Om de afaceri din Arad, amenintat cu moartea in Ungaria

Sambata, 24 Octombrie 2009, ora 16:09
1774 citiri
Om de afaceri din Arad, amenintat cu moartea in Ungaria

Casa din localitatea maghiara Batania a unui om de afaceri aradean a fost vandalizata in cursul noptii de vineri spre sambata, iar proprietarul a gasit un bilet in care este amenintat cu moartea, acesta adresandu-se politiei din localitate si Consulatului Romaniei din Szeged.

Marin Crisan a declarat sambata corespondentului NewsIn ca a fost informat de un vecin din Batania ca geamurile casei sale i-au fost sparte. "Un vecin care este vames m-a sunat si mi-a spus ca geamurile casei au fost sparte. Cand am ajuns la Batania am vazut ca au spart un geam termopan cu o caramida, iar alt geam este lovit. In cutia postala am gasit un bilet, scris alb cu rosu, si semnat de ceva grupare militara care este impotriva romanilor din Ungaria. Pe bilet scrie in limba maghiara ca vom muri daca nu plecam din Ungaria, ne-au facut << gunoaie >>, ne acuza ca le-am luat Ardealul", a declarat Marin Crisan.

Crisan a mai spus ca politistii ungari au inceput o ancheta. "Am luat legatura si cu Consulatul Romaniei si ii astept sa vina. De asemenea, l-am informat si pe primarul din Batania despre cele intamplate. Azi am fost eu, maine poate fi altul in locul meu. Daca am gresit cu ceva de cand stau in Batania sa mi se spuna si plec. Las casa si plec. Vreau ca organele de ancheta sa faca ceva in acest caz", a mai spus omul de afaceri aradean, care si-a cumparat anul trecut casa din Batania.

Crisan a mai afirmat ca si geamurile casei unui vecin de-al sau, cetatean roman, au fost sparte in urma cu doua luni, insa proprietarul nu a depus plangere la politie. "Romanii care au case in Batania au fost de mai multe ori tinta hotilor. Insa politistii nu prea si-au facut datoria. Sunt si oameni cu care nu avem probleme, dar sunt unii care nu ne doresc acolo", a sustinut Marin Crisan.

Omul de afaceri aradean a declarat ca un politist din Batania a fost demis din cadrul Politiei, dupa ce superiorii sai au descoperit ca acesta facea parte din Garda Ungara, o organizatie militara extremista, cunoscuta pentru actiunile sale xenofobe in partea de est a Ungariei. Recent, membrii organizatiei au vandalizat insemnele Romaniei din apropierea orasului maghiar Gyula.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vandalizare roman Ungaria, #casa roman Ungaria , #diaspora romana