Ziare.com

Aventura mea germana: Nelly Kostadinova

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 08:57

   

Aventura mea germana: Nelly Kostadinova
Nelly Kostadinova este creatoarea si conducatoarea companiei de servicii de traducere Lingua World din Koln. Firma sa are zeci de filiale in Germania si mii de angajati in lumea intreaga.

A sosit in gara din Koln ca bursiera a fundatiei Konrad Adenauer, la putin timp dupa caderea comunismului. Jurnalista bulgara avea atunci un geamantan, 50 de marci in buzunar si nu rupea niciun cuvant pe germana.

Faptul ca invatase anterior limba sarba a ajutat-o enorm in Germania, odata cu valul de refugiati din fosta Iugoslavie, in anii 90. Piatra de temelie pentru firma sa a pus-o in 1997.

I-a fost foarte greu la inceput, pentru ca isi lasase copiii in Bulgaria. Dupa cativa ani i-a adus insa langa ea, intai pe fiica sa, apoi pe baiat - ambii copii din prima sa casatorie in tara natala.

Spune ca Bulgaria i-a dat radacinile si caracterul, in timp ce Germania i-a deschis poarta spre lume... si spre succes. Nelly Kostadinova nu lipseste din cartea 100 de kolnezi cu adevarat importanti.

Foto: Aventura mea germana (Da click aici sa vezi video)

Despre "Aventura mea germana"

Aproape fiecare al cincilea locuitor al Germaniei are origini straine. Oameni care au ales un nou inceput, departe de "casa", sau copiii acestora, nascuti si crescuti intr-un mediu cultural variat. Imaginea imigrantilor din Germania este dominata, inca, de multe clisee: negustorul iscusit, carciumarul prietenos sau menajera fara carte. Cu toate acestea, multi dintre ei sunt antreprenori renumiti, savanti sau minti creative. Intrati pe pagina "Aventura mea germana" si urmariti destinul unor oameni care si-au gasit o noua patrie in Germania.

Povesti de succes

Au venit ca specialisti, dizidenti, refugiati de razboi, muncitori sezonieri sau studenti: motivele pentru care oameni din Europa Centrala si de Sud-Est au ales ca destinatie Germania sunt cat se poate de diferite. Intrati pe pagina proiectului "Aventura mea germana" pentru a afla mai multe despre istoria emigratiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 420 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor