Cimitirul central din Petrosani se prabuseste peste casele oamenilor

   

Le cad mormintele in curte!

Locuiesc in apropierea cimitirului central din Petrosani, dar traiesc cu cosmarul ca pamantul cu cateva morminte s-ar putea prabusi in curtea lor. Zeci de locuri de veci au fost construite aici haotic, fix langa gardul oamenilor, iar acum ceea ce a ramas din gardul de sprijin nu mai poate tine tonele de pamant imbibat cu apa. Totul s-a precipitat cand oamenii au observat ca de cateva zile, cineva incearca sa construiasca noi morminte si mai aproape de gard. Iar dupa ce din gard nu a mai ramas mai nimic si totul este acum sustinut cu o plasa firava de sarma, oamenii s-au alarmat. "Cea mai grava problema ar fi gardul, dupa ce s-au furat panourile de beton. Nici nu am avea voie sa avem panouri de sarma, ca sa se vada in curte si noi sa vedem toate crucile. Zilele trecute am observat ca incercau sa sape din nou morminte si sa ne bage cavouri fix in gard si am cerut sa se opreasca", spune Diana Popovici, proprietara uneia dintre casele de langa gard.

Imediat ce au observat asta, oamenii au cerut oprirea lucrarilor si asta s-a si intamplat, iar gropile sapate pentru cavou, au fost deja acoperite. "Este o zona unde pana nu demult era un depozit de gunoi si noi am curatat locul, iar, pentru ca nu mai sunt locuri in cimitir, am zis sa mai facem loc la cateva morminte. Dar in urma sesizarilor, am oprit lucrarile", a recunoscut Stefan Hodos, responsabilul care s-a ocupat de lucrarile din cimitirul central, in ultimul an.

Casele sunt afectate, primarul promite

Cei care locuiesc in centrul municipiului Petrosani, pentru ca cimitirul este chiar in zona zero a orasului, in apropierea unui cartier de vile, se tem ca intr-o zi totul se va prabusi peste curtea lor. Unii deja nu isi mai pot folosi bucatariile de vara, din cauza ca pamantul din cimitir le-a distrus peretii de sustinere. Asta in conditiile in care legea prevede ca orice contructie sa se faca la cel putin 3 metri distanta de gardul oamenilor. "Cade totul, implicit fundatia, gardul vine spre noi. Vecinul meu are probleme mai mari, cu toata umezeala, ca la el in curte e toata apa si mucegaiul, iar bucataria de vara nu a mai putut sa o foloseasca, deoarece ii cade tencuiala, zidul. Gunoiul se arunca la gardul nostru si toata vara stam si ii rugam pe cei care fac curat in cimitir sa nu o mai faca. Acum au curatat cei de la primarie, dar nu se vedea gardul de mizerie", mai spune femeia.

Situatia a ajuns si la urechile edililor locali din Petrosani, iar primarul promite ca va remedia situatia din cimitir. "Avem in vedere avcest aspect. Am primit mai multe sesizari si vom aloca banii necesari pentru consolidarea terenului din apropierea cimitirului, asa incat oamenii sa nu mai aiba astfel de probleme", a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Lipsa locurilor de veci si modul haotic in care s-au construit cavouri in toate cimitirele din Petrosani genereaza astfel de probleme. Nu mai tarziu de luna trecuta, un alt incident a socat opinia publica, dupa ce s-a descoperit ca mormintele erau construite in apropierea unei tevi de termoficare, care, dupa ce s-a spart, a inundat toate cavourile.
Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 06:44
Sursa: Servus Hunedoara

Articol citit de 185 ori


Servus Hunedoara
Cele mai citite stiri
Nistor: "In acest an vom circula pe autostrada de la Deva la Lugoj"
In cursul zilei de ieri, dupa o destul de lunga perioada de tacere, organizatia judeteana Hunedoara ...
Medic hunedorean, condamnat definitiv pentru mita
Maximilian Ganju Magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au respins apelul facut de medicul ...
Nobilul cavaler "Sima cel Alb" a plecat printre cetele de ingeri
Ordinul Cavalerilor de Hunedoara a pierdut un important membru. Simion Dobca (foto), unul dintre ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor