Un roman care arunca in aer bancomate in Germania, arestat

Vineri, 05 Septembrie 2008, ora 10:54
3113 citiri
Un roman care arunca in aer bancomate in Germania, arestat

Un sucevean dat in urmarire internationala prin toata Europa, de un an jumate, pentru ca a aruncat in aer bancomate din Germania a ajuns in spatele gratiilor.

Judecatorii Curtii de Apel Suceava au primit, recent, o adresa din partea autoritatilor germane prin care se solicita anularea mandatului european de arestare emis pe numele lui Valentin Vasile Tugui, in varsta de 27 de ani, din comuna Vicovu de Jos, informeaza Monitorul de Suceava.

Valentin Vasile Tugui a fost prins in Italia, fiind extradat in Germania, unde a fost si incarcerat. Potrivit mandatului emis pe numele suceveanului, de catre procurorii din Dusserdolf, Tugui era cautat pentru comiterea mai multor infractiuni pe teritoriul Germaniei.

Infractorul roman este considerat un tip extrem de violent, care si-a inceput seria faradelegilor in urma cu trei ani. Suceveanul, impreuna cu un alt individ, sustin nemtii, au aruncat in aer doua bancomate, din care au furat apoi aproape 43.000 de euro.

Procurorii din Dusserdolf au declarat ca infactorul introducea in bancomate, cu un furtun, un amestec de gaze. Dupa aceasta operatiune, cu ajutorul curentului electric produs de o baterie de masina, aparatul era aruncat in aer. Toata operatiunea dura mai putin de un minut, Tugui si complicele sau disparand imediat de la locul faptei.

Vicoveanul este acuzat si de un jaf la un supermarket din Germania, acolo unde l-a amenintat cu pistolul pe un vanzator si i-a luat aproximativ 7.500 de euro.

Valentin Vasile Tugui a fost dat in urmarire internationala la inceputul anului trecut, prin Biroul de interpol din Weisbaden, cateva luni mai tarziu ajungand si la Suceava mandatul european de arestare emis de pe numele suceveanului.

De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a sugerat că Germania s-ar putea abține de la a sprijini pe deplin Ucraina prin furnizarea tuturor armelor necesare, inclusiv...
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
#aresta, #infractor, #bancomate, #Germania, #roman, #suceava , #diaspora romana
Comentarii