Bande de infractori romani invadeaza Australia

Luni, 20 Aprilie 2009, ora 11:43
5669 citiri
Bande de infractori romani invadeaza Australia
Foto: Arhiva

Numeroase bande de infractori est-europeni, printre care romani ai bulgari, folosesc vize de turism pentru a intra in Australia, unde comit fraude in valoare de milioane de dolari, relateaza presa locala.

Membrii bandelor est-europene comit jafuri sofisticate ai au retele de hoti de buzunare.

Politia ancheteaza ai bande de ruai ai est-europeni care fura date bancare ale australienilor prin internet, in timp ce alte bande de romani ai sarbi sunt implicate in traficul de droguri in mai multe state din Australia.

Potrivit politiei, mai multi romani care se ocupau cu furtul de date la bancomate au reusit sa fure astfel milioane de dolari. In ultimele sase luni, dispozitive ce "citesc" cardurile au fost atasate la 40 de bancomate din Sydney, iar patru romani, care stateau in hoteluri din Potts Point ai Darlinghurst, au fost arestati luna aceasta. Alti cinci romani au fost arestati in Victoria pentru acelaai gen de infractiune, care a facut victime si in Queensland.

Doua dintre persoanele arestate in Sydney au fost condamnate la maxim doi ani de inchisoare, cu recomandarea de a fi deportate la eliberare. De asemenea, politia se pregateate sa extradeze un barbat de origine bulgara din Canada, pentru furt de date de la bancomate, infractiune comisa in Sydney in 2005.

Alte grupuri care au ajuns recent in Sydney includ hoti bulgari de buzunare, care vizeaza femeile in magazine. Autoritatile din Queensland au informat ca bande de romani actioneaza in traficul de droguri in Brisbane, Melbourune, Sydney ai Perth.

Cum fac romanii trafic de droguri

Romanii au gasit o modalitate inedita de a face trafic de droguri, obligandu-ai conationali rezidenti in Australia sa primeasca prin posta heroina, cocaina ai amfetamine din strainatate. Victimelor, alese dintre persoane fara cazier, li se ordona sa nu deschida pachetele ai li se spune cui trebuie sa le predea.

Unii dintre cei care primesc astfel de pachete sunt platiti, dar majoritatea sunt obligati sa faca acest lucru fara a primi nimic in schimb.

Un fost oficial din politia australiana specializat in bandele de infractori romani a spus ca "droguri in valoare de milioane de dolari - mai mult heroina ai cocaina - au fost aduse in Australia ai vor continua sa fie aduse in acest mod".

"Infractorii romani nu au niciun respect pentru vietile oamenilor. Sunt in stare sa-ti dea foc la casa, sa te ucida chiar, daca te opui sau alertezi politia", a subliniat el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#romani arestati Australia, #bande romani Arestati, #romani fraude bancomate , #diaspora romana