Ironia sortii: De ce s-a scufundat de fapt nava cu 800 de imigranti in Mediterana

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 11:47
9008 citiri
Ironia sortii: De ce s-a scufundat de fapt nava cu 800 de imigranti in Mediterana
Foto: Hepta.ro

Noi informatii furnizate marti de ONU arata ca motivul scufundarii navei cu sute de imigranti in Marea Mediterana este cel putin neasteptat, daca nu chiar o ironie a sortii.

Un oficial ONU sustine ca vasul supraaglomerat s-ar fi rasturnat dupa ce s-ar fi ciocnit de o barca mai mica de transport, care venise in zona in ajutor, transmite CNN.

In urma accidentului, circa 800 de imigranti, inclusiv copii, care veneau din Libia, au murit inecati, iar echipele de interventie au putut salva doar 28 de persoane.

Carlotta Asami, purtatorul de cuvant al agentiei de refugiati din cadrul ONU, a facut declaratia marti dimineata, dupa ce ea si colegii sai au stat de vorba cu mai multi supravietuitori ai tragediei, care au ajuns in Catania, Italia.

"Au spus ca, la un moment dat (cele doua ambarcatiuni - n.red.), erau extrem de aproape si probabil, cum o nava mare creeaza un val mare, s-au apropiat foarte mult si si-au pierdut echilibrul", a precizat Asami.

Este o ipoteza diferita de cea prezentata initial de autoritati, insa Asami sustine ca relatarile persoanelor cu care a stat de vorba s-au potrivit perfect si au fost foarte consistente.

Tot marti dimineata, ONU a dat publicitatii bilantul tragediei imigrantilor care au incercat sa ajunga in Europa traversand Mediterana intr-un vas supraaglomerat: putin peste 800 de persoane, inclusiv copii, au murit inecate.

Tragedie in Mediterana: 800 de imigranti morti, s-au gasit primii vinovati

Capitanul si un membru al echipajului au fost arestati in urma tragediei si acuzati de trafic de persoane. Capitanul este acuzat si de uciderea involuntara a imigrantilor ce plecasera din Libia sambata dimineata, cu destinatia Europa.

In urma acestor incidente, liderii europeni sunt sub presiune pentru a rezolva chestiunea imigrantilor. Luni, la o reuniune a ministrilor de Externe, s-a convenit asupra unui plan in zece puncte ce implica dublarea dimensiunii si finantarii operatiunii europene Triton, de protectie a granitelor.

Tragedie pe Mediterana: Ce plan are Comisia Europeana pentru depasirea crizei imigrantilor

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#scufundare nava imigranti Mediterana, #tregedie imigranti Mediterana , #imigranti