"Frumusetea neconventionala. Arta tatuajului", expozitie la muzeul devean

   

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, sub egida Consiliului Judetean Hunedoara si in colaborare cu Muzeul Municipal "Ioan Raica" din Sebes va invita sa participati sambata, 22 septembrie 2018, la actiunea "Frumusetea neconventionala. Arta tatuajului", ce poarta semnatura curatorului Roxana Stancescu, de la MCDR.
Evenimentul va avea loc incepand cu ora 17.00, la sediul institutiei din Palatul Magna Curia din Deva. Din programul actiunii face parte si o scurta prezentare a practicarii tatuarii in lumea antica, ce va fi sustinuta de renumitul prof. univ. Luc Renaut, de la Universite Grenoble Alpes, Franta, care a cercetat indelung simbolistica si semnificatia tatuajului in acea perioada.

"Astfel, vom vedea impreuna evolutia artei tatuajului, din cele mai indepartate timpuri (preistorie) pana in contemporaneitate, fiind expuse piese neolitice din Romania, imagini ale spectaculoaselor tatuaje scitice si ale celor traditionale balcanice, unelte de tatuaj, de la cele mai rudimentare la cele moderne, alaturi de imaginile fantasticelor opere de arta corporala ale doi dintre cei mai cunoscuti artisti tatuatori din Europa Estica, Piotr Szot - Polonia si Grisha Maslov - Rusia. Toate pentru a sublinia faptul ca arta tatuajului a fost si ramane parte din evolutia umana", a precizat Roxana Stancescu. (M.Serban)
Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 23:36
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Articol citit de 42 ori


Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
VIDEO Momente groaznice la meciul de kick-boxing dintre Endre si Tolea Ciumac
Andrei Raita (Endre), cunoscut din dosarul Hidra, al mafiei fierului vechi din Hunedoara, s-a ...
Liberalii din Deva si-au completat echipa de conducere. Tiberiu Balint revine in prim-planul politicii locale
Sorina Popa Sambata, liberalii deveni si-au completat echipa de conducere, votandu-i pe membrii ...
Doi pentru postul de secretar al judetului
Intr-un final, dupa ce i s-a admis contestatia dupa proba scrisa, Simona Becus, unul dintre ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor