Dezbatere publica la Hunedoara despre stramutarea bisericii din satul Bastea, in municipiul de pe Cerna

   

Reprezentantii Primariei Municipiului Hunedoara supun dezbateriipublice un proiect de hotarare, ce vizeaza informarea si consultarea publicului si a planului urbanistic de detaliu, privind stramutarea bisericii cu hramul "Sfanta Cuvioasa Paraschiva". Aceasta se afla in satul bastea, din comuna Lapugiu de Jos si se doreste mutarea ei in municipiul de pe Cerna, pe strada Muresului. Parohia Ortodoxa "Sfantul Ioan Botezatorul" reprezentata prin David Lucian a depus Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) - Stramutare biserica cu hramul "Sfanta Cuvioasa Paraschiva" din satul Bastea, comuna Lapugiu de Jos si realizare imprejmuire, in localitatea Hunedoara, strada Muresului. Informarea si consultarea publicului pentru documentatia P.U.D. - Stramutare biserica cu hramul "Sf. Cuv. Paraschiva" din satul Bastea, si realizare imprejmuire, in localitatea Hunedoara, strada Muresului f.n., judetul Hunedoara, a fost facuta conform raportului inregistrat sub nr. 61655/31.08.2017, anexa 1 la prezentul proiect de hotarare.
Studierea terenului

Initiatorul propune studierea terenului situat in intravilanul municipiului Hunedoara, avand o suprafata de 850 de metri patrati identificat prin Cartea Funciara, proprietate publica a Municipiului Hunedoara si atribuit in folosinta gratuita Parohiei Ortodoxe Sf. Ioan Botezatorul, pentru realizarea unei biserici din lemn cu regim de inaltime P (parter) prin stramutarea acesteia din satul Baste. Totodata se vor realiza si cinci locuri de parcare dintre care unul pentru persoane cu dizabilitati, alei si platforme pietonale, platforme carosabile, rampe carosabile si pietonale, platforme delimitate de ziduri de sprijin.

Cum va arata biserica

Constructia bisericii va avea forma dreptunghiulara, capatul cu altarul fiind conformat octogonal, lacasul propriu zis de cult avand dimensiunile maxime de 6,50m x 14,85m iar polata atasata laturii vestice 2,65m x 6,50m - rezultand o lungime maxima de 17,50m si regim de inaltime parter (suprafata construita la sol 110,83 mp si suprafata construita desfasurata 110,83 mp). Fundatiile si platforma pe care se va amplasa biserica se vor realiza din beton, iar biserica propriu-zisa va fi din lemn. "In conformitate cu prevederile Ordinului M.D.R.T. nr.2701/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru aprobarea Metodologiei de informare si consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului si de urbanism si Anexei la H.C.L. nr. 158/2011, privind aprobarea "Regulamentului local de implicare a publicului in elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism si amenajare a teritoriului", consultarea populatiei s-a facut in perioada 08.06.2008-08.08.2017", se arata in raport. Biserica a fost construita la sfarsitul secolului XVIII.

PUD, avizat favorabil

Pana acum, nu au fost inregistrate sesizari cu privire la propunerea finala a documentatiei de urbanism PUD propusa. "P.U.D. - ul a fost avizat favorabil prin Avizul nr. 2/24.07.2017 al Arhitectului Sef, aviz fundamentat de Comisia de Amenajare a Teritoriului si Urbanism de pe langa Consiliul Local al municipiului Hunedoara. Precizam ca, in conformitate cu prevederile Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, cu modificarile si completarile ulterioare, art.37, alin.(1A), avizul Arhitectului-Sef este un aviz tehnic care nu se supune deliberarii Consiliului Local. Se propune aprobarea perioadei de valabilitate a Planului Urbanistic de Detaliu pe o durata de 24 luni. In baza prevederilor art. 56 alin. (4) si pct. 14 din Anexa 1 la Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art.36, alin.(2), lit."c" si alin.(5), lit."c" si art. 45 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, propunem prezentarea si dezbaterea proiectului de hotarare in sedinta Consiliul Local al municipiului Hunedoara in vederea aprobarii", se mai arata in raportul primariei.
Marti, 12 Septembrie 2017, ora 05:05
Sursa: Servus Hunedoara

Servus Hunedoara
Cele mai citite stiri
Tribunalul Hunedoara a decis ca presedintele Klaus Iohannis este bun de plata
Adriana Nastase Judecatorii de la Sectia I Civila a Tribunalului Hunedoara au dat sentinta in ...
Marian Muntean, condamnat la un an de inchisoare
Adriana Nastase Fostul consilier local de la Deva, Marian Muntean (foto), a fost condamnat la un an ...
Rasturnare de situatie in cazul barbatului invinuit de dublu omor
Maximilian Ganju Dupa circa trei ani de arest preventiv, perioada in care s-a judecat dosarul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor