Spania: Autobuz cu locuri de munca pentru imigranti

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 13:38
2735 citiri
Spania: Autobuz cu locuri de munca pentru imigranti
Foto: Arhiva

Imigrantii din provincia Burgos vor primi ajutor de la primaria din Castilla y Leon pentru a intra pe piata muncii, printr-o serie de cursuri de formare profesionala, care le va da posibilitatea sa-si gaseasca locuri de munca si sa intre in contact cu acele companii care sunt in cautare de noi muncitori.

Ofertele se gasesc in "Autobuzul pentru Imigranti", care va strabate zona in urmatoarele luni. Acesta are mai multi mediatori interculturali, printre care si romani, care vor oferi atat informatii in legatura cu piata muncii din Spania.

Pe 31 martie 2008, in provincia Burgos erau inregistrati 31508 imigrantilor care aveau permis de sedere, iar acestia erau in principal din Romania, Bulgaria, Maroc, Portugalia si Columbia, avand o medie de varsta de 34 de ani, informeaza Radioarlanzon.

"Dintre acestia, aproximativ 3036 au fost inregistrati in listele de somaj, de la sfarsitul anului, iar rata somajului in randul imigrantilor a crescut cu 142% in Burgos, si 51% in provincie, in consecinta, este foarte important sa organizam astfel de cursuri de formare profesionala", a declarat Jaime Mateu, functionar implicat in proiect.

Prin intermediul unui curs privind educatia digitala cursanti vor invata sa caute un loc de munca, notiuni privind limba si cultura spaniola si masuri de prevenire a riscurilor profesionale si de sanatate. In total vor studia 45 de ore si vor primi o bursa de 67 de euro.

Dupa ce imigrantii au finalizat cursul, acestia vor contacta Serviciului Public de Ocupare pentru a-i ajuta sa gaseasca companiile care ofera locuri de munca. Initiativa face parte din planul de integare din 2009 pentru imigranti, in provincia Burgos.

Autobuzul va fi prezent pana la data de 6 februarie in localitatea Burgos, intre 12-22 aprilie in Aranda de Duero si din 27 aprilie pana in 8 mai, in Briviesca, localitatile cu cea mai mare concentratie de imigranti din provincia Burgos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#cursuri imigranti, #formare profesionala, #Burgos Spania, #someri angajari , #diaspora romana