30 de profesori din tara le vor preda copiilor romani din Italia

Joi, 24 Iulie 2008, ora 09:33
1118 citiri
30 de profesori din tara le vor preda copiilor romani din Italia

Autoritatile romane au anuntat un pachet de masuri in sprijinul comunitatii romanilor din Italia, pe fondul actualelor ingrijorari cu privire la discriminarea cetatenilor nostri aflati in acest stat.

Astfel, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va continua in anul scolar 2007-2008 un proiect demarat in anul scolar precedent pentru predarea unui curs de limba, cultura si civilizatie romana.

De asemenea, a fost marit numarul de profesori de la cinci la 31, ceea ce va permite cresterea numarului de copii care vor beneficia de acest program, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

In anul scolar 2007-2008, au avut acces la aceste cursuri aproximativ 400 de copii din Italia, iar pentru anul scolar urmator se estimeaza ca vor fi de aproximativ cinci ori mai multi beneficiari.

Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse acorda consultanta cetatenilor romani care lucreaza in Italia, pentru ca acestia sa beneficieze de prevederile legislatiei muncii din aceasta tara.

Ministerul Internelor si Reformei Administrative va continua cooperarea cu partenerii italieni pentru a asigura, pe de o parte, combaterea infractionalitatii, iar pe de alta parte, pentru asigurarea si respectarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor romani, ca cetateni ai UE si eliminarea oricaror posibile abuzuri in ceea ce ii priveste.

In prezent, 17 politisti romani si trei atasati de Afaceri Interne coopereaza deja, in acest scop, cu autoritatile italiene.

La reuniunea din aceasta saptamana a autoritatilor, pe tema situatiei cetatenilor romani din Italia, au participat reprezentanti ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Ministerului Justitiei, Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

De asemenea, au fost luate in considerare masuri propuse de Departamentul pentru Afaceri Europene, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, Agentia Nationala pentru Romi, Agentia pentru Strategii Guvernamentale si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete de 6 și 11 ani au fost transportate la spital joi, 18 aprilie, după ce au fost atacate cu un cuțit de un bărbat, în apropierea unei școli. Incidentul a avut loc în orașul...
Internaționalul român din Italia, atacat de presa din peninsulă. Speranța este în noul antrenor
Internaționalul român din Italia, atacat de presa din peninsulă. Speranța este în noul antrenor
Presa din Italia a luat în discuție situația echipei de Serie B Bari care suferă extrem de mult la capitolul ofensivă. Atacanții au fost criticați de jurnaliști iar românul George...
#Italia, #scoala, #elev, #roman, #profesor , #diaspora romana