Cladirea incendiata din Germania: Romanii lucreaza legal, in constructii si nu au probleme cu documentele

Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 09:29
6088 citiri
Cladirea incendiata din Germania: Romanii lucreaza legal, in constructii si nu au probleme cu documentele

Reprezentanti ai Consulatului General al Romaniei la Bonn au discutat cu 10 dintre romanii afectati de incendiul din localitatea Bergkamen, care au transmis ca lucreaza legal in Germania, ca nu au probleme cu actele de identitate si nu au solicitat asistenta consulara.

"Echipa consulara mobila din cadrul Consulatului General al Romaniei la Bonn s-a deplasat in localitatea Bergkamen, la unul dintre locurile unde au fost cazati 10 dintre cetatenii romani, rezidenti ai imobilului incendiat, pentru a le oferi asistenta consulara.

In urma discutiilor, a rezultat faptul ca acestia lucreaza in Republica Federala Germania in domeniul constructilor, pe baza unor contracte de munca incheiate legal. Cetatenii romani nu au solicitat sprijinul Consulatului, declarand ca nu au probleme cu documentele de identitate sau calatorie. Consulul le-a preluat datele de identitate si coordonatele de contact", precizeaza MAE.

Ceilalti membri ai grupului de locatari au fost cazati in diverse alte spatii dintr-un oras situat in vecinatate, aflandu-se in siguranta.

"Reprezentantul oficiului consular le-a oferit acestora coordonatele de contact ale Consulatului General al Romaniei la Bonn, pentru a putea solicita asistenta consulara in caz de nevoie. Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al Romaniei la Bonn, continua monitorizarea cu prioritate a cazului si mentine in permanenta legatura atat cu cetatenii romani afectati de incendiu, cat si cu toate autoritatile locale, acordand asistenta consulara", precizeaza ministerul.

Un puternic incendiu a afectat vineri o cladire din localitatea germana Bergkamen, in care locuiau si romani, 33 de persoane fiind spitalizate.

In cursul serii, toate persoanele spitalizate au fost externate, iar locatarii cladirii afectate au fost cazati in alte spatii. Dintre cele 45 de persoane care locuiau in imobil, 33 erau inregistrate ca cetateni romani, iar unele persoane aveau dubla cetatenie.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis ca este consternat de incidentul care a avut loc in localitatea germana Bergkamen.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, este consternat de incidentul care a avut loc in localitatea germana Bergkamen, intr-o cladire in care locuiesc si cetateni romani, chiar de Ziua Nationala a Romaniei. Presedintele Klaus Iohannis este foarte ingrijorat de faptul ca un act de o asemenea cruzime, soldat cu zeci de raniti, poate avea loc in Europa anului 2017 si condamna cu fermitate acest incident", anunta Presedintia.

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti s-a declarat socat sa afle despre "teribila incendiere" din orasul german Bergkamen si a anuntat ca autoritatile au inceput o investigatie amanuntita in acest caz.

"Am fost socat sa aflu astazi despre teribila incendiere din orasul german Bergkamen. In primul rand, doresc sa imi exprim compasiunea pentru cei raniti. Autoritatile germane au inceput o investigatie amanuntita cu privire la acest act criminal, ale carui motive nu au fost inca stabilite", afirma ambasadorul Cord Meier-Klodt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#cladire romani incendiata Germania , #romani Germania