"Frumusetea neconventionala. Arta tatuajului", expozitie la muzeul devean

   

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, sub egida Consiliului Judetean Hunedoara si in colaborare cu Muzeul Municipal "Ioan Raica" din Sebes va invita sa participati sambata, 22 septembrie 2018, la actiunea "Frumusetea neconventionala. Arta tatuajului", ce poarta semnatura curatorului Roxana Stancescu, de la MCDR.
Evenimentul va avea loc incepand cu ora 17.00, la sediul institutiei din Palatul Magna Curia din Deva. Din programul actiunii face parte si o scurta prezentare a practicarii tatuarii in lumea antica, ce va fi sustinuta de renumitul prof. univ. Luc Renaut, de la Universite Grenoble Alpes, Franta, care a cercetat indelung simbolistica si semnificatia tatuajului in acea perioada.

"Astfel, vom vedea impreuna evolutia artei tatuajului, din cele mai indepartate timpuri (preistorie) pana in contemporaneitate, fiind expuse piese neolitice din Romania, imagini ale spectaculoaselor tatuaje scitice si ale celor traditionale balcanice, unelte de tatuaj, de la cele mai rudimentare la cele moderne, alaturi de imaginile fantasticelor opere de arta corporala ale doi dintre cei mai cunoscuti artisti tatuatori din Europa Estica, Piotr Szot - Polonia si Grisha Maslov - Rusia. Toate pentru a sublinia faptul ca arta tatuajului a fost si ramane parte din evolutia umana", a precizat Roxana Stancescu. (M.Serban)
Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 23:36
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Articol citit de 54 ori


Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Judecatori numiti la judecatoriile Deva si Petrosani
Doi noi magistrati au fost numiti prin decrete semnate de seful statului, Klaus Iohannis, unul la ...
Isi jefuiau vecinii
Maximilian Ganju Politistii hunedoreni au descins la o grupare de hoti formata din sase indivizi, ...
Spargere la un depozit de haine second hand
Maximilian Ganju S-a intamplat in municipiul Vulcan, iar hotii au actionat la miezul noptii. Au ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor