Ambasador italian: Tensiunile dintre romani si italieni, alimentate de presa

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 12:41
1230 citiri
Ambasador italian: Tensiunile dintre romani si italieni, alimentate de presa
Foto: www.ambbucarest.esteri.it

Ambasatorul italian la Bucuresti, Mario Cospito, a declarat ca tensiunile sociale dintre romani si italieni au fost alimentate de presa din cele doua tari, insa lucrurile au intrat pe o panta ascendenta odata cu acordurile de colaborare incheiate intre autoritatile din Romania si Italia.

"Astazi in Italia opereaza 35 de politisti si doi judecatori romani. In curand vor mai sosi inca doi judecatori, iar acestia colaboreaza cu autoritatile italiene pentru a controla situatia comunitatii romane din Peninsula", a declarat diplomatul intr-un interviu acordat cotidianului italian Il Resto del Carlino.

Mario Cospito sustine ca si economia romaneasca a fost afectata de criza, la fel ca celelalte tari din intreaga lume, dar exista semnale pozitive care ii anunta sfarsitul.

"Afacerile italienilor merg destul de bine. Romania are doi parteneri comerciali privilegiati, Italia si Germania. Insa tara noastra are cel mai mare numar de firme acolo, 28.000, apoi urmeaza Germania cu 19.000. Facem intr-un an de zile schimburi interbancare ce depasesc 12 miliarde de euro", a mai declarat ambasadorul Italiei la Bucuresti.

Diplomatul a declarat ca este multumit de impozitul romanesc de 16% pe profit si estimeaza ca in cinci ani de zile investitiile sunt recuperate.

"Bucurestiul are multe programe pentru noi piete de desfacere. De exemplu in infrastructura, in autostrazi si drumuri, in domeniul feroviar, dar si cel naval.

Cred ca si construirea unor porturi pe Dunare ar fi o afacere profitabila. Agricultura si in general industria alimentara este un alt domeniu in care se poate investi", a mai declarat acesta.

Mario Cospito a anuntat ca pe data de 1 si 2 iunie vice ministrul Adolfo Urso va veni in Romania unde se va intalni cu ministrul roman al Economiei, Adriean Videanu, si alti politicieni din Romania. In cadrul acestei vizite se va organiza si un forum in care investitorii italieni se vor intalni cu cei din Romania.

"Speram ca Adolfo Urso impreuna cu ministrul roman vor gasi solutii care sa ii ajute pe investitorii italieni sa obtina mai usor credite", a mai declarat ambasadorul Italiei la Bucuresti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mario Cospito, #ambasador Italia Bucuresti, #tensiuni italieni romani, #alimentate presa , #diaspora romana