"Frumusetea neconventionala. Arta tatuajului", expozitie la muzeul devean

   

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, sub egida Consiliului Judetean Hunedoara si in colaborare cu Muzeul Municipal "Ioan Raica" din Sebes va invita sa participati sambata, 22 septembrie 2018, la actiunea "Frumusetea neconventionala. Arta tatuajului", ce poarta semnatura curatorului Roxana Stancescu, de la MCDR.
Evenimentul va avea loc incepand cu ora 17.00, la sediul institutiei din Palatul Magna Curia din Deva. Din programul actiunii face parte si o scurta prezentare a practicarii tatuarii in lumea antica, ce va fi sustinuta de renumitul prof. univ. Luc Renaut, de la Universite Grenoble Alpes, Franta, care a cercetat indelung simbolistica si semnificatia tatuajului in acea perioada.

"Astfel, vom vedea impreuna evolutia artei tatuajului, din cele mai indepartate timpuri (preistorie) pana in contemporaneitate, fiind expuse piese neolitice din Romania, imagini ale spectaculoaselor tatuaje scitice si ale celor traditionale balcanice, unelte de tatuaj, de la cele mai rudimentare la cele moderne, alaturi de imaginile fantasticelor opere de arta corporala ale doi dintre cei mai cunoscuti artisti tatuatori din Europa Estica, Piotr Szot - Polonia si Grisha Maslov - Rusia. Toate pentru a sublinia faptul ca arta tatuajului a fost si ramane parte din evolutia umana", a precizat Roxana Stancescu. (M.Serban)
Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 23:36
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Masina cuprinsa de flacari in centrul Devei
Un autoturism a luat foc, in mers, intr-o zona centrala a municipiului Deva. Incendiu, care ar fi ...
Sentinta definitiva pentru soferul de 18 ani care a ucis o eleva pe trecerea de pietoni. Tanarul a recunoscut faptele
Magistratii au pronuntat sentinta definitiva pentru tanarul de 18 ani care a ucis o adolescenta din ...
Peste 600 de soferi sanctionati pentru utilizarea telefonului mobil la volan
Soferii care sunt prinsi ca vorbesc la telefonul mobil in timp ce se afla la volan vor primi amenzi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor