Belgia: Site-ul anti-imigranti n-are legatura cu romanii, dar rromii sa plece in tarile lor!

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 23:18
3159 citiri
Belgia: Site-ul anti-imigranti n-are legatura cu romanii, dar rromii sa plece in tarile lor!

Filip Dewinter, lider al partidului Vlaams Belang, a declarat ca site-ul lansat de el nu are legatura cu est-europenii, ci cu imigrantii ilegali care incalca legile in general, politicianul flamand spunand insa ca rromii creeaza multe probleme si ar trebui sa se intoarca acasa.

"Site-ul nu are nimic de-a face cu est-europenii sau cu romanii. Absolut deloc. Este vorba despre imigrantii ilegali, majoritatea lor in Europa sunt africani, nord-africani. Doar o mica parte provin din tara dumneavoastra si cred ca ei sunt de fapt rromi in cea mai mare parte.

Cu tiganii avem multe probleme. Dar nu sunt interesat de nationalitatea sau originea etnica a acestor imigranti. Totul este despre ilegalitatea situatiei lor, despre faptul ca abuzeaza de sistemul de protectie sociala, muncesc la negru, comit infractiuni, trafic de droguri. Acestea sunt lucrurile care ne intereseaza", a spus Dewinter.

El a precizat ca lumea face confuzie cu site-ul PVV din Olanda, insa acest lucru este incorect.

"Stiu ca toata lumea face confuzie cu site-ul PVV, un site despre est-europeni si problemele create de acestia. Dar site-ul nostru este despre imigrantii ilegali, despre problemele pe care le avem cu ei si este, in primul rand, despre politicile guvernamentale referitoare la acestia, pe care noi le consideram foarte slabe. Aceasta e prioritatea noastra, nu romanii sau polonezii", a adaugat politicianul belgian.

Dewinter s-a referit si la rromi, explicand ca acestia nu se integreaza si creeaza probleme.

"Rromii sunt o problema pentru noi, sunt in foarte multe orase. Multi dintre asa-zisii solicitanti de azil sunt rromi, sau tigani, si ei creeaza multe probleme: nu se integreaza, nu vor sa vorbeasca in limba noastra. De fapt, locul lor nu este aici si pentru noi este foarte clar ca ar trebui sa se intoarca in tarile lor.

E foarte clar ca nu vor decat sa profite de sederea lor aici si nu le putem permite sa stea aici fara sa munceasca, fara sa plateasca taxe, fara sa contribuie la societatea noastra", a mai spus Dewinter.

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a adresat o interpelare Comisiei Europene, in care condamna lansarea de catre partidul flamand de extrema dreapta Vlaams Belang a site-ului respectiv.

Partidul a lansat marti un site care se inspira dupa cel din Olanda al Partidului pentru Libertate (PVV) al lui Geert Wilders, pentru a denunta imigrantii "ilegali" din Belgia, a relatat AFP.

Liderul Vlaams Belang Filip Dewinter a justificat acest apel la delatiune pe site-ul http://meldpuntillegaliteit.be prin prezenta a "zeci de mii de (imigranti) ilegali" in marile orase belgiene si a problemelor pe care acestia le provoaca, in opinia sa, si anume munca la negru, infractionalitatea, abuzuri pentru obtinerea unor ajutoare sociale. Faptele raportate vor fi comunicate politiei, a precizat el.

Vlaams Belang, care militeaza pentru independenta Flandrei, are un numar de 12 deputati si cinci senatori, dar este afectat de o concurenta cu NV-A, un partid populist care incearca sa-i atraga sustinatorii de partea sa si care solicita, de asemenea, independenta partii de nord a Belgiei.

Initiativa lui Dewinter a fost denuntata de principala miscare belgiana de lupta impotriva rasismului.

"Acest punct de semnalare este perfect ilegal, (iar) domnul Dewinter o stie prea bine. El vrea sa socheze si sa provoace", a declarat Jozef De Witte, directorul Centrului pentru egalitate de sanse si lupta impotriva rasismului, pentru postul Radio 1.

In opinia sa, aceasta initiativa aminteste de cele ale nazistilor, in anii '30, sau a STASI, in Germania de Est.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#site Belgia anti imigranti, #Belgia site impotriva romanilor, #Belgia site rromi, #Belgia tigani infractori , #Belgia romani