Ziare.com

Ovidiu Corneliu Popescu - "Un diplomat pe trei continente"

Vineri, 26 Octombrie 2007, ora 13:44

   

Joi, 25 octombrie, a avut loc la Muzeul Municipiului Bucuresti Palatul Sutu lansarea volumului "Un diplomat pe trei continente", de Ovidiu Corneliu Popescu, fost ambasador al Romaniei in SUA, Maroc si Belgia.

Cartea cuprinde perioada de activitate diplomatica petrecuta de Ovidiu Corneliu Popescu in Statele Unite ale Americii, Maroc si Belgia o perioada de 30 de ani, timp in care diplomatul a fost martor si actor activ la evenimente politico-diplomatice majore.

Ovidiu Corneliu Popescu descrie, printre altele, demersurile politico-diplomatice ale Romaniei dupa 1989 pentru inceperea dialogului si negocierilor pentru aderarea la structurile politice si militare europene si euro-atlantice, perioada in care diplomatul a ocupat functia de ambasador pe langa UE si NATO.

Ovidiu Corneliu Popescu a fost senator, in perioada 1992-1996, ales in Bucuresti pe listele partidului FSN.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1150 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

atasat cultural

Pentru o corecta informare a cititorilor, aduc precizarea ca dl. Corneliu Ovidiu Popescu nu a fost ambasador in SUA, ci doar atasat cultural, cu gradul diplomatic de secretar I.

 

Popescu ambasadorul inchipuit

Domnilor, medicul ortoped Ovidiu Popescu a fost ambasador doar in Maroc. O fi trecut si pe la alte ambasade, dar, cu tot respectul pentru caliattiel sal ede medic, ambasador afost numai in Maroc. Este adevadar ca dl dr Popescu ca si multi alti ambasadori "veniti din afara MAE, adica a structurii ticalosite dintr-un ministger putred si ramas nererormat cu tot tineretul adus.., a fost un ambasador foaret bun. Dar acesta est ealt lucru. Ambasadorii "din afara MAE" sunt cei mai devotati si muncitori in comparatei cu multe lichele din mAE de la sofer, secretare facute din bucaterese, diplomati de la "Frunza" care sunt niste spagari , inculti si securisti cu metehne vechi.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor