Aventura mea germana: Kasim Rasidovic

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 09:03
1640 citiri
Aventura mea germana: Kasim Rasidovic

Kasim Rasidovic a venit in Germania, odata cu inceperea razboiului civil din Bosnia-Hertegovina, pentru a-i ajuta pe refugiatii din tara sa.

Astazi, Rasidovic este avocat si are in continuare grija de compatriotii sai, in principal in ceea ce priveste aspectele sociale. La inceput, a facut de toate:

"N-a fost foarte usor, trebuie sa recunosc. Am incercat tot ce se putea in Germania. Am fost curier de pizza, am lucrat prin tot felul de fabrici. Cand am venit in Germania nu stiam sa spun decat 'guten tag' si 'guten appetit'. Un an-doi mai tarziu am trecut peste primul si cel mai important examen al meu, cel de traducator. Apoi am decis sa studiez dreptul pentru a doua oara in viata".

Si asta pentru ca diploma initiala a lui Kasim, obtinuta in fosta Iugoslavie, nu a fost recunoscuta in Germania, din cauza diferentelor prea mari intre sistemele juridice ale celor doua tari.

Azi in varsta de 48 de ani, Kasim si-a gasit repede locul in Germania. Copiii lui sunt nascuti aici. Desi mama este germana, atat baiatul cat si fata cresc invatand doua limbi in paralel.

Foto: Aventura mea germana (Da click aici sa vezi video)

Despre "Aventura mea germana"

Aproape fiecare al cincilea locuitor al Germaniei are origini straine. Oameni care au ales un nou inceput, departe de "casa", sau copiii acestora, nascuti si crescuti intr-un mediu cultural variat. Imaginea imigrantilor din Germania este dominata, inca, de multe clisee: negustorul iscusit, carciumarul prietenos sau menajera fara carte. Cu toate acestea, multi dintre ei sunt antreprenori renumiti, savanti sau minti creative. Intrati pe pagina "Aventura mea germana" si urmariti destinul unor oameni care si-au gasit o noua patrie in Germania.

Povesti de succes

Au venit ca specialisti, dizidenti, refugiati de razboi, muncitori sezonieri sau studenti: motivele pentru care oameni din Europa Centrala si de Sud-Est au ales ca destinatie Germania sunt cat se poate de diferite. Intrati pe pagina proiectului "Aventura mea germana" pentru a afla mai multe despre istoria emigratiei.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#aventura mea germana, #Kasim Rasidov c Germania, #viata Germania, #romani Germania , #romani Germania