Handbalista Ana Maria Tanasie, cel mai tanar "Cetatean de Onoare" al Hunedoarei

   

Tanara handbalista Ana Maria Tanasie (foto) a devenit "Cetatean de Onoare" al municipiului Hunedoara, titlul ce i-a fost conferit, in ultima sedinta de Consiliu Local (CL) din 2015,pentru intreaga activitate desfasurata in domeniul sportului. Primarul Viorel Arion i-a inmanat sportivei hunedorencei si cheia simbolica a orasului.

Autoritatile locale din Hunedoara au decis sa o rasplateasca pe tanara handbalista, in semn de recunoastere si apreciere pentru intreaga sa activitate sportiva pe care o are la cei aproape 21 de ani, dar si pentru rezultatele deosebite pe care le-a obtinut, de-a lungul timpului, la diferite competitii la care a participat.

Nascuta in 6 aprilie 1995, la Hunedoara, Ana Maria Tanasie a inceput drumul spre performanta in anul 2008 la Clubul Sportiv Scolar din municipiul de pe Cerna, sub comanda antrenorilor Paraschiva Balici si Ioan Feier. In 2010 a ajuns la Centrul National de Excelenta de la Ramnicu Valcea, de unde a facut pasul spre senioare. Doi ani mai tarziu, a debutat in Liga Nationala la Clubul H.C. Zalau, ajungand apoi la H.C.M. Baia Mare.

A castigat bronzul la Campionatul Mondial din
Danemarca

Componenta a clubului din Baia Mare, hunedoreanca a reusit sa obtina mai multe rezultate exceptionale. A fost campioana nationala a Romaniei intre anii 2013-2014, iar in aceeasi perioada a fost desemnata si castigatoarea Supercupei Romaniei, precum si castigatoarea Cupei Romaniei. In editia 2014-2015 a cucerit medalia de bronz cu S.C.M. Craiova, iar in luna decembrie a anului trecut, a fost componenta a Echipei Nationale de Handbal Feminin a Romaniei si a obtinut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Handbal Feminin (Senioare) ce a avut loc in Danemarca. De asemenea,
Ana Maria Tanasie se mai
mandreste cu o serie de rezultate obtinute la diverse competitii de handbal nationale si internationale. In luna decembrie 2009, de exemplu,
a fost desemnata cea mai buna extrema stanga la Cupa Selectionatelor de Serie. Trei ani mai tarziu, a obtinut locul al cincilea la Campionatul Mondial de Junioare, in 2013, locul al patrulea la Campionatul European de Tineret, iar in 2014, a obtinut locul sase la Campionatul Mondial de Tineret. Ca reprezentanta a Lotului de tineret, cadet, junioare, tanara handbalista, originara din Hunedoara, a marcat 208 goluri.
Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 05:05
Sursa: Servus Hunedoara

Servus Hunedoara
Cele mai citite stiri
Tanar fara permis, urmarit din Simeria pana in Deva
Un tanar de 18 ani a fost observat la volanul unei dube pe Strada 1 Decembrie, de un echipaj de ...
Accidente rutiere pe soseaua Deva - Simeria: sase autoturisme s-au ciocnit luni dimineata
Doi oameni au fost raniti, iar sase masini au fost avariate in doua accidente rutiere inregistrate ...
Primarul Devei, Florin Oancea: Impreuna, sa schimbam fata orasului in care traim!
Un numar de 17 proiecte dintre cele 25 inscrise in programul de bugetare participativa desfasurat de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor