia Bumbac

Dosarul mortii tanarului Sendroiu Darius (foto), impuscat la o partida de vanatoare in octombrie 2016, a fost trimis in judecata. Seful Postului de politie Bosorod, agentul sef adjunct Horatiu Onescu, are calitatea de inculpat in cauza si va fi judecat pentru ucidere din culpa.

Omorat cu doua focuri de arma

Potrivit procurorului Gina Monica Cibian, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara, dosarul a fost trimis spre solutionare la Judecatoria Hateg, instanta competenta material si teritorial. Deocamdata, nu a fost stabilit primul termen de judecata a fondului, dosarul fiind in procedura de Camera preliminara. In rechizitoriul procurorilor s-a stabilit ca politistul a incalcat dispozitiile legale ale unui ordin care reglementeaza organizarea actiunilor de vanatoare. Totodata, anchetatorii au constatat ca Sendroiu Darius a fost ucis de doua focuri de arma trase de Horatiu Onescu. Daca va fi gasit vinovat de instanta, seful Postului de politie Bosorod risca intre doi si sapte ani de inchisoare, conform art. 178 din Codul Penal: "Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitati, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani."

Impuscat in timp ce era in copac

Sendroiu Darius a plecat dintre noi la varsta de 26 de ani. Acesta administra o parte dintre afacerile familiei, precum Complexul de agrement ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Noul manager al spitalului din Deva si-a preluat postul

Joi, 20 Iulie 2017, ora 23:36

Noul manager al spitalului din Deva si-a preluat postulNoul manager al Spitalului Judetean din Deva, Adina Ileana Pera-Stefanie (foto), si-a intrat in paine, de ieri, la noul job.

Ea a castigat concursul pentru functia de manager al spitalului devean, iar presedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a semnat ordinul de numire. "Am prezentat-o medicilor din spital. Urmeaza sa stabilim obiectivele pe care vrem sa le duca la indeplinire noul manager", a afirmat Mircea Bobora. "In prima zi, vreau sa iau contact cu problemele unitatii. Este clar ca nu pot sa le aflu pe toate din prima zi. I-am cunoscut pe medicii de aici, pe membrii Consiliului de Administratie", a declarat Adina Ileana Pera-Stefanie pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Noul manager al spitalului din municipiul Deva a absolvit Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca, dar si Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene de la aceeasi universitate. Adina Ileana Pera-Stefanie are 34 de ani. A lucrat la Parlamentul Romaniei, la Senat, ca si consilier, dar si la ADR Nord-Vest Cluj, ca expert fonduri europene. (S.Popa)

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Primarul Ovidiu Mos vine cu aproape 30 milioane euro acasa

Joi, 20 Iulie 2017, ora 23:35

Primarul Ovidiu Mos vine cu aproape 30 milioane euro acasaIeri, la sediul ADR Vest s-a finalizat procesul de negociere a alocarilor financiare disponibile pe fiecare dintre prioritatile de investitii ale Axei prioritare 4 POR 2014-2020.

Negocierea a avut loc intre cele patru municipii resedinta de judet din Regiunea Vest, Timis, Arad, Deva si Resita. "Alocarea financiara disponibila pe Axa prioritara 4 POR 2014-2020 pentru municipiul Deva este de 26,73 milioane euro. Repartizarea sumei se va face astfel, 21,71 milioane de euro pentru transportul public urban, 2,41 milioane de euro pentru reconversia terenurilor urbane degradate, 1,13 milioane de euro pentru imbunatatirea regenerarii fizice, economice si sociale a comunitatilor marginalizate, 0,99 milioane de euro aferenti cresterii calitatii infrastructurii in vederea asigurarii accesului la educatia timpurie (crese si gradinite) si 0,48 milioane de euro sunt alocati pentru cresterea calitatii infrastructurii educationale relevante pentru piata fortei de munca (licee tehnologice). Tot ieri, am discutat si despre investitiile destinate imbunatatirii transportului public urban in cadrul municipiilor resedinta de judet, investitii care necesita incheierea unui contract de servicii publice de transport", a declarat Ovidiu Mos (foto), primarul municipiului Deva. (A.Nastase)

Actualitate / stiri Actualitate88 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Deputatul PNL Lucian Heius: Camarila social-democrata detoneaza deseurile hunedorenilor

Joi, 20 Iulie 2017, ora 23:35

Deputatul PNL Lucian Heius: Camarila social-democrata detoneaza deseurile hunedorenilorAdriana Nastase

Scandalul gunoiului din judet pare sa nu se mai termine. Si, cum era de asteptat, politicienii nu scapa prilejul de a se ataca unii pe altii din acest motiv.

Astfel, deputatul PNL Lucian Heius (foto) sustine ca, de fapt, totul este o manevra de-a PSD si ca actuala conducere a judetului nu poate gestiona situatia deseurilor.

Contract sensibil

"Social-democratii hunedoreni se comporta ca o camarila si demonstreaza ca pun interesele proprii mai presus de cele ale cetatenilor acestui judet. Deseurile, problema numarul UNU a judetului Hunedoara, au ajuns sursa de imbogatire pentru clientela politica a pesedistilor.

Conducerea social-democrata a Consiliului Judetean Hunedoara este incapabila sa gestioneze problema deseurilor din judet. Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat decizia Consiliului National al Contestatiilor, care a ANULAT procedura prin care Consiliul Judetean Hunedoara, condus de Mircea Flavius Bobora, a atribuit contractul privind gestionarea deseurilor.

Decizia instantei nu face altceva decat sa dovedeasca faptul ca Mircea Flavius Bobora transforma judetul intr-unul al gunoaielor si al manevrelor politice, ce capata un miros urat. Este inadmisibil ca un contract atat de *sensibil* pentru sanatatea hunedorenilor sa fie *jucat* la ruleta politica", a declarat deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heius.

"A invocat starea de urgenta"

"Conducerea PSD a Consiliului Judetean Hunedoara a atribuit contractul de 23 de milioane de lei unei societati care ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Dorel Bretean, noul subprefect al judetului

Joi, 20 Iulie 2017, ora 19:36

Dorel Bretean, noul subprefect al judetuluiSorina Popa

Ieri, Executivul a adoptat mai multe hotarari privind eliberari si numiri de prefecti si subprefecti. Pentru judetul Hunedoara, vestea este ca echipa de la prefectura s-a intregit. Astfel, Coalitia PSD-ALDE a reusit, in final, sa-si puna si subprefect in judetul Hunedoara. Acesta este Dorel-Ovidiu Bretean (foto), fost membru ALDE.

Saptamana viitoare depune juramantul

De la sfarsitul lunii martie anul trecut, judetul nu mai are subprefect, dupa ce Fabius Kiszely, cel care a detinut aceasta functie, a fost numit prefect.

Dorel Bretean a demisionat din ALDE in 19 iulie 2017. El a lucrat in Primaria municipiului Vulcan ca si functionar public, de mai multe luni, iar ieri, chiar a luat examenul pentru postul de consilier superior Resurse Umane la Primaria orasului Geoagiu, vrand sa vina mai aproape de casa. Bretean a fost membru al PNL intre anii 1993 si 2016. De anul trecut s-a inscris in ALDE, unde a detinut functia de trezorier. Timp de sase ani a condus Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu. Doi ani a fost director adjunct la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. A lucrat impreuna cu actualul prefect, Fabius Kiszely, o perioada de doi ani, la Departamentul de Audit de la societatea Apa Prod. Dorel Bretean implineste in noiembrie anul acesta 50 de ani, este casatorit si are un baiat. Are studii economice. "Am o experienta destul de vasta in administratie. De asemenea, am colaborat doi ani de zile cu actualul prefect, la Apa Prod, ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Jiul, aproape de desfiintare

Joi, 20 Iulie 2017, ora 19:36

Jiul, aproape de desfiintareUna din echipele fanion ale fotbalului hunedorean, Jiul Petrosani, este aproape de a se retrage din competitiile judetene. Alb-negrii nu mai dispun de seniori, care din cauza problemelor financiare se orienteaza spre alte echipe.

"Nu putem asigura continuitate la seniori!"

Desi e campioana judeteana la juniori A1 si B1, unde a ajuns pana la turneele semifinale nationale, Jiul Petrosani a avut o comportare mediocra in competitia de seniori hunedoreana. Noul sezon al Ligii a IV-a ar putea incepe fara trupa din Valea Jiului, care este la un pas de desfiintare, nemaidispunand de fotbalisti seniori. "Efectiv, nu avem cu cine sa jucam. Daca ne da cineva 15 seniori, ar fi bine. Putem asigura continuitatea la nivelul grupelor de juniori, dar nu si la seniori. Cel mai probabil se va pune lacatul la Jiul. Pentru ca nici noi nu ne dorim sa mai mergem la meciuri si sa luam de la noua goluri in sus la Baita sau la Criscior. Chiar asa, nu ne mai putem face de ras. Mai bine nu mai mergem", a declarat Marin Tudorache, managerul clubului Jiul Petrosani.

"Se va pierde o generatie talentata!"

Satui de problemele financiare, o mare parte din fotbalistii Jiului se orienteaza spre alte echipe din zona iar unii vor pleca din oras la facultate. "Nimeni nu s-a gandit la faptul ca i-am expus prea mult pe copiii acestia de 16 ani pe care i-am bagat in meciurile seniorilor. Nimeni nu se gandeste ca, daca se vor accidenta, va fi o problema. Daca nu se mai poate, punem lacatul, macar ne stim intr-o ...

Sport / stiri Sport9 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Micro 5 a castigat Cupa Primariei Hunedoara la minifotbal

Joi, 20 Iulie 2017, ora 19:36

Micro 5 a castigat Cupa Primariei Hunedoara la minifotbalZilele Municipiului Hunedoara, sarbatorite in aceasta saptamana, a cuprins, printre alte evenimente si un turneu de minifotbal, destinat cartierelor din municipiul de pe Cerna. La startul Cupei Primariei Hunedoara s-au prezentat opt grupari iar competitia a fost adjudecata de echipa Micro 5.

Sase cartiere, o echipa din Pestisu Mare si una a primariei

Partidele s-au desfasurat pe cele doua terenuri de sport multifunctionale ale Scolilor Generale numarul 9 si numarul 12, din cartierele Micro 6 si Micro 7. La startul competitiei s-au prezentat opt echipe, intre care sase ale cartierelor Hunedoarei, o formatie din Pestisu Mare si o echipa a reprezentantilor primariei, acestea intalnindu-se in sistem eliminatoriu. In semifinalele intrecerii s-au calificat gruparile Micro 3, Traian Vuia, Micro 5 si Micro 7. Finala mica si-au disputat-o Traian Vuia si Micro 3, prima echipa castigand-o si a urcat pe ultima treapta de pe podium. Marea finala a fost castigata de echipa Micro 5, care a dispus in ultimul act de Micro 7, scor 1-0.

"Dorim sa atragem tinerii spre sport!"

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Boboutanu, a condus festivitatea de premiere, oferind cupe si diplome echipelor participante. "A fost un eveniment care a facut parte din manifestarile dedicate Zilelor Municipiului Hunedoara iar noi ne-am dorit sa atragem tinerii din oras spre sport in general si spre a practica fotbal, in special. A fost o atmosfera frumoasa iar cu aceasta ocazie am inaugurat si terenurile de sport ..

Sport / stiri Sport8 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Sorin Cornea: "Vom pune accentul pe tineri!"

Joi, 20 Iulie 2017, ora 19:36

Sorin Cornea: "Vom pune accentul pe tineri!"Ovidiu Manastire

Noul tehnician al lui CNS Cetate Deva a revenit dupa sase ani in circuitul Ligii a III-a, timp in care a activat in tarile arabe, dar si la loturile nationale de juniori. Sorin Cornea afirma ca vrea sa creeze o echipa competitiva dorind sa puna baza pe jucatorii tineri.

"Cunosc echipa si jucatorii, potential exista!"

Sezonul 2010-2011 a fost ultimul pentru Sorin Cornea, noul antrenor principal al lui CNS Cetate Deva, pe scena Ligii a III-a, tehnicianul de 50 de ani conducand-o atunci pe CFR Simeria dupa ce o antrenase la acelasi nivel si pe CS Deva II Certej, in campionatul 2004-2005. Chiar daca nu a mai activat de ceva vreme la acest nivel, Cornea a afirmat ca e in tema cu tot ceea ce se intampla in fotbalul Ligii a III-a din aceasta zona. "Imi pare bine ca m-am intors acasa, sunt ceva ani de cand nu am mai antrenat la acest nivel. Am fost pe loturile de copii si juniori, am antrenat in Qatar, in Maroc, dar in ultimul timp, am urmarit jocuri din Liga a III-a. Am vazut pe viu aproape toate meciurile lui CNS Cetate Deva din retur, cunosc echipa si jucatorii. Exista potential, fotbalistii sunt, cu munca si daruire sper sa multumim publicul devean", au fost primele cuvinte ale lui Sorin Cornea in calitate de antrenor al lui CNS Cetate Deva.

"Vrem sa cream o echipa competitiva!"

In sezonul ce va incepe in 26 august, noul tehnician devean vrea sa puna baza pe tineri si sa creeze o echipa competitiva sub Cetate. "Sunt inconjurat de oameni tineri si ne dorim sa ..

Sport / stiri Sport7 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Ranit grav in urma unei traversari neregulamentare

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 23:36

Un barbat de 48 de ani se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost lovit in plin de un autoturism si aruncat cativa metri in aer. Victima a traversat prin loc neregulamentar si a suferit rani grave, iar pentru a-i salva viata, mai multi medici de la Spitalul de Urgenta Petrosani au fost chemati de acasa. Accidentul rutier s-a petrecut pe soseaua de centura a municipiului Petrosani, marti seara, iar martorii spun ca victima a iesit pur si simplu in drum cu intentia de a traversa strada fara sa se asigure. In plus, la cateva zeci de metri se afla si o trecere de pietoni, dar barbatul accidentat nu si-a dat seama ca-si pune viata in pericol, el fiind baut. Politistii din Petrosani au deschis un dosar penal in acest caz. In zona respectiva s-au petrecut numeroase asemenea accidente, multe soldate cu morti ori raniti grav, deoarece pietonii care vor sa ajunga la halta CFR nu traverseaza pe trecerile special amenajate aflate in apropiere. (M. Ganju)

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Dosar penal in cazul accidentului de tiroliana

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 23:36

Dosar penal in cazul accidentului de tirolianaNicolae Opris (foto), consilier al primarului localitatii Uricani, a suferit un accident grav, in zona barajului Valea de Pesti, dupa ce a cazut din tiroliana de la o inaltime de circa cinci metri si s-a lovit de stanci.

Instalatia era amplasata in zona barajului si nu era destinata publicului, astfel ca nu se cunoaste daca respecta toate conditiile de siguranta. Totodata, tiroliana era folosita pentru distractie de un grup restrans, inclusiv de tanarul de 33 de ani.

Opris s-ar fi zdrobit de stanci in urma unei curse si apoi a cazut inconstient in lacul de acumulare. A fost scos de catre prieteni si preluat de catre un echipaj SMURD in stare de coma. Initial, a fost transportat la UPU Lupeni, ca mai apoi sa fie transferat catre Petrosani, unde se afla internat pe sectia de ATI. Medicii Spitalului de Urgenta Petrosani au precizat ieri ca starea consilierului primarului este in continuare extrem de grava. Familia tanarului facuse demersurile pentru a-l putea transfera cu o ambulanta aeriana catre o clinica de specialitate din Bucuresti. "Starea lui este un pic mai buna, insa in continuare, el este in situatie critica. Rudele vor sa-l duca la un spital din Bucuresti, unde are sanse mai mari sa isi revina, dar se pune problema daca este transportabil. Accidentul s-a intamplat din cauza ca s-a dat cu o tiroliana. El era cu Sanda Sorin (n.r. -salvamontist) si inca doi, au improvizat o tiroliana si si-au dat drumul in apa, acolo, in barajul de la Valea de Pesti. Nu ar fi trebuit ...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

"Si-a legat destinul de mine in anul 2000 si m-a asteptat la borna 2000"

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 23:36

"Si-a legat destinul de mine in anul 2000 si m-a asteptat la borna 2000"Natalia Bumbac

Dupa mai bine de doua saptamani de la momentul in care a dat startul maratonului nautic pe Dunare, Avram Iancu a avut parte de o surpriza nemaipomenita din partea echipei care-l sustine. Ajuns la borna 2000, dupa un efort epuizant, bibliotecarului din Petrosani nu i-a venit sa creada ce-i vedeau ochii.

