Rromii au bagat si Canada in sperieti: zeci de arestati, sute de capete de acuzare

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 17:36
11695 citiri
Rromii au bagat si Canada in sperieti: zeci de arestati, sute de capete de acuzare
Foto: Toronto Sun

Politia canadiana din Durham (Ontario) a reusit sa destructureze un grup infractional format din rromi din Romania, care se ocupa de furturi si de escrocarea serviciilor de asistenta sociala. Investigatia a avut o amploare nemaintalnita pana acum in Durham.

Politistii canadieni au arestat 34 de rromi, impotriva carora au emis nu mai putin de 263 de acuzatii penale. Principala activitate a grupului consta in recrutarea de rromi din Romania pentru a fi adusi in Ontario, unde urmau sa se dedice furturilor si inselarii sistemului de asistenta sociala. Politistii au descoperit inca 400 de rromi din Romania care aveau legaturi cu activitatile infractionale ale celor din Canada.

"Totul a pornit de la o singura familie, care i-a atras pe ceilalti. Aceasta ii aduceau in Canada, unde solicitau statut de refugiat", a declarat un reprezentant al Politiei pentru Toronto Sun.

Jurnalistii povestesc cum au reusit politistii sa descopere activitatile grupului de rromi. "In toamna anului 2011, doi ofiteri de politie au sesizat activitati infractionale care constau din furturi executate prin metoda distragerii atentiei. Hotii tinteau magazine de bijuterii sau de imbracaminte si chiar oamenii in varsta. In timp ce o persoana atragea atentia asupra sa, ceilalti din cohorta sterpeleau obicetele de valoare si paraseau locul. Barbati, femei si copiii lor participau la operatiune, ascunzand obiectele furate sub fustele lungi, unde aveau compartimente secrete", scrie Toronto Sun.

Doua milioane de dolari din ajutoare sociale

Acelasi grup s-a ocupat si de inselarea sistemului de asistenta sociala. Rromii erau adusi din Romania si pusi sa aplice pentru ajutoare sociale, cu precadere in Toronto. Astfel, din ianuarie 2012, rromii au reusit sa primeasca nu mai putin de doua milioane de dolari.

Politistii au reusit sa confiste 85.000 de dolari in bani si marfa furata si ancheteaza transferul a mai mult de un milioan de dolari catre locatii din strainatate.

Politistii inca nu stiu cati canadieni au fost escrocati de rromi. Ei au fost ajutati in investigatiile lor si de autoritati din Statele Unite, precum FBI, Homeland Security si US Customs.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#rromi Canada, #rromi arestati Canada, #infractiuni rromi Ontario , #Canada