Case din carton reciclat pentru sezonierii romani din Olanda

Marti, 09 Decembrie 2008, ora 11:17
2838 citiri
Case din carton reciclat pentru sezonierii romani din Olanda

Doi intreprinzatori olandezi promoveaza, in provincia Noord-Holland (nord-vest), un model de locuinte fabricate din carton reciclat, special destinate muncitorilor sezonieri romani si polonezi.

Casele sunt construite din placi de carton ecologice, ignifugate, cu grosimea de patru centimetri, fixate pe o structura usoara de otel si cantaresc circa doua-trei tone, putand fi montate in doar cateva ore, relateaza cotidianul Algemeen Dagblad in editia electronica de luni preluat de The Epoch Times.

Initiatorii proiectului Casamatic, Haitze Meurs si Louis Dekkers, au ales sa-si promoveze ideea in satul Anna Paulowna, din provincia Noord-Holland, pentru a raspunde necesitatilor locative din zona, generate de sosirea muncitorilor sezonieri romani si polonezi care vor lucra in serele horticole si legumicole.

Proiectul construirii unor asemenea locuinte in zona a intampinat opozitia localnicilor, care se tem de o invazie a imigrantilor romani si polonezi.

"Autoritatile locale doresc ca muncitorii sezonieri sa fie cazati decent si a adoptat recent dispozitii speciale in acest sens", adauga Haitze Meurs.

"Din cauza dezvoltarii sectorului agricol, fermierii locali pot avea si ei nevoie sa ofere adapost pe terenul lor unui numar de pana la 20 de persoane. Proiectul nostru este, in multe privinte, mai atractiv decat o rulota sau o cabana, de exemplu.

Pretul de plecare pentru o casa pentru sase pana la opt persoane, cu doua dormitoare, o sufragerie, baie si bucatarie este de 10.000 de euro. Casele se pot dovedi profitabile nu doar pentru proprietari, ci si pentru chiriasi", mai spune el.

Potrivit lui Meurs, acestea au fost create ca locuinte semi-permanente si au o durata de viata de cel putin 15 ani, cu conditia ca invelisul impermeabil exterior sa fie refacut anual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#muncitori romani Olanda, #case carton, #sezonieri agricultura , #diaspora romana