Ziare.com

Aventura mea germana: Larisa Zaimovic-Stau

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 11:29

   

Aventura mea germana: Larisa Zaimovic-Stau
Larisa Zaimovic-Stau este profesoara de balet. Pentru ea nu conteaza daca elevele trateaza baletul ca pe un hobby sau vor sa-l transforme in profesie. La scoala ei de balet din Bonn, ofera o platforma pentru dans ca modalitate de imbogatire a culturii generale.

Motto-ul Larisei este: copii, tineri si adulti, cu totii ar putea profita de avantajele fizice si psihologice pe care le ofera dansul. Larisa vrea astfel sa elibereze baletul de aura de "dans al elitelor" pe care o are in Germania.

Profesoara originara din Bosnia-Hertegovina si-a inceput cariera la Sarajevo. Cand avea noua ani, unchiul ei, proprietar al unei manufacturi de opincute, a dus-o la Teatrul de Balet din oras. Fascinata de scena, Larisa s-a prezentat la o preselectie si a fost acceptata. Larisa si-a demonstrat talentul in numeroasele spectacole din tara si strainatate.

A fugit din Bosnia la 17 ani, dupa inceperea razboiului. S-a mutat in orasul german Wuppertal, ca refugiat de razboi, a invatat repede limba, si-a luat Bacalaureatul cu nota mare. A studiat la "Academia Regala de Dans" din Koln, dupa care cariera ei a prins aripi.

Foto: Aventura mea germana (Da click aici sa vezi video)

Despre "Aventura mea germana"

Aproape fiecare al cincilea locuitor al Germaniei are origini straine. Oameni care au ales un nou inceput, departe de "casa", sau copiii acestora, nascuti si crescuti intr-un mediu cultural variat. Imaginea imigrantilor din Germania este dominata, inca, de multe clisee: negustorul iscusit, carciumarul prietenos sau menajera fara carte. Cu toate acestea, multi dintre ei sunt antreprenori renumiti, savanti sau minti creative. Intrati pe pagina "Aventura mea germana" si urmariti destinul unor oameni care si-au gasit o noua patrie in Germania.

Povesti de succes

Au venit ca specialisti, dizidenti, refugiati de razboi, muncitori sezonieri sau studenti: motivele pentru care oameni din Europa Centrala si de Sud-Est au ales ca destinatie Germania sunt cat se poate de diferite. Intrati pe pagina proiectului "Aventura mea germana" pentru a afla mai multe despre istoria emigratiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 408 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor