Vetuta Stanescu, numita secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii. "Este o functie care ma onoreaza si ma responsabilizeaza..."

   

Vetuta Stanescu (foto) a fost numita secretar de stat in Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei. Numirea in aceasta functie a fost semnata de catre premierul Ludovic Orban.Contactata telefonic de catre redactorii cotidianului "Servus Hunedoara", Vetuta Stanescu a confirmat vestea. "Am fost informata ca, in cursul zilei de astazi (n.red. luni, 20 ianuarie), va aparea decizia prim-ministrului in Monitorul Oficial. Sunt emotionata...", a declarat Vetuta Stanescu.

Intrebata ce inseamna aceasta numire pentru cariera sa, aceasta a declarat: "In primul rand, o confirmare a increderii colegilor mei, pentru ca ei m-au recomandat, sigur, in urma muncii pe care am prestat-o in interiorul partidului, a seriozitatii de care am dat dovada (...) In al doilea rand, si pregatirea profesionala, experienta in domeniul administratiei publice pe care am dobandit-o la Consiliul Judetean Hunedoara, in decursul a proape doua mandate de consilier judetean, un an de vicepresedinte la Consiliul Judetean. Este o functie care ma onoreaza si, totodata, ma responsabilizeaza si ma obliga sa raspund standardelor impuse de Guvernul condus de Ludovic Orban".

Vetuta Stanescu s-a nascut la 29 septembrie 1969, la Salasu de Sus. In anul 1994, a absolvit Facultatea de Mecanica, din cadrul Universitatii Tehnice din Timisoara. Are un master la aceeasi institutie de invatamant superior, in Inginerie si Tehnologie laser, absolvit in 1995. In 2007 a absolvit Facultatea de Stiinte la Universitatea din Petrosani, specializarea Finante si Banci, iar in 2008 alt master, in Administratie publica, in contextul legislatiei actuale. A ocupat mai multe functii in cadrul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate - sef serviciu, director executiv relatii cu furnizorii, planificare si prognoza. In perioada 2010 -2015, a fost director financiar contabil al Spitalului Judetean de Urgenta. In anul 2015, a devenit vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, functie pe care a detinut-o pana in 2016. Ulterior, a fost consilier judetean. La mijlocul lunii decembrie a anului 2019 si-a dat demisia din functia de consilier judetean, iar incepand cu data de 20 decembrie, a fost numita presedinte-director al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Hunedoara, prin ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 17:02
Sursa: Servus Hunedoara

Servus Hunedoara
Cele mai citite stiri
Accident spectaculos produs de soferul unui BMW. Un sat intreg a fost lasat in bezna
Un tanar aflat la volanului unui autoturism BMW a produs un accident rutier in localitatea Batiz, pe ...
Eleva de 16 ani din Deva a fost gasita... departe
La doua zile de la disparitia Denisei, o eleva de la un liceu din Deva, politistii au reusit sa dea ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor