Ambasada romana la Ankara, implicata intr-un scandal musamalizat de austrieci

Sambata, 16 Mai 2009, ora 16:52
1448 citiri
Ambasada romana la Ankara, implicata intr-un scandal musamalizat de austrieci

Doi functionari ai Ambasadei tarii noastre la Ankara au fost arestati in august 2008 pentru colaborare cu o retea de traficanti ce introducea ilegal mii de turci in Austria, prin Romania si Ungaria, scrie presa austriaca.

Scandalul a fost insa musamalizat la cererea Ministerului austriac de Interne, din cauza alegerilor ce se apropiau atunci, potrivit Salzburgr Nachrichten, preluat de Die Presse si Kurier.

Potrivit informatilor obtinute de presa austriaca de la politie, reteaua internationala a introdus ilegal in Austria sute sau chiar mii de turci, un rol central fiind jucat de doi cetateni turci din orasul austriac Thalgau.

Autoritatile politienesti din Salzburg au contribuit in mod esential la dezmembrarea retelei de traficanti. La 29 mai 2008, in urma cu aproape un an, a fost oprit pe autostrada A1, in preajma orasului Amstetten, un transport ilegal de persoane, potrivit surselor citate. Au fost arestati atunci sapte membri ai retelei, printre care si cei doi turci din Thalgau.

Ca urmare a arestarilor din mai 2008, au fost pusi sub ancheta alti 24 de membri ai retelei de trafic de persoane. Datorita cooperarii transfrontaliere a fost retinut, la granita romano-ungara, la 3 iulie 2008 si un sofer turc de TIR. In vehiculul sau fusesera gasiti ascunsi 22 de cetateni turci fara acte de calatorie.

In Turcia au fost apoi retinuti, in august 2008, doi functionari ai Ambasadei Romaniei la Ankara, scrie Salzburger Nachrichten. Functionarii ar fi facut trafic cu vize si ar fi contribuit, astfel, ca sute sau chiar mii de turci sa ajunga, prin Romania si Ungaria, in Austria, mai exact la Salzburg.

Potrivit presei austriece, acest succes al politiei din Salzburg nu a fost facut public in urma cu un an. Conducerea politiei nationale pregatise un comunicat de presa pentru septembrie 2008, dar Ministerul de Interne a oprit documentul inainte ca acesta sa ajunga la public, din cauza alegerilor ce se apropiau. Salzburger Nachrichten scrie ca politia a fost obligata de oamenii politici sa musamalizeze scandalul.

Potrivit unui reprezentant al politiei austriece, Gerald Tatzgern, faptul ca informatia nu a ajuns la public nu ar avea nimic de-a face cu alegerile, dar nu a putut justifica de ce s-a decis ca demersurile de atunci sa fie trecute sub tacere

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani ambasada Ankara, #romani banda traficanti , #diaspora romana