Ziare.com

Premiera: 5 romani au fost expulzati din Germania

Miercuri, 18 Iulie 2018, ora 16:55

   

Premiera: 5 romani au fost expulzati din Germania
In premiera, cinci romani si-au pierdut dreptul la libera circulatie in Germania, desi sunt cetateni europeni, acestia fiind expulzati in Romania.

Familia alcatuita din 5 persoane locuia in orasul german Gelsenkirchen, din bazinul Ruhr, potrivit Lokal Kompass.

Cetatenii UE au, in general, dreptul de a circula liber in Uniunea Europeana, de a intra si de a locui in orice alt stat membru. Insa acest drept la libera circulatie poate fi anulat, daca anumite conditii nu sunt indeplinite.

De exemplu, cetatenii trebuie sa demonstreze ca detin un loc de munca, o activitate independenta sau ca dispun de resurse suficiente si o asigurare de sanatate.

Daca aceste conditii nu sunt indeplinite, cetatenii europeni isi pot pierde dreptul la libera circulatie, iar daca cetateanul nu paraseste tara respectiva de buna voie, poate fi deportat.

Orasul Gelsenkirchen s-a folosit de aceasta regula, in premiera, si a expulzat o familie de 5 romani, deoarece niciunul dintre acestia nu a putut dovedi ca are loc de munca.

Prin urmare, autoritatile locale considera ca romanii ar fi fost angajati ilegal, astfel reusind sa isi acopere cheluielile de trai. In plus, unul dintre membrii familiei este condamnat definitiv pentru incalcarea legii privind protectia marcilor, dar si pentru fraude financiare.

"Expulzarea a avut loc luni si s-a derulat linistit, fara probleme", a transmis primaria orasului german.

A.D.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre romani expulzati Germania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7911 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

5 cetateni

cu pasaport eliberat de autoritatile romane
de etnie rroma
https://www.youtube.com/watch?v=36LlqNPbOeY

 

ai gresit filmul...

uite aici...https://www.youtube.com/watch?v=6VeBrti6HZs

Sunt romani sau rromani ?prea des se face aceasta confuzie deliberat

Cred ca amalgamarea deliberata a faptuitorilor cu restul

populatiei nu face decat rau cetatenilor corecti.

Un magrebian infractor ,indiferent la a cata generatie

in Franta, NU este un francez,din moment ce NU respecta

Normele franceze de conduita.

 

Civilizatorii lumii ne-au impus rromi in loc de tigani

Dar cum s-a ajuns ca in loc de "tigan" să fie folosit termenul "rom"? S-a intamplat după decembrie ’89. Intr-o postare pe site-ul perso­nal, senatorul de Ilfov Iulian Urban povesteste că 1993 a fost anul cand in Consiliul Europei s-a votat pentru folosirea termenului de "romi" in loc de "tigani", Romania avand atunci doar statutul de tară invitată. "Pentru că de acolo s-a pornit cu toată această schimbare, nemaifiind folosită denumirea de «tigan». Era delegatia noastră acolo, ministru de Externe era domnul Melescanu si in presedintele de atunci al Adunării Parlamentare Europene, spaniolul Martinez, am avut un foarte mare prieten al Romaniei, care ne-a ajutat foarte mult să fim acceptati ca membri deplini. (…) Domnul Melescanu fată de domnul Martinez a ridicat problema si a spus că pentru noi este o situatie foarte neplăcută, este un disconfort: rom – Romania. Ţineti cont de faptul că in 1993 romii nu deveniseră sperietoarea Europei si nu erau asociati cu natiunea romană! Reprezentantii nostri la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei au spus că, prin modificarea denumirii din «tigan» in «rom» se va intelege că Romania este de fapt tara tiganilor. La care Martinez s-a uitat la el si a spus: «Care este problema? Abordarea dumneavoastră este intolerantă, xenofobă si impotriva normelor europene. Romii sunt – ca si romanii, ca si ungurii, ca si spanio­lii, ca si francezii – o natie din cele multe care formează Europa de azi. A vorbi peiorativ la adresa romilor este la fel de urat ca si cum ai vorbi peiorativ la adresa propriei tale natii». Acelasi domn Martinez a declarat recent in presa spaniolă că este ingrozit de infractiunile… romanilor din Italia, si intrebat de ce vorbeste de romani cand este vorba de romi, a comentat «romi, romani tot una este….»", spune Urban. Intr-o petitie adresată Parlamentului Romaniei, se face o trecere in revistă a denumirii pe care tiganii o au in diverse limbi. "Gypsy", in engleză, "zigeuner" si "sinti" sunt cele mai folosite in germană in limba franceză s-a impus numele de "gitanes", iar in spaniolă "gitano". In Danemarca, Suedia si Finlanda apar sub numele de "tattan" (tătari). Doar noi suntem mai prosti si nu modificam prin lege rrom , adica sa folosim ,,tigan' cum de fapt ei insisi isi zic...parlament nemernic...

@Pacifistul

Aveti perfecta dreptate!
Imi amintesc ca in urma cu cativa ani,s-a propus in parlament revenirea la denumirea de tigani ai celor din etnia respectiva!
Nu stiu de ce propunerea a fost ignorata!
Cand este vorba despre onoarea natiunii ar trebui sa fim mult mai fermi!
Ar trebui sa antrenam la acest demers si pe italieni deoarece "roma"este similar cu Roma,leaganul civilizatiei europene!
Nu este cazul actualei administratii ,ale carei preocupari de fond se reduce la salvarea de puscarie a multiplului infractor dragnea!
Cumva tigan,deasemenea?Teo

daca traduci, fa-o ca lumea..

O familie de etnie ,,conlocuitoare" din Tandarei, toti majori, specialisti in cersit, furt si alte ocupatii ,,respectabile", a fost retrimisa la satra ....simplu...vezi articolul in presa germana ,,traducatorule"...

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor