Ziare.com

Aventura mea germana: Agnieszka Brugger, tanar parlamentar

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 09:43

   

Aventura mea germana: Agnieszka Brugger, tanar parlamentar
Agnieszka Brugger, in varsta de 27 de ani, se numara printre cei mai tineri parlamentari germani. Inca din timpul scolii s-a angajat in Partidul Ecologist.

Cu patru ani in urma, tanara originara din Polonia a candidat intr-o circumscriptie din sudul Germaniei pentru Bundestag si a obtinut un mandat. La inceput a avut unele indoieli.

"M-am gandit ca daca o sa apar aici ca tanara deputata cu Piercinguri, parlamentarii mai in varsta, cei din Comisia parlamentara pentur Aparare, nu ma vor lua in serios, nici nu vor asculta ce spun. M-a bucurat mult sa vad ca aceasta prejudecata nu s-a adeverit", spune ea.

Originea tinerei ecologiste nu joaca niciun rol in munca de parlamentar german. Ca persoana privata, Agnieszka are o serie de amintiri care o leaga de tara in care s-a nascut.

"Aveam patru ani cand parintii mei au venit in Germania si mai am unele amintiri. De pilda imi aduc aminte de Zapiekanka - o franzela cu ciuperci. Imi amintesc de zilele de Craciun - si astazi mai serbam Craciunul in mod traditional polonez. Sunt trairi personale. Apoi am fost adesea in vizita in Polonia - si din motive profesionale, dar si particulare - e mereu o placere sa ma aflu acolo", mai povesteste Agnieszka.

Foto: Aventura mea germana (Da click aici sa vezi video)

Despre "Aventura mea germana"

Aproape fiecare al cincilea locuitor al Germaniei are origini straine. Oameni care au ales un nou inceput, departe de "casa", sau copiii acestora, nascuti si crescuti intr-un mediu cultural variat. Imaginea imigrantilor din Germania este dominata, inca, de multe clisee: negustorul iscusit, carciumarul prietenos sau menajera fara carte. Cu toate acestea, multi dintre ei sunt antreprenori renumiti, savanti sau minti creative. Intrati pe pagina "Aventura mea germana" si urmariti destinul unor oameni care si-au gasit o noua patrie in Germania.

Povesti de succes

Au venit ca specialisti, dizidenti, refugiati de razboi, muncitori sezonieri sau studenti: motivele pentru care oameni din Europa Centrala si de Sud-Est au ales ca destinatie Germania sunt cat se poate de diferite. Intrati pe pagina proiectului "Aventura mea germana" pentru a afla mai multe despre istoria emigratiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 818 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor