SECRETELE HUNEDOAREI. Manastirea Prislop supravegheata de securisti in anii 1950. Informator: "Se roaga sa revina regele Mihai in tara"

Joi, 23 Martie 2017, ora 15:05
49 citiri
Note informative secrete ale Politiei Hateg din 1950 ofera detalii mai putin stiute despre viata la manastirea condusa de Arsenie Boca, in vremea in care calugarul si maicile de la Prislop erau haituiti de autoritatile comuniste.

Un astfel de document, cu titlul "Nota informativa", descoperit ]n Arhivele judetului Hunedoara, a fost redactat de un colaborator al Politiei Hateg, care le acuza pe maicutele de la Prislop ca se rugau pentru revenirea regelui Mihai in tara si impotriva comunistilor. ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.