A mai inotat cinci kilometri

"Azi am trait cea mai frumoasa si emotionanta zi. Am avut parte de soare incalzitor care a compensat temperatura scazuta a apei din tinutul Wachau, ramas si el in urma. Am plecat de la borna 2025 cu gandul la borna magica: 2000! Am mers bine 15 km. Ultimii cinci kilometri au fost infernali, cu vant din fata si valuri neregulate care ma loveau intruna in cap. Kilometrii treceau cu greutate. Visam borna! Ultimii patru sute de metri pareau cat patru kilometri. Am ajuns! Ma ridic pe scara de piatra si merg tinta spre borna care era pe un fel de deal... terasamentul pistei de bicicleta. Am inaintat spre borna si am salutat borna magica! In acel moment am zarit dincolo... chipul zambitor al sotiei mele care alerga spre mine. Pentru moment am crezut ca am vedenii. Era cat se poate de real... sotia mea care si-a legat destinul de mine in anul 2000... ma astepta la borna 2000. Oare cum as putea sa-i multumesc lui CANAH Hemp Essentials, sustinatorul principal al incercarii mele de a strabate Dunarea, in premiera, doar in slip? Implicarea impecabila, creativitatea si faurirea surprizelor m-au magulit. Fapt pentru care am mai inotat inca cinci ..

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Primarul Dan Boboutanu a dat lovitura cu proiectele finantate de executiv. 10 milioane de euro pentru municipiul Hunedoara

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 23:36

Primarul Dan Boboutanu a dat lovitura cu proiectele finantate de executiv. 10 milioane de euro pentru municipiul HunedoaraNatalia Bumbac

Bucurie fara margini pe capul conducerii Primariei Hunedoara ieri, dupa ce ministrul Dezvoltarii a publicat lista cu proiectele care vor primi finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) 2.

Nu vrea sa se imprumute de la banci

Din cele 36 de cereri de finantare depuse de municipalitate, au fost declarate eligibile 35, fiind prevazute sumele necesare lucrarilor. Valoarea totala a proiectelor pentru care Primaria Hunedoara va primi sprijin financiar de la Guvernul Romaniei depaseste 10 milioane de euro. Primarul muncipiului Hunedoara, Dan Boboutanu (foto), a subliniat ca din acesti bani va realiza promisiunile din campania electorala de a investi in Sanatate, Educatie si Infrastructura.

"Astazi (n.r.-ieri), am primit confirmarea ca din 36 de proiecte depuse la Ministerul Dezvoltarii, 35 sunt declarate eligibile. Valoare totala a finantarilor este de circa 45 de milioane de lei. Este o realizare a intregii echipe administrative si tehnice a primariei si demonstreaza inca o data ca lucrurile pe care le-am declarat in campania electorala, ca vom investi in Educatie, Sanatate si Infrastructura, se confirma prin aceasta aprobare. Important este sa nu ne imprumutam de la banci pentru a investi in municipiul Hunedoara, ci sa scriem proiecte bune care sa fie finantate atat de catre Guvernul Romaniei, cat si din fonduri europene", a declarat primarul Dan Boboutanu. Din totalul celor 35 de proiecte, noua sunt de reabilitare si modernizare a ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Ministrul Transporturilor, pe santierul autostrazii Lugoj-Deva

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 19:37

Ministrul Transporturilor, pe santierul autostrazii Lugoj-DevaIeri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc (foto, in centru), impreuna cu Stefan Ionita, directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au verificat stadiul lucrarilor la Autostrada Lugoj-Deva.

Ministrul a anuntat, dupa ce au aparut probleme pe lotul 3 al acestei autostrazi, ca vor fi efectuate controale inopinate. Si, s-a tinut de cuvant. Astfel, cei doi oficiali au discutat ieri si cu prefectul judetului, Fabius Kiszely si cu presedintele Mircea Bobora. Cel mai important lucru pentru hunedoreni este ca in scurt timp va fi gata proiectul pentru descarcarea traficului rutier din DN76 pe DN7. In prezent, intrarea si iesirea de pe autostrada Deva-Orastie se face pe la podul de peste Mures de la Soimus, insa solutia este una provizorie. Din acest motiv, aici se inregistreaza multe accidente rutiere. De aceea, rezolvarea problemei este una stringenta. "Reprezentantul CNAIR estimeaza ca in termen de maximum doua saptamani, proiectul tehnic urmeaza sa intre in procedura de avizare si autorizare, urmand achizitia si executia lucrarii care ar face conectarea cu DN7 mai eficienta si mai sigura", sustine prefectul judetului, Fabius Kiszely. Solutia este un pasaj subteran pe sub DN7, de pe podul de la Soimus. (A.Nastase)

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Program de furnizare a apei in comuna Harau

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 19:37

Program de furnizare a apei in comuna HarauDin cauza reducerii debitelor de apa la sursa de apa Harau, furnizarea apei in comuna se va face dupa cum urmeaza:

- in data de 20.07.2017 se va furniza in Barsau si Harau - partial (de la politie pana la drumul judetean)

- in data de 21.07.2017 se va furniza in Chimindia, Banpotoc si Harau - partial (de la politie la drumul judetean)

- in data de 22.07.2017 se va furniza in intreg satul Harau.

Nota: in perioada urmatoare, furnizarea apei se va repeta in localitatile de mai sus in aceeasi ordine.

