Povestea unuia dintre cei mai buni jucatori de poker ai lumii, Daniel Negreanu (Video)

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 11:27
8836 citiri
Povestea unuia dintre cei mai buni jucatori de poker ai lumii, Daniel Negreanu (Video)
Foto: coinflip.com

Daniel Negreanu a devenit celebru fiindca a facut arta din poker. La 36 de ani, canadianul cu origini romanesti este un as in manuirea cartilor de joc, iar de doua zile se afla la Bucuresti, ca invitat al celor de la "Pokerstars", cel mai cunoscut site de profil din lume.

Daniel "Kid Poker" Negreanu a vorbit, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, despre cum a devenit cel mai bun jucator de poker din lume.

Si-a inceput cariera de pe vremea in care era adolescent, in Toronto, si juca billiard impreuna cu prietenii lui. "La un moment dat, m-am decis sa merg pe poker. Am vazut ca se pot castiga bani si am zis ca asta e pentru mine", isi aminteste Kid Poker.

"Nu au fost de acord la inceput, dar apoi au devenit mandri de mine. Mi-au sustinut orice proiect. Am renuntat la scoala la varsta de 16 ani. Castigam mai mult decat profesorii mei! Atunci am zis ca nu mai are rost sa merg mai departe cu scoala", marturiseste Daniel Negreanu.

La varsta de 21 de ani, Kid Poker a decis sa se mute in Las Vegas, capitala mondiala a pokerului. Asa a inceput drumul catre varful ierarhiei mondiale a jucatorilor de poker. A pierdut, initial, 3.000 de dolari, dar nu s-a dat batut. Astazi, el are un cont garnisit cu 12 milioane de dolari, bani castigati in turneele de profil.

A fost relaxat dupa primul milion de dolari pe care l-a castigat din jocul de carti, insa atentioneaza ca pokerul profesionist nu se bazeaza pe noroc.

"Sa nu crezi ca pokerul inseamna doar noroc. E vorba de stiinta in mare parte si o mica doza de sansa. Trebuie sa cunosti adversarii, sa le studiezi miscarile. Daca joc cu un incepator, pot sa pierd. Daca joc impotriva lui mai multa vreme, il bat", impartaseste, Daniel, secretul succesului sau.

In prezent, Daniel locuieste impreuna cu sotia in Las Vegas si isi continua cariera de jucator de poker. Este exponentul unei noi generatii care vede jocul de poker ca pe o competitie sportiva. Daniel este foarte popular, fiind deseori invitat in emisiunile televiziunilor Fox Sport si ESPN. De asemenea, Kid Poker publica articole in revista de specialitate "CardPlayer".

"Ma consider roman. As vrea sa revin, ca sa am timp sa vizitez mai multe. Vreau sa merg la Brasov. Cand eram in Canada, ma uitam la fotbal. Am vazut Mondialul din 1994. Il stiu pe Hagi. La un turneu de poker m-am intalnit cu suedezul Tomas Brolin. Nu stiam cine e, dar cand am aflat, m-am dus si i-am spus: M-ai facut sa plang in 1994, cand Suedia a batut Romania la penalty-uri!. Mi-a zis ca ma pot razbuna pe el la poker!", conchide Negreanu.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Daniel Negreanu poker, #Daniel Negreanu jucator poker profesionist, #Daniel Negreanu tuneru poker , #romani Canada