O noua campanie impotriva romanilor din Italia: Decreteii sunt toti violenti, prin natura

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 20:57
4506 citiri
O noua campanie impotriva romanilor din Italia: Decreteii sunt toti violenti, prin natura

Romanii nascuti in perioada decretului care interzicea avorturile sunt toti violenti prin natura, potrivit unui studiu recent al unui psiholog italian Margherita Carotenuto.

Studiul a fost lansat in cadrul unei intalniri intitulate "Nascuti la comanda - Maternitate fortata si psihopatologia sociala, analiza integrala a 'cazului romanesc'".

Asadar, cele doua campanii mediatice absolut defavorabile romanilor din Italia si folosirea imigrantilor romani din Italia ca tema principala in campaniile electorale din pensinsula nu au fost de ajuns. Mai nou, psihologii si-au dat mana ca sa inteleaga originea violentei romanilor.

"Prea frecvent si usor, episoadele de delicventa ordinara, cum ar fi furturi, talharii, jafuri si violuri, comise si de imigranti din alte tari, insa in cazul romanilor se incheie cu o violenta disporportionata fata de scopul actului delincvential si aproape independent de acesta. Si nu numai atat, dar si in situatii aparent normale ucid cu o facilitate si o precizie impresionante.

Emblematic este cazul fetei romance (Doina Matei n.red.) care, intr-o explozie de furie, a ucis o fata italianca cu o lovitura de umbrela in ochi.

Unii au observat deja aceasta absenta a valorii atribuite vietii umane, chiar si a lor, nu doar a celei a victimei care, pentru cateva lire sau obiecte de valoare comerciala nerelevanta, risca sa-si lase pielea.

Exista ceva, in romanii deviati (rumeni devianti), aproape intotdeauna imigranti clandestini, dar nu exclusiv, care se percepe ca pe o furie inumana, ba chiar ca pe instrainare fata de umanitatea normala", isi incepe Margherita Carotenuto studiul, informeaza Realitatea din Italia.

Studiul tine mortis sa demonstreze ca delictele comise de romani sunt mult mai violente decat cele comise de alti imigranti: "chiar in situatii aparent normale ucid cu o usurinta si o precizie impresionante.

Unii au remarcat deja aceasta lipsa de valoare atribuita vietii umane, chiar propriei vieti, nu doar cea a victimelor. Romanii, pentru cateva monede sau obiecte fara valoare, risca sa-si lase pielea".

"Exista un comportament deviant la romani, aproape intotdeauna imigrati clandestini, dar nu neaparat, care se percepe ca o furie neomeneasca, departe de orice e uman.

Nu este de ajuns, pentru a explica aceasta situatie, analiza caracterului istoric, sociologic, antropologic si politic, care cu siguranta sunt utile, in general, pentru a intelege conditia in care se gasesc aceste populatii, in momentul in care se duc in alte tari pentru a cauta conditii mai bune de viata", isi argumenteaza psihologul italian studiul.

Pentru putin mai multa credibilitate, Margherita Carotenuto apeleaza la istorie, mai exact la perioada comunista, cand femeile erau obligate sa faca copii: decretul 770 din 1966.

Asadar, cei nascuti in perioada 1966 - 1989 sunt violenti din nastere, spune psihologul, subliniind ca romanii au intrecut orice limita fiind inuman de feroce.

Carotenuto nu se opreste aici. Din cauza decretului, desi romancele nu-si doreau copii, erau obligate sa duca sarcina la bun sfarsit. Pentru ca nu si-au dorit copiii, femeile s-au umplut de ura: "Acea ura, acea furie, unde ajunge? In copil intai, in societate apoi".

Desi este vorba de un studiu care aduce lezari grave ale imaginii romanilor atat in Italia, cat si in toata lumea, teoria psihologului Margherita Carotenuto a fost prezentat chiar la sediul UNICEF de la Roma, in cadrul unei conferinte desfasurate sambata, 28 martie, pe tema infractionalitatii romanilor din Peninsula.

Fiind vorba mai degraba despre o dezbatere decat depre o prezentare, la intrebarea "De ce sunt romanii atat de violenti?", au raspuns trei invitati: Marisa Persiani (psiholog si judecator onorific), magistratul Paola Manfredonia si Margherita Carotenuto.

A vrut sa intervina si fostul consilier adjunct in primaria Romei, Gabriel Rusu, prezent la lucrarile seminarului. Acesta se declara stupefiat si uimit de concluziile prezentate de catre psihologul italian.

"Eu am ramas cu gura cascata...in pauza, am incercat sa contrazic aceasta teorie, vorbind cu una din relatoare. "Cum puteti prezenta numai o fata a medaliei? De la o drama ajungeti la concluzia ca toti suntem violenti". I-am spus ca si eu fac parte din aceasta generatie nascuta dupa 1966 si ca au fost foarte multi copii nedoriti, dar si foarte multi doriti.

Nu se poate generaliza la toti copiii nascuti in aceasta perioada. Le-am cerut sa dea spatiu si persoanelor nascute in acele conditii. N-au vrut sa vorbeasca in pauza. Am ramas uimit, am crezut ca imi da cuvantul. S-a ridicat o romanca din spatele meu, a spus si ea ca vrea sa intervina.

Moderatoarea a spus sec: 'Nu sunt prevazute interventii', s-a ridicat si a plecat. Fara sa se uite la nimeni, cu privirea in jos. Toata lumea a ramas dezamagita ca nu au fost marturii ale romanilor".

Desi se foloseste de istorie, toate remarcile autoarei studiului sunt doar expresii si declaratii din filmul "Decreteii" - al regizorului Florin Iepan. Si, de parca nu ar fi de ajuns, intr-o lume a secolului XXI, in care romanii sunt vazuti drept niste salbatici dintr-o jungla, tocmai tarile care se dau civilizate practica politica ochelarilor de cal.

A.T.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#decretei Italia romani, #decretei violenti studiu , #diaspora romana