Ziare.com

Aventura mea germana: Wieslaw Dudek, solist de balet

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 10:07

   

Aventura mea germana: Wieslaw Dudek, solist de balet
Fiecare zi sa fie unica! Ce meserie iti poate oferi atata diversitate? Cea de solist in cadrul unui ansamblu de balet. Astazi poti dansa avand rolul printului cel bun. Maine poti fi neinduplecatul dusman al acestuia.

Tocmai datorita acestei diversitati isi iubeste polonezul Wieslaw Dudek meseria. Cu atat mai mult cu cat foarte putini balerini ajung si solisti, ca el.

Dudek danseaza de zece ani in Ansamblul Baletului de Stat din Berlin, alaturi de colegi din 27 de tari. Avea doar sapte ani cand a fost trimis de parinti la scoala de balet. Meseria lui Dudek este foarte solicitanta, cu repetitii zilnice, la limita rezistentei fizice. Concurenta este foarte puternica, astfel ca putini balerini reusesc sa acceada in liga superioara.

Dudek face parte din ansamblul de balet berlinez din 2004: "Am ales sa vin in Germania pentru ca nivelul culturii baletului si al repertoriului nu este in nici o alta tara mai ridicat."

Cariera de solist a polonezului a inceput la Lodz si Varsovia. In 2000, Dudek a ajuns la Stuttgart, unde a facut parte din cel mai renumit ansamblu de balet din lume.

Foto: Aventura mea germana (Da click aici sa vezi video)

Despre "Aventura mea germana"

Aproape fiecare al cincilea locuitor al Germaniei are origini straine. Oameni care au ales un nou inceput, departe de "casa", sau copiii acestora, nascuti si crescuti intr-un mediu cultural variat. Imaginea imigrantilor din Germania este dominata, inca, de multe clisee: negustorul iscusit, carciumarul prietenos sau menajera fara carte. Cu toate acestea, multi dintre ei sunt antreprenori renumiti, savanti sau minti creative. Intrati pe pagina "Aventura mea germana" si urmariti destinul unor oameni care si-au gasit o noua patrie in Germania.

Povesti de succes

Au venit ca specialisti, dizidenti, refugiati de razboi, muncitori sezonieri sau studenti: motivele pentru care oameni din Europa Centrala si de Sud-Est au ales ca destinatie Germania sunt cat se poate de diferite. Intrati pe pagina proiectului "Aventura mea germana" pentru a afla mai multe despre istoria emigratiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 289 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor