Celebra scrisoare a lui Avram Iancu, dupa macelurile Revolutiei din Ardeal: "Fratilor maghiari, ascultati cuvintele din adancurile sufletului unui roman sincer"

Sursa: Adevarul
Luni, 25 Septembrie 2017, ora 06:03
107 citiri
Cea mai celebra scrisoare a lui Avram Iancu, pastrata in arhive, a fost redactata in 15 iulie 1949, la sfarsitul miscarilor revolutionare din Transilvania anilor 1848 - 1849, in timpul carora au murit mii de romani si maghiari. "Libertate, egalitate, fratietate. Fratilor maghiari!", a fost indemnul dat de Avram Iancu, la inceputul scrisorii manifest, semnata in calitate de prefect. Avram Iancu (1824 - 1872), liderul romanilor din Transilvania din timpul miscarilor revolutionare de la mijlocul ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.