SC Apa Prod SA isi cere scuze pentru disconfortul creat si va multumeste pentru intelegere.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Primari hunedoreni, pro si contra noii Legi a salarizarii

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 19:37

Primari hunedoreni, pro si contra noii Legi a salarizariiMagdalena Serban

Majorarile salariale datorate Legii 153/ 2017 au fost primite cu bratele deschise de catre conducerea administratiilor locale, insa asigurarea lor pana la rectificarea bugetara este cea care le da dureri de cap edililor.

Bulzestii de Sus: fara secretar si fara bani

"Nu stiu de unde vom putea asigura majorarile salariale impuse prin noua lege. Nu au fost prevazute in alocarile bugetare pentru 2017 si acum stam si facem calcule. Nu contest plusurile pe care le aduc reglementarile acestea. Sunt multiple. In primul rand, nu mi se pare corect ca un cetatean din oricare tara civilizata sa aiba un salariu de minimum 600-700 de euro, iar in Romania sa se primeasca cu mult mai putin, chiar daca preturile la alimente si utilitati sunt cel putin la nivelul celor din strainatate. Pe de alta parte, pana acum, toata lumea fugea de sistemul bugetar. Topografii nici nu voiau sa stea la discutii pentru un post la primarie, din moment ce in privat erau remunerati mult mai bine sau isi faceau propriile firme si castigau bani multi. Nu au fost interesati nici de lucrarile pentru cadastrarea gratuita. La un tarif de 60 de lei pe hectar nu s-a inghesuit nimeni, asa ca nu ne mai miram. Un alt exemplu: avem un jurist debutant, angajat in urma cu doua luni, iar femeia de serviciu are un salariu mai mare decat acesta. Deci, era cazul sa se puna lucrurile la punct si sa se faca dreptate financiara prin reevaluarea graficului de salarizare. Postul de secretar al primariei l-am scos ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Emil Risteiu: Salariatii care vin cu idei constructive, mai multi bani

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 19:36

Emil Risteiu: Salariatii care vin cu idei constructive, mai multi baniPrimarul orasului Simeria, Emil Risteiu, sustine ca noile salarii pe care le vor primi angajatii institutiei este un motiv de obtinere unor stimulente financiare care sa-i faca pe acestia sa munceasca mai mult si mai bine. Primarul din Simeria a luat decizia, pentru o mai buna informare, sa puna pe site-ul institutiei proiectul cu noile grile de salarizare.

"Proiectul de hotarare privind stabilirea salariilor de baza si a coeficientilor de ierarhizare a functiilor publice si contractuale din aparatul de specialitate al Primarului orasului Simeria si serviciile publice fara personalitate juridica din subordinea Consiliului local al orasului Simeria poate fi consultat la sediul Primariei Orasului Simeria, panoul de afisaj, sau pe site-ul propriu al primariei, la adresa www.primariasimeria.ro sectiunea Transparenta decizionala. Propunerile, sugestiile si opiniile cu valoare de recomandare, cu referire la acest proiect de hotarare, se pot depune in scris, la sediul Primariei Orasului Simeria, str. Avram Iancu nr. 23, judetul Hunedoara, sau prin intermediul postei electronice la adresa [email protected], pana la data de 24.07.2017", se anunta pe site-ul Primariei Simeria. "In total, avem 87 de salariati. Vom creste lefurile atata cat ne vom putea permite. Noua lege de salarizare prevede si acordarea unor stimulente financiare. Ca atare, vreau sa fac un mecanism astfel incat cei care muncesc mai mult, care rezolva problemele intr-un timp mai scurt, vin cu idei constructive, sa ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Doua judoka devene, medaliate la Cupa Europei

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 19:36

Doua judoka devene, medaliate la Cupa EuropeiOvidiu Manastire

Sportivele Mihaela Chiss (foto mijloc) si Lidia Marin, legitimate la SCM Deva si Centrul Feminin de Judo Deva, au urcat pe podium la etapa de Cupa Europei, desfasurata in localitatea Paks, din Ungaria. Ambele au participat la categoria 44 de kilograme, Chiss cucerind medalia de aur iar Marin, medalia de bronz.

Si-au demonstrat valoarea

Cele mai valoroase judoka din Romania la categoria lor de varsta, Mihaela Chiss si Lidia Marin si-au demonstrat valoarea si la etapa de Cupa Europei desfasurata la Paks (Ungaria). Participante la categoria feminina -44 kilograme, ambele sportive de la SCM Deva au urcat pe podium, Mihaela Chiss cucerind medalia de aur iar Lidia Marin, medalia de bronz. "Cele doua sunt cele mai valoroase judoka ale Romaniei la categoria lor de varsta si isi continua ascensiunea. Rezultatele lor sunt confirmari ale valorii, ele fiind sperantele Devei pentru Jocurile Olimpice din 2024", a spus Mugurel Ciusca, presedintele clubului SCM Deva. In perioada urmatoare, cele doua judoka vor mai lua startul la alte etape de Cupa Europei, Lidia Marin urmand sa fie prezenta la Praga si Berlin iar Mihaela Kiss doar la Berlin. In capitala Germaniei, ele vor fi insotite de antrenorul secund de la SCM Deva, Aurel Burca.

Maria Dumitru va participa la FOTE 2017

Maria Dumitru, o alta judoka de la SCM Deva, va participa saptamana viitoare la o importanta competitie, fiind inclusa in lotul Romaniei de judo pentru FOTE 2017. Dumitru va lua startul la categoria ...

