Ziare.com

Dan Fornade: Dictionarul personalitatilor clujene

Luni, 30 Iulie 2007, ora 15:33

   

Dan Fornade: Dictionarul personalitatilor clujene
Dan Fornade, un profesor roman rezident in Canada, a lucrat vreme de cinci ani la "Dictionarul personalitatilor clujene".Volumul cuprinde 1200 de nume ale unor personalitati din diverse domenii care au trait, muncit, studiat la Cluj sau si-au legat in vreun fel viata de acest oras. Perioada de timp acoperita de dictionar este din 1800 si pana in prezent.Prefata dictionarului este semnata de Presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc. Acesta a afirmat ca un asemenea dictionar este o premiera in lumea culturala romaneasca.Dan Fornade este profesor, leicograf, editor si cercetator al emigratiei romanesti.

El este autorul primelor lucrari de referinta de anvergura despre romanii din strainatate: "Enciclopedia romanilor din strainatate (7 volume): Biserici, Institutii, Personalitati, Ziare" si "Romanian American si Romanian Who's Who" (versiunea in limba engleza, 5 volume). (I.P.)

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1040 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Supercalifragilistic

Asa un dictionar ! Tara arde si baba se piaptana ...

 

SECURITATEA IN PERSONALITATI CLUJENE

dan fornade si dictionarele,un joc de-a baba oarba la plsneala...cu prostii de clujeni i-a mers ca in timisoara lui natala il luau aia pe fuga,pe tovarasul dan fornade informator securist,ca si mona musca pe malurile begai.pe cand scoate dictionarul securistilor clujeni unii eronat trecuti la personalitati clujene?sau asta il publica direct in engleza....poate il ia si pe impostorul romeo couti la cules de date...

xecuristii si personalitatile clujene

dan fornade facea fise la securitate si acum toarna in dictionare de personalitati.........

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor