Aventura mea germana: Biljana Garvanlieva - regizor

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 08:38
1462 citiri
Aventura mea germana: Biljana Garvanlieva - regizor

Regizoarea Biljana Garvanlieva provine din Macedonia, dar traieste si lucreaza la Berlin. Documentarele ei, premiate de multe ori, spun povestile unor femei puternice, la fel ca ea.

"Pentru mine, viata si arta nu sunt tipare definitive, ci o anume dinamica. Nesiguranta financiara constituie o componenta a statutului meu de autoare liber-profesionista si acest fapt ma face sa progresez. Nu depind financiar de nimeni, asa incit imi realizez filmele si ma pot exprima ca autoare, exact cum doresc si cum cred", spune ea.

Marele ei succes, Biljana l-a avut cu filmul "Acordeonista", rasplatit cu numeroase premii internationale, intre altele cu Premiul German pentru scurt metraj.

Regizoarea dezvaluie: "Povestea mea este tematizata si in filmul 'Acordeonista', este Brain Drain. In Macedonia nu m-am putut dezvolta artistic, nu am avut un sprijin emotional sau financiar, de aceea mi-am cautat norocul in Germania".

Tatal ei, care a avut multe legaturi de afaceri cu Germania si care a repetat mereu ideea ca germana este limba viitorului, i-a starnit interesul pentru aceasta tara. Ea a studiat dramaturgie si germanistica.

Foto: Aventura mea germana (Da click aici sa vezi video)

Despre "Aventura mea germana"

Aproape fiecare al cincilea locuitor al Germaniei are origini straine. Oameni care au ales un nou inceput, departe de "casa", sau copiii acestora, nascuti si crescuti intr-un mediu cultural variat. Imaginea imigrantilor din Germania este dominata, inca, de multe clisee: negustorul iscusit, carciumarul prietenos sau menajera fara carte. Cu toate acestea, multi dintre ei sunt antreprenori renumiti, savanti sau minti creative. Intrati pe pagina "Aventura mea germana" si urmariti destinul unor oameni care si-au gasit o noua patrie in Germania.

Povesti de succes

Au venit ca specialisti, dizidenti, refugiati de razboi, muncitori sezonieri sau studenti: motivele pentru care oameni din Europa Centrala si de Sud-Est au ales ca destinatie Germania sunt cat se poate de diferite. Intrati pe pagina proiectului "Aventura mea germana" pentru a afla mai multe despre istoria emigratiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#aventura mea germana, #Biljana Garvanlieva Germania, #viata Germania, #romani Germania , #romani Germania