Sport / stiri Sport2 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Bogdan Sitoianu isi incepe aventura europeana

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 19:36

Bogdan Sitoianu isi incepe aventura europeanaCel mai valoros atlet hunedorean al momentului, saritorul in lungime Bogdan Sitoianu (foto), va debuta azi la Campionatul European Under 20 ce se desfasoara in localitatea Grosseto, din Italia. Sportivul de la CNS Cetate Deva va incerca sa obtina calificarea in finala probei de saritura in lungime, dorind sa realizeze o performanta importanta.

Ia startul in calificari

Exact cu un an in urma, la Tbilisi, Bogdan Sitoianu urca pe podiumul european de juniori II, cucerind medalia de bronz la saritura in lungime. In acest an, sportivul devean a urcat o categorie de varsta, urmand sa ia startul la Campionatul European de Juniori Under 20 (juniori I), care va incepe azi, la Grosseto (Italia). Elevul lui Mihai Luca va intra de la ora 10.50 (ora Romaniei) in calificarile probei de saritura in lungime, incercand sa obtina un loc intre primii 12 din cei 27 de atleti participanti.

Nu e cotat printre favoriti

Cei 27 de sportivi vor fi impartiti in doua grupe de calificare, primii sase din fiecare grupa urmand sa obtina accesul in finala, care se va desfasura vineri, de la ora 18.15. Conform celor mai bune performante din acest sezon in aer liber, Sitoianu nu figureaza intre favoriti, avand doar al 22-lea rezultat, cu 7,31 metri.

Marii favoriti sunt considerati grecul Miltiadis Tentoglou, cu 8,30 metri, elvetianul Jarod Biya, cu 7,77 metri si polonezul Jakub Andrzejczak, cu 7,76 metri. (O. Manastire)

Sport / stiri Sport3 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Cristi Bobar: "Dragoste cu sila nu se poate!"

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 19:36

Cristi Bobar: "Dragoste cu sila nu se poate!"Ovidiu Manastire

"Mariajul" lui CNS Cetate Deva cu Cristian Bobar (foto) a durat doar un an, desi oficialul care a fost in conducerea cluburilor Dinamo Bucuresti si ASA Tg. Mures avea doi ani de contract cu alb-albastrii. Bobar a explicat ca despartirea se va face in mod amiabil si regreta ca nu a realizat mai multe sub Cetate.

"Mi-au spus ca vor un staff local!"

Venit in vara trecuta la conducerea echipei de fotbal CNS Cetate Deva pentru un ciclu care ar fi trebuit sa dureze doi ani, cu obiectiv de promovare in Liga a II-a, Cristian Bobar isi va incheia colaborarea cu devenii dupa doar un sezon, nemaifiind dorit de cei din Primaria Deva, principalul finantator al alb-albastrilor. "Am avut o discutie cu cei din Primaria Deva in care mi

s-a spus ca nu mai sunt dorit la conducerea echipei, pentru ca vor sa numeasca un staff local. Semnalele le simtisem eu de ceva vreme, dar viata merge inainte. Dragoste cu sila nu se poate! Urmeaza sa vin la Deva in perioada urmatoare si sa clarificam conditiile rezilierii. Deocamdata, in acte, sunt inca presedintele echipei", a spus Cristian Bobar.

"Nu am avut obiectiv promovarea dupa primul an!"

Referitor la sezonul trecut, Bobar isi reproseaza faptul ca nu a putut lucra inca de la inceput cu un antrenor dorit de el, in opinia sa, debutul slab de sezon afectand echipa alb-albastra in lupta promovarii. "Toata lumea stie cum am inceput campionatul. Sincer, mi-as fi dorit sa lucrez inca de la inceput cu un antrenor numit de mine, gen Gica ...

Sport / stiri Sport12 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

S-a parafat finantarea europeana pentru modernizarea drumului Hunedoara - Calan

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 19:35

S-a parafat finantarea europeana pentru modernizarea drumului Hunedoara - CalanNatalia Bumbac

Drumul judetean 687, intre Hunedoara si Calan, va fi modernizat din fonduri europene. Contractul de finantare a fost semnat ieri de catre Mircea Bobora, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara si Sorin Maxim, directorul general al Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Vest. Finantarea nerambursabila a proiectului este de aproximativ 32,5 milioane de lei iar valoarea totala a acestuia ajunge la 36,4 milioane lei. Diferenta dintre cele doua sume, de aproximativ 15 la suta din costurile lucrarilor, va fi asigurata din fonduri guvernamentale si locale.

Aproape 90.000 de beneficiari

Importanta proiectului este data, in primul rand, de numarul mare de locuitori care vor beneficia direct de aceasta investitie, aproximativ 90.000 de persoane, a aratat directorul general al ADR Vest. La randul sau, presedintele CJ Hunedoara a subliniat ca orice drum modernizat aduce avantaje unei comunitati. "Orice drum, orice situatie in care infrastructura este modernizata contribuie la atragerea de investitori, la dezvoltarea pe toate palierele, incepand cu educatia si continuand cu ceea ce inseamna rapiditatea in miscare si, nu in ultimul rand, confortul cetatenilor", a declarat presedintele CJ Hunedoara.

Acum, drumul este distrus

Principalii beneficiari ai investitiei vor fi locuitorii municipiului Hunedoara, care vor avea la dispozitie o ruta mai scurta pentru accesul la Autostrada A1, precum si alte avantaje pentru comunitate. "Toti turistii care vin de la ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Presedintele CJ si prefectul, cei mai tari la lefuri

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 19:35

Presedintele CJ si prefectul, cei mai tari la lefuriSorina Popa

Daca pana acum, alesii locali se plangeau de lefurile prea mici, de acum, lucrurile sunt mai roz in ceea ce priveste rasplata baneasca. Insa, toata lumea stie ca primarii, in general, nu stau ei in salarii. Si adevarul este ca nici unul dintre ei nu candideaza pentru ca au salarii mari. Dar, asta este alta discutie.

