Ziare.com

234 de romani au fost arestati la Roma de la inceputul anului

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 15:15

   

234 de romani au fost arestati la Roma de la inceputul anului
234 de romani au fost arestati de la inceputul anului de politia din Roma, din totalul de 770 de straini retinuti.

Romanii sunt urmati de comunitatea marocana, cu 60 de arestari, de cea senegaleza (36 de arestari), de cea moldoveana si de cea bosniana (32 de arestari), relateaza agentia italiana de presa ASCA, citata de NewsIn.

Majoritatea infractiunilor inregistrate in Italia de la inceputul anului sunt furturi (246 de persoane arestate), trafic de droguri (74 de persoane arestate) si jafuri (46 de persoane arestate). De asemenea 219 persoane au fost retinute in vederea expulzarii.

Doisprece straini au fost arestati pentru agresiuni sexuale, dintre care sase romani, un croat, un albanez, un polonez, un bulgar, un senegalez si un tanzanian.

In anul 2008, romanii au comis circa 90% din infractiunile comise de cetateni comunitari in Milano. Astfel, din totalul de 411 denunturi vizand cetateni comunitari, 376 au vizat romani, iar din totalul de 22 de persoane arestate, 15 provin din Romania.

Romanii au fost acuzati in special de ocupare ilegala de terenuri si cladiri, furturi, distrugere de bunuri, falsificare de documente oficiale si opunere de rezistenta la arest.

De asemenea, romanii se afla pe primul loc in randul imigrantilor care au comis violuri in Italia, urmati de marocani si albanezi, potrivit datelor Ministerului de Interne.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 538 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

E bine ca, macar italienii le mai scurteaza motul

Daca acestia ar fi fost in Romania, ar fi intervenit cu spaga si ar fi ramas printre oamenii cinstiti. In alte tari, insa, nu pot sa faca acest lucru, fapt ptr care vor fi "ascunsi" ptr o perioada. Incet, incet, vor fi mai putini astfel de cetateni certati cu legea, pana cand si justitia noastra s va hotara sa se apuce de treaba, la indemnul europei. Am zis.

 

justitia noastra?

care a "noastra". justitia este a LOR: parlamentarii care si-au facut justitie paralalela, vanatorii de mistreti care-si scapa beizadelele, etc, etc... nu va fi niciodata o justitie doar daca va veni o putere straina care ocupandu-ne sa ne sileasca din nou sa o luam dela capat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor