Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Spania vrea sa-i ajute pe imigranti sa se intoarca acasa

Marti, 27 Mai 2008, ora 21:16
1794 citiri
Spania vrea sa-i ajute pe imigranti sa se intoarca acasa

Dupa numarul muncitorilor straini a crescut foarte mult in ultimii ani in Spania, autoritatile intentioneaza sa demareze un program pentru reintoarcerea voluntara a imigrantilor in tarile lor de origine, a anuntat marti Guvernul de la Madrid.

Acest "program ambitios intentioneaza ajute cetatenii care doresc" sa revina in tara lor de origine cu "sustinerea" Spaniei, a explicat ministrul Muncii si Imigratiei, Celestino Corbacho, potrivit AFP.

"Aceasta masura in dezbatere" este formata din ajutoare financiare pentru revenirea in tara de origine, un sistem de microcredite pentru imgirantii care vor sa exercite o activitate in tara lor sau servicii de consiliere, orientare si sustinere pentru aceste persoane.

Numarul imigrantilor din Spania, tara care a inregistrat o categorica dezvoltare economica, a crescut foarte mult in ultimii zece ani, ajungand de la 500.000 in 1996 la 4,5 milioane din totalul de 45 de milioane de locuitori.

Spania se confrunta de sase luni cu o incetinire in domeniul economic, iar constructiile si serviciile, principalele domenii care angajeaza imigranti, sunt cele mai afectate de aceasta criza.

"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
Antrenorul Barcelonei, Xavi, va rămâne la club cel puţin până la finalul contractului său, în iunie 2025, după ce s-a răzgândit că acesta va fi ultimul său sezon, relatează BBC....
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
EHF a anunţat, miercuri, programului meciurilor din grupele preliminare la Campionatul European din 2024. România va debuta cu Cehia, în 29 noiembrie, în grupa B, de la Debrecen. Programul...
#imigranti, #program, #intoarcere, #Spania , #diaspora romana