Calatoria fascinanta a unui migrant, din Senegal in Spania, povestita in fotografii pe Instagram

Marti, 04 August 2015, ora 13:56
16478 citiri
Calatoria fascinanta a unui migrant, din Senegal in Spania, povestita in fotografii pe Instagram
Foto: Instagram/ abdoudiouf1993

Un tanar migrant a postat pe Instagram numeroase fotografii care spun povestea calatoriei sale din Africa de Nord spre Europa. Abdou, care are in jur de 20 de ani, apare in tot felul de ipostaze: terifiat pe o mica barca, ascunzandu-se intr-un camion sau bruscat de politisti.

Abdou a inceput sa posteze in urma cu o saptamana si pretinde ca a mers mai multe zile prin desert, a dormit sub cerul liber fara mancare si a platit mii de euro pentru un loc intr-o ambarcatiune ca sa-l aduca ilegal in Spania, relateaza Huffington Post.

Povesteste ca i-a fost teama in periculoasa calatorie de o saptamana, plecand din Senegal, insa marturiseste ca a intrat in aceasta aventura pentru un viitor mai bun.

In prima sa postare, Abdou apare alaturi de o femeie care zambeste: "Astazi incep un nou vis. Azi incep calatoria spre Europa pentru un viitor mai bun pentru familia mea. Voi povesti intreaga calatorie aici. Momentele bune si rele. Sper sa va placa".

#penthouse #family #weekend #happyfamily #bestdayever #love #willmissyou #daydreamers #african #senegal #dakar

A photo posted by Abdou Diouf (@abdoudiouf1993) on

Tanarul a postat si o poza in care se tunde inainte de a pleca in expeditie si mananca o ultima masa gatita de mama sa, mentionand ca femeia este prea batrana sa mai munceasca, iar calatoria este pentru ea. Abdou adauga ca este pregatit pentru orice.

Ready for everything. Prepared for the new experiences. #newlook #swag#haitdos#beautifull#mua#hairstylist#

A photo posted by Abdou Diouf (@abdoudiouf1993) on

Aventura lui incepe pe o motocicleta condusa de un prieten, incarcata cu bagaje si cutii.

Nu se cunoaste cu exactitate traseul parcurs de Abdou, insa migrantul precizeaza ca a plecat din Dakar, Senegal, a fost condus de un prieten in Nouadhibou, un oras din vecina Mauritanie, apoi a trecut prin Maroc si a traversat marea spre Spania.

In drum spre Atar, Maroc, tanarul apare intr-o fotografie in timp ce isi spala parul cu un castron cu apa, spunand ca este foarte obosit.

Din acest punct, calatoria pare a fi mai dificila. O poza il infatiseaza transpirat, dupa ce a mers doua zile prin caldura, iar in alta apare alaturi de mai multi oameni, mentionand ca "ghidul spune ca nu ne putem opri sau vom pierde doua mii de euro pe care i-am platit pentru a trece cu barca".

Abdou apare apoi intr-un loc inghesuit, spunand ca este ascuns intr-un camion care il va trece granita. De asemenea, se pare ca tanarul nu a mai putut calatori cu barca pentru care a platit, fiind nevoit sa mearga toata noaptea intr-o barca gonflabila cu vasle.

In final, grupul ajunge in siguranta pe tarmul Spaniei, iar Abdou descrie momentul ca fiind "un pas mare pentru viitorul meu". "Suntem obositi, dar fericiti. O calatorie foarte periculoasa", marturiseste el.

Lucrurile nu sunt insa asa cum si le-a imaginat, postand inca o fotografie in care pare ca este bruscat de politisti.

Jurnalistii de la Huffington Post l-au contactat pe Abdou, care le-a spus ca se afla in orasul spaniol Tarifa si ca le va povesti la un moment dat mai mlte despre aventura sa.

In ultima postare, Abdou este infasurat intr-o patura termica aurie, alaturi de un alt barbat, mentionand ca s-a internat intr-un centru pentru refugiati. "Nu e un loc bun in care sa te afli".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#imigrant calatorie Instagram, #calatorie Spania Instagram , #imigranti
Comentarii