Romanii, printre noile mafii din Franta

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 13:16
5282 citiri
Romanii, printre noile mafii din Franta
Foto: estrepublicain.fr

Romanii fac parte dintre noile mafii din Franta, alaturi de alti cetateni din estul Europei, precum rusii, ucrainienii si georgienii, dar si de cei din Italia ori din Africa.

Sub titlul "Conexiuni franceze: in inima noilor mafii", publicatia Nouvel Observateur acorda un spatiu larg prezentarii infractorilor est-europeni din Franta.

Infractorii romani din Franta sunt numiti "huligani" si sunt amintiti cei specializati in piratarea cardurilor bancare. Cinci sute de ATM-uri au fost fraudate in anul 2012, iar in acest caz este vorba despre o retea foarte bine structurata. Capii retelei coordoneaza si dau ordine de la distanta.

Sunt folosite trei tehnici pentru a fura datele de pe cardurile bancare. Pentru prima este nevoie de o falsa tastatura, care inregistreaza atingerile pe care le face un client cand tasteaza codul PIN. A doua implica o micro-camera atasata in partea de sus a ATM-ului, care filmeaza atat codul PIN, cat si numerele inscrise pe card. In fine, cea de-a treia tehnica este reprezentata de inregistrarea tututor datelor personale de pe banda magnetica a cardurilor.

Ionut, unul dintre liderii gruparii de infractori, a povestit ca unii dintre ei au fost acuzati de cumparaturi facute la comanda din magazine sau pe Internet folosind datele de pe cardurile altor persoane. Produsele au fost trimise de indata in Romania si recuperate de seful retelei.

Daca acestia au decis sa se specializeze in infractionalitate informatica este pentru ca Romania a format mereu excelenti informaticieni. Multi dintre ei sunt someri in prezent, iar unii nu ezita sa-si vanda expertiza interlopilor locali, care s-au regrupat in orasul Craiova, sunt numele unei aliante baptiste, Fraternitatea.

Printre cei care reprezinta noile mafii ale Frantei se numara si spargatorii georgieni, care trimit saptamanal intre 30 si 70 de mii de euro sefului lor, prin Belgia.

Alti 700 de cetateni rusi si ucrainieni, dintre care trei sferturi se afla in inchisoare, reprezinta o alta "societate secreta" de infractori.

Mai aproape de Franta, mafiotii calabrezi din Italia si cei ai Camorrei napolitane nu inceteaza, dupa anii 1980, sa faca trafic de cocaina si sa spele bani in Alpi. Nu in ultimul rand, pe lista interlopilor din Franta se numara proxenetii din Nigeria, numai in Franta fiind 5.000 de prostituate din aceasta tara, iar in intreaga Europa sunt de zece ori mai multe.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#romani mafie Franta, #mafioti romani Franta, #romani infractori Franta, #infractori romani Franta , #romani Franta
Comentarii