O grupare de hoti romani din Franta a furat componente din masini de lux in valoare de 1,3 milioane de euro

Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 11:45
6768 citiri
O grupare de hoti romani din Franta a furat componente din masini de lux in valoare de 1,3 milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste 400 de sisteme de navigatie si 140 de volane de la autoturisme de lux au fost furate in Franta de o banda de hoti romani, prejudiciul estimat fiind de 1,3 milioane de euro.

Politistii Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane, in colaborare cu politistii francezi, au destructurat o grupare infractionala organizata formata din romani, care ar fi comis furturi de sisteme de navigatie si volane de autoturisme de lux, in valoare de 1.300.000 de euro, pe teritoriul Frantei, arata Inspectoratul General al Politei Romane, intr-un comunicat transmis sambata.

In perioada 6-10 noiembrie, politistii romani si francezi au desfasurat in comun activitati de urmarire penala intr-un dosar de criminalitate transfrontaliera inregistrat la Tribunalul de Mare Instanta Dijon, din Franta.

"Cercetarile in acest caz privesc o grupare organizata de criminalitate itineranta, formata din cetateni romani, implicata in comiterea de furturi de la autoturisme de lux, din reprezentante auto de pe teritoriul Frantei, fiind vizate sistemele de navigatie si volanele.

Infractiunile ce fac obiectul dosarului penal sunt constituire a unui grup infractional organizat, furturi calificate cu consecinte deosebit de grave, tainuire si distrugere, prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ 1.300.000 de euro", potrivit IGPR.

Membrii gruparii sunt banuiti ca, in perioada ianuarie - mai, ar fi comis 19 fapte pe teritoriul Frantei, care au avut ca obiect furtul a 400 de sisteme de navigatie si 140 de volane, toate de la autoturisme noi, de lux.

In cadrul activitatilor comune, a fost organizata o actiune in Romania, sub coordonarea DIICOT.

Au fost efectuate 11 perchezitii in judetul Calarasi, una in judetul Giurgiu si una in Bucuresti, la locuintele celor banuiti in acest caz.

De asemenea, au fost puse in executare 16 mandate de aducere pentru membrii gruparii infractionale. 9 dintre acestia au fost depistati in judetul Calarasi, fiind condusi la Politie pentru audieri.

De asemenea, au fost puse in executare si 9 mandate europene de arestare emise pe numele acestora, 8 dintre ei fiind in prezent arestati la propunerea Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, in vederea predarii lor catre autoritatile franceze.

Alaturi de politistii romani, au participat la activitati si magistratul de legatura francez acreditat la Bucuresti, ofiterul de legatura al Jandarmeriei Nationale Franceze in Romania si 3 anchetatori francezi, in cauza fiind primt sprijin si de la atasatul de afaceri interne roman la Paris, mai arata comunicatul citat.

Cercetarile in acest caz sunt continuate de autoritatile judiciare franceze, beneficiind in continuare de sprijinul autoritatilor judiciare romane si al politistilor de investigatii criminale din cadrul IGPR.

Citeste si alte ispravi ale hotilor romani in Franta:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#hoti romani masini lux Franta , #romani Franta
Comentarii