Ciudateniile stramosilor nostri relatate de turci: "Femeile usuratice prinse sunt duse pe o insula si lasate dezbracate, incat mor din pricina tantarilor"

Sursa: Adevarul
Duminica, 19 Iunie 2016, ora 04:04
337 citiri
Unele dintre cele mai fascinante marturii istorice despre viata locuitorilor din Moldova, Muntenia si Transilvania au fost publicate de cronicarul turc Evliya Celebi, cel care in anii 1660, a calatorit in Dobrogea, Moldova, Ardeal, Banat si Tara Hategului.
Evliya Celebi a oferit informatii pretioase despre modul de viata al stramosilor nostri, de la mijlocul secolului al XVII-lea. A descris bataliile purtate de otomani pe teritoriul Moldovei si al Munteniei, a relatat despre averile fabuloase ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.