Prima doamna a Canadei, imbracata de un roman la intalnirea cu Obama (Foto)

Vineri, 11 Martie 2016, ora 15:33
7494 citiri
Prima doamna a Canadei, imbracata de un roman la intalnirea cu Obama (Foto)
Foto: Facebook/Lucian Matis

Cea care este considerata ca fiind prima doamna a Canadei, Sophie Gregoire-Trudeau, i-a impresionat pe americani prin tinutele vestimentare alese pentru vizita oficiala in Statele Unite alaturi de sotul sau, premierul Justin Trudeau.

Tinutele sale au fost create de un designer de origine romana.

Pentru cina oficiala de joi seara, sotia premierului canadian a ales o rochie violet lunga fara maneci, cu aplicatii florale oranj, semnata de designerul canadian de origine romana Lucian Matis, care i-a creat si rochia pe care o purtase mai devreme in cursul zilei, relateaza online publicatia britanica Huffington Post.

Sophie Gregoire-Trudeau si-a accesorizat tinuta cu o geanta de umar personalizata ELA, pantofi Zvelle, o pereche de cercei John de Jong si un inel Dean Davidson.

Fotografia zilei: Pustiul care a depasit-o pe regina (Video)

La randul sau, prima doamna a SUA, Michelle Obama, a optat pentru o tinuta creata de unul dintre stilistii sai preferati, taiwanezul-canadian Jason Wu, care s-a stabilit la New York.

Barack Obama si Justin Trudeau au optat pentru smoching negru si respectiv bleumarin.

Designerul de moda Lucian Matis, din Toronto, a povestit ca nu stia ca sotia premierului canadian a ales sa poarte una dintre creatiile sale, pana cand nu a inceput sa primeasca fotografii de la prieteni si de la fani cu rochia purtata de Sophie Gregoire Trudeau la evenimentul de joi, de la Casa Alba.

"Ce onoare este pentru un designer ca rochia creata de el sa fie purtata de prima doamna", a declarat Matis pentru CTV News Channel joi.

Rochia rosie, cu imprimeuri florale roz, pentru care Sophie Gregoire Trudeau a optat atunci cand s-a intalnit cu familia Obama, joi, face parte din colectia de primavara/vara 2016.

Foto: Hepta.ro

Pentru punctul culminant al vizitei, cuplului Trudeau la Washington - dineul de joi seara - sotia premierului a purtat o alta creatie a lui Lucian Matis, o rochie violet, cu broderii portocalii.

I am thrilled beyond words! Sophie Gregoire-Trudeau wearing Lucian Matis twice in one day!!!

Posted by Lucian Matis on 10 Martie 2016

Designerul Lucian Matis s-a nascut la Blaj si a studiat artele plastice in Europa, inainte de a emigra in Canada, in 1999, unde si-a continuat studiile, participand la prestigiosul program de design vestimentar de la Ryerson University.

Din momentul in care prima sa colectie in 2007 a fost prezentata la Toronto Fashion Week, brandul Lucian Matis a continuat sa se dezvolte. Cel mai recent, colectia lui Lucian Matis pentru primavara-vara lui 2016 a primit premiul pentru cea mai buna colectie la Toronto Fashion Week, acordat de Fashion Magazine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#prima doamna Canada rochie, #Sophie Gregoire Trudeau tinute, #Sophie Gregoire Trudeau Canada , #romani Canada