MESAGERUL HUNEDOREAN a aflat cum stau lucrurile in acest sector, al salarizarii in judet. Am aflat, asadar, ca primarul municipiul Deva primeste o indemnizatie lunara in suma bruta de 13.050 de lei, iar indemnizatia lunara pentru functia de demnitate publica de viceprimar al municipiului Deva este de 11.600 de lei. In municipiul Hunedoara, incepand cu luna iulie 2017, indemnizatia primarului este de 10.150 de lei, impozabili (coeficientul de 7, aferent unui municipiu cu peste 50.000 de locuitori, a fost inmultit cu 1.450 de lei, salariul minim pe economie). Tot de la 1 iulie 2017, indemnizatia viceprimarului municipiului Hunedoara s-a ridicat la 8.700 de lei, impozabili, (coeficientul de 6).

In comuna Ilia, primarul Marius Omota (foto) ne-a declarat ca salariul sau a crescut la 6.525 de lei, cu aceasta noua lege, la fel ca la toti edilii care conduc comune cu peste 3.000 de locuitori. Viceprimarul comunei Ilia este rasplatit cu un salariu (n.r.- se numeste indemnizatie) de 5.075 de lei. "Noua lege prevede si acordarea de bonusuri primarilor si viceprimarilor acolo unde se deruleaza proiecte europene. Este vorba de bonusuri de 25 la suta pe luna din ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Informare

Marti, 18 Iulie 2017, ora 23:37

InformareVa informam ca, in conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Munca incheiat la nivel de ramura a operatorilor de servicii de apa si de canalizare, ziua de 20 iulie este zi libera, fiind declarata Ziua Lucratorului din Serviciile Publice de alimentare cu apa si de canalizare.

Cu toate ca este o zi nelucratoare, Apa Serv Valea Jiului Petrosani va asigura in continuare o parte din activitatile pe care le desfasoara in mod curent, respectiv interventiile la retelele de apa si canalizare, prin echipele de permanenta in toate localitatile din Valea Jiului.

Casieriile din toate localitatile Vaii Jiului vor fi deschise joi, intre orele 9.00 si 17.00 in timp ce vineri vor avea program normal, intre orele 8.00 si 17.00.

Activitatea de relatii cu publicul se va desfasura prin intermediul Dispeceratului Apa Serv, numar de telefon 0254/541861 si 0354/108203.

Birou Presa Apa Serv Valea Jiului Petrosani

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Densus: doua investitii, aflate la linia de start

Marti, 18 Iulie 2017, ora 23:37

Densus: doua investitii, aflate la linia de startMagdalena Serban

Doua proiecte investitionale au primit girul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) pentru a fi implementate in comuna Densus. Acestea sunt o mostenire pe care actuala administratie locala a preluat-o de la fostul primar Traian Bugari si pe care o va duce mai departe, pana la materializare.

Drumuri si camine culturale

"Am semnat contractul de finantare pentru programul de modernizare a unor drumuri comunale din satele Densus, Pestenita, Poieni si Criva. Valoarea lui este de circa un milion de euro. Vor fi reabilitate drumuri circulate, care momentan sunt doar pietruite si necesita covor asfaltic pentru fluidizarea traficului si asigurarea unor conditii optime de trafic. Un al doilea proiect este cel de modernizare si dotare a caminelor culturale din Poieni, Stei, Densus, Hatagel, Pesteana si Pestenita. Aici, pe langa partea de reabilitare propriu-zisa, trebuie sa inlocuim la unele dintre ele vechea incalzire. In prezent, incalzirea se face cu lemne. Bineinteles, sunt si alte lucruri pe care trebuie sa le asiguram, ca de exemplu mese si scaune, dotari ale oficiilor de bucatarie etc. Per total, investitia ajunge la aproximativ 500.000 de euro, bani pe care nu i-am fi putut aloca niciodata de la bugetul local fara a-l destabiliza complet. Sunt finantari care ne ajuta in planul de dezvoltare si chiar daca unele cheltuieli din proiect sunt considerate neeligibile si le vom suporta din pusculita proprie, se merita acest efort", sustine Adrian ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Incep lucrarile pentru cadastrarea gratuita la Baia de Cris

Marti, 18 Iulie 2017, ora 23:37

Incep lucrarile pentru cadastrarea gratuita la Baia de CrisMagdalena Serban

Se stie ca primariile pot solicita finantare pentru realizarea gratuita a cadastrului, astfel incat majoritatea administratiilor locale hunedorene nu au ratat acest capitol.

Acum a venit randul comunei Baia de Cris sa intre in acest proces in baza caruia cetatenii pot primi documentele de la Cadastru, gratuit. "Serviciul a fost scos la licitatie prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). A castigat o firma din Bihor. Se pare ca in ciuda faptului ca societatile de profil nu se arata prea interesate sa realizeze lucrarile respective din pricina pretului scazut, totusi, s-au gasit doritori. Suma alocata pentru anul acesta este de 107.000 de lei, iar la anul vom primi diferenta, pana la 150.000 de lei. Preconizam si cateva neconcordante intre scriptic si ceea ce se gaseste in teren, dar numai bine ca se vor lamuri si rezolva si aceste situatii. Peste cateva zile ne vom intalni cu localnicii, alaturi de reprezentantii firmei de cadastru, la caminele culturale din Tebea, Baia de Cris si Risca. Trebuie sa le fie comunicate anumite lucruri ce tin de conditiile de intabulare, termene si cadru legal in vigoare", a spus Liviu Mihaiu Gorcea (foto), primarul comunei Baia de Cris. De amintit ca lucrarile din cadrul Programului National de Cadastru si Carte Funciara (PNCCF) au fost demarate la sfarsitul anului 2015 si sunt programate sa se incheie in anul 2023. De acum incolo, bugetele sunt multianuale, ceea ce inseamna ca unitatile administrativ-teritoriale nu ..

