CEH ar putea scapa de datoriile colosale

   

Maximilian GanjuMinisterul Energiei propune stergerea datoriilor pe care le au producatorii de energie la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), prin preluarea unor active energetice, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta, postat pe site-ul institutiei. Motivarea ministerului ce patroneaza compania energetica hunedoreana este legata de importanta strategica a producatorului de energie pe baza de carbune.
"La cererea operatorilor economici care detin capacitati de producere a energiei electrice instalate in Sistemul Electroenergetic National reprezentand active functionale energetice, creantele fiscale administrate de Ministerul Finantelor Publice prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala se sting prin trecerea in proprietatea publica a statului si in administrarea Ministerului Energiei a unor active functionale energetice, aflate in proprietatea acestora", se arata in propunere. Cererea operatorilor economici va cuprinde o analiza tehnico-economica privind justificarea operatiunii si efectele acesteia si va fi insotita de avizul favorabil al ministerului de resort, al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si al operatorul de transport si sistem Compania Nationala de Transport a Energiei Electrice Transelectrica. Ministerul de resort considera ca este necesar sa se adopte aceste masuri pentru "asigurarea sigurantei Sistemului Electroenergetic National (SEN)".
Autorii proiectului amintesc si situatia economico-financiara dificila a Complexului Energetic Hunedoara, care detin capacitati de producere cu importanta deosebita pentru mentinerea nivelului de siguranta in functionare a SEN. Potrivit datelor ANAF, Complexul Energetic Hunedoara avea la sfarsitul anului trecut datorii la stat in valoare 800 de milioane de lei.
Duminica, 31 Martie 2019, ora 19:36
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Vom circula cu 80 km/h pe Lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva
Consultantul care face expertiza tehnica pe Lotul 3 al Autostrazii A 1 Lugoj-Deva a recomandat ...
Accident grav pe soseaua Hunedoara - Deva
Un accident rutier s-a petrecut vineri dimineata, in jurul orei 5:20, pe Drumul Judetean 687 ...
Deputatul Sorin Marica, despre schimbarea varstei de pensionare
Magdalena Serban In calitate de for decizional, Camera Deputatilor a adoptat, in unanimitate, un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor