Noi reguli pentru a obtine un permis de sedere in Italia

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 13:11
2125 citiri
Noi reguli pentru a obtine un permis de sedere in Italia
Foto: Arhiva

Potrivit noului regulament adoptat de Parlamentul italian, imigrantii care doresc sa obtina un permis de sedere in aceasta tara au la dispozitie 2 ani sa invete limba, Constitutia si regulile civile, sa isi dea copiii la scoala si sa fie la zi cu plata darilor la Fisc.

Pentru a obtine permisul de sedere in Italia o persoana trebuie sa obtina 30 de puncte de-a lungul a 24 de luni, iar, in cazul in care nu reuseste sau incalca legea, mai are un an la dispozitie sa faca asta, informeaza La Repubblica.

Daca dupa trei ani imigrantul nu va reusi sa indeplineasca conditiile necesare, va fi expulzat. Noile norme pentru obtinerea unui permis de sedere au fost aprobate joi de ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, si de cel al Protectiei Sociale, Maurizio Sacconi.

Cu toate acestea, politicienii din Opozitia din Italia nu sunt multumiti de permisul de sedere pe puncte, acuzand ca este un obstacol in calea integrarii.

Claudio Bressa, membru PD Italia, sustine ca tara in care traieste este cea mai xenofoba din Europa, iar asta o dovedeste si noul regulament pentru imigranti.

"Acest sistem pe care il punem la punct nu garanteaza intregrarea: eu sugerez ca strainii sa faca lucruri ca sa se integreze in societate. Daca reuseste sa i se acorde permisul de sedere, daca nu, inseamna ca nu vrea sa se integreze", a declarat acesta.

Noile reguli sunt raspunsul Guvernului la evenimentele recente de la Rosarno, unde localnicii si imigrantii au avut conflicte sangeroase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#reguli noi permis sedere, #obtine permis sedere Italia, #invata limba Constitutie , #diaspora romana