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Accident grav intr-o tabara din zona de sud a Retezatului

Marti, 18 Iulie 2017, ora 23:36

Accident grav intr-o tabara din zona de sud a RetezatuluiUn tanar se afla in stare grava dupa ce a cazut de la inaltime, dintr-o tiroliana.

Accidentul s-a petrecut ieri dupa amiaza in zona Valea de Brazi-Uricani, iar primele informatii arata ca tanarul ar fi cazut dintr-o tiroliana si s-a accidentat grav. El a fost preluat de un echipaj al SMURD Lupeni si este in coma la spital. Surse medicale spun ca ranile suferite de victima sunt in zona capului si din acest motiv este posibil ca tanarul sa fie trimis catre o clinica din vestul tarii in zilele urmatoare. Conditiile in care s-a petrecut accidentul sunt investigate de politisti si procurori. (M.Ganju)

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Afacerile cu gunoaie din judet miros a scandal. Consiliul Judetean Hunedoara inghesuit de propriile promisiuni

Marti, 18 Iulie 2017, ora 23:36

Afacerile cu gunoaie din judet miros a scandal. Consiliul Judetean Hunedoara inghesuit de propriile promisiuniNatalia Bumbac

Neintelegerile dintre firma care colecteaza deseurile in Deva, SC Salubritate SA si operatorul de la deponeul ecologic de la Barcea Mare, SC Supercom SA, au ajuns la cote maxime. Invitat sa dezamorseze bomba este Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara, in proprietatea caruia se afla groapa ecologica si care s-a ocupat de punerea ei in functiune.

Nu le-au fost primite deseurile

Ce s-a intamplat? Ieri, cei de la deponeu au refuzat sa primeasca deseurile idicate de Salubritate SA Deva pe motiv ca nu au un un contract parafat cu ei. De partea cealalta, cei de la firma deveana invoca protocolul pe care il au cu CJ Hunedoara, prin care li s-a promis ca vor putea depozita gratuit cele 70.000 de tone de deseuri stranse pe propria platforma provizorie. Membru in Consiliul de Administratie la Salubritate SA Deva, Mircea Darie, sustine ca actele incheiate intre partile implicate in problema sunt de partea lor. Cu toate acestea, gunoaiele nu le sunt acceptate. Mai mult de atat, le-au fost emise facturi pentru cantitatile pe care le-au transportat deja la deponeu in lunile mai si iunie. "In mai am dus 868 de tone de deseuri, iar in iunie 572 de tone. Acum nu ni s-a permis accesul. In 12 iulie am fost instiintati de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) ca autorizatia integrata de mediu a fost transferata de la CJ Hunedoara la Supercom. Autorizatie in care se spune ca vor fi mai mari cantitatile de deseuri depozitate in primul an de functionare a deponeului decat media ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]

Autoritatile din Dubai vor sa-l extradeze pe Simota

Marti, 18 Iulie 2017, ora 23:36

Autoritatile din Dubai vor sa-l extradeze pe SimotaDe cateva zile, in Petrosani, municipiul de bastina al lui Alin Simota, circula un zvon cum ca afaceristul va ajunge degraba acasa. Informatie confirmata de prietenii acestuia care au mentinut legatura cu el de cand a fugit din tara, adapostindu-se in Emiratele Arabe Unite (EAU).

Nu mai este prezent pe retelele de scoializare

Primul semn ca Simota nu mai este liber a fost absenta lui de pe retelele de socializare, unde aparea intotdeauna on-line, sustine un amic de-al lui. Apoi, au venit si telefoanele din partea afaceristului catre apropiatii sai de acasa, prin care le-ar fi spus ca a fost arestat. Un amic de-al lui Simota care a comunicat cu el de la momentul plecarii in Dubai, ne-a spus ca acesta a intrat ultima data pe What's up in 28 iunie, la ora 02:49. De atunci nu a mai aparut pe canalul de comunicare.

Nu se stie precis motivul pentru care cei din Dubai s-au hotarat sa-l impacheteze pe Simota si sa-l trimita acasa. Mai ales ca, intre Romania si EAU exista un protocol de extradare doar a persoanelor care au comis fapte grave, cum ar fi crima sau violul, afaceristul neavandu-le in "repertoriu". O varianta ar fi ca Simota ar fi jucat murdar si in Dubai, deruland afaceri ilegale si ca ar fi anchetat pentru aceste fapte acolo. Alta ar fi ca autoritatile din EAU au fost determinate sa-l expedieze pe Simota in urma numeroaselor cereri venite de la instantele din Romania, unde afaceristul este judecat pentru infractiuni economice si de crima organizata, care se interesau ...

Life Show / stiri Actualitate11 vizite[ Mesagerul Hunedorean ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Primarul Ovidiu Mos vine cu aproape 30 milioane euro acasa
Ieri, la sediul ADR Vest s-a finalizat procesul de negociere a alocarilor financiare disponibile pe ...
NERVI SI BLOCAJE IN TRAFIC. Nebunie in zona podului de peste Mures, la Soimus
Lucrarile de reparatii a carosabilului, executate in zona podului de la Soimus, la iesirea din ...
S-a deschis "robinetul cu bani in judetul Hunedoara
Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) incepe ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor