Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Drama copiilor luati cu forta de Norvegia

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 07:06
7170 citiri
Drama copiilor luati cu forta de Norvegia
Foto: Pravda

Autoritatile norvegiene actioneaza intr-un mod inexplicabil fata de situatia copiilor din unele familii. Separarea copiilor imigrantilor de familiile lor a dat nastere multor drame in tara nordica.

Un exemplu este cel al lui Vitaly Morozov, un rus care a fost internat intr-un spital de boli mentale, iar copilul i-a fost dat unei familii spre adoptie, scrie Pravda. Copilul de sase ani al lui Morozov a fost victima politicii norvegiene in legatura cu cetatenii straini.

Tatalui lui nu i s-a acordat dreptul la munca in Norvegia, dar baiatul a fost lasat la scoala acolo. Curand, lucrurile s-au inrautatit, caci un doctor l-a diagnosticat pe rus cu depresie, el afirmand ca totul a fost o inscenare.

Cetateanul rus a semnat unele documente fara a cunoaste ceea ce scria in ele. Barbatul a fost trimis la un spital de boli mentale pentru analize detaliate. Initial, i s-a spus ca fiul sau va fi incredintat temporar unei alte familii, dar situatia a devenit permanenta.

Drama si sinucideri

Concluzia specialistilor a fost uluitoare, a afirmat rusul. Ei au dedus faptul ca barbatul nu primise destul de multa atentie de la parintii lui in copilarie, acesta fiind motivul pentru care nu era in stare sa isi creasca fiul. Barbatul a trecut prin multe procese si a fost inchis in cele din urma pentru tentativa de rapire a propriului copil.

Aproximativ zece copii sunt luati zilnic astfel, iar sase sunt, de obicei, copiii unor familii care au venit din alte tari in Norvegia. Acest lucru este posibil fara ca politia sa faca ancheta sau sa existe o hotarare judecatoreasca.

Pe langa acest lucru, rusii ii acuza pe nordici ca fac tot posibilul ca urmasii lor sa isi piarda identitatea culturala si nationala. Ingrijorator este faptul ca, dintre copiii luati de la familiile lor, circa 50 s-au sinucis.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#copii adoptie imigratie Norvegia, #copii Norvegia parinti , #imigranti