Guvernul incearca sa aduca acasa muncitorii romani din Italia

Joi, 31 Ianuarie 2008, ora 11:04
3251 citiri
Guvernul incearca sa aduca acasa muncitorii romani din Italia

Autoritatile romane vor organiza o bursa a locurilor de munca pentru romanii din Italia, in luna iunie, in incercarea de a reduce deficitul de forta de munca din tara, a anuntat, miercuri, ministrul muncii, Paul Pacuraru, citat de NewsIn.

Potrivit ministrului, organizarea bursei fortei de munca face parte dintr-o serie de masuri pe care Executivul intentioneaza sa le ia pentru a preveni adancirea crizei de forta de munca din Romania in urmatorii doi ani. Pacuraru a declarat ca, in urma unor analize, s-a constatat ca aproximativ 1,2 - 2 milioane de romani muncesc, in prezent, in alte tari.

Totodata, el a afirmat ca numarul tinerilor din generatia 1990, care vor incepe sa munceasca in urmatorii ani, este extrem de redus. O alta masura pe care o va lua Guvernul vizeaza angajarea unor lucratori din agentiile judetene de ocupare a fortei de munca la fiecare primarie de comuna. Sarcina lor va fi accea de a informa populatia cu privire la oportunitatile de angajare din judet sau din tara.

Ministrul a mai aratat ca salariatii romani lucreaza mai multe ore decat media angajatilor din UE, dar castiga mai putin. "Ne plasam peste media europeana in ceea ce priveste numarul de ore lucrate de un angajat cu norma intreaga, adica de 41,3 ore pe saptamana fata de 40,5 ore cat este media europeana. Ne aflam pe penultimul loc in ceea ce priveste salariul minim pe economie, recent majorat la 500 de lei", a spus Pacuraru.

Ministrul a adaugat ca salariul minim este 1.570 euro in Luxemburg, iar mai multe tari au salariul minim pe economie de peste 1.000 de euro. "Aproape 50% din romani se plang ca munca le afecteaza sanatatea. E un procent extrem de ridicat", a mai spus Paul Pacuraru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu mai vreau să muncesc, dar am stomac". Ce îi ajută pe români să meargă înainte
”Nu mai vreau să muncesc, dar am stomac". Ce îi ajută pe români să meargă înainte
Toată lumea a fost afectată de scumpirile din ultima perioadă, mai ales cei care nu au beneficiat de salarii mai mari. Pentru a face față cheltuielilor mulți au renunțat la micile plăceri....
Povestea noastră
Povestea noastră
În filonul național sunt încrustate adânc o multitudine de zicătoare, zicale și ziceri care ne caracterizează, descriu și ghidează felul nostru de a fi. Ascund înțelesuri profunde care...
#munca, #strainatate, #romani , #diaspora romana