A murit o renumita specialista in acupunctura. Medicul Xiaoguang Wang a fost adusa in judetul Hunedoara in '99 de Mihail Rudeanu

   

Unul dintre cei mai renumiti specialisti in acupunctura, din Romania, medicul Xiaoguang Wang, a murit la finele saptamanii trecute, la varsta de 64 de ani. Mihail Rudeanu, fost presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara intre anii 2000-2004 , a fost cel care a adus-o, din indepartata China, pe Xiaoguang Wang, in anul 1999, chiar la Geoagiu, cu ajutorul avocatului Remus Borza.
Doctorita Xiaoguang Wang, cel mai cunoscut specialist in acupunctura din Romania, a murit vineri, 25 mai, la Spitalul Judetean din Pitesti. Doctorita era stabilita din 1999 in Romania si colabora cu mai multe clinici, avand un cabinet si la Pitesti. Printre pacientii sai s-au numarat Adrian Nastase, Ion Iliescu, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, si, bineinteles, Mihail Rudeanu. Au trecut pragul cabinetului sau inclusiv Antonie Plamadeala, fostul Mitropolit al Ardealului, dar si pacienti veniti din alte tari. "Pe vremea aceea calatoream destul de mult in China, in interes de serviciu, si asa am reusit sa o cunosc si pe Xiaoguang Wang. Intr-una din vizite m-am ales cu o durere insuportabila la spate si am fost trimis la doamna doctor. M-a pus pe picioare atunci, iar eu i-am promis ca o voi aduce in Romania. Asta se intampla in noiembrie 1998. In ianuarie 1999, am si reusit sa fac acest lucru, pentru ca in China, ce promiti trebuie sa onorezi. Regulile lor erau foarte stricte, dar dupa indelungi discutii cu ambasadori si cu reprezentanti de seamna ai acestei tari, au decis sa o lase sa plece. La acea vremea Xiaoguang Wang, Catalina, cum ii spuneam noi, romanii, era profesor universitar. Cu chiu cu vai, si cu multe promisiuni pe care trebuia sa le respect fata de ea, pentru ca i-am fost un fel de tutore, am adus-o pe pamant romanesc. Cu ajutorul avocatului Remus Borza, din Geoagiu, am reusit sa ii gasim o locuinta. Mai multe decat atat, Borza i-a pus la dispozitie si un spatiu foarte mare, unde Catalina isi trata pacientii. S-a inteles foarte bine cu oamenii de aici, iar la scurt timp dupa sosirea ei in tara, au auzit oamenii de ea si veneau sa se trateze la ea", a declarat Mihail Rudeanu.

A locuit in Geoagiu timp de patru ani

Medicul Xiaoguang Wang a ramas in Geoagiu timp de patru ani. Dupa aceea a plecat la Pitesti, unde s-a si stabilit. Veneau oameni la cabinetul ei din toate colturile tarii, dar si din strainatate. "Desi a locuit multi ani in Pitesti si Bucuresti, gandul ei a fost tot la Geoagiu. Chiar mi-a zis cu cateva zile inainte de producerea tragediei ca trebuie sa ne vedem la Bucuresti. Voia sa ii caut o locuinta la Geoagiu, unde sa vina sa se stabileasca, pentru ca nu ii mai place acolo. Dar din pacate nu am mai reusit sa ducem la bun sfarsit si acest proiect", a mai adaugat Mihail Rudeanu.

Incinerata si repatriata

Acum, fiica ei, care a locuit o foarte scurta perioada de timp in tara, pentru ca nu s-a acomodat aici, trebuie sa ajunga in Romania. "Catalina noastra va fi incinerata la Bucuresti, iar mai apoi, familia o va duce in China. Am ramas fara cuvinte la aflarea acestei vesti. Anul aceste implinea 65 de ani. Era plina de viata si a ajutat enorm de multi oameni, insa pe ea nu s-a putut ajuta. Se pare ca decesul a survenit din cauza unor probleme la inima. Dupa 15 minute, dupa ce ajuns la spitalul din Pitesti a decedat. Romania a pierdut un medic exceptional, o persoana care a iubit cu adevarat aceasta tara si, poate, mai patriota decat multi romani. A fost dedicata cu adevarat meseriei pe care o facea cu atat de mult drag. Ajuta pe oricine, chiar si pe cei care nu aveau bani. Dumnezeu sa o odihneasca!", a conchis Rudeanu.

Xiaoguang Wang, de origine chineza, a facut parte dintr-o familie in care acupunctura se practica de 13 generatii. A fost licentiata a Academiei Chineze de Medicina Traditionala si a Institului de Acupunctura si Moxibustie din Beijing si a fost reprezentant pentru medicina traditionala la Organizatia Mondiala a Sanatatii.

"Minte, trup si suflet curate", aceasta era deviza cea mai importanta pentru doamna doctor Wang Xiaoguang.
Miercuri, 30 Mai 2018, ora 14:05
Sursa: Servus Hunedoara

Servus Hunedoara
Cele mai citite stiri
Judetul Hunedoara, sub Cod galben si portocaliu de vant, duminica si luni
Meteorologii au anuntat intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii, iar incepand de ...
VIDEO| "Bambi" la joaca, prin zapada, in Parcul National Retezat
Noi imagini placute au fost surprinse de rangeri in Parcul National Retezat, situat pe teritoriul ...
Teribilism la volan. Un tanar a produs dezastrul pe DN 68 A Deva - Lugoj
Circulatia a fost restrictionata, joi, dupa-amiaza, pe soseaua Deva - Lugoj (DN 68A), la limita ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor