Premierul britanic, hotarat sa lupte cu Bruxelles pentru a limita drepturile imigrantilor

Marti, 26 Martie 2013, ora 12:52
3238 citiri
Premierul britanic, hotarat sa lupte cu Bruxelles pentru a limita drepturile imigrantilor
Foto: PA

Prim-ministrul britanic David Cameron a anuntat, luni seara, in cadrul unui discurs important, ca este pregatit sa lupte cu toti cei care vor sta in calea reformei imigrantilor.

Premierul Marii Britanii a discutat, luni, cu oficiali de la Bruxelles, consilii locale si medici, imediat dupa ce a anuntat planurile de reducere a drepturilor imigrantilor.

Acesta a declarat ca este hotarat sa puna punct reputatiei Regatului Unit de "tara accesibila", noteaza Daily Mail.

Insa propunerile lui Cameron de a limita accesul imigrantilor la NHS (Sistemul National de Sanatate britanic), dar si la locuintele sociale au provocat nemultumire in randul medicilor si autoritatilor locale. Nici oficialii de la Bruxelles nu sunt de acord cu initiativa premierului, avertizand ca orice plan de a reduce beneficiile pentru imigrantii din Uniunea Europeana va provoca o actiune in justitie.

Cameron dezvaluie masurile anti-imigratie: Amenzi pentru britanici, restrictii pentru romani

Prim-ministrul britanit a dezvaluit, in discursul sau din Ipswich, ca va lua masuri drastice pentru a impiedica imigrantii sa mai vina in Marea Britanie, sustinand ca este hotarat sa se lupte cu cei care vor sa-l impiedice, inclusiv cu autoritatile de la Bruxelles. Cu toate acestea, criticii lui Cameron au afirmat ca aceste reforme vor avea un impact insignifiant si ca nu vor reduce afluxul de imigranti romani si bulgari care vor invada Regatul Unit anul viitor.

Cameron crede in beneficiile migratiei

"Intotdeauna am crezut in beneficiile migrarii, insa am crezut, de asemenea, ca acest lucru trebuie controlat adecvat. Fara acest control, resursele sunt secate, iar beneficiile pe care imigrantii le pot aduce sunt pierdute sau uitate", a declarat Cameron in timpul discursului.

Declaratiile vin in contextul in care, desi autoritatile engleze nu au estimat cati oameni ar putea imigra anul viitor, se crede ca diferenta dintre cei care vin si cei care pleaca ar fi de ordinul zecilor de mii. Presedintele asociatiei MigrationWatch, Andrew Green, a precizat ca aproximativ 50.000 de romani si bulgari vor veni in Anglia in fiecare an, incepand din ianuaria 2014, cand bariera va fi ridicata, conform cercetarilor sale.

David Cameron, criticat aspru in Europa (Video)

Desi Romania si Bulgaria au devenit state membre ale Uniunii Europene in 2007, numarul celor care pot veni sa munceasca in Anglia a fost limitat la 25.000. Faptul ca aceasta restrictie va fi ridicata la finalul anului 2013 a starnit nemultumire in randul britanicilor, care considera ca prea multi imigranti le afecteaza economia.

In prezent, imigrantii pot lucra in Regatul Unit numai daca au firme de tip PFA (Persoana Fizica Autorizat), daca sunt investitori sau daca au joburi sezoniere, cum ar fi culesul de fructe. Insa din 2014, angajatorii vor fi nevoiti sa ii trateze pe imigranti la fel ca pe britanici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#David Cameron imigranti, #David Cameron imigranti romani, #reducere drepturi imigranti Anglia, #reducere drepturi imigranti Marea Britanie , #imigranti