Pedepsele crunte din istoria romanilor. Domnul care a condamnat la moarte 20.000 de oameni: "Sa piara jumatatea cea rea a tarii, sa se pastreze cea buna"

Sursa: Adevarul
Luni, 21 Septembrie 2015, ora 00:42
99 citiri
Despre domnia lui Vasile Lupu si modul in care se desfasurau divanele tinute de domnitorul Moldovei din secolul XVII a relatat istoricul de drept Stefan Berechet, in "Judecata la romani pana in secolul al XVIII-lea", volum aparut in 1926, la Editura Cartea Romaneasca.

"Bandinius povesteste despre asprimea pedepselor date de Vasile Lupu, care condamnase la moarte peste 20.000 de criminali si, la rugamintea boierilor de a fi mai bland, el le raspunde ca nu are in vedere persoana, ci dreptatea, ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.