Cimitirul central din Petrosani se prabuseste peste casele oamenilor

   

Le cad mormintele in curte!

Locuiesc in apropierea cimitirului central din Petrosani, dar traiesc cu cosmarul ca pamantul cu cateva morminte s-ar putea prabusi in curtea lor. Zeci de locuri de veci au fost construite aici haotic, fix langa gardul oamenilor, iar acum ceea ce a ramas din gardul de sprijin nu mai poate tine tonele de pamant imbibat cu apa. Totul s-a precipitat cand oamenii au observat ca de cateva zile, cineva incearca sa construiasca noi morminte si mai aproape de gard. Iar dupa ce din gard nu a mai ramas mai nimic si totul este acum sustinut cu o plasa firava de sarma, oamenii s-au alarmat. "Cea mai grava problema ar fi gardul, dupa ce s-au furat panourile de beton. Nici nu am avea voie sa avem panouri de sarma, ca sa se vada in curte si noi sa vedem toate crucile. Zilele trecute am observat ca incercau sa sape din nou morminte si sa ne bage cavouri fix in gard si am cerut sa se opreasca", spune Diana Popovici, proprietara uneia dintre casele de langa gard.

Imediat ce au observat asta, oamenii au cerut oprirea lucrarilor si asta s-a si intamplat, iar gropile sapate pentru cavou, au fost deja acoperite. "Este o zona unde pana nu demult era un depozit de gunoi si noi am curatat locul, iar, pentru ca nu mai sunt locuri in cimitir, am zis sa mai facem loc la cateva morminte. Dar in urma sesizarilor, am oprit lucrarile", a recunoscut Stefan Hodos, responsabilul care s-a ocupat de lucrarile din cimitirul central, in ultimul an.

Casele sunt afectate, primarul promite

Cei care locuiesc in centrul municipiului Petrosani, pentru ca cimitirul este chiar in zona zero a orasului, in apropierea unui cartier de vile, se tem ca intr-o zi totul se va prabusi peste curtea lor. Unii deja nu isi mai pot folosi bucatariile de vara, din cauza ca pamantul din cimitir le-a distrus peretii de sustinere. Asta in conditiile in care legea prevede ca orice contructie sa se faca la cel putin 3 metri distanta de gardul oamenilor. "Cade totul, implicit fundatia, gardul vine spre noi. Vecinul meu are probleme mai mari, cu toata umezeala, ca la el in curte e toata apa si mucegaiul, iar bucataria de vara nu a mai putut sa o foloseasca, deoarece ii cade tencuiala, zidul. Gunoiul se arunca la gardul nostru si toata vara stam si ii rugam pe cei care fac curat in cimitir sa nu o mai faca. Acum au curatat cei de la primarie, dar nu se vedea gardul de mizerie", mai spune femeia.

Situatia a ajuns si la urechile edililor locali din Petrosani, iar primarul promite ca va remedia situatia din cimitir. "Avem in vedere avcest aspect. Am primit mai multe sesizari si vom aloca banii necesari pentru consolidarea terenului din apropierea cimitirului, asa incat oamenii sa nu mai aiba astfel de probleme", a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Lipsa locurilor de veci si modul haotic in care s-au construit cavouri in toate cimitirele din Petrosani genereaza astfel de probleme. Nu mai tarziu de luna trecuta, un alt incident a socat opinia publica, dupa ce s-a descoperit ca mormintele erau construite in apropierea unei tevi de termoficare, care, dupa ce s-a spart, a inundat toate cavourile.
Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 06:44
Sursa: Servus Hunedoara

Articol citit de 186 ori


Servus Hunedoara
Cele mai citite stiri
Fostul sef al Politiei Rutiere, Micu Dan, a fost condus pe ultimul drum
Sorina Popa Fostul sef al Politiei Rutiere Hunedoara, Micu Dan, a fost condus, ieri, pe ultimul ...
FOTO: Patru zile de distractie bavareza la poalele Cetatii din Deva. A inceput "Fruhlingsfest"!
Cel mai bun gulas sau mancare de fasole la ceaun, de la celebrul "Rege al Ciolanelor", raci, scoici ...
Petrosanean controversat, retinut pentru furturi de la calea ferata
Un controversat individ din Valea Jiului, cunoscut dupa porecla de Bigo, a ajuns in atentia ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor