Ziare.com

Aventura mea germana: Vukasin Savic

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 09:19

   

Aventura mea germana: Vukasin Savic
Muzica e viata sa. Vukasin Savic, cantaret si actor, traieste impreuna cu familia sa in Renania de Nord-Vestfalia. Artistul cu multiple inzestrari canta de 20 de ani in corul operei din Koln, unde este basist, alaturi de 60 de colegi din intreaga lume.

In plus, a infiintat un octet cu care canta mai ales muzica religioasa din intreaga lume. La Belgrad i-a aparut un CD cu cantece traditionale preponderent sarbesti.

In 1991, cand razboiul batea la usa fostei Iugoslavii, Savic s-a refugiat in Germania, renuntand la cariera sa de solist. Timp de 12 ani a fost un star al operei din Belgrad si a jucat ca actor in filme internationale.

Anii de inceput nu i-au fost usori in noua tara, dar si-a vazut de drum. Fiicelor sale, Savic le-a insuflat de mici dragostea pentru tara natala. Si-au absolvit studiile la Belgrad. Fiica Biserca este, ca si tatal ei, membra a corului operei din Koln, iar Kruna este actrita.

Foto: Aventura mea germana (Da click aici sa vezi video)

Despre "Aventura mea germana"

Aproape fiecare al cincilea locuitor al Germaniei are origini straine. Oameni care au ales un nou inceput, departe de "casa", sau copiii acestora, nascuti si crescuti intr-un mediu cultural variat. Imaginea imigrantilor din Germania este dominata, inca, de multe clisee: negustorul iscusit, carciumarul prietenos sau menajera fara carte. Cu toate acestea, multi dintre ei sunt antreprenori renumiti, savanti sau minti creative. Intrati pe pagina "Aventura mea germana" si urmariti destinul unor oameni care si-au gasit o noua patrie in Germania.

Povesti de succes

Au venit ca specialisti, dizidenti, refugiati de razboi, muncitori sezonieri sau studenti: motivele pentru care oameni din Europa Centrala si de Sud-Est au ales ca destinatie Germania sunt cat se poate de diferite. Intrati pe pagina proiectului "Aventura mea germana" pentru a afla mai multe despre istoria emigratiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 276 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor