Ziare.com

Aventura mea germana: Erwin Aljukic

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 08:51

   

Aventura mea germana: Erwin Aljukic
A fost un rol care l-a facut celebru. Erwin Aljukic a jucat in serialul de succes Marienhof rolul unei persoane cu handicap, expert in computere.

Si in viata reala, actorul in varsta de 35 de ani se deplaseaza cu ajutorul unui scaun cu roti. Maladia de care sufera din nastere l-a invatat sa lupte si sa castige, spune Aljukici.

S-a nascut la Ulm, in 1977, in familia unor muncitori din Bosnia Hertegovina. A crescut intre scolile din Germania si vacantele de vara de la Marea Adriatica, intre poienile alpine si Tuzla.

"Constat ca, pentru oamenii care nu ma cunosc inca, handicapul constituie o mare problema. Pentru mine a ajuns sa joace un rol minor, fiindca duc o viata intru totul normala."

O viata marcata de osteogeneza imperfecta, de nazuinta spre afirmare si participare la viata sociala, de rezolvarea problemelor cotidiene, ca orice alt om, cu urcusuri si coborasuri. Erwin Aljukic a invatat toate acestea.

In clasa a saptea a avut primul contact cu scena, care a devenit pentru el un al doilea camin. Un loc in care poate sa exprime emotiile impuse de roluri in combinatie cu trasaturile propriei personalitati.

Foto: Aventura mea germana (Da click aici sa vezi video)

Despre "Aventura mea germana"

Aproape fiecare al cincilea locuitor al Germaniei are origini straine. Oameni care au ales un nou inceput, departe de "casa", sau copiii acestora, nascuti si crescuti intr-un mediu cultural variat. Imaginea imigrantilor din Germania este dominata, inca, de multe clisee: negustorul iscusit, carciumarul prietenos sau menajera fara carte. Cu toate acestea, multi dintre ei sunt antreprenori renumiti, savanti sau minti creative. Intrati pe pagina "Aventura mea germana" si urmariti destinul unor oameni care si-au gasit o noua patrie in Germania.

Povesti de succes

Au venit ca specialisti, dizidenti, refugiati de razboi, muncitori sezonieri sau studenti: motivele pentru care oameni din Europa Centrala si de Sud-Est au ales ca destinatie Germania sunt cat se poate de diferite. Intrati pe pagina proiectului "Aventura mea germana" pentru a afla mai multe despre istoria emigratiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